• 0

Bedrijfspakketten versturen

In de toekomst wil ik steeds meer producten per pakket post gaan versturen. Helaas heb ik hier nog totaal geen ervaring mee.

 

Wat zijn de procedures, worden de pakketten opgehaald bij ons, zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende dienstverleners? Wat zijn globaal de kosten om een pakket van rond de 10 kilo te versturen binnen Nederland?

 

Graag antwoord van de HL guru’s!

 

BVD…

 

Met vriendelijke groet,

 

Peter

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ben zelf ook betrokken bij een groothandel in raltiegeschenken. Daar verzenden wij ook nogal wat pakketten. Voor pakketten naar bedrijven gebruiken wij GLS (voorheen nederlandse pakketdienst). Naar particulieren gebruiken wij bij voorkeur TPG-post, omdat de geadresseerde, als deze niet aanwezig is, het pakket kan ophalen bij het postkantoor. Als het remboursementen betreft liot de zaak net weer even anders. TPG-post laat je nogal eens op je geld wachten.

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
  • 0

Veel goedkoper niet. Maar we hebben gewoon goede ervaringen.

Weinig pakketten die kwijt raken of beschadigen. De pakketten worden opgehaald. Ook bij kleine aantallen. En ze hebben makkelijke software voor het uitdraaien van de verzendstikkers/labeles met barcode tbv. track and trace.

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Ik denk dat je naar de volgende punten moet kijken.

- Wat voor informatie wil je zelf hebben over de verzending.

wil je verzending kunnen volgen via track en trace.

Hoe lang mag pakket onderweg zijn. 24 uurs of bijvoorbeeld twee a drie dagen?

Wil je met bewijs van ontvangst versturen of is dat niet nodig?

- Prijs. probeer je vraag neer te leggen bij een bedrijf wat voor jou verzending kan doen. zij kopen vaak groter in dan jij.

 

Ik kan je eventueel wel helpen, heb zelf nl. een mailingbedrijf :D

 

Link naar reactie
  • 0

Misschien kunnen wij iets voor elkaar betekenen . ik ga een koeriers bedrijf starten en daardoor zijn mijn tarieven erg aantrekkelijk

 

Je kan mij emailen siekman@xs4all.nl

 

Ik heb ervaring in het werk en ben zeer service gericht .

 

En je geeft uiteraard een persoonlijk tintje aan je diensten . dus allebei winst

Link naar reactie
  • 0

ik ga een koeriers bedrijf starten en daardoor zijn mijn tarieven erg aantrekkelijk

 

Beste siekman-koerier, ik kan me voorstellen dat je erg enthousiast bent over je nieuwe bedrijfje, maar zou je je bedrijfsactiviteiten iets minder kunnen promoten? Dit is een forum voor discussie en kennisuitwisseling waar prima samenwerkingsverbanden uit voort kunnen komen, maar hou het enigszins beperkt om niet het hele forum met je berichten te overspoelen.

 

Wil je trouwens iets persoonlijk aan iemand kwijt, dan kun je hem altijd nog een personal message sturen (klik op de forumnaam van degene aan wie je iets kwijt wilt, dan zie je die optie vanzelf onderaan op de profielpagina).

Link naar reactie
  • 0

Ja , Jeroen je hebt gelijk , ik denk dat dhr. Siekman op de verkeerde site zit, dit bedrijfs promotie, zou toch wel willen weten, waar zijn drive zit

om een koeriersbedrijf te beginnen.

 

Komt het door deze topic ?

 

Het opstarten van zo,n bedrijf doe niet je niet zomaar, er komt echt heel veel voor kijken.

In deze branche is heel veel concurrentie, ik werk al sinds 1979,

Ik heb heel koeriers zien en gaan.

 

Natuurlijk gun ik je de hele wereld, maar laat je aub. goed voorlichten,

of ga eens bij een collega bij je in buurt kijken.

Maar daar zullen niet blij mee zijn, want koeriers hebben geen

collega,s alleen maar concurrenten.

Als ik bv. een rit aan iemand gaf, omdat iedereen aan het rijden was,

gaf ik een con. culega deze rit, maar hij liet wel zijn visite kaartje bij

mijn klant achter.

Nooit meer iets uitbesteed, eerder meer mense in dienst genomen.

Succes met je bedrijf.

 

vgr.

 

Sietse 8)

 

Link naar reactie
  • 0

Ik ben al lang koerier dit voor een werkgever. ben dus ook ervaren in het werk dus ik wil niet een koeriers bedrijf beginnen omdat ik dit topic heb gelezen. Maar door de spirit om iets op te bouwen waar ik trots op kan zijn

Ik heb me laten voorlichten door mijn huidige werkgever die mij wensen kent , hij heeft zelf een groot bedrijf en weet dus hoe het zit , en is ook op de hoogte van mijn kunnen .

 

Ik zal mijzelf niet meer zo promoten , mijn excuses hiervoor

Link naar reactie
  • 0

Je werkt nu in loondienst bij een koerier, kan je met hem geen zaken

doen, in plaats van loon, stuur je hem een factuur.

jouw baas weet de weg, hij kan je de steun geven die je nodig hebt.

 

Maar je moet nooit aan zijn klanten zitten, want dan lig je eruit.

Staat er in je overeenkomst geen clausule, wanneer je ontslag bij je baas neemt , dat je bv. twee jaar lang niet dezelfde bedrijfstak mag be oefenen.

 

Als je een naam bedenkt voor je bedrijf, neem niet je eigen naam, want in Amsterdam is pas een koeriers/transportbedrijf onder de naam Siekman failliet gegaan.

Succes , laar iets van je horen.

 

vgr.

Sietse :D

Link naar reactie
  • 0

Ik zit met een vergelijkbare vraag:

 

Ik verstuur momenteel met DPD (Geopost), voorheen met DHL. Ik betaal nu een universeel tarief tot 31,5 kg (vanaf 100 pakketten per maand wordt dat tarief aanmerkelijk gunstiger).

 

Het probleem met DPD is echter:

 

-Meestal haal ik de 100 pakketten per maand niet, en het prijsverschil tussen wel of geen 100 pakketten per maand is plm. 30%

 

- Ze doen pas rembours vanaf 100 pakketen per maand, en met klanten in België en Luxemburg zou het wel handig zijn als dat anders kon.

 

De concrete vraag is dus:

 

Ik zoek een pakketdienst die kan concureren met de prijzen van DPD (normaal plm. € 9,- per pakket, ex. BTW, binnen NL) en toch ook remboursen doet in het buitenland.

 

De pakketten die ik verstuur zijn vaker boven de 15 kg dan eronder, dus het universele tarief tot 31,5 kg is wel handig. Veel concurrenten kunnen wel goedkoper, maar niet als het boven de 15 kg komt.

DPD bezorgt eigenlijk altijd nog de volgende dag in Nederland en in België en dat wil ik ook eigenlijk wel zo houden.

Link naar reactie
  • 0

Je zoekt een pakketdienst die kan concurreren met DPD, ja DPD staat er om bekend dat ze lage prijzen aanbieden.

 

Als je een tijdje met DPD hebt gewerkt, en je zoekt een nieuwe vervoerder, geef je weinig kans, bedrijven die met DPD werken zijn verwend met te lage prijzen, je kan natuurlijk ook ABX proberen, maar dan is het maar duimen, dat je pakket aankomt, er wordt zeer veel gestolen bij dit bedrijf, dat heeft in vele kranten gestaan.

 

Ach ,je kan Tante Post( TNT) proberen, kost iets meer dan heb ook wat.

Maar daar geloof ik ook niet in, pakket bij op het postkantoor afleveren ook hun laten paketten niet aftekenen bij de klant, rembours doen wel, ook Internationaal.

 

Er zijn vele vervoerders die beter zijn dan DPD, maar ze hanteren tarieven die gewoon normaal zijn, wij doen dat ook.

Wil je iets , dan kost het geld, gewoon transportkosten aan de klant doorberekenen, of een gedeelte, maar dat kan je in je produkt verwerken.

 

Ik wordt af en toe een beetje boos, men zoekt de goedkoopste vervoerder, maar als puntje bij het paaltje komt, gaan ze allemaal klagen.

Vlug zoeken naar een goede vervoerder, je gewoon rekenen op gemiddeld E. 13,00 tot 30 kg in Nederland.

Naar het buitenland, E. 15,00 tot 30 kg, vele opdrachtgevers staan er echt niet bij stil, dat alles geld kost.

Ophalen kost geld, Uitsorteren in het Depot kost geld, op tranport naar Belgie of Luxemburg kost geld, daar staat weer een vervoerder klaar, deze moet ook betaald worden, alle staat onder druk.

Chauffeurs van DPD rijden voor het minimum, 60 tot 80 stops per dag moeten ze hebben, anders moeten ze geld bijleggen.

Ik wou dat even gezegd hebben.

Kijk anders even op mijn profiel.

vgr. Sietse

Link naar reactie
  • 0

Hoi Sietse, bedankt voor je bericht! Ik denk dat mijn eerste post een beetje verkeerd is overgekomen, ik ben helemaal niet ontevreden over DPD eigenlijk. Ik heb honderden pakketten met hun verstuurd en dat ging grotendeels prima. Op 2 beschadigde (zware) pakketten na is eigenlijk alles zonder problemen verlopen. Planning verloopt ook prima, altijd stipt op tijd met leveren etc.

 

Maar dat ze geen Rembours kunnen aanbieden onder de 100 pakketten per maand is wel erg vervelend, dat heb ik gewoon nodig bij sommige klanten in het buitenland. In Nederland doe ik dat met de TPG maar bij zware pakketten is dat ook weer behoorlijk prijzig en je wacht inderdaad 3 weken op je geld.

V.w.b. de prijzen van DPD vind ik alleen de staffel wat vreemd, maak er dan een staffel bij voor 40 pakketten per maand en dan tegen 15 % lagere prijzen ofzo.

 

ABX denk ik niet eens aan, de verhalen van collegabedrijven zeggen mij genoeg. Het klopt inderdaad dat daar zendingen verdwijnen, dat is me bij de DPD nog niet gebeurd, idem bij TPG Post!

 

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat voor dit soort pakketten UPS parcel service beter is dan een DHL, TNT en TPG.

 

UPS is namelijk de specialist op dat soort zending van de bovengenoemde 4. Ik werk op dit moment zelf voor een tak van UPS.

 

TNT is meer FTL zendingen en laden specialist en DHL is meer het zelfde als TPG ( dat inmiddels TNT is).

 

Ups heeft een zeer geavanceerd Tracking systeem en de tarieven zijn dan niet geweldig laag, maar nog steeds erg redelijk!

Voordat ik bij UPS werkte, werkte ik op de sales van een ander transport bedrijf, daar hadden wij vaak problemen met TNT en DHL, als je daar je zending kwijt bent, dan kan je erg lang wachten voordat ze hem vinden.

 

Met UPS heb ik nu 99% van de zendingen lopen en als ik dan eens een pakje kwijt ben, hebben ze die bijna net zo snel weer terug gevonden.

 

Dit is mijn advies, ik hoop dat je er wat mee kunt.

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Misschien is pakketnet wat voor je. Scherpe tarieven. Alleen ze bieden niet wat ik nodig heb, je kunt niet naar particulieren pakketten versturen. Alleen B2B. Beetje jammer.

 

Als iemand een koerier weet tegen dezelfde prijzen als Pakketnet aanbiedt maar die wel bij particulieren levert, ik houd me aanbevolen voor contactgegevens!

 

Groet, Kadé

Als je niet schiet, kun je ook niet scoren!

Link naar reactie
  • 0

Geachte heer/mevrouw,

 

Van de Hoef logistiek gevestigd te Ede is gespecialiseerd in het verzenden van kwetsbare producten door geheel Nederland.

 

Om een voorbeeld te noemen vervoeren wij de volgende artikelen:

telefoons, bloemen, taarten, audio en hifi apparatuur, wijnen, sport kleding, auto onderdelen en nog veel meer duurzame en breuk gevoelige goederen.

 

U kunt via ons web order systeem online inboeken en tevens uw zendingen volgen Track & Trace.

 

Dit alles wordt vandaag op gehaald en morgen bezorgd.

 

We zijn zo wel actief binnen de business to business, als binnen de business to consumer market.

 

Ook wij kunnen uw goederen tegen zéér aantrekkelijk tarieven vervoeren.

 

Kwaliteit voor een gunstig tarief !

 

Tevens kunnen wij ook uw in/op en uitslag verzorgen.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in een vrijblijvende offerte dan horen wij dat graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

 

Raymond Beekman Vestigingsmanager

 

van de Hoef Logistiek

Meikade 18

6718 VJ Ede

 

Met filialen in Ede, Doorn en Amersfoort.

 

info@vandehoeflogistiek.nl

Link naar reactie
  • 0

Als je voordat je gaat posten even de regels leest is en blijft iedereen blij...

 

5. Begrijpelijk dat je mensen naar jouw bedrijf of website wilt krijgen, maar ….. reclame plaatsen is niet toegestaan. Sterker nog het wordt vaak als onbeschoft beschouwd!

Je mag in je avatar wel je bedrijfslogo gebruiken en in je je signature melding maken van je website. Dit kun je aanpassen in je profiel (te vinden in ‘mijn account’ in het menu bovenin). Verder kun je, indien je een actief lid bent van Higherlevel.nl, je bedrijfsprofiel toelichten in WieWatWaar

 

Link naar reactie
  • -1

;D

ik denk dat er een grote markt is aan B2B.

veelal wil je niet dat jouw pakket in een oude afgetrapte auto vol roest wordt bezorgt.

Het is toch een beetje je visite kaartje toch?

Wij werken met 7 verschillende bedrijven samen en hebben door bundeling van klanten kortingen bij alle bedrijven, DPD;GLS; Packs.

B2B versturen kan eigenlijk al vanaf € 5,95 B2C vanaf € 6,60

Maar let wel klanten zijn heel belangrijk en het oog wil ook wat als er een nette auto voor de deur komt en een pakket afleverd.

 

M.de Jong

 

edit: niet zo jezelf promoten alstjeblieft...

Vele pakketten maken een een kleine prijs bundel en profiteer allen

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 301 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.