• 0

Stelt u zich eens voor!!!!

Een threat waarin de deelnemende bedrijven die ondersteunende diensten bieden teneinde innovatie te stimuleren zich voor kunnen stellen!

 

Belangrijk is te weten: wie deelneemt in dit subforum, wat zij kan betekenen voor de geinteresseerde en hoe zij te bereiken is!

 

Nogmaals: Puur commerciele uitlatingen verwijder ik direct!

Plaatsing van een reactie in deze threat is een bevestiging van regelmatige aanwezigheid op het forum zodat er daadwerkelijk toegevoegde waarde tot stand kan komen en we geen reclameboard worden!

 

Voor allen................

 

WELKOM OP DIT FORUM EN TOT SNEL,

 

Kanban

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

  • 0

Nou, ik heb me vandaag net geregistreerd, dus dat komt mooi uit :-)

 

Ik ben dus Arnoud Engelfriet, werkzaam op de octrooiafdeling van Philips in Eindhoven. Per 1 september ben ik ook officieel Nederlands octrooigemachtigde. Ik houd me daar bezig met e-commerce, software en gerelateerde uitvindingen, maar ook met open source software en aanverwante zaken.

 

Als hobby (ik weet het) onderhoud ik op persoonlijke titel de site http://www.iusmentis.com/, die als doel heeft het uitleggen van de wet aan techneuten, en techniek aan juristen. De nadruk ligt op intellectuele eigendom, al zit er ook het een en ander op privacy-gebied en consumentenrecht.

 

De belangrijkste onderdelen zijn de spoedcursussen octrooirecht, auteursrecht, merkrecht en databankenrecht, maar er staan ook vele artikelen op over specifieke onderwerpen (wanneer is iets prior art, MP3 en auteursrecht, Wet koop op afstand, octrooien op e-commerce, enzovoorts).

 

Voor meer persoonlijke informatie zie http://www.arnoud.engelfriet.net/.

 

Even voor de goede orde: ik post hier dus op persoonlijke titel, niet namens mijn werkgever. En ga me alsjeblieft geen uitvindingen of producten aanbieden die Philips zou moeten maken, want daar kan ik niets mee.

 

Groeten,

 

Arnoud

 

--

Speaking only for myself.

Link naar reactie
  • 0

Vandaag heb ik mezelf aangemeld en dus geregistreerd omdat ik van dit discussieonderwerp, mijn dagelijkse werk heb gemaakt.

 

Sinds 6 jaar ben ik, Brian Tennebroek, werkzaam bij

ID-NL. ~Ik heb in Rotterdam bedrijfskunde gestudeerd (Management van Technologie en Innovatie). Bij ID-NL ben ik actief als Licensing Executive. Met andere woorden uitvindingen commercialiseren (van contact tot en met contract inzake uitvindingen/octrooien)

 

ID-NL bestaat ruim 20 jaar en is de intermediair tussen uitvinding en markt! www.id-nl.com

 

Tijdens mijn volgende bezoek aan dit forum zal ik inhoudelijk reageren op het nieuws dat op dat moment hot is.

KANBAN see you around!!

Link naar reactie
  • 0

Het is altijd fijn goede mensen tegen te komen op de juiste plaatsen. Welkom Tennebroek. Met jou expertise is een HIgher Level weer een stapje dichterbij! Hoop op actieve deelname!

 

Even voor de duidelijkheid beste bezoekers.........I'm the moderator en Tennebroek was/blijft? mijn Inspirator!

 

Kanban

Link naar reactie
  • 0

maar we zijn vanzelfsprekend ook errug blij met jouw ;)

 

Sluit ik me volledig bij aan!

Het zullen mooie gesprekken worden.........

 

Kanban

 

who's next??

Link naar reactie
  • 0

Vincent Hoek, 32 net getrouwd met de mooiste verloskundige van Nederland en ik ben oorspronkelijk politiek lobbyist (belangenhuurling) maar houd mij hobbymatig bezig met conceptueel lego. Dat is ontstaan doordat ik in mijn 'normale werk' zag hoe totaal verschillend mensen in diverse werkomgevingen (corporate versus MKB, tussen business units binnen 1 bedrijf, technisch - niet technisch, ambtelijk - commercieel etc.) denken. Voor mij voor de hand liggende oplossingen worden gewoon niet gezien omdat zaken niet in het denkraam liggen of moeilijk politiek of commercieel te verkopen zijn.

 

Ik ben daarom begonnen om bestaande technologieen aan mekaar te plakken en knippen en heb de laatste twee jaar geprobeerd het geheel te slijten. Nu maak ik er voorlopig een extra inkomstenbron van naast de normale baan die ik momenteel zoek omdat ik de onzekere inkomsten even zat ben. Soms verdien je heel veel, soms heel lang niets, maar het is wel ontzettend lachen.

 

Voorbeeld: van een kennis bij een Arbo dienst hoorde ik dat nekklachten veel voorkomen bij vorkheftruck chauffeurs omdat ze zich in alle bochten moeten wringen om te kijken hoe ze een container neerzetten.

Met een draadloze webcam op de heftruck en een display (dus 3 dingen die doorgaans niets met heftrucks te maken hebben) kunnen rijders gewoon voor zich blijven kijken en met een kleine computer erbij kun je die heftrucks meteen onderling verbinden tot een netwerkje dat logistieke diensten uitwisselt. Het geheel probeer ik dan te slijten aan leasemaatschappijen en verzekeraars en in dat proces kom ik dan weer in totaal andere industrieen zoals autofabrikanten en politionele diensten.

Verder maak ik GPRS applicaties van pompen, laat real life data (callcenters, GPS signalen) terugkomen in virtual reality simulaties en probeer software op een totaal andere manier te gebruiken dan waarvoor het bedoeld was (voorbeeld: patroon analyse voor IP netwerken kun je ook gebruiken om reis, bel of boekings patronen inzichtelijk te maken)

Alles vrij naar: 'met een hamer kun je ook gooien'.

(met dat verschil dat ik uitga van de producten van maar een beperkt aantal (grote) bedrijven)

 

 

Mijn werkwijze komt voort uit het verlangen dingen die het leven makkelijker maken en snel kunnen ook inderdaad te doen.

Niet dat je er snel rijk van wordt overigens, de sales cycles zijn knetterlang, maar je kan wel leuk met van alles spelen, krijgt veel gratis speelgoed en je maakt vrienden in heeel veel verschillende 'werelden', tot in het buitenland toe (Midden-Oosten, Azie, Rusland etc.)

 

BTW, het valt me wel op dat 'het buitenland' en dan met name opkomende economieen in het vrml Oostblok en Azie, vele malen sneller en in mijn ogen slimmer innoveren dan wij hier in Nederland. Dat wordt nog lachen voor de concurrentie positie. We staan midden in de ingredienten en we kunnen geen recepten boven het geijkte gebakken ei verzinnen ;-(

Na een heftige twee jaar en twee bedrijven in twee landen verder (eentje in Abu Dhabi) werk ik momenteel als (goedbetaalde) business development manager voor de Rijksoverheid.

In plaats van zelf nog grote risico's nemen schnabbel ik bij als matchmaker/concept lobbyist en leer voorlopig bij.

Link naar reactie
  • 0

In navolging van o.a. Annedien heb ook ik mijn pasfoto in mijn posts geplaats zodat de communicatie iets persoonlijker wordt!

 

Gegronde redenen en verzoeken tot verwijderen zal ik serieus in behandeling nemen!

 

Groet en nogmaals aangenaam,

 

Kanban

Link naar reactie
  • 0

Patrick de Boevere (PdB) schreef:

 

O.K.,

 

Getriggerd.

Hoeveel strafregels moet ik tikken?

Wat betreft die bijdrage wacht ik gewoon nog op een interessant onderwerp. Of verhalen. Meer zoiets als een succes (wel erg amerikaans)- of failure story.

Dat mis ik een beetje op dit forum wat dacht ik was voor mensen die twijfelen over een mogelijk ondernemersschap.

Ik ben er zelf ook ingetuind, eigenlijk had ik geen keus toen de afdeling waar ik ingeleend zat (technische ondersteuningsdienst voor een R&D afdeling van een multinational) opgedoekt werd.

Het doet iets met je rechtvaardigheidsgevoel als toegewijde technische specialisten overbodig worden verklaard: snijden in de hersenen i.p.v. in het spek.

En m'n regio (bereikbaar via schip of het buitenland) heeft maar 1 belangrijke werkgever, voor de rest wordt het economische landschap gedomineerd door de land- en tractorbezitters, het zomer-toerisme en oprukkende haven en logistieke bedrijvigheid.

Dus het was leren rijden op de vorkheftruck, vrachtbrieven invullen of beetn uutriejen (bieten oogsten), of ... verhuizen.

Laat je nou net een heel aardig specialisme geleerd hebben waarin ik m'n technisch creatieve ei in kwijt kan.

Grafisch programmeren, nooit meer 1 regel code intikken, maar al muisklikkend de meest complexe meet- en besturingsopstellingen automatiseren. Great.

Voor die tijd hadden we wel de tijd om een aantal innovaties voor in de kast te ontwikkelen, een hi-res datalogger, een creditcard lichtkrant, een knoploze audio-mixer, een score-bord, ... (ik kan nog even doorgaan).

Beschermen doe je niet omdat dat geld kost wat je er niet voor over hebt, subsidie aanvragen is eigenlijk voor grote bedrijven een gelegaliseerde manier van overheidssteun en zeker niet voor de MKB omdat je geen jurisch ambtenaar bent.

Maar dan komt het moment, de confrontatie met de boze buitenwereld, de inkoper die met een zuinig gezicht kijkt. De Syntens-adviseur die een hele andere taal spreekt en vertelt dat je de weg kwijt bent, de verkoper die je twee jaar aan het lijntje houdt en gepensioneerd blijkt te zijn, de klant die je software niet koopt omdat je zonder opdracht begint. Allemaal valkuilen, leergeld.

 

Pas 2 jaar geleden kwam er wat groei in m'n bedrijf door programmeeropdrachten van bedrijven die me (bij navraag) via zoeken op internet vonden: Corus en TNO, geen kleintjes.

Of elektronica-ontwerp juist wel voor kleine innovators, ondernemers met fantastische ideeen maar gebrek aan specifiek technische kennis.

 

Wat ik in ieder geval van m'n ondernemerschap geleerd heb is "action speaks loader than words".

Dus, kom maar op met die concrete problemen, ik wil m'n ingeslapen hersencellen weer wel eens activeren.

 

Groeten,

 

Patrick de Boevere

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 86 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.