• 0

Website overnamen/Bedrijf starten

Geachte,

 

Ik zou graag hulp willen hebben bij het opzetten van een bussines plan, en eventueel het verkrijgen van een financiering.

 

Ik ben een internet ondernemer, en heb jaren lang samen gewerkt met een

collega van mij, wiens bedrijf op zijn naam staat. Ik ben van plan om een

website over te nemen, het gaat hierbij om MMO games (Multiplayer browser

games) dit zijn games die je online kunt spelen, met of tegen vrienden.

 

Het bedrijf die dit verkoopt, ken ik inmiddels al een aantal jaren, en ken de

kennis van dit bedrijf. Deze bedrijf publiceerd al jaren lang bekende en goed

lopende games.

 

Ik bezit inmiddels al over de nodigde informatie over deze website, deze

website draait al sinds zijn bestaan 3 jaren lang al stabiele inkomsten, en

bezit ook over een grote member database.

 

Ik zou deze website graag willen overnemen, gezien de overname prijs, vindt

ik dat een zeer aantrekkelijke prijs, Ik wil dan mijn eigen bedrijf

opstarten, en verder gaan met deze website. Alleen heb ik op dit moment de

financiele middelen niet ervoor.

 

 

Graag hoop ik meer informatie te ontvangen,

 

Met vriendelijke groeten Mohamed.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

 • 0

Hallo Jamie,

 

Bedankt voor je reactie. M.b.t tot een bussines plan zal ik er wel uitkomen, heb net een bedrijf gevonden die daar gespecialiseerd in is. M.b.t tot een financiering zal er geen bank zijn die een lening verstrekt voor Software als ik het goed begrijp?

 

Ook als ik kan aantonen dat deze lening binnen 1 jaar afgelost kan zijn met rente?. En ik zelfs winst zal boeken.

 

Ik kan de helft van de financiering binnen 5 maanden terug betalen, elk maand kan ik geld afstaan om zo de financiering terug te betalen met rente.

 

Met vriendelijke groeten,

Link naar reactie
 • 0

 

Dat je dat aan kunt tonen zal uit je plan moeten blijken, en zelfs dat is geen zekerheid maar een inschatting :)

 

Als je zo kort en snel terug kan betalen lijkt het erop dat je geen €100.000 nodig hebt. Dan kun allicht nog overwegen om prive een consumptief krediet aan te gaan. Maar als tip; maak eerst je plan, bepaal wat je écht nodig hebt en ga vanuit daar je opties onderzoeken.

 

 

 

Bezig met ontwikkeling incasso 2.0. Lanceerdatum: Medio Q1 2014!

Link naar reactie
 • 0

Hallo Jamie,

 

Ik heb 200k nodig, de inkomsten liggen tussen de 25-30k per maand stabiel. Dit is al 3 jaren al zo, en wij hebben ook plannen achter deze website indien we dit overnemen, om de inkomsten nog hoger te laten uitkomen.

 

Deze website heeft ook meer als 3.000.000 gergigestreerderot members. Dus een grote member database, normale prijs voor een gerigestreerde member kost al zo rond de 0,50cent. Deze website is ook uniek en zelf gebouwd met een grote team, en heeft meer als een jaar geduurt dit zover te ontwikkelen. Alleen de verkoop van deze code, en website, kost al meer dan de financiering.

 

Mischien is het ook een goed idee om opzoek te gaan naar investeerders zonder bank?

 

Met vriendelijke groeten,

Link naar reactie
 • 0

Hallo Magnusveste,

 

Ik ken dit bedrijf inmiddels al een aantal jaren, en ken hun games dus erg goed.

Het bedrijf is gevestigd in dezelfde land waar mijn collega ook is gevestigd en een kantoor heeft staan.

 

Ze hebben besloten om zich te storten op een ander soort game markt, namelijk, aim   

multiplatform gameplay te ontwikkelen, en dat houd in dat ze veel minder tijd en aandacht hebben voor hun browser games.

 

Ik heb alle cijfers, en statistieken ingezien uiteraard, en die kloppen. Dus ook de inkomsten.

 

De belangrijkste inkomsten bron, is ook de partnerships die zij hebben met grote en bekende bedrijven, zoals MTV games, Prosieben.de Dit zijn bedrijven die inruil voor marketing een % krijgen van de inkomsten die zei genereren. Zo zijn er een aantal andere bedrijven.

 

Hier een snelle overzicht.

 

2012.12   - 25   948   Euro

2012.11   - 17   389   Euro

2012.10   - 19   438   Euro

2012.09   - 21   110   Euro

2012.08   - 27   635   Euro

2012.07   - 28   723   Euro

2012.06   - 35   042   Euro

2012.05   - 33   179   Euro

2012.04   - 32   234   Euro

2012.03   - 22   505   Euro

2012.02   - 23   117   Euro

2012.01   - 28   769   Euro

 

2012:   315   095   Euro

2011:   540   590   Euro

2010:   684   342 Euro

 

Zei hebben ook de laatste jaar veel minder aandacht besteed aan deze website, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de inkomsten hoger kan maken met de verandering die ik wil doen voor deze website.

 

Het leuke hiervan is ook, dat ik niet opzoek hoeft te gaan naar developers, art designers etc... die achter deze website werken, want die heb ik inmiddels al gevonden, en het is ook mogelijk om de bestaande team over te plaatsen naar mijn collega's kantoor in datzelfde land. Er zitten ongeveer 2 mensen achter deze website die hieraan werken, en de kosten elk maand hiervan is 1000$ (Dollar) per maand.

 

Met vriendelijke groeten,

Link naar reactie
 • 0

@MO25

 

je komt nu wel met veel gedetailleerde info op de proppen. Laten we ervoor waken dat dit geen casus wordt waarmee je eigenlijk een open participatie voorstel doet (bij wet verboden). Het gaat nu de kant op dat jij gaat aantonen hoe geweldig deze investeringskans is voor geïnteresseerden.

 

Dus laten we terug gaan naar de oorspronkelijke vragen van MO25 (ideeën voor financieringsbronnen) en ons niet focussen op het bedrag dat hij aan financiering zoekt en de onderbouwing daarvan.

 

groet

Joost

 

HL modsteam

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
 • 0

Hallo Joost,

 

Excuus voor de uitleg hierboven, inderdaad wat te gedetailleerd. Mochten er mensen zijn die geintreseerd zijn in informatie dan zal dit persoonlijk verstreken worden, bij het ondertekenen van een geheimhoudings verklaring. En om welk website het gaat.

 

Met vriendelijke groeten,

Link naar reactie
 • 0

Hallo,

 

Dit is een tijdelijke lijn, dat komt door weinig tijd/aandacht/ besteding van de laatste jaar. De plan die ik in gedachten heb achter deze website, zijn een aantal aanpassingen en ontwikkelingen die ik wil uitvoeren,om de inkomsten nog hoger te maken dan ze zijn.

 

Ik zie zeker geen neerdalende lijn in het eerste kwartaal van 2013; sterker nog ik zie een stijgende lijn.

 

Ik zal je een PM sturen met de cijfers van de eerste kwartaal 2013.

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Waarom ben je er zo zeker van dat je met wat aandacht en liefde voor de site die omzetdaling kan stoppen? Bij soort sites kan het best een klus zijn om eerdere of nieuwe bezoekers weer aan te trekken, omdat ze opgevangen worden door concurrerende sites.

 

En om dan helemaal advocaatje van de duvel te doen: de verkoopprijs van minder dan 1x de laatste jaaromzet doet me vermoeden dat de verkopende partij bovenstaande misschien ook al ziet aan komen.

Link naar reactie
 • 0

Beste,

 

De inkomsten die ik daarboven heb aangegeven is van het jaar 2012. Natuurlijk zie ik een lichte daling, maar ik heb daar verklaringen voor, zij hebben de marketing kraan dicht gegooied, en ze hebben er weinig tot geen tijd aanbesteed, ook zijn er lang geen nieuwe ontwikkelingen toegevoegd zoals nieuwe opties etc. De belangrijkste inkomsten bron zijn de partnerships die ze hebben met onder andere MTV, Prosieben.de en nog een aantal grote bedrijven, deze bedrijven brengen elke dag nieuwe registraties en inkomsten binnen daar is namelijk een contract mee afgesloten. En dit bedrijf is niet onbekend bij mij zoals ik al eerder heb aangegeven, deze eigenaar ken ik, en volg zijn games al een aantal jaren.

 

Ze hebben besloten om zich te storten op een ander soort game markt, namelijk, aim

multiplatform gameplay te ontwikkelen, en dat houd in dat ze veel minder tijd en aandacht hebben voor hun browser games

 

Als je gaat kijken naar de ontwikkelings kosten van deze website, en tijd, en de marketing die erin gepompt is, en de partnerships die zij hebben afgesloten met grote bekende bedrijven denk ik tog dat de verkoop prijs niks voorstelt met wat eral inzit. Een nieuwe game laten ontwikkelen kost veel meer geld tijd en mankracht, je kunt dit niet met een paar mensen opzetten, je hebt verschillende php developers nodig, art designers, flash designers etc. , je bent meer als een jaar bezig om dit op poten te krijgen, en dan moet je nog diep in je bundel graaien om een grote marketing te doen voor deze game, en dan moet je nog afwachten om te kijken of het aanslaat of niet. Voor een gemiddelde registratie betaal je al gauw 0,50 cent als het niet meer is. Met meer dan 3.000.000 registraties en groeiende is het een grote member database die je ook kunt gebruiken voor toekomstige games.

 

Deze website staat nergens te koop aangeboden omdat ik al lang geleden heb aangegeven mocht hij het verkopen dan kan hij bij mij als eerste aankloppen. Ik ben er ook van overtuigd dat wij deze website zeker weer op rails kunnen krijgen met name de inkomsten hoger maken dan op het moment, Ik heb een ervaren team dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van zulke games, en het bijhouden hiervan. Wij willen ook de laatste technologieén gebruiken om aanpassingen te doen en nieuwe opties toetevoegen.

 

Ik kan niet alle informatie delen, mensen die serieus geintreseerd zijn, kan ik via een admin panel toegang geven om meer informatie in te zien, onder andere in de sales graphics.

 

Met vriendelijke groeten,

Link naar reactie
 • 0

Natuurlijk zie ik een lichte daling, (...)

 

Helaas heb ik ook een klant die, net als “jouw project”, een omzetdaling van 50% kent in dezelfde periode (de laatste 3 jaren). In een hele andere branche natuurlijk, maar toch.

 

Ik maak mij in het geval van deze klant ernstige zorgen over hun toekomst…

Gelukkig (?) ben jij kennelijk een stuk positiever ingesteld.

 

Link naar reactie
 • 0

Beste,

 

Je zegt het zelf ' in een ander branche' je kunt geen appels met peren vergelijken, maar ik snap waar je naartoe wil...

 

Zoals ik al aangaf, de ontwikkelings kosten liggen vele malen hoger dan wat er gevraagd wordt voor de website.

Met de ideeén en ervaren team die wij achter de hand hebben, voor deze website, zal dat in mijn ogen de inkomsten weer stijgende maken.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Link naar reactie
 • 0
Ik zou graag hulp willen hebben bij het opzetten van een bussines plan, en eventueel het verkrijgen van een financiering

Met de ideeén en ervaren team die wij achter de hand hebben, voor deze website, zal dat in mijn ogen de inkomsten weer stijgende maken.

 

Waar heb je onze hulp dan voor nodig?

 

Zo dadelijk zal er wel iemand reageren met een tip over een paar A4-tjes. Doen !!!

 

Gr

Devlinx

Suscipere et finire

Link naar reactie
 • 0

Hoi, om in te gaan op jouw vraag over financiering: zijn de verkopers ook overtuigd over dat de inkomsten weer kunnen stijgen als jij er aan gaat trekken? Als je zo snel kunt terugbetalen, is het misschien een optie dat de verkoper jou financiert? Dit kan op allerlei manieren, je kunt bijvoorbeeld gewoon beginnen en iedere maand bijvoorbeeld 10% van de aandelen 'verdienen' door hen een deel van de koopsom te betalen. Of je neemt in 1 x alle aandelen over en betaalt in 10 gelijke delen af.

 

Ik vind het leuk om te zien dat je zo enthousiast bent, tegelijkertijd maak ik me wel wat zorgen. Je hebt het over een bedrijf met nu bijna 400k omzet. Wat blijft er nu over een winst, weet je dat ook? Moet er geinvesteerd worden in de komende jaren of kunnen de 2 mensen die voor 1000 euro werken, alle ontwikkelingen zelf doen?

 

Als de verkopers open staan voor financiering, is het misschien een haalbare kaart. Anders wordt het schat ik in een privelening aangevuld met leningen van vrienden en bekenden. Een bank zal hier hoogstwaarschijnlijk niet blij van worden.

Link naar reactie
 • 0

Beste Manon,

 

Zulke bedrijven doen dat niet, die willen meteen het geld wat ze ervoor willen hebben, ze verkopen dit natuurlijk ook niet zomaar aangezien ze het geld nodig hebben voor verdere ontwikkelingen van hun andere concepten. Hoewel ik het niet gevraagd heb, maar eventueel kan de helft betaalt worden en de ander helft in 5/6maanden.Dit kan ik overigens wel doen met de gene waarvan ik de financiering kan krijgen, ik heb ook een contact persoon gevonden die mij daarin kan steunen, een accountmanager die jarenlange ervaring heeft bij een bank die weet precies welke wegen ik hiervoor moet bewandelen, ook zal hij me kunnen helpen met een bussinesplan maar of een lening bij de bank zal werken moet ik nog afwachten. Maar een privé investeerder zal in mijn ogen beter zijn.

 

Het geld wat binnen komt, daarvan moet de server kosten betaalt worden en de mensen die achter de schermen werken aan deze website, er werken momenteel 2 mensen achter deze website, kosten hiervan is 2000$(dollar) per maand, de server kosten moet ik even bekijken maar dat zal niet veel voorstellen. En je kunt zelf bepalen hoeveel je aan marketing wilt besteden elke maand, inpreciepe wordt de game al automatisch gepromoot door de grote bedrijven waar ze een partnership mee hebben, elke dag komen er nieuwe registraties bij.

 

Deze mensen die kunnen eraan blijven werken en kunnen ook overgeplaatst worden naar mijn collega's kantoor in hetzelfde land waar de verkoper is gevestigd, plan is om de website onder handen te nemen en nieuwe ontwikkelingen door te voeren, met de nieuwste technologieén, dit doe ik op een juiste moment wanneer er een 'reset' is dat houd in dat alle leden weer op 0 beginnen zodat iedereen weer een kans heeft om in de prijzen/ranking te eindigen, dan is het tijd om die nieuwe opties in te voeren, en de member database te mailen, zo ben ik ervan overtuigd dat er meer actieve spelers zullen zijn, en hogere inkomsten. Ik zie aan de website dat er lang niks aangedaan is, veels te lang, en dat vindt ik zonde, want ik zie er zeker potentie in, en de verkoopprijs stelt niets voor in mijn ogen.

 

Met vrriendelijke groeten,

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  5 leden, 133 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.