• 0

Mijn systeem voor het opsporen van bronnen van inkomsten.

Gegroet, ondernemers van Higher Level.

 

Ik ben de bedenker en ontwikkelaar van wat ik de Money Mining Method system noem. Dit systeem staat mensen toe om systematisch nieuwe bronnen van inkomsten op te sporen, met behulp van zeer geavanceerde brain storm technieken + kennis van de mechanismen die ten grondslag liggen aan elke bedrijf. Ik heb mijn systeem al gedeeld en getest met mijn familie en vrienden, en hun reacties waren overweldigend positief. Het 'probleem' is alleen dat, aangezien ze me kennen en blij voor me zijn, het moeilijk is om in te schatten hoe representatief hun reacties zijn voor hoe de buitenwereld, en ondernemers in het bijzonder, op mijn systeem zullen reageren.

 

Ik bedacht me dat het benaderen van de groep dat uiteindelijk (een deel van) mijn doelgroep zal worden, een goede manier zou zijn om hierachter te komen. Vandaar dat ik me geregistreerd heb bij Higherlevel.nl. Ik heb een voorproefje gecreëerd waarin ik uitleg wat de basis is van mijn Money Mining Method systeem, en waarin genoeg informatie zit om een eerste indruk te krijgen van hetgeen waar dit systeem over gaat.

 

Note: ik vraag absoluut niet om meningen betreffende of men het aannemelijk vind of dit systeem zal werken, alhoewel je natuurlijk vrij ben om je verwachtingen te uiten. Waar ik voornamelijk geïnteresseerd in ben, is:

 

1) wat jullie eerste indruk is, zodat ik kan weten hoe mensen zullen gaan reageren. Dit staat me toe om hierop te anticiperen, en eventuele twijfels en andere vormen van weerstand pro-actief weg te nemen in mijn gesprekken met prospects

 

2) of er mensen zijn die me op wat voor manier dan ook kunnen helpen met het naar de markt brengen van dit systeem. Ik ben nog steeds een one man army, en ik zit er niet op te wachten om vrienden en familieleden te rekruteren (vriendschap/bloedbanden zijn niet per se een geschikte basis om een bedrijf te beginnen).

 

Hieronder volgt een een link naar de eBook. Belangrijk: **skip naar pagina 7 (i.e., hoofdstuk: Our Decision Making Process) en lees om te beginnen alleen pagina 7 tot en met pagina 16, aangezien ik nu al weet dat veel mensen niet bereid zullen zijn om in één keer alle 28 pagina's te verteren. Er zijn twee locates waar de pagina's getelt worden; de locatie bovenaan, waar je browser de pagina stand bijhoud, en de 'echte' oranje kleurige pagina nr, onderin. Kijk naar deze laatste nummering om de bovengenoemde limieten aan te houden. De link opent in je browser, waar je het zowel kan lezen als downloaden.

 

Link

 

Alvast bedankt thumbup.gif,

 

Willy

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

beste Willy,

ik heb het topic geheel gelezen en wil toch een visie van mijn kant geven.

Als je werkelijk zoveel woorden nodig hebt om mensen te overtuigen van jouw product, is er iets mis met het product denk ik.

Ik heb er zelf ook veel last van met mijn product. In bepaalde branches is het vechten tegen de bierkaai.

 

Ik ben daarom overgestapt op het vinden van ambassadeurs die het product zelf gebruiken in die bepaalde branches. Het blijkt dat gebruikers WEL het product kunnen verkopen, wat ik met duizend woorden niet voor elkaar krijg.

 

Ik denk dat dat ook voor jou zou kunnen gelden. Laat een gebruiker hier maar eens aan het woord. Ik weet zeker dat het dan heel stil zal worden met de commentaren.

 

;)

Link naar reactie
  • 0

Willy, ook ik reageer in dit topic primair op jouw inhoudelijke reacties. De interactie tussen jou en andere forumleden gaat mij niet aan. Ik heb je hooguit wat tips gegeven over hoe hiermee om te gaan.

Mijn focus op jouw reacties vind ik niet schijnheilig, maar on-topic.

Om nu mij impliciet van schijnheiligheid te betichten vind ik onprettig....

 

Wil je meer feedback, hou het dan svp. inhoudelijk.

Dus: zijn er nog punten die je de forumleden wil voorleggen, of is alles nu wel besproken?

Link naar reactie
  • 0

Willy,

 

Als eerste respekt voor je doorzettingsvermogen. Trek het je niet aan als de antwoorden je niet bevallen. Ga je eigen weg, maar blijf realistisch.

 

Op de een of andere manier zal je zelf best wel geloven dat jou systeem de wereld gaat laten doen schudden, het is alleen jammer dat er tot nu toe weinig ondernemers vertrouwen in hebben. (dat was toch je doelgroep?)

 

Als je hier wat vaker komt zal je zien dat er hier op het forum erg veel ervaren ondernemers met veel kennis van zaken aanwezig zijn. Maak daar gebruik van! als je al die kennis die ze hier kostenloos met jou delen zou moeten betalen, zou je al falliet zijn voordat je bent begonnen. Normaal gesproken zijn de leden hier zeer vriendelijke en behulpzame mensen, maar je moet ze niet tegen de haren instrijken ...

 

Tussen de leden die jou hier boven van advies hebben voorzien (al zie jij het waarschijnlijk als kritiek) zitten ondernemers die hun dromen hebben omgezet in realiteit en echt mooie bedrijven hebben opgebouwd.

 

Doe jezelf een plezier en laat alles even rusten, lees heel de draad opnieuw en doe je voordeel met alle info.

 

Heel veel succes

Joost

Don't give up so easily

Have some faith and you will see

Try again...try again

Link naar reactie
  • 0

Beste Willy,

 

Al een paar dagen zit ik dit draadje te volgen, en ik val inmiddels van de ene verbazing in de andere. In eerste instantie was ik geïnteresseerd in je verhaal, en ben nieuwsgierig begonnen met het lezen van je bijgevoegde eBook, alvorens de (paar toen nog) reacties in het topic te lezen. Echter viel ik tijdens het lezen in slaap (niet uit verveling, maar 3:00 uur ’s nachts) en ben ik de dag erop eerste eens de reacties gaan bekijken. En op basis van jouw reacties op de feedback die men geeft, heb ik totaal geen interesse meer om de rest van het eBook uit te lezen.

 

OK, de reactie van Twabla is misschien wat onaardig, maar de manier waarop je om hem reageert is uitermate onhandig. Besef één ding heel goed: dit is een ondernemersforum, hier zit je doelgroep, dus je potentiële klanten. Hoe vervelend je een reactie ook kan vinden, het is de kunst om daar goed op te reageren. Dat doe je nu niet, en daarmee verlies je dus ook direct heel veel van die potentiële klanten. Voorbeeld: Als jij supermarktondernemer zou zijn, je laat de klanten in je winkel een nieuw soort brood proeven en er reageert een klant met “gadverdamme, wat een rotzooi”, kun je natuurlijk tegen die klant zeggen dat ie dan maar lekker ergens anders heen moet gaan en hem daarbij vermelden dat hij geen smaak heeft. Nou, dan geeft deze klant je een dikke vinger en vertrekt hij, om vervolgens zijn hele privéomgeving te vertellen dat jouw winkel een hele slechte is (en in tegenstelling tot positieve mond-tot-mond reclame, werkt de negatieve variant wel heel snel en effectief). Gemiste kans. Want als jij die negatieve indruk van deze klant naar iets positiefs kan ombuigen, is deze positieve ervaring des te krachtiger. Een klacht ombuigen naar een positieve ervaring, daar bindt je mensen mee.

 

Elke –goed bedoelde- kritische blik op jouw post (waar je overigens zelf om vraagt: “wat jullie eerste indruk is”) zie je als een aanval om er vervolgens op kinderachtige wijze mee om te gaan. Wees de mensen dankbaar dat ze tijd in je investeren, in plaats je als Calimero op te stellen. Het resultaat is dat je nu alle mensen tegen je in het harnas werkt. Dag potentiële doelgroep.

 

Verder, als ik zo door je reacties heen lees, lijkt het me raadzaam als je je eens gaat verdiepen in marketing en gerelateerde zaken. Want je slaat op sommige punten de plank volledig mis. Het voorbeeld van John Bouwmans, die het over “gaten verkopen” heeft in plaats van “boormachines veropen” interpreteer je op totaal de verkeerde manier. Zelfs na meerdere toelichtingen geef je er geen blijk van te begrijpen wat er wordt bedoeld. Als je”gaten” verkoopt, verkoop je geen dienst. Je verkoopt gaten. De oplossing dus, en dus niet het middel (boormachines). Het is de insteek waarmee je een markt benaderd.

Ook als het gaat om jouw definitie van een onderneming slaat het echt totaal nergens op. En ook daar wil je niet begrijpen wat er fout is aan je denkwijze. En je uitleg daarbij is niet te volgen.

 

Je taalgebruik doet me denken aan die Enait, die advocaat die weleens op TV is geweest en beter bekend staat als de ´handenschudweigeraar´. Deze man doet tijdens het spreken zo ontzettend zijn best om zoveel mogelijk moeilijke woorden in zijn zinnen te plakken, dat hij naar verloop van tijd er zelf helemaal in verstrikt raakt en hetgeen wat hij zegt nergens meer op slaat. Jij hebt ook de neiging om ´dure´ woorden te gebruiken aan de ene kant, maar aan de andere kant kloppen te teksten grammaticaal voor geen meter. Bedenk wederom dat je hier op een ondernemersforum zit. Hier vind je nuchtere, ´down to earth´ mensen die helemaal niet zitten te wachten fancy taalgebruik. Ken je mensen, ken je markt.

 

Je noemt herhaaldelijk ´wetenschappelijk onderzoek´. Na meerdere verzoeken plaats je dan enkele links naar ´bronnen´, maar als ik er een paar bekijk, zie ik niet wat daar wetenschappelijk aan is. Een artikel dat ergens in een tijdschrift of online medium is gepubliceerd nog echt geen wetenschappelijk onderzoek hoor. Bovendien, de stukken die ik heb bekeken bevatten zelf überhaupt geen bronvermelding, dus daar is alleen al om die reden niets wetenschappelijks aan. En daarbij, als er iets is ´onderzocht´ (bijv. dat er een gebrek aan ideeën zou zijn’) is dat nog niet per definitie wetenschappelijk onderzoek, daar is wet iets meer voor nodig.

 

Om nog even iets te zeggen over je concept inhoudelijk. Ik heb je verhaal niet volledig gelezen, zoals ik al zei, en ook waarom. Maar ik moet zeggen dat ik aan het begin van je verhaal je vergelijking tussen ´business ideas´ en ´business opportunities´ en interessante benadering vond. Op zich ben ik dus nog wel nieuwsgierig naar je verhaal, maar ik nodig je dan uit om dit in een concrete, korte en bondige tekst te omschrijven.

 

Tot zover mijn bijdrage. Wellicht niet echt on-topic, maar ik moest dit even kwijt na het lezen van dit hele verhaal. Je hebt je verhaal gepresenteerd aan een potentiële doelgroep, je hebt de reacties kunnen zien. Tijd dus om je conclusies te trekken.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik stel voor dat TS en een aantal geselecteerde HL-leden het systeem gaan testen. Op no cure no pay basis.

 

Ben er zeker van dat TS hier een goudader aanboort.

 

Deal! Ergens eerder in de thread zei ik al dat ik een betere middel had gevonden om aan de feedback te komen die ik zocht. Dit wat je hier noemt is precies wat ik bedoelde. Dit moet maar via PM gebeuren want hier posten, dat doe ik niet meer.

Link naar reactie
  • 0

Willy, ook ik reageer in dit topic primair op jouw inhoudelijke reacties. De interactie tussen jou en andere forumleden gaat mij niet aan. Ik heb je hooguit wat tips gegeven over hoe hiermee om te gaan.

Mijn focus op jouw reacties vind ik niet schijnheilig, maar on-topic.

Om nu mij impliciet van schijnheiligheid te betichten vind ik onprettig....

Keyword: **afgezien van een paar mensen**.

 

Wil je meer feedback, hou het dan svp. inhoudelijk.

Dus: zijn er nog punten die je de forumleden wil voorleggen, of is alles nu wel besproken?

 

Ik ben klaar hier. Als je in wil gaan op paradocx zijn suggestie, shoot me a PM.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 146 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.