Ga naar inhoud
 • 0

Tips voor het aanvragen van offerte bij webwinkel ontwikkelaars

 • Translate to English
Junior     25 0

Geachte HL'ers. Ik sta zo ongeveer op het punt dat ik bijna om mijn heen kan gaan kijken naar een webwinkel ontwikkelaar. Ik ben de laatste dingen op een rijtje aan het zetten (producten/merken selecteren, mijn webwinkel wensen op papier zetten etc etc.). Maar ik zou graag nog wel wat tips krijgen waar ik moet op letten als ik offertes ga aanvragen bij webwinkel ontwikkelaars. Ik ben zelf een redelijke leek op het gebied van webwinkels, en heb dus zelf niet veel kennis in huis.

 

Het lijkt mij dat ik voornamelijk moet gaan aangeven wat ik ga verkopen, maar ook wat mijn wensen gaan zijn voor de webwinkel zodat de ontwikkelaar een beeld gaat krijgen hoeveel werk het maken van mijn webwinkel gaat kosten. Daarnaast heb ik ook graag dat een gedeelte van Seo/Adwords door de ontwikkelaar gedaan wordt (of in ieder geval mij hierin kan ondersteunen). Hoe specifiek moet ik hierin zijn? Gezien ik ook een redelijke leek ben en nooit al mijn wensen op dit moment kan overzien waarschijnlijk? En hoe kan ik kosten evt een beetje drukken? Wat zijn de dingen die ik zelf kan gaan doen terwijl de ontwikkelaar het in elkaar zet? Alle tips en ook eigen verhalen zijn welkom!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

23 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     1,2k 107

Kijk goed naar het portfolio en negeer mooie praatjes. Als je een geschikte partij hebt gevonden kun je ook nog contact opnemen met de eigenaren van de webshops in het portfolio. Deze vinden het vaak niet erg om wat vragen te beantwoorden. Het maakt je beeld wat meer compleet.

 

Adwords is een specialisme. Hoewel veel webontwikkelaars zullen beweren dat ze dit ook voor je kunnen doen, is het raadzaam hier iemand voor te zoeken die hier verstand van heeft. Het kost geld, en het laatste dat je wil is leeglopen op een slechte Adwords campagne. Vraag of je webontwikkelaar mensen in zijn/haar netwerk heeft die je hierbij kunnen ondersteunen.

 

Kosten drukken? Zorg dat je content klaar hebt (inclusief productfoto's) en deze tijdig aanleverd. Zoek webshops op die je bevallen en mogelijk als inspiratie kunnen dienen. Communiceer duidelijk met je ontwikkelaar. Kijk ook of je bepaalde dingen kunt faseren zodat het bedrag misschien wat verdeeld kan worden.

 

And last: probeer niet te veel te besparen. Goedkoop kan (met de nadruk op kan) je uiteindelijk geld gaan kosten. Neem je tijd om een goede partij te vinden. En vraag je mede-webshop houders om advies om het traject zo efficient mogelijk te laten verlopen.

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,7k 95

Wat ik kan meegeven:

 

1. Zorg voor een goede klik, waarbij je het gevoel hebt dat de partij waar je mee zaken gaat doen, betrouwbaar en geloofwaardig overkomt. Zoals Sabra al zegt 'negeer mooie praatjes'. Veel partijen komen vaak met beloftes en een scherpe offerte, die ze achteraf niet waar kunnen maken.

 

2. Adwords? Kan handig zijn, maar ik zou er pas aan beginnen als het echt nodig is. Met een stuk geduld en inspanning op het web en sociale media e.d. kun je er zonder Adwords ook wel komen.

 

3. Heb je een beperkt budget? Hou je dan ook beperkt tot de meest essentiele punten en ga niet allerlei ingewikkelde toeters en bellen er bij bedenken. Met een goed standaardpakket kan de ontwikkelaar vast wel uit de voeten en zodoende kosten in de perken houden. Als je te veel specifieke wensen hebt, waardoor maatwerk moet worden toegepast, kunnen de kosten flink oplopen.

 

Tot zover even mijn input.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 0

@Happy: Dankje, maar dat heb ik al gedaan.

@Klaasvaak: Dankjewel, ben me zowieso zeker aan het inlezen over het hoe en wat met Magento. Maar sommige termen gaan me soms nog de pet over. Maar bepaalde dingen zou ik toch wel graag hebben vanaf het begin. Of dit realistisch is met mijn budget, dat zullen de eerste besprekingen/offertes met webwinkel ontwikkelaars moeten uitwijzen.

@Sabra: Dankjewel, vind je reacties altijd erg waardevol en behulpzaam. Wat bedoel je precies met faseren? Snap in fases doen, maar hoe moet ik dit zien als het om een webwinkel ontwikkelen/maken gaat?

@Fvddungen: Ook bedankt voor de goede reactie, ben zeker van plan ook veel met social media te gaan werken, gezien ik met een niche kleding product kom. Het is op dit moment soms moeilijk te bepalen waar wel en niet mee begonnen moet worden. Maar Seo lijkt mij zowieso waardevol ^^.

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,2k 213

Hoe is het gegaan met je vorige zoektocht... heeft dat iets opgeleverd (waar evt andere -nog niet- ondernemers wat aan hebben)

 

Je wil nu naar een ontwikkelaar... zelfde issue maar toch een grotere investering.

 

Heel veel succes in ieder geval alvast

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
 • 0
Junior     25 0

Gezien de tijd tussen deze twee topics ben ik voor de keuze gegaan, nog even doorsparen en dan een goede magento webshop laten bouwen keuze gevallen ;). Dat sparen is nu gelukt door lekker door te werken de afgelopen maanden, portie vakanatiegeld erbij, dus heb ik mijn startbudget dik bij elkaar gespaard om nu de echte stappen te zetten. In November was ik financieel gewoon nog niet ver genoeg om uberhaupt iets te kunnen doen met de informatie die in dat topic was gegeven. Wat natuurlijk de informatie erg waardevol maakt omdat ik me dit niet realiseerde op dat moment ;D. Dus in principe zit ik nog in hetzelfde stadium als in November, alsnu heb ik voor mijn gevoel genoeg geld bij elkaar om ook echt de stap te gaan zetten om een ontwikkelaar/bouwer, hoe je het maar wilt noemen, te vinden ^^. Het is voor mij gewoon erg moeilijk om te kijken waar ik moet beginnen als leek op het gebied van webwinkels bouwen, dus daar zit ik nu mee te stoeien. ZZP'er, toch een bureau, maar ik denk dat ik bij verschillende partijen offertes aanvraag en vragen hun kant op schiet om te kijken wat mij het beste zal bevallen. Al doende zal het wel leren, het is gewoon die drempel waar je even overheen moet.

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,7k 95

Wil je specifiek Magento? Er zijn nog legio andere kant en klare systemen op de markt, waar je prima mee uit de voeten kunt. Ik zou zeggen laat de webbouwer/ontwikkelaar maar een voorstel doen en doe niet zelf al een wens voor gebruikte pakket. Sommige webbureaus hebben zelfs een eigen systeem in elkaar gesleuteld, waar je wellicht prima mee kunt wat jij zou willen.

 

Ga vooral niet over 1 nacht ijs. Neem desnoods een deskundige familielid/kennis/vriend/whatever mee, die kan bepalen of je een goede keus maakt.

 

Er is zoveel op de markt en er zijn zoveel aanbieders, die elk met hun eigen invulling komen, die werkelijk weer totaal anders kan zijn dan de concullega. Straks zie je door de bomen het bos ook niet meer en dan ben je weer terug bij af.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 0

Dankjewel, ik heb één vriend/kennis die zelf een magento webwinkel heeft zo'n dik anderhalf jaar. Zou binnenkort nog eens bij hem gaan kijken en hij zou me wat dingen uitleggen over magento en ook wat dingen laten zien.

 

Dat is inderdaad waar door de bomen het bos niet meer zien, zo voelt het op dit moment al voor mij. Maar misschien ook omdat ik nog niet eens ben begonnen met het in contact komen met webwinkel makers/ontwikkelaars. Ik weet dat er meer platforms zijn dan alleen maar Magento. Maar omdat Magento nu redelijk als standaard gezien, en veel van Magento mij bevalt is mijn keus daar eigenlijk op gevallen. Vindt het wel een goede tip om Magento niet specifiek te noemen in een eerste gesprek/offerte aanvraag!

 

Magento is in principe volgens mij ook redelijk makkelijk te 'verbeteren' mocht de webwinkel groeien en zijn er aanpassingen nodig. Waar ik bang voor ben bij een eigen systeem van een webbureau is, als het niet meer bevalt, en ik stap naar een ander toe, zit ik wel met iets wat eigenlijk maar één bureau heeft ontwikkeld. Of zie ik dat verkeerd?

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,7k 95
Magento is in principe volgens mij ook redelijk makkelijk te 'verbeteren' mocht de webwinkel groeien en zijn er aanpassingen nodig. Waar ik bang voor ben bij een eigen systeem van een webbureau is, als het niet meer bevalt, en ik stap naar een ander toe, zit ik wel met iets wat eigenlijk maar één bureau heeft ontwikkeld. Of zie ik dat verkeerd?

 

Dat heb je goed. Maar in de praktijk hoeft migratie van het ene platform naar het andere 9 van de 10 keer niet zo'n probleem te zijn, zodat je niet opnieuw hoeft te beginnen. Ik zou gewoon niet te veel vasthouden aan Magento. Je weet maar nooit met wat voor mooie en betaalbare oplossing je potientele opdrachtnemer komt.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 149

Waar ik bang voor ben bij een eigen systeem van een webbureau is, als het niet meer bevalt, en ik stap naar een ander toe, zit ik wel met iets wat eigenlijk maar één bureau heeft ontwikkeld. Of zie ik dat verkeerd?

 

Dat hangt er van af wat voor systeem er gebruikt wordt. Als het een in-huis ontwikkeld systeem is dan kan migratie in de toekoemst problematisch zijn (maar dat hoeft niet per se). Anderzijds zijn er diverse andere opensource pakketten die wat lichter zijn dan magneto en veel worden toegepast omdat de uitrol ervan van eenvoudiger en daarmee goedkoper is.

 

Stel dat je leverancier bijvoorbeeld een site levert op opencart, waar je een paar jaar mee vooruit kunt, dan zit je daar niet zo vast aan. Als je na die paar jaar alsnog naar magento wilt zijn er migratietools die in ieder geval je producten, klanten, orders en dergelijke redelijk geautomatiseerd kunnen overzetten naar het nieuwe systeem.

 

Het lijkt me zinnig om zoiets met een potentiele bouwer te bespreken: Bij een gegeven budget kan die waarschijnlijk de meest passende oplossing aanraden, en daarbij kun je als criterium best stellen dat het om een of ander -gangbaar- systeem moet gaan zodat er geen sprake is van vendor lock-in.

Link naar reactie
 • 0
Legend     436 26

Met Magento zit je denk ik direct in het duurdere segment te kijken. Zonde om je zoektocht nu al te beperken tot 1 pakket.

 

Er zijn namelijk nog veel meer paketten die fantastisch zijn. Bijvoorbeeld Opencart, die qua uitbreidingen en aanpassingen vele malen goedkoper is. Extensies kosten meestal tussen de 10 en 20 dollar en de code is zo netjes opgebouwd dat aanpassingen heel goed te doen zijn.

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 0

Bedankt voor de reacties. Op de webwinkel vakdagen heb ik ook gesproken met een paar bedrijven die webwinkels maken in/gebaseerd op wordpress? Hoe is dat in vergelijking met zoiets als magento of opencart kwa gebruiksvriendlijkheid? Ik zou toch graag wel m'n boekhouding/voorraden zonder veel tijd te verliezen bijhouden (lees niet alles handmatig aanpassen e.d).

Link naar reactie
 • 0
Legend     436 26

De discussie over Wordpress als webshop ga ik niet meer aan. ;D Dat wordt een welles-nietes spelletje.

 

Er zijn er genoeg die er bij zweren, maar persoonlijk zou ik voor een pakket gaan dat echt als webshop is ontwikkeld en niet iets dat er later bovenop is gebouwd.

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,7k 95

I couldn't agree more. Wordpress was oorspronkelijk bedoeld als blog cms, waarmee je een nieuwsfeed kon opzetten en een aantal info pagina's kon optuigen. Nothing more. Maar door de jaren heen zijn er zoveel plugins bijgekomen, waarmee je Wordpress kunt volhangen, waardoor je weer allerlei mogelijkheden er bij krijgt. Maar de kern van het cms is en blijft een bloggingsysteem. Voor een webshop zou ik zelf ook niet zo snel voor Wordpress kiezen, maar eerder een ander systeem, die daarvoor gebouwd is.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
 • 0
Legend     354 8

Als je van te voren al met vragen zit, dan zal je waarschijnlijk nog meer vragen hebben nadat het project is afgerond. Een website is nooit klaar en het is daarom sterk aan te raden om voor een open source cms te gaan. Daar was je al mee bezig, maar ik zag ook een advies voorbij komen dat sommige bureau's zelf kant en klare systemen hebben klaar liggen.

 

Met dit soort systemen blijf je altijd afhankelijk van dat ene bureau en ben je zeker minder flexibel met aanpassingen aan je webshop na lancering. Verder is het belangrijk om een klik te hebben en vind ik het zelf belangrijk om voor een bureau te kiezen dat all round is. Wat ik hiermee bedoel is dat ze zowel verstand hebben (of mee kunnen praten) over het design, programmeer, cms en marketing aspect van de webshop.

 

Na plaatsing van je aanvraag krijg je waarschijnlijk van het bureau te horen dat het allemaal mogelijk is, inclusief verschillende beloftes. Op dat moment zou ik gaan kijken naar het portfolio (om met eigen ogen te zien of ze daad bij het woord voegen) en vervolgens kan je bestaande klanten benaderen om te vragen naar hun ervaringen.

 

Als je dan zeker weet dat ze kunnen voldoen aan je eisen en ze bieden een goede prijs, dan zou ik er voor gaan!

 

Succes!

 

Danny Verhoeven

Helpt ondernemers bij het vinden van een geschikte werkplek @ Kantoorruimtevinden.nl

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 0

Nou zo zat ik zelf dus ook al te denken. Ik heb wel jarenlang in het forumwereldje rondgezworven (een daarbij ook alles wat populair was, wiki's, blogs etc. etc.). Wordpress leek mij niet een erg aantrekkelijk platform om een webwinkel op te beginnen.

 

@Danny Verhoeven: Zo dacht ik er zelf dus ook over. Laat mij maar lekker doen waar ik goed in ben, verkopen van mijn producten, dan laat ik het andere spul wel over aan iemand die daar voor geleerd heeft. Een bureau heeft mijn voorkeur simpelweg omdat ze vaak 'alles' in huis hebben (relatief gezien). Helder verhaal in ieder geval Danny ^^. Bedankt. Ik ben nu al druk om me heen aan het kijken (lees zoeken op google) naar bureau's in Friesland, waar ik woon. Alleen als ik dan bureau's hun websites wat ga vergelijken met die van concurrenten lager gelegen in Nederland heb ik bijna het gevoel dat het hier wat achterloop kwa ontwikkeling van webwinkels. Kan misschien aan mij liggen hoor :D.

Link naar reactie
 • 0
Legend     354 8

@Hilda Graag gedaan. Ik weet niet of de bureau's in Friesland achter lopen op de rest van het land (lijkt me sterk). Natuurlijk kan je ook kiezen voor een bureau in een ander deel van het land als je daar meer kwaliteit voor je geld krijgt.

 

Dan zal je wel moeten afvragen of je iemand bent die graag langs wilt komen als er problemen zijn of zaken moeten worden aangepast of dat je het ook telefonisch/ via email kan afhandelen. Als het laatste het geval is, zou ik niet zo zeer op locatie letten, maar juist voor het bureau gaan met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Helpt ondernemers bij het vinden van een geschikte werkplek @ Kantoorruimtevinden.nl

Link naar reactie
 • 0
Junior     25 0

Ben via deze site: http://www.webdesigngids.nl/ bijna alle bedrijven in Leeuwarden en omgeving al doorgeweest. Er zijn niet veel bedrijven zo lijkt het die zich sterk focussen op webshops en ook hun portfolio's zijn niet erg overtuigend. Kan misschien aan mij liggen haha. Nu al teveel eisen ;)

 

En dat zal ik zeker doen hier een oproep in vraag en aanbod plaatsen.

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,7k 95

Ik zou afstand niet zo'n issue maken. Als je alles een beetje op een rijtje hebt, zou 1 gesprek al voldoende moeten zijn. En veel van de opdrachtnemers komen naar jou toe. Tuurlijk blijft Zeeland en Zuid-Limburg nog steeds niet handig. Maar tot aan Utrecht/Gelderland/Noord-Holland moet toch te doen zijn?

 

Edit: De eerste hits toen ik googlede op webdesign friesland

 

http://www.speak.nl/

http://www.mooiwurk.nl/

 

Zien er toch niet echt verkeerd uit, toch?

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  4 leden, 196 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.