• 0

Doorgroeien of is volgende stap te groot? (*)

Hallo iedereen Maart 2010 zijn wij gestart met ons bedrijfje .... met wij bedoel ik Klaske en Michel . Michel doet natuurlijk het zware werk en ik beman de zakentelefoon en neem promotie en up to date houden van de website .De eerste jaar cijfers waren mooi en het tweede jaar uitstekend ,2013 Ziet er naar uit dat deze uitmuntend gaat worden .Onze website word druk bezocht en maakt veel hits en op werkspot zijn de vele referenties opgelopen naar een dikke 9 , ons gastenboek loopt over van de positieve feedback van klanten . Het bedrijf is van de grond opgebouwd en inmiddels hebben wij al de benodigde werkmaterialen , kleding incl.logo,s ,combo,nieuwe aanhangwagen,2 trilplaten etc etc. Wij zien nu het bedrijf wel in materialen groeien maar de zakenrekening blijft achter ....het geld wat er staat word niet over de balk gesmeten absoluut niet . De combinatie zoals wij samenwerken is dus perfect en word gewaardeerd door de klant .Zelf hebben wij het gevoel bij een afslag te staan doorgroeien of niet? Michel wil nu papieren MKB gaan halen in het najaar en ik denk dat hij ze ook snel in zijn bezit zal hebben hier willen wij mee in gaan schrijven voor grote opdrachten in de wegenbouw waar je deze papieren voor nodig hebt . Misschien hebben jullie tips ... en waar wij op moeten letten ? en om denken? want de over stap zal groot worden en wij willen ons zelf niet verliezen dus graag reacties .

 

gr,Klaske en Michel

 

(* titel verduidelijkt - mod)

 

M de Jager

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

Dag Klaske en Michel,

 

Doorgroeien is inderdaad een zwaar keuzevraagstuk. Wees je bewust van een aantal zaken:

 

1. groeien gaat waarschijnlijk gepaard met een aanslag op je liquide middelen. Veelal is het financieren van groei een probleem. Zeker met de wijze waarop banken aanvragen nu beoordelen.

2. je rol verandert van de ondernemer waar elke klant op persoonlijk vlak zo blij mee is naar een werkgever/manager. Kunst is om in die verandering je contacten met de klant op hetzelfde niveau te houden.

3. personeel aansturen is sowieso een nieuwe hoofdstuk in je bedrijf. Hoe ga je daar mee om?

4. hebben jullie wel zin in die nieuwe rol?

5. waarom zou je de groei door willen zetten? Meer geld? Of durf je niet tegen de klanten te zeggen dat jullie 'vol' zitten? Denk ook aan wat dit doet met je privéleven!

 

Zo even snel wat zaken die meteen opkomen bij mij.

 

Succes

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Allereerst: Wat Joost Zegt.

Daarnaast: een bestratingsfirma die "van de grond is opgebouwd", dat vind ik dan weer grappig, dank daarvoor ;)

Drie: met name het vijfde punt van Joost. Wat je voorstelt is eigenlijk dat jullie een heel ander bedrijf gaan worden, met andere klanten, andere klussen, andere sector. Dat is nogal wat. Als je voornaamste vraag is "verdienen we niet te weinig", dan kan het wellicht ook goed zijn om eens te kijken waar het geld momenteel op weglekt, en of daar niks aan te doen is.

 

Ik krijg de indruk uit je post dat er de afgelopen jaren flink geïnvesteerd is, dat zal een flinke aanslag op de middelen gelegd hebben, hopelijk hoeft dat nu niet meer en zul je de zakelijke rekening zien groeien. Wellicht zijn er andere redenen waarom er naar jouw mening niet genoeg binnenkomt. Ik zou eerst proberen om een goede boterham te verdienen met datgene wat je het liefste doet, i.p.v. een dikkere boterham verdienen met (wellicht) minder leuk werk.

Dat is natuurlijk slechts mijn mening.

Op 20 juli 2016 ontvingen wij het trieste bericht dat Marcel is overleden.

Marcel was een meer dan gewaardeerd deelnemer aan ons forum ! We zullen hem missen!

Link naar reactie
  • 0

Joost en Marcel ik waardeer jullie mening van harte .Waarom wij deze keuze willen gaan maken is het feit dat het werk heel zwaar is en dat het een aanslag is op je lichaam . Velen zijn hierdoor afgekeurd geraakt .... wij denken hier nu al over na .En idd hebben wij veel moeten investeren om toch als bedrijf zijnde goed voor de dag te komen .Ik denk dat Joost gelijk heeft en dat wij het financiële plaatje eens onder de loep moeten nemen ... ik denk dat dit de eerste stap is en dan eens kijken wat we verder willen doen . De uiteindelijke oplossing wel komt want we zijn al zover gekomen .Zelf had ik nooit gedacht dit ooit op me te gaan nemen en hoe langer ik het doe des te beter ga ik op mijn plaats zitten .

 

Bedankt voor jullie belangrijke feedback .

 

Michel en Klaske

M de Jager

Link naar reactie
  • 0

Nog een puntje:

 

Als je personeel hebt gaan je vaste lasten flink omhoog en drukt continuiteit wat meer op je schouders. Dan voelt ondernemen opeens heel anders, en "moet" je opeens wel door, terwijl je anders ook kunt genieten van momenten dat het even wat rustiger is.

Link naar reactie
  • 0

Zijn stratenmakers actief als ZZP'ers?

 

Kun je voorstellen zzp'ers in te huren per project? Uit een bestand van geselecteerde collega's, zodat je de kwaliteit kunt garanderen?

 

Is denkbaar dat je de investeringen in materiaal en machinerie via een apart op te zetten bedrijf doet, waarbij je als-het-ware van 'jezelf' huurt voor marktconforme prijzen? En dat die onderneming gefinancierd wordt met behulp van crowd-sourcing?

 

Dan is je primaire activiteit het verkopen en coördineren. ;D

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Personeel die we extra nodig hebben tijdens een klus huren wij in via een uitzendbureau .Dit is veiliger en natuurlijk geen vast dienstverband . Onze werkmaterialen die we in het begin huurden waren duur... nu we ons eigen hebben besparen we geld. En ja veel stratenmakers hebben hun eigen bedrijf veel meer als je denkt . Het zijn niet meer de fluitende mannen van vroeger maar hard werkende jongens netjes in werkkleding .

M de Jager

Link naar reactie
  • 0

Beste Michiel en Klaske,

 

Kijk ook eens even naar het groei model van Greiner, zie bijlage.

 

Dit model gaat er vanuit dat terwijl een bedrijf groeit er na elke groeifase een crisis zal optreden.

Een bedrijf kan dan pas weer verder groeien als de specifiek crisis is opgelost.

 

In jullie geval zal je waarschijnlijk eerst te maken gaan krijgen met het leiderschap vraagstuk indien je meer personeel bij je bedrijf gaat betrekken en taken zal moeten gaan dirigeren.

Wellicht goed om hier eens verder over na te denken?

 

Groet en succes

Gerard

 

FS61.1_Greiner_Model.thumb.JPG.00c336ce51bef7a9defb91d6ee4d8cae.JPG

Link naar reactie
  • 0

Hallo Gerard door ons hier aan te melden op higherlevel is er hier thuis een discussie ontstaan over in en uitgaves .Afspraken zijn er al om een tijd lang een kasboek bij te gaan houden .( dus dit is heel positief) Groei model Greiner zullen wij eens gaan bekijken en nader bestuderen, heel fijn dat je dit ons even voorlegt Gerard . Werken voor 2014 komen ook al binnen dus op zich gaat het bedrijf steeds in stijgende lijn omhoog met hier en daar een kleine crisis. Zelf zeg ik van crisis periodes leer je veel en kan je hier veel voordeel uithalen ... steeds komen wij er doorheen . Personeel die via uitzendbureau zitten we nu al op werk en kwaliteit uit te sorteren om storende elementen uit te sluiten .Michel heeft de gave om het leiderschap aan te kunnen en jongens werken graag voor hem , hij is streng maar rechtvaardig kan delegeren en tevens goed voor zijn jongens .Inmiddels heb ik hier ook mee te maken gekregen en heb hier soms de mannen ook op de koffie en sta open voor leuk gesprek en even een stukje ontspanning tussen het zware werk door . Dit word erg gewaardeerd merk ik en dit maakt het ook zo leuk om te doen, nog geen moment is er spijt dat we de stap naar de KvK hebben gemaakt .

 

Bedankt

Vr,groeten Michel Klaske

M de Jager

Link naar reactie
  • 0

Het bedrijf is van de grond opgebouwd en inmiddels hebben wij al de benodigde werkmaterialen , kleding incl.logo,s ,combo,nieuwe aanhangwagen,2 trilplaten etc etc. Wij zien nu het bedrijf wel in materialen groeien maar de zakenrekening blijft achter ....het geld wat er staat word niet over de balk gesmeten absoluut niet .

 

Afspraken zijn er al om een tijd lang een kasboek bij te gaan houden

 

Ik vraag me af hoe het zit met de marges die jullie aanhouden, of jullie wel genoeg durven te vragen voor een klus die jullie aannemen. Als beginnend ondernemer is het een valkuil om nog teveel vanuit de klant z'n portemonee te blijven denken.

Veel starters blijven hangen in de gedachte om altijd de goedkoopste te moeten zijn, terwijl dat zeker niet de enige reden is waarop klanten selecteren.

 

Als je te weinig geld vraagt voor wat je doet, zullen klanten natuurlijk altijd tevreden zijn en zul je altijd genoeg werk hebben en heb je dus het idee dat alles goed gaat, terwijl er dan toch echt iets iets fout zit. Het 'enige' signaal waaruit je dat op kunt maken is dat de bankrekening achterblijft zoals jij ook aangeeft.

 

Heeft de genoemde groeivraag niet meer te maken met financieële groei (hogere marges) dan met personele groei (meer mensen en meer problemen)?

Link naar reactie
  • 0

Waarom wij deze keuze willen gaan maken is het feit dat het werk heel zwaar is en dat het een aanslag is op je lichaam . Velen zijn hierdoor afgekeurd geraakt...

 

Geen mens zal ontkennen dat stratenmaker een heel zwaar vak is. Dit verhoogt meteen ook het risico van het inschakelen van derden of personeel om dit soort werkzaamheden te verrichten. Dit is iets waar je goed over moet nadenken, ook werken met uitzendkrachten of zzp'ers ontslaat jullie er niet van om deze werkzaamheden verantwoord, veilig en zo licht als mogelijk uit te laten voeren. Een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering lijkt mij dan ook essentieel bij deze volgende stap.

 

Het is dus wel zo dat de mogelijke schade voor het lichaam beperkt kan worden. Mijn vader, een leven lang werkzaam in de kleinmetaal, stelt altijd dat je niet hard hoeft te werken maar dat je vooral slim moet werken. Dat geldt voor stratenmaker natuurlijk net zo. De zwaarte en de aanslag op het gestel kan behoorlijk binnen de perken worden gehouden als er slim gewerkt wordt en er gewerkt wordt conform de arbo-richtlijnen. De velen die afgekeurd zijn geraakt zijn veelal oudere mensen die actief waren in een tijd dat de term arbo nog niet eens uitgevonden was.

 

Wat valt er binnen jullie bedrijfsvoering te realiseren en te winnen op dit vlak? Dat is ook een goede vraag om te stellen voordat je verder gaat met het inschakelen van opdrachtnemers / werknemers.

 

Succes!

Financieel en fiscaal adviseur, ook op het vlak van werkgeverszaken en uitzendvraagstukken.

Deskundig en betrokken - cijfers moeten kloppen maar het draait altijd om de mens die de onderneming maakt.

 

http://www.dennisvandijk.com | info@dennisvandijk.com

Link naar reactie
  • 0

Hallo ik snap de vraag , de concurrentie is net als bij elk vak vrij groot . Via werkspot word vaak onder geboden en dit verschil is dan al snel 2 a 300 soms meer .In het begin ging je hier nog wel eens in mee maar dit is geen optie meer voor ons want de klant vergeet dit niet en wil volgende keer ook een lage prijs . Wij kunnen nu gewoon een offerte maken met een goede marge Michel is kundig luistert goed naar de klant en geeft veel advies . De mond op mond reclame maakt het gemakkelijker voor ons en sommige mensen willen alleen Michel en niet de man die 300,00 lager zit absoluut niet . Wij zitten niet in de top qua prijzen maar ook niet laag dus er is gewoon een goede verdienste .Via een bijgehouden kasboek die we willen wij nu een inzicht gaan krijgen aan in en uitgaven in het bedrijf en zullen zo denk ik wel er achter komen waar het probleem ligt . In ieder geval heeft dit nu onze aandacht wat eerder niet gebeurde , wij willen geen oogkleppen op blijven houden maar een gezond inzicht krijgen over het wel en wee van de zakenrekening . Ik denk dat ook wel dat alles goed gaat komen en dat het hoort bij het proces van ondernemer zijn dit kan de KvK je niet leren dat moet je helemaal zelf doen .

 

Bedankt voor deze goede vraag .

 

Michel en Klaske

M de Jager

Link naar reactie
  • 0

De mond op mond reclame maakt het gemakkelijker voor ons en sommige mensen willen alleen Michel en niet de man die 300,00 lager zit absoluut niet .

 

Het geld dat bespaard wordt op inkoop, komt er vaak aan ergernis weer bij. Simpelweg door je aan afspraken te houden, op tijd te komen, op te ruimen na afronding, mee te denken met de opdrachtgever (er zijn altijd last-minute wensen en aanpassingen) en suggesties te doen voor verbeteringen of kostenbesparingen, heb je een meerwaarde voor klanten die het prijsverschil rechtvaardigt. Zo zou je bv het zand bestellen kunnen toevoegen aan klanten die daar prijs op stellen....

 

Dat levert aanbevelingen op, en ook nog eens veel betere opdrachtgevers. Namelijk niet degenen die altijd over prijs zeuren. ;)

 

PS is er in de stratenmakerij ook gespecialiseerd werk dat interessant is voor jullie? Ik zag dat jullie ook vijvers aanleggen!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij loopt het nu wat door elkaar dus zal de Jomee zijn vraag eerst beantwoorden . Grappig dat je er over begint (De zwaarte en de aanslag op het gestel kan behoorlijk binnen de perken worden gehouden) want gisteren is Michel gestart met het uitproberen van de T donkey ... dit is om grote tegels 60x60 makkelijker te vervoeren .Na een dag in gebruik blijkt dit al een succes te zijn de rug word minder belast ,tevens is er een T donkey die nog verder gaat 100x100 dus dit zal ook onze volgende investering gaan worden . Omdat Michel constant aan het werk is laat ik me inlichten en zoek tevens naar de nieuwste snufjes die het werk zal vergemakkelijken daar is deze T donkey er dus een van TOP .

 

Hallo Dennis Michel is altijd op tijd bij de klant en de werkplek word na werktijd altijd opgeruimd. Zand bestellen is goed en dat wil ik ook wel op me gaan nemen maar toch verschillen de bedrijven in prijs dus niet elke klant heeft hier behoefte aan en bestellen doet men meestal zelf . Het uit kisten gaat ook weer via een ander bedrijf maar dit willen wij volgend jaar ook zelf in eigen beheer hebben dit scheelt een hoop telefoontjes en ergernis om dat je afhankelijk bent van hoe laat ze komen etc etc . Vijvers kan Michel ook aan leggen dus langzaam word het aanbod in ons bedrijf al steeds groter Zelf zijn wij ook al ontwerpen aan het maken voor tuin terras oprit incl. planten .Natuur steen leggen is een aanbod die niet iedereen in zijn pakket heeft en weet niet of dit gespecialiseerd werk is ... maar het komt wel heel precies en waar je wel verstand van moet hebben . Wij zijn al eens gebeld door een man die had dit laten plaatsen voor 1500,00 door een ander .Michel heeft alles uit moeten breken en op de goede manier gelegd , sneu voor de man die met dubbele kosten zat .

M de Jager

Link naar reactie
  • 0

Beste Michel en Klaske,

 

laat ik eens beginnnen jullie een compliment te maken voor het enthousiasme en klantgerichte wat duidelijk uit jullie berichten blijkt. Online voorbeeld hiervan zijn jullie actuele fotoseries van projecten en toch denk ik, dat jullie positionering en online aanwezigheid voor verbetering vatbaar zijn. Neem bijvoorbeeld het Higherlevel-profiel en jullie website in details. Teksten zijn vooral vriendelijk en gezellig, maar niet altijd informatief. Wat betekent gbf? Zijn jullie specialist in groot formaat tegels aan het worden? Zeeland, ligt dat in Noordoost Brabant? Waarom een gmail-adres?

 

Als jullie één-op-één samenwerken dan denk ik dat er eerder contact met tuinarchitecten of ontwerpers gezocht moet worden om direct hun ideeën te realiseren dan om grotere projecten van bijvoorbeeld overheden na te streven. Jullie liefde voor het vak is mogelijk een goede leerschool voor stagiaires en diverse (technische) aannemers op het gebied van klantcontact en acquisitie.

 

Hoeveel werk halen jullie verhoudingsgewijs uit of via bestaande klanten en uit werkspot? Hoe continu is de orderstroom over de seizoenen?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Hallo Highio bedankt voor je compliment om maar in huis te vallen Zeeland is geen Brabant maar provincie Zeeland maar allebei even mooi . Een website kan altijd beter maar toch trekken wij redelijk veel mensen daar naar toe en voor de klanten is het zeer duidelijk . Wij zijn beide warme mensen en dit zal invloed hebben op ons werk die op de site toonbaar is ,als wij een te zakelijke toon gaan zetten dan zou er een stukje missen .Het voorstellen van gbf en de mensen er achter is schijnbaar ook tot jou doorgedrongen . Dit zijn wij en wij werken hard met een iets ouderwets tintje die service heet ... service die mensen steeds meer missen alles is te zakelijk en bij ons in dankbaarheid af willen nemen daarom nog steeds een gmail adres .(GBF is prive als je het niet erg vind )

 

Werkspot hebben wij in Maart 2013 onze nieuwe termijn betaald hier ontvangt men 50 reactie punten , hiernaast hebben wij al weer een extra bundel moeten bestellen en zijn daar ook al bijna doorheen .Veel klussen zijn losgekomen dan zou ik de agenda er bijna op na moeten slaan , via de website komt er veel binnen maar ook Zeeland net draagt zijn steentje bij .Vorig jaar is er constant gewerkt ook tijdens de winter periode hier zaten veel particulieren maar ook bedrijven tussen .

 

De grootformaat tegels is echter een trend in Zeeland daarom dat er nu zoveel mee gewerkt word ,volgend jaar kan alles weer anders zijn 2012 veel natuursteen .

 

Bedankt voor je reactie .

 

Michel en Klaske .

 

 

M de Jager

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 227 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.