• 0

Mijn weg naar de top

Voordat ik begin met mijn verhaal wil ik mezelf graag even voorstellen. De naam is Pim Janszen, 20 jaar oud, woon en studeer in Leiden. Dit eerste verhaal is ter introductie. Vervolgens zal ik iedere week mijn voortgangen in het gebied van ondernemen hier schrijven. Net zolang totdat de top bereikt is!

 

Aan dit huidige avontuur als ondernemer is het een en ander vooraf gegaan. Het is niet zo dat ik altijd al voor mezelf wilde beginnen of veel geld wilde verdienen. Sterker nog, vroeger kon geld me eigenlijk geen bal schelen. Zo lang ik kon eten (en later wonen) was ik tevreden. Toch is door een samenloop van omstandigheden iets gaan kriebelen.

 

Tijdens het lezen lijken deze omstandigheden in eerste instantie misschien raar, maar tegen het einde zullen alle puzzelstukjes hopelijk op zijn plaats vallen. Tot zover de inleiding. Veel leesplezier!

 

(Een motiverend muziekje op de achtergrond maakt de leeservaring compleet. Mijn aanrader:

).

 

Het begin

Ongeveer 4 jaar geleden zat ik op mijn kamer bij mijn ouders in huis. Ik zat nog in de vijfde van het VWO. Was een vrij gewone, hoewel behoorlijk verlegen jonge man. Terwijl ik zat te leren voor de toetsen die er binnenkort aankwamen hoorde ik op de radio iets wat mijn aandacht trok: "Vanavond om acht uur is er op televisie een documentaire over mannen die beweren dat ze iedere verlegen man kunnen leren succesvol met vrouwen te zijn".

 

Als vanzelf waren zowel mijn aandacht als scepticisme getrokken. Ook al was ik pas 16 jaar, mijn toekomst op het gebied van vrouwen stond in mijn ogen al vast. De komende tien jaar zou ik in frustratie doorbrengen omdat meisjes me nooit zagen staan. Er waren echter mensen die me vertelden dat ik me geen zorgen moest maken en dat ik “de ware” vanzelf tegen het lijf zou lopen. Dat was tot dan toe de beste keuze die ik had. Zoals je begrijpt zat ik die avond om acht uur aan de

buis gekluisterd.

 

Het verhaal dat ik die avond te horen kreeg heeft mijn leven voor eens en altijd veranderd. Deze man, die als kind zo vreselijk sociaal angstig was dat hij zichzelf bij ieder visite aan huis een week lang in zijn kamer opsloot om maar geen contact met de buitenwereld te hoeven maken had de beslissing gemaakt zijn leven volledig een nieuwe wending te geven. Hij maakte de keuze om zijn angsten onder ogen te zien en te doorleven. Om zijn leven zelf in handen te nemen en de man te worden die hij wilde zijn.

Hij was inmiddels de bekendste verleider in Europa geworden.

 

De conclusie was voor mij snel getrokken. Als hij het kon dan waren er voor mij geen excuses meer. Al vond ik het doodeng, ik besloot dat dit een pad was dat ik ook zou bewandelen. Zo begon mijn reis.

 

De reis

Er komt een tijd dat alle motivatie en positieve affirmaties niets waard lijken te zijn. Dat de realiteit niet meer echt lijkt en je het liefst weer veilig achter je laptop zou willen kruipen. Dit is het begin van de echte reis. Het ondernemen van actie.

 

Vergis je niet, mijn begin was verre van vlekkeloos. Misschien was mijn motivatie nog niet hoog genoeg. Misschien was mijn leventje tot dan toe nog te comfortabel. De start heeft op zich laten wachten.

 

Toch is het lichtje blijven branden. Hoe vaak ik in eerste instantie ook heb opgegeven. Ik ben in ieder geval telkens een keer meer begonnen. Hierdoor ben ik stukje bij beetje steeds iets beter geworden.

 

Door het nemen van de juiste acties kwam ik steeds dichter bij mijn doel. Het beter worden met vrouwen. Het grappige is dat dit uiteindelijk niet het enige was dat veranderde.

 

Door het overwinnen van angsten en verleggen van mijn grenzen ben ik niet alleen zelfverzekerder en aantrekkelijker geworden. Ik heb tijdens dit proces een overtuiging gekregen dat alles mogelijk is wanneer je het maar graag genoeg wilt. Het krijgen van deze overtuiging is waarschijnlijk het beste wat me tot nu toe is overkomen.

 

Tijdens dit proces heb ik mezelf meer en meer geduwd in de richting van persoonlijke groei. Ik heb vrienden om me heen verzameld die op dezelfde manier denken als ik. Mensen die coaching geven, sport op professioneel niveau beoefenen of een eigen onderneming hebben opgezet. Mensen die geloven dat zij verantwoordelijk zijn voor het leven dat ze leiden.

 

Mede door het lezen van een hoop motivationele boeken is deze manier van denken zich gaan ontwikkelen. Boeken als: -Be excellent at anything- (Tony Schwartz), -Mastery- (George Leonard), -A new Earth- (Eckhart Tolle), -The Fountainhead- en -Atlas Shrugged- (Ayn Rand) en nog een aantal anderen.

 

Door deze nieuwe manier van denken en doen nam mijn leven een nieuwe wending. Ik begon resultaten te zien. Zelfvertrouwen te ontwikkelen.

 

Hierdoor begon ik na een aantal jaar zelf met het geven van coaching aan jongens die hetzelfde wilden bereiken. Ik begon hier en daar te presenteren en te adviseren. Dit was precies hoe ik mijn leven wilde hebben. Ik was blij.

 

Ondernemen

Hoewel het geven van coaching, presentaties en het versieren van vrouwen voor mij een geweldige manier is om te leven, mijn portemonnee was er minder blij mee. Ik verdiende nog vrijwel nergens geld aan.

 

Ook al gaf ik een paar keer per week bijles, dit fundeerde nog niet mijn keuze om ieder weekend het halve land af te reizen en vrijwel iedere avond te gaan stappen.

 

Daarom besloot ik ongeveer een half jaar geleden dat het tijd werd om aan mijn financiële situatie te werken. Hoe wist ik nog niet, maar ik moest en zou financieel onafhankelijk worden.

 

In eerste instantie liep ik een aantal programmas van Netwerk Marketing (MLM) tegen het lijf. Dit heb ik ongeveer een week volgehouden tot ik besloot dat het niet mijn ding is. Vervolgens besloot ik me te verdiepen in beleggen. Na het lezen van enkele boeken over dit onderwerp besloot ik dat ook hier mijn passie niet lag.

 

Er was nog iets. Tijdens het leren flirten was ik geboeid door de verhalen van ene -Two Step- op een online forum. Zijn wilde avonturen waren iedere keer weer vermakelijk om te lezen. Echter was er in zijn verhalen een duidelijke verandering merkbaar. Hoewel hij zich in eerste instantie enkel met feesten en vrouwen bezig hield kwamen er in de verhalen steeds meer referenties naar geld verdienen en internet marketing naar voren.

 

Omdat deze verhalen me de hele tijd bij waren gebleven besloot ik ze nog eens op te zoeken. Natuurlijk was hier en daar tussen de verhalen door wel een verwijzing naar zijn eigen website te vinden. Zo kwam ik terecht op source-wave.com. Zijn handleiding voor mensen in de wereld van internet marketing.

 

Tot mijn verbazing verdiende Two Step oftewel Alex Becker inmiddels ongeveer 30.000 dollar per maand met internet marketing. (Nu ik dit schrijf is zijn bedrijf recentelijk geïndexeerd op een waarde van 3,4 miljoen).

 

Nodeloos om te zeggen dat ik de week na deze ontdekking alleen nog maar te vinden was op sourcewave.com. Alle beschikbare informatie werd door mij opgezogen en mijn ogen werden geopend voor een hele nieuwe wereld. De wereld van financiele vrijheid.

 

Omdat Alex adviseerde om te beginnen met het starten van een website over een onderwerp van je eigen passie begon ik mannenvisie.com. Een blog over persoonlijke ontwikkeling. Al snel begon ik hier het grootste deel van mijn dag aan te besteden. Hierdoor kreeg dit blog binnen vrij korte tijd een professionele uitstraling.

 

Ik begon met het lezen van boeken over geld. Vooral “the 4 hour work week” (Timothy Ferriss) en “Rich Dad Poor Dad” (Robert Kyrosaki) hebben mijn kijk op geld veranderd.

 

Hoewel mijn eerste intentie was om financieel vrij te zijn zodat ik simpelweg niet meer aan geld zou te hoeven denken begon de wereld van Marketing toch meer en meer mijn aandacht te trekken. Daarom was de keuze voor het onderwerp van mijn tweede website al snel gemaakt. Blogbeginnen.com was geboren.

 

De huidige situatie

Het ontdekken van Internet Marketing is nu ruim 3 maanden geleden. Zowel Blogbeginnen.com als Mannenvisie.com hebben inmiddels naar eigen zeggen een goede uitstraling. Ik schrijf nu iedere week een artikel voor beide websites. De rest van de week ben ik bezig om deze blogs te promoten en te leren over Internet Marketing.

 

Onlangs vroeg een goede vriend van me of ik meeging naar de -Business Bootcamp-. Een weekend lang professionele training op het gebied van ondernemen en marketing voor 50 euro. Natuurlijk was de keuze snel gemaakt. Zo zat ik een paar weken geleden met 1200 man in een zaal te luisteren naar tips over het maken en laten groeien van een onderneming.

 

Tegen het einde van deze seminars kwam natuurlijk een aanbod voor vervolg trainingen. In dit aanbod zaten 3 trainingen ter waarde van normaal 3000,- per stuk voor een totaalprijs van 3000,-. Omdat ik eigenlijk vrijwel geen geld had zat ik in dilemma.

 

Toch besloot ik een keuze te maken. Het was mogelijk om dit geld in 9 maandelijkse termijnen te betalen. Ik besloot dat als ik echt graag wilde slagen ik dit geld wel op zou kunnen brengen. Het zal het uiteindelijk allemaal dubbel en dwars waard zijn.

 

Dit brengt me op het punt waar ik nu ben. Mijn blogs verdienen nog vrijwel niets. Omdat ze nog zo nieuw zijn zit er ook nog maar amper een businessmodel aan vast. Hierin heb ik me wel enigszins vergist. Ik dacht dit even door te hebben en zodra ik genoeg waarde te bieden had automatisch geld te kunnen verdienen. Echter is dit een lange termijn project waaruit ik niet te snel resultaten kan verwachten.

 

Volgende week is mijn eerste training, de Master Entrepeneur. Ik weet dat ik op de goede weg ben en dat op deze manier het resultaat uiteindelijk zal komen.

 

Echter is er op dit moment nog niets. Door de investeringen die ik onlangs heb gedaan ben ik op dit moment in het bezit van welgeteld 10 euro 50 om vanmiddag mijn lunch te betalen. Vanavond geef ik bijles zodat ik mijn avondeten kan betalen. Ik weet dat ik me nu bevind in de zogenaamde Pain Period. Dit is een term die bodybuilders gebruiken om de periode aan te geven waarin al wel actie ondernomen word maar nog geen resultaat te zien is.

 

Ik weet nu dat ik niet kan verwachten dat dit resultaat op al te korte termijn zal komen. Totdat dit er is zal ik dus nog een baantje moeten zoeken om mijn leven te bekostigen. Ik heb al ongeveer 20 sollicitaties verstuurd naar Internet Marketing bureaus. Dit levert alleen weinig resultaat op omdat ik pas een paar maanden ervaring heb. Ik zal dus even mijn ego opzij moeten zetten en op zoek gaan naar het beste waar ik op dit moment wel terecht kan.

 

De komende tijd zal ik hier wekelijks mijn voortgangen neerzetten op het gebied van ondernemen en mijn leven. Zo kan ik mijn eigen acties en resultaten bijhouden en jullie hopelijk inspireren of nieuwe inzichten geven. Leuke reacties of tips zijn natuurlijk altijd welkom!

 

Groet,

Pim

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Als er uit te leren valt, en dat blijkt uit de reacties, dan is het altijd publicatiewaardig.

 

Yep. Bovendien is er een enorm aanbod van ondernemers die hun bedrijf niet van de grond krijgen, eerder failliet gegaan zijn, een oudersgarage vol multilevelmiddeltjes bezitten, hun geluk beproeven als coach, net een cursus SEO en content marketing begonnen zijn (en ga zo maar door) die graag columns en blogs voor HL schrijven. Veel meer dan ondernemers die een lopend bedrijf hebben, want die zijn te druk.

 

Een enorme groeimarkt voor HL!

Welkom in de wereld zoals die eruit ziet.

Link naar reactie
  • 0

TS geeft aan een afkeer te hebben van mlm wegens eerdere negatieve ervaringen.

 

Zonder het te beseffen heeft hij nu 3000 euro neergeteld om mee te doen met een mlm programma.

Alleen wordt het hem in een andere verpakking verkocht.

 

Wat hij in de cursus zal leren is hoe hij de volgende lading 'cursisten' kan aanleveren. Daarnaast kan hij de opgedane kennis herkouwen en eigen cursussen/ebooks uitbrengen.

 

Via het gekende ebook kanaal paypro. Menig succesvol ondernemer haalt daar regelmatig een e-book af. Toch! (sarcastisch).

 

Doe je eigen ding man. Leer een vak. Ga geen 3000 euro betalen voor info dat je ook gratis had kunnen vinden op internet.

Je zoektocht, alsook de boeken die je leest en je acties geven een blijk van luiheid en gemakzucht.

 

Een 4 uren werkweek bestaat niet.

 

Als jij een fulltime inkomen maakt met enkel 4 uren te werken en dat zonder specifieke kennis dan komen de concurrenten uit iedere hoek en gat gekropen. Zoiets heet vrije markt. Of zoals ze in Amerika zeggen 'there is no such tihing as a free lunch'.

 

Succes verder.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Een enorme groeimarkt voor HL!

 

Er is al een naam voor ook:

 

Higherlevel Marketing kortweg HLM ;D

 

 

BTW

Ik dacht dat een van de voorwaarden is dat een onderwerp iets met ondernemen te maken moet hebben.

Wat we moeten met een cursist die hier verslag doet van het voor teveel geld cursussen volgt die hem niets opleveren is mij een raadsel. ???

Link naar reactie
  • 0
Ik dacht dat een van de voorwaarden is dat een onderwerp iets met ondernemen te maken moet hebben.

Wat we moeten met een cursist die hier verslag doet van het voor teveel geld cursussen volgt die hem niets opleveren is mij een raadsel.

 

Het gaat over cursussen die iemand neemt als opmaat naar ondernemerschap.

 

Over nut en noodzaak van die cursussen (en de MLM component daarin) is een interessante discussie ontstaan.

 

Wat mij betreft is die discussie veel interessanter dan de reactie of vraag "Wat doet deze blog op HL". Het is beoordeeld als ondernemersgerelateerd, leerzaam, en leuk geschreven en het bevat geen WC-eend/zelfpromotie, dus is het publicabel als blog.

 

Als HL leden menen dat er andere criteria zouden moeten gelden voor het accepteren van blogs en of columns: doe een goed voorstel wat die werkbare criteria dan moeten zijn of worden in het centrale Topic "bugs, ideeën en suggesties voor HL". Dat voorkomt ook dat we dezelfde discussie iedere keer weer decentraal in het reactietopic van een column of blog gaan voeren, iets wat ik ook niet zo netjes vind naar de blogposter of columnist toe.

 

 

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Maar voor persoonlijke ontwikkeling is het erg moeilijk te bepalen wat nou goede ontwikkeling is, daar zijn veel visies op...

 

Heb nog wel een tip voor je. Stap zonder geld, telefoon, kleding en paspoort in de trein naar Berlijn ofzo (wel met kaartje natuurlijk) en probeer maar eens terug te komen. Indien het je lukt zal het je persoonlijk erg sterken, en het kost geen 3000 euri.

Link naar reactie
  • 0

Een 4 uren werkweek bestaat niet.

 

Die bestaat wel. Als je lang hard gewerkt hebt en een kunstje hebt geleerd en een reputatie hebt opgebouwd zodat mensen jou voor die 4 uur een weeksalaris betalen. Er zijn zat mensen die al freelancend in 20 uur een weekloon verdienen en daar goed van leven. Maar zoals gezegd, meestal gaat daar een periode van lang hard werken en leren aan vooraf.

Link naar reactie
  • 0

Passief inkomen werkt niet

Mezelf opwerpen als de nieuwe guru werkt niet

 

Toch maar instap baantje nemen bij die organisatie die mij eerst 3000€ wist te ontfutselen.

 

Veel vrije tijd natuurlijk.

 

Deze kan ik gaan opvullen met meiden versieren. Of toch niet? Met flink wat meer oefening moet het op een dag ooit wel eens gaan lukken.

 

 

grapje

Link naar reactie
  • 0

*klonk*

kwartje valt.

 

Laatst kreeg ik een boekje van iemand die ik ken van lang geleden, en daar staat een hoofdstuk over die kennis in, en dat zou laten zien dat zijn leven drastisch is veranderd, hij deed er zelf erg verheugd over. Maar ik heb het hoofdstuk gelezen, en vond het weinig bijzonders. Ben wel bang dat hij veel betaald heeft om in dat boekje te komen als succesverhaal, met professionele interviewers en fotografen en zo. Iets van 20 van die succesverhalen in een boekje. Uitgegeven door Open Circles Academy, met juichverhalen over hoe succesvol je wordt als je hun cursussen volgt. Eén van de ondernemers was er zelfs in geslaagd z'n omzet te verhogen van 1.6 naar wel 1.8 miljoen!

 

De Grote Leermeester is Nisandeh Neta, wiens uitspraken goud omrand in het boek worden vermeld, en suggereren dat hij op bijeenkomsten van de sect^H^H^H^H Academy wordt aanbeden. Voor mij heeft het boekje een hoog scientology-gehalte.

 

Erg effectief zijn die cursussen trouwens niet als ze je leren een berichtje op HL te posten, een blogpost zelfs, en dan niets meer van je te laten horen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

Jammer dat het op spammen is gaan lijken zo. Er zijn naïvelingen de dupe van dat soort geneuzel. BTW iemand die 1.6 miljoen omzet draait gaat echt niet naar zo'n clubje om er 1.8 van te maken. Dat moet dan minstens verdubbelen zijn.

 

Dat was mijn punt PJ. Als je in je PR boek schrijft dat een omzetverhoging van 1.6 naar 1.8 miljoen een doorslaand succes is, dan is er iets mis met je. Maar ja, met sectes is in het algemeen wel iets mis.

 

http://www.thepostonline.nl/2010/09/08/recensie-nisandeh-neta-on-stage/

 

Ik vind eigenlijk dat zo'n blogpost niet geplaatst moet worden.

 

 

Link naar reactie
  • 0

BlaBla-citaat:

 

Hoewel het onderwerp van een passief inkomen bij een heleboel mensen weerstand en ongeloof oproept is het genereren van passief inkomen in feite niet veel moeilijker dan het genereren van een normaal inkomen. Het is meer een kwestie van het juiste plan maken en uitvoeren.

 

Heeft waarschijnlijk een nieuw soort spaarpot uitgevonden waar aan de onderkant meer uitkomt dan je er aan de bovenkant instopt.

Link naar reactie
  • 0

Toevallig heb ik een spaarpot waar aan de onderkant meer uitkomt dan ik er in stop! Wil je weten hoe die werkt? Stop dan 5 euro in m'n spaarpot! ;-)

 

Maar Pim, als je dit leest: Misschien kun je dit topic weer nuttig maken door je kennis te delen, bijvoorbeeld over de fouten die ondernemers maken bij het bloggen... Laat eens wat van je horen joh...

Link naar reactie
  • 0

In de hoop dat wij het maar over die academie van die goeroe hebben, zodat mensen gaan zoeken en zich in gaan schrijven voor een tweedaagse opzweepcursus. En vervolgens mag men dan de volle mep gaan betalen voor een vervolgcursus. Pim is waarschijnlijk nu een duur betaald boek aan het lezen over hoe hij zich op een positieve manier hieruit kan gaan redden.

Link naar reactie
  • 0

Hallo

 

Het spijt me dat ik een behoorlijke tijd niet heb gereageerd. Uit de reacties van sommigen hier begrijp ik dat er inmiddels zorgen wordt gemaakt om mijn welzijn / integriteit / whatever.

Ik kan jullie geruststellen. Ik ben nog helemaal oké. Om eerlijk te zijn schrok ik in eerste instantie een beetje terug van alle sceptische reacties. Dat is natuurlijk stom als iemand die er alles aan wil doen om succesvol te worden, een stukje scepticisme en kritiek hier en daar is onvermijdelijk.

 

Ik krijg het gevoel dat veel mensen hier vraagtekens zetten bij de integriteit van mijn (inmiddels) werkgever, Open Circles Academy.

Dit vind ik persoonlijk wel erg jammer. Inmiddels ken ik Nisandeh op een wat meer persoonlijk niveau, en ik kan beamen dat hij een van de meest integere personen is die hier in Nederland rondlopen. Ja, zijn vervolgtrainingen zijn duur. En wat dan nog? Op wat voor een manier is iemand een slecht persoon als hij een goed product heeft, succesvol is en dat vervolgens leert aan andere mensen? Voor zover ik weet leven we in Nederland in een vrije markteconomie. Ieder heeft het recht om zelf zijn of haar prijzen te bepalen en producten te produceren / diensten te verlenen.

 

Ik zie met eigen ogen hoe veel tijd en energie hij steekt in het helpen van mensen. Zowel op financieel gebied als op persoonlijk vlak. Ik kan me eigenlijk moeilijk voorstellen waar het wantrouwen en ongeloof hier vandaan komt. Ik ontmoet vrijwel dagelijks mensen die op persoonlijk en bedrijsmatig vlak ontzettend gegroeid zijn na het volgen van trainingen.

Ik zal niemand hier vertellen dat ze trainingen moeten volgen of niet. Wat ik me alleen afvraag: waar komen jullie scherpe reacties vandaan? Een sterke mening als deze zal ongetwijfeld een sterke basis hebben. Ik kom die basis alleen nog niet echt tegen. Is het tegen de hoge energie van de trainingen? Tegen de prijzen van de vervolgtrainingen?

 

 

 

Ik zou teveel betalen voor boeken. Geen idee, meestal bestel ik boeken op bol.com voor 10 tot 20 euro. Er zijn vast goedkopere webwinkels maar ik begrijp denk ik niet helemaal waar dit over gaat?

 

 

Even back on track ik begrijp ook wel dat alle negativiteit / scepticisme deels veroorzaakt is door het feit dat ik al flinke tijd niet heb gereageerd. Ik kan zeggen dat ik het vrij druk heb met werk + studie + eigen bedrijfje + trainingen + sport + coachen, maar zoals ik al aangaf is de hoofdreden dat ik een beetje bang was dat er negatieve reacties zouden zijn. Ik ben ook maar een (jong) mens en heb ook mijn zwaktes.

 

Wat ik leuk vind is dat er blijkbaar veel interesse is in mij. Ik word zelfs op linkedin opgezocht.

 

Ik heb een gevoel dat er een professionele tekstschrijver van matige kwaliteit aan te pas is gekomen.

 

Wow Chistine, dank je. Matige kwaliteit kan ik mee leven. Professionele tekstschrijver vind ik een groot compliment, ik blog wat hier en daar en probeer een leuke draai aan mijn teksten te geven. Blijkbaar komt hier toch iets van door.

 

Als er nog vragen zijn: stel ze gerust, ik beloof bij deze dat ik de aankomende week zo nu en dan even reacties zal bekijken en proberen te beantwoorden.

Link naar reactie
  • 1

 

Wat mij zorgen baart is dat de ervaringen die Pim opgedaan heeft en opdoet de aanloop zijn naar een vervelende afloop. Dat is niet leuk om te lezen en zeker niet leerzaam. Zoals in de eerste reactie gezegd: alle signalen staan op rood en oranje, maar hij zit nu eenmaal in die blinde lemming-run naar een denkbeeldige top en weet niet beter dan gas te geven.

 

Deze blogpost had helemaal niet geplaatst moeten worden op HL. Vooral in het belang van de poster.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 227 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.