• 0

welke (VPS) hosting/provider?

ik zit momenteel met een probleem, namelijk het vinden van betrouwbare hosting voor mijn nieuwe webshops.

Afgelopen jaren erg veel problemen gehad met hosting waardoor sites slecht bereikbaar waren of erg traag.

Daarvoor ook problemen gehad met eenmanszaak hoster die plots verdwenen was.

 

Wat ik zoek is een betrouwbare ervaren hoster die mij stabiele en snelle hosting kan bieden die gewoon altijd beschikbaar is.

Gaat om een Opencart webshop met een 8.000 producten (zal nog oplopen tot 15.000 of meer). Laadtijd op testserver is nu zonder producten al 4 tot 10 seconden maar mag straks in live omgeving ergens tussen 1 en 2 seconden zijn max.

 

Ik heb zelf geen verstand van server hosting dus moet ook complete managed zijn zodat alle server software up to date blijft.

Wil in het begin niet teveel betalen (3 a 4 tientjes max per maand) maar wil als drukker wordt in de shops makkelijk kunnen uitbreiden naar b.v. meer RAM.

Begreep ook dat hardeschijf een belangrijke factor is bij snelheid van website dus dat moet ook in orde zijn.

 

Iemand die mij hier verder in kan adviseren zodat ik de juiste (VPS) hosting kies bij de juiste hoster?

 

Daniël

 

[titel verduidelijkt - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

een stukje uit de info die ik van Fxw ontving:

 

Onze Premium VPS systemen worden opgezet op dual Xeon processor systemen met snelle SAS disken met gebruikmaking van het OpenVZ virtualisatie platform. De disken zijn raid 5 opgezet en worden permanent gemonitord. Indien er een probleem met een van de disken wordt gemeld zullen alle aanwezige VPS containers worden overgezet naar andere hardware.
Link naar reactie
  • 0

Vooral als een van je grootste zorgen is dat je sites (op termijn) te langzaam gaan reageren, zou ik niet snel voor een VPS kiezen. Bij een VPS wordt de beschikbare capaciteit op 1 fysiek systeem verdeeld onder meerdere virtuele systemen die op diezelfde host draaien, dus qua capaciteit ben je afhankelijk van de 'overboeking' die de host hanteert en van de belasting van de andere VPS'en die op dezelfde host draaien. Zelfs als je nu een VPS uitgebreid test en de capaciteit in orde lijkt te zijn, kan het dus zijn dat dat over een aantal maanden niet meer zo is.

 

Het klopt voor een deel wat je zegt. De overboeking is in theorie mogelijk, maar als je gewoon een betrouwbare partij uitzoekt, die doen niet aan overselling en verdelen gewoon netjes zoals het hoort hun server in een aantal VPSen voor de mensen die de voordelen van een dedicated server nodig hebben maar in een kleiner volume.

 

Als het allemaal goed ingericht is, kun je ook geen last hebben van andere VPSen waarmee je de server deelt. Dat is namelijk het grote voordeel van een VPS t.o.v. een shared pakket. Bij een shared pakket klopt het inderdaad dat je last van elkaar kunt hebben, maar dat komt omdat je aanspraak maakt op hetzelfde intern geheugen. Als je met een VPS netjes het intern geheugen opdeelt zal iemand anders zijn site nooit meer kunnen gebruiken dan zijn deel van het interne geheugen, jij blijft dus altijd de interne geheugen capaciteit hebben waar je voor betaald.

verhaal ben ik enigszins verbaast over aangezien dat nu juist het probleem is dat je bij shared hosting hebt en verwacht maar nu juist bij VPS niet.

Maar goed dan zou je alweer een stap hoger komen en dedicated server moeten nemen en daar ben ik voorlopig helemaal nog niet bereid toe.

 

Ik ga de genoemde hosters nog eens bekijken maar Fxw.nl (onderdeel van Flexhosting BV) ziet er goed uit. veel positieve ervaringen, geen zolderkamer hoster en goede specs tegen aantrekkelijke prijs.

Voor 45 euro per maand zou ik daar managed premium VPS server hebben met volgende specificaties:

 

4 Intel Xeon processoren

2048MB RAM geheugen

Snelle I/O performance

100GB SAS hardeschijf

25000GB dataverkeer p/m

1 IP-adres

DirectAdmin controlpanel

50GB externe backupruimte

Software managing

Hardware managing

Gratis support

Makkelijk schaalbaar

Realtime reboot

 

en dat kan in stappen verhoogd worden naar 16 processoren en 32 GB RAM

 

Even ter verduidelijking, lvl en ik hadden het over partjien die aan overselling doen. Dus ervan uitgaan dat je toch maar 60% van je VPS gebruikt, dus dan maar iets van 125% de capaciteit die ze hebben verkopen, en dan kan het dus inderdaad mis gaan als iedereen zijn VPS vol gebruikt. Nu moet ik wel zeggen dat dit bij shared pakketten veel meer gebeurd dan bij VPSen.

 

Een VPS geeft je met bijvoorbeeld het intern geheugen e.d. een aantal garanties dat jij die alleen voor jezelf hebt, bij een shared pakket heb je dat niet. Dus bij een VPS heb je wel sowieso minder last van anderen dan bij een shared pakket.

 

Ik heb zelf nog niet van fxw gehoord, maar ken ook mensen die daar goede ervaringen mee hebben. Een betrouwbare partij zoeken is voldoende om het hele probleem met overselling te voorkomen. Of fxw dat is, van wat ik hoor van mensen rondom mij, denk ik wel, maar dat moet je dus even navragen bij mensen die fxw daadwerkelijk eens gebruikt hebben.

 

Natuurlijk is een dedicated server altijd beter. Maar dat kost natuurlijk ook wat meer. Dus je moet voor jezelf even de afweging maken. Als je straks een grote advertentiecampagne gaat starten en meteen bergen bezoekers verwacht, dan kun je voor het geld wat je in die campagne steekt natuurlijk niet het risico lopen dat je website overbelast wordt, dus dan zou ik altijd voor een dedicated server gaan. Als je rustig je webshop wil uitbouwen, een gecontroleerde groei maken, dan is een VPS bij een betrouwbare partij ruim voldoende in het begin en kun je vanzelf doorgroeien naar een dedicated server.

Link naar reactie
  • 0

Dedicated heeft ook zo z'n beperkingen, naast hogere kosten, bv. ook wat betreft schaalbaarheid en recovery. Om die reden ben ik een paar jaar terug overgestapt van dedicated naar VPS en vooralsnog heb ik daar geen spijt van.

 

Je weet eigenlijk pas hoe goed een provider is als je er een tijdje onder de pannen bent en de prestaties en service kan vergelijken. Op het hosting forum webhostingtalk.nl kun je een hoop info vinden en b.v. over ervaringen met hosters lezen. De uptime van veel hosters kun je hier vinden.

Link naar reactie
  • 0

Dedicated heeft ook zo z'n beperkingen, naast hogere kosten, bv. ook wat betreft schaalbaarheid en recovery. Om die reden ben ik een paar jaar terug overgestapt van dedicated naar VPS en vooralsnog heb ik daar geen spijt van.

 

Je weet eigenlijk pas hoe goed een provider is als je er een tijdje onder de pannen bent en de prestaties en service kan vergelijken. Op het hosting forum webhostingtalk.nl kun je een hoop info vinden en b.v. over ervaringen met hosters lezen. De uptime van veel hosters kun je hier vinden.

 

Dat is ook weer niet helemaal waar, zolang alles in een goede omgeving wordt geplaatst kun je je site ook vanaf meerdere dedicated servers runnen als je moet opschalen van je dedicated server.

 

Maar goed, volgens mij zijn we iets te enthousiast over hosters en servers aan het discussieren en heeft Daniël hier niet heel veel meer aan ;D

 

Voor Daniël:

Wat we volgens mij wel duidelijk hebben gemaakt is dat wat er heel veel mogelijk is, en het zodoende belangrijk is om een betrouwbare en kundige partij te zoeken. In dit topic worden een aantal hosters met positieve ervaring gegeven: FXW, webruimtehosting, proserve, ... Ik zou zeggen contacteer ze allemaal eens en leg je probleem uit. Vraag overal of je je systeem er mag testen i.v.m. laattijd etc. en maak op die manier een gefundeerde keuze. Ik zou voor deze keuze ook zeker niet over één nacht ijs gaan, en je ook niet blindstaren op een paar euro. Een goede hostingpartij scheelt je een hoop gedonder op het moment dat je wil gaan schalen, speciale eisen gaat krijgen, etc.

Link naar reactie
  • 0

Wij hebben sinds april via onze "site bouwer" een dedicated server bij FXW. Snelheid is prima, support nog niet nodig gehad. Ik kan geen nadelen benoemen.

 

Hiervoor zaten we bij byte wat ook een prima club is. Zij waren alleen wel zo'n 100% duurder.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb aan meeste wel wat ja. Begrijp ondertussen meer over soorten hosting, verschillende termen en hoe het werkt.

Vind helpdesk van Fxw tot nu toe zeer goed (meerdere keren contact mee gehad vandaag) met uitgebreide serieuze reacties.

Contract is ook maar per 3 maanden dus als erg mocht tegenvallen kan ik ook zo weer weg.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb uiteindelijk gekozen voor flexwebhosting (fxw.nl).

Dit vanwege het aangeboden product wat voor redelijke prijs (45 euro) een uitgebreide managed VPS server bied met voldoende schijfruimte en veel dataverkeer.

Daarnaast een flinke organisatie met goede bereikbaarheid en zeer goede en uitgebreide reacties op mijn vragen.

Bovendien contracten van slechts 3 maanden met gelijkwaardige verlenging dus mocht er toch wat zijn kan ik er ook redelijk snel weer vanaf. en natuurlijk erg belangrijk: kan goed uitbreiden als nodig is.

Als goed is wordt VPS server binnen paar uur opgeleverd.

Link naar reactie
  • 0

Ik zou ook zeker nu tijd steken in het nog optimaliseren van je OpenCart webshop. Er is her en der nog winst te behalen, staat wel e.e.a. over in het OpenCart forum. Daarnaast zijn er hele goede extensies die de boel ook flink kunnen versnellen. 10.000 producten moet geen probleem zijn.

 

 

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

Link naar reactie
  • 0

FXW ziet er goed uit en niet duur ook.

 

Ben zelf erg tevreden met cloud hosting bij rackspace. Daarnaast ook goede ervaringen met eurovps (servers in AMS) en futurehosting (UK). Wat bij mij een grote snelheidswinst opleverde waren overigens SSD schijven.

 

Daarnaast hebben ze bij eurovps op mijn server iets gedaan met nginx:

NGiNX & PHP-FPM * MariaDB for Database (*instead of MySQL)

 

Zelf weet ik er het fijne niet van, maar de redirects gaan een stuk sneller.

Link naar reactie
  • 0

Opencart shop moet straks zeker nog geoptimaliseerd worden. zal vast nog wel wat snelheidswinst te behalen zijn. Maar eerst maar eens verder afbouwen en online krijgen.

 

 

Shop staat nu op nieuwe server.

Op oude server was laadtijd 4 tot 10 seconden zonder producten in database.

Nu op nieuwe server is de laadtijd 2,6 seconden met de eerste 3 duizend producten erin. is dus al flinke verbetering.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik zat eerst op de server van partners van me.

Aangezien ik die partnerschap opgezegd had (en die server was byzonder slecht) moest ik opzoek naar eigen serverruimte.

Had eerst eenvoudig account afgesloten bij VIP, maar die konden geen directadmin bieden en kon ik geen eigen nameservers gebruiken en die van hun mocht ik enkel gebruiken als ik domeinnamen naar hun zou verhuizen (300 domeinnamen a 4 tot 10 euro per jaar duurder daar).

Daarna reseller account bij Versio genomen maar dat was echt verschrikkelijk traag dus had echt een VPS server nodig.

Link naar reactie
  • 0

Opencart shop moet straks zeker nog geoptimaliseerd worden. zal vast nog wel wat snelheidswinst te behalen zijn. Maar eerst maar eens verder afbouwen en online krijgen.

 

 

Shop staat nu op nieuwe server.

Op oude server was laadtijd 4 tot 10 seconden zonder producten in database.

Nu op nieuwe server is de laadtijd 2,6 seconden met de eerste 3 duizend producten erin. is dus al flinke verbetering.

 

 

Dat is al een stuk beter inderdaad. En sowieso moet je het optimaliseren pas doen als het afgebouwd is inderdaad. Anders kun je meteen weer opnieuw beginnen als je eerst optimaliseerd en dan afbouwd. Met de juiste plug-ins van opencart en eventueel wat maatwerk moet die laadtijd nog makkelijk te halveren zijn en dan kom je richting de laadtijden die je wil in je webshop. In ieder geval goed om te horen dat het je gelukt is een goede hoster te vinden! :)

Link naar reactie
  • 0

Door juiste optimalisatie van bijvoorbeeld database indices en van caching heb ik laadtijden van ruim twee minuten zien verbeteren tot onder de twee seconden. Ook databases met meer dan 100.000 records hoeven geen probleem te zijn, maar een slechte query kan al bij kleine aantallen voor problemen zorgen. Daartegen helpt dan zelfs een supersnelle server niet...

Link naar reactie
  • 0

Vast nog wel een eindje als je alle queries gaat profilen en de pijnpunten weet te isoleren.

 

Zoas mmint al zegt: de hoeveelheid data hoeft helemaal het probleem niet te zijn. Mits juist in elkaar gezet kun je ook op een tabel met een miljoen records, incl 1 of 2 joins vanuit andere tabellen queries doen in fracties van seconden... maar dan moet je wel de juiste indices plaatsen, en soms wat omgooien in hoe je je query doet (volgorde van joining en dergelijke).

 

Als daar knelpunten zitten dan kun je vaak wel in de mysql statistieken zien dat er veel temp tables woren gemaakt en dergelijke, of lange sorteertijden ontstaan.

Link naar reactie
  • 0

Vast nog wel een eindje als je alle queries gaat profilen en de pijnpunten weet te isoleren.

 

Zoas mmint al zegt: de hoeveelheid data hoeft helemaal het probleem niet te zijn. Mits juist in elkaar gezet kun je ook op een tabel met een miljoen records, incl 1 of 2 joins vanuit andere tabellen queries doen in fracties van seconden... maar dan moet je wel de juiste indices plaatsen, en soms wat omgooien in hoe je je query doet (volgorde van joining en dergelijke).

 

Als daar knelpunten zitten dan kun je vaak wel in de mysql statistieken zien dat er veel temp tables woren gemaakt en dergelijke, of lange sorteertijden ontstaan.

Ehhh vind je het heel erg als ik geen idee heb waar je het over hebt ( en dat ook graag zo hou)? ;-)

Duidelijk iets om uit te besteden aan iemand die daar ervaring mee heeft.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 205 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.