• 0

Klanten werven voor webdesigner...

Hallo,

 

Ik ben Jens Vandevelde en zelfstandig webdesigner in België.

 

Mijn producten zijn zeer mooi, relatief goedkoop en al mijn klanten zijn altijd tevreden. Maar waar het meeste werk in kruipt, zelfs na 7 maanden zijn klanten vinden. Zijn hier nog webdesigners of mensen die weten hoe men eenvoudig aan klanten kan geraken. Tevens kan er zelfs voor betaald worden, maar dan moet het zeker renderen.

 

Wat ik allemaal al heb gedaan:

- Telefoneren naar bedrijven; Soms 1/50, soms 0/50...

- Website: Google Adwords: €100, 0 offerte aanvragen

- Brieven naar mogelijkse klanten: 550; 3 klanten

- Mond aan mond reclame: 2 klanten

- Advertentie in de krant: 1 klant

 

Er moet toch denk ik een mogelijkheid zijn om via een tussenpersoon aan klanten te geraken. Moest ik 20-30% van het factuurbedrag moeten betalen aan commissie zou dit geen probleem zijn, als ik maar kan blijven doorwerken.

 

Laat even weten wat jullie ervan vinden.

 

Alvast bedankt,

Jens Vandevelde

 

 

_________

mod edit: link naar website uit bericht verwijderd, links kunnen in het profiel of het handtekening veld geplaatst worden

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ik weet niet wat jouw prijzen zijn en heb geen beeld van welk budget je kan uitgeven aan acquisitie.

 

Heb je er al eens aan gedacht een call center in te schakelen om voor jou afspraken te boeken.

Eventueel kan je een zelfstandige sales agent inhuren om de afspraken na te lopen en de deal te closen.

 

Heb je al eens gedacht te adverteren bij unizo starterspas? De meeste startende bedrijven schrijven zich in bij unizo.

Op deze manier kan je hen bereiken. En iedere starter heeft een webstek nodig.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Tja, die websitebouw heb ik 3 jaar geleden al de rug toe gekeerd om eigenlijk min of meer dezelfde reden. De markt van webdesignbureautjes is oververzadigd. Iedereen kan het zonder zelfs enige kennis van html en css, laat staan beetje echt programmeren. En iedereen kent wel een neefje van een vriend van de buurman, die het voor een habbekrats doet. Ik ben me veel meer gaan focussen op software ontwikkeling. Veel lucratiever, veel minder gezeik. Ik heb er geen moment spijt van gehad.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

1. Jezelf aansluiten bij een (startende) ondernemers netwerk? Die hebben allemaal een site nodig.

 

2. Ik ken je product niet maar misschien je product iets veranderen. Complete website voor 100-150 euro aanbieden? Maar dan gewoon heel basic houden. CMS + installatie + inrichting/inhoud toevoegen + beetje custom maken (logootje e.d.). Klaar! Tegen meerprijs bijvoorbeeld nog SEO optimalisatie aanbieden.

 

(dit is de manier waarop ik een site bouw... zo klaar... en mijn kennis van html/css/php grenst aan nul)

 

3. Je op een (hogere) markt/product richten waarin jouw kennis wel een meerwaarde is en je er dus geld voor kunt rekenen.

(inderdaad iets al software ontwikkeling)

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Beste Jens, ik verbaas mij een beetje en ik zal zeggen waarom: je geeft aan dat je 2 klanten uit mond tot mond reclame hebt verworven en soms wel1 op 50 klanten scoort uit telefonische acquisitie. Dat betekent dus dat je eraan begonnen bent klanten te werven, maar dat je het op lijkt te geven op het moment dat het een beetje gaat lopen. Want 1 op 50 uit telefonische acquisitie is best goed te noemen. Natuurlijk kan het zo zijn dat je misschien je acquisitievaardigheden of gesprekstechniek wat moet bijspijkeren, maar mijn advies zou zijn om dat dan ook te doen. Het leuke van acquisitie is dat je van elk gevoerd gesprek wat kunt leren. Misschien is die mond tot mond reclame wel spin-off van de andere acquisitie die je pleegt. Goede Acquisitie levert - elk gesprek weer - drie dingen op: 1. de kans op een opdracht, 2. informatie, 3. meer naamsbekendheid. M.a.w.: vooral doorgaan en volhouden, lijkt mij!

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 2

Jens,

 

Ik heb je vorige draadje gelezen waar je aangaf dat je als startende zelfstandige een inkomen realiseert dat evenwaardig is aan een job in loondienst.

 

Meer bepaald met de handel in domeinnamen.

Dit verhaal is niet echt geloofwaardig.

 

Vervolgens start je een nieuw draadje waar je vraagt hoe je aan klanten kan komen voor je webdesign bedrijf.

 

Hierin geef je aan dat je een handvol klanten hebt kunnen overtuigen. Maar op je website schrijf je dat je reeds meer dan 100 tevreden klanten hebt.

 

Het is vakantie, ik weet het. Veel sitedeal.nl gebruikers doen dan een zijstap naar highelevel. We hebben de laatste maanden al een paar van dit soort types zien voorbij komen.

 

Blazen dat je heel succesvol bent, terwijl dat niet zo is? Ga eens bij jezelf de rade ipv de vele (valse) succesverhalen over adsense, webdesign, domeinhandel,... op internet te lezen.

 

Doe iets wat waarde heeft.

 

Of anders doe je een cursus van 9K bij tom en eduard adepten voor slechts 3K. In termijnen af te lossen.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Jens,

 

Op Sitedeals heb je al een aantal tips gehad over je producten. Als je die toepast komen klanten uiteindelijk wel.

Maar voor alle ondernemers geldt dat nieuwe klanten vinden het meeste werk is. Afhankelijk van je budget kun je verschillende wegen bewandelen, maar zorg dat vooral je producten reclame maken door voor mond-tot-mond reclame te zorgen.

Je zit in een markt waar veel concurrentie is, ook van 16-jarige niet ondernemers, het zal dus lastig worden. Zorg dat je iets kan aanbieden dat de concurrentie niet heeft of doet.

Link naar reactie
  • 0

Wat Fvddungen reeds zei, webdesign is een erg moeilijke handel geworden. Elke 15 jarige denkt een webdesign bedrijf te kunnen beginnen, vooral via die sites als sitedeals.

Een wordpress installatie, kant en klaar templateje erover, 2-3 plugins en klaar voor 100 euro. Daar is niet tegenop te concurreren want de klant heeft gewoon een prima stukje software.

Maar je dient wel elke maand 30 van zulke sites te verkopen wil je ervan kunnen leven, na aftrek van kosten en belastingen.

 

Tenzij je grote vissen hebt als overheden of grote bedrijven, welke nog wel fatsoenlijk betalen voor complexe sites, zou ik me toch in iets anders gaan specialiseren. De markt voor kleine sites is absoluut niet meer rendabel.

Persberichten opmaken en versturen - logo & grafisch design

Link naar reactie
  • 0

Wat bied je precies aan? Misschien dat we je dan beter kunnen helpen. Heb jij kennis en vaardigheden die 90% van die andere sitebouwers niet hebben?

 

Ik run zelf naast mijn studie ook een webdevelopment bedrijf, en ik bouw ook wel eens sites voor end-users. Echter gebeurd dat maar zelden. Er gaat inderdaad veel tijd in de acquisitie zitten, en elk bedrijf wordt toch wel door minstens 15 concurrenten benaderd, en dan gaan de meeste starters toch kijken naar de goedkoopste oplossing.

 

Echter is de goedkoopste oplossing vaak iemand die niet verder komt dan een standaard lay-out en die op een standaardsysteem gooien. Wat deze mensen ook vaak doen is als de klant wat specifieke eisen heeft toch de opdracht aannemen en daar zelf mensen voor inhuren, omdat ze dat zelf niet kunnen. En daar komen dan mensen zoals ik om de hoek kijken, ik heb nu vooral een netwerk van andere websitebouwers die mijn kennis nodig hebben voor hun opdrachten. Daar richt ik mij volledig op. Ik zie dat veel anderen zich richten op eigen end-user sites bouwen en sporadisch maar toeleverancier willen zijn van een andere websitebouwer. Juist daardoor kwam ik ook vrij makkelijk aan meerdere bedrijven waar ik standaard voor werk. Zij vinden het namelijk ook fijn om een vast bedrijfje te hebben die dit soort klussen voor hen uitvoert. Zij weten immers als zij 's ochtends bij een klant zijn kunnen zij prima beloven om 's avonds een offerte te sturen, ook voor het maatwerk. Dan bellen ze me gewoon terwijl ze in de auto zitten en kan ik ze meteen een prijsindicatie geven zodat zij een offerte kunnen opmaken.

 

Die contacten heb ik uiteraard vooral met webdesignbedrijven, aangezien zij vaak wel een standaard wordpress met hun eigen unieke lay-out online kunnen gooien maar verder niet komen. Jij kunt dan weer bij mensen zoals mij aankloppen (ik heb al een vaste ontwerper, dus bij mij hoef je niet aan te kloppen), als programmeur huur ik immers ook externen in voor het ontwerpwerk als ik wel een keer een volledige website voor een end-user maak.

 

Ik ben ervan overtuigd dat als je hier actief naar opzoek gaat dat je redelijk snel wat bedrijven vind die van je diensten gebruik willen maken. Ik merkte namelijk dat er opvallend veel bedrijven zijn die elke keer voor hetzelfde soort werk wat ze niet kunnen andere mensen inhuren en er niet bij nadenken hoeveel handiger het is om daar een vaste partner voor te hebben. En als ze het niet meteen inzien, de verschillende freelanceplatformen (en dan niet meteen Sitedeals omdat daar inderdaad veel 16-jarige hobbyisten zitten, daar verdien je niks aan) in de gaten houden. Reageren op opdrachten en dat werk goed uitvoeren, heb je dat gedaan meteen aan dat bedrijf aanbieden als ze meer soortgelijke opdrachten hebben dat je met plezier een vrijblijvende offerte maakt. Na een paar keer zul je merken, dat ze eerst jou bellen of mailen met de vraag of je het kunt doen voor ze naar een dergelijk platform gaan.

 

Ik weet niet of je al in deze gedachtegang bent gegaan, maar misschien dat je daar ook, net als mij, makkelijker aan je opdrachten komt dan als je samen met tig andere bij een end-user probeert binnen te komen.

 

Een ander punt, wat mij ook vrij aardig lukt, is als je toch op de end-users wil richten bewust kijken naar mensen voor wie een website van levensbelang is. De lokale elektricien zal bijna altijd de goedkoopste optie kiezen. Een website is voor hem één van de vele manieren om aan acquisitie te doen en als daar zo nu en dan een probleem mee is en dat wat langer duurt omdat er een hobbyist aan het werk is maakt hem wat minder uit als het daardoor wel veel goedkoper wordt dan bij een serieus bedrijf. Een webshophouder of een hostingbedrijf o.i.d., daar valt of staat alles met de website. Ik merk dan ook dat zij wel veel bewuster kijken met welke partij ze in zee gaan in plaats van vooral naar het geld te kijken. Die betalen graag meer als jij maar goed en snel te bereiken bent als een probleem zich voor doet.

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Jens,

 

ik lees over SiteDeals en nu beweeg je je op Higherlevel (beide Nederlands), maar is het niet verstandiger om ook letterlijk dichter bij huis klanten en partners te zoeken? En als je je dan toch al online wilt presenteren, dan moet je profiel en portfolio met actieve websites en klanten wel overtuigen. Startende ondernemers als doelgroep zijn lastig om aan te verdienen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

intense week dus ik ben moe, dus vergeef mij mijn ongenuanceerde toon... ;)

 

Mijn producten zijn zeer mooi

Fuck mooi, zijn ze effectief. Levert het de klant wat op...? Zorg je ervoor dat het niet eenmalig iets is waardoor je jouw dienstverlening niet adhoc is maar dat je een langere partnerschap kan opbouwen? In mijn ervaring is een website (vaak) organisch waar je met de juiste instelling op langere termijn een goede bijdrage aan kan leveren.

 

Relatief goedkoop

Goedkoop is duurkoop. In de huidige prijsvechter markt kan je niet overleven met enkel online design... Enkel met online solutions.

Wens / plan / oplossing / meten = resultaat. Dat is belangrijk, maar goed ik lees dat de referentie sitedeals is. Dus laat maar in jou geval.... Maar toch heb ik gelijk (naar mijn bescheiden mening)

500 euro investeren 0 resultaat = verlies

500 euro investeren 500 euro verdienen = mwag

10000 euro investeren 20000 verdienen = prima

 

En al mijn klanten zijn altijd tevreden.

Echt??? Naar mijn bescheiden mening zijn klanten echt tevreden als ze ervoor zorgen dat je nieuwe klanten krijgt...

 

Bewijs van veen?

Prima, klantvoorbeeld:

klus verloskundepraktijk wordt klus voor 2e vestiging verloskunde praktijk, klus voor centrale stichting waarbij ze zijn aangesloten, klus voor initiatief waar ze in gingen participeren. Man van die stichting vond mij zo leuk dus ook weer een klus voor andere stichting waarbij hij ook weer zat etc etc. Je doet zeken met ondernemers, zij ondernemen dus zorg dat zij jouw meenemen… En ja zo kan ik nog 4 opsommingen geven.

 

Maar waar het meeste werk in kruipt, zelfs na 7 maanden zijn klanten vinden. Zijn hier nog webdesigners of mensen die weten hoe men EENVOUDIG aan klanten kan geraken. Tevens kan er zelfs voor betaald worden, maar dan moet het zeker renderen.

EENVOUDIG, zeg je nou serieus EENVOUDIG? Verkopen is een vak... Ik kan het niet. Ik durf zelfs te zeggen dat ik de slechtste verkoper ben die er is. En ik respecteer verkopers omdat zij iets kunnen wat ik nooit zal kunnen. Dus eenvoudig... sorry maar wil je serieus overkomen mag/moet je nooit meer het woord EENVOUDIG gebruiken. Waarom ik dit durf te zeggen is dat ik zonder gebruik van verkopers, externe partijen en ondanks mijn eigen spastisch gedrag en enorme onzekerheid ik wel full-time werk heb en echt tevreden klanten. Niet om stoer te doen, mensen die mij kennen weten dat ik alles behalve stoer ben. Eerder een zenuwachtige spast ;) Maar ik doe het nu wel 8 jaar... Dus ik heb de ballen gevonden dat ik er iets over mag zeggen.

 

Okee en nu wat aardiger, maar nog steeds ongenuanceerd ;D

 

Kernwoord : PASSIE

 

Klanten zijn alles. Hou (bijna)meer van je klanten als van je eigen vrouw. En netzoals in relaties heb je het beste voor met klanten. Dus heb je gesprekken, maar ook discussies of misschien ook wel ruzie. Want passie is niet alleen maar leuk, maar ook gepassioneerd mensen behoeden voor valkuilen want jij wilt het beste voor je klanten. Jij bent de online expert, zij niet. Dus zorg voor meerwaarde en zorg ervoor dat je jouw uren dubbel en dwars waard bent.

 

Mijn mening

Stap weg bij sitedeals en weet ik veel wat. Zorg dat je goed ben, dat je de verwachting van klanten overtreft en zorg voor positief resultaat. Online is meetbaar, meetbaar is bewijsvoering is en met bewijs kan je nieuwe klanten veel gemakkelijker overtuigen. En het beste is dat jou tevreden klanten andere overtuigen voor jou.

 

Markt oververzadigd? Mijn reet… Ja oververzadigd met kneuzen die dingen beloven die ze niet waar kunnen maken (niet aan jou gericht vddungen, ik vind het indrukwekkend dat je de overstap heb kunnen maken).

 

Ik ben overtuigd van het volgende:

Als je klanten echt, maar dan echt het beste gunt en daar ook je best voor doet, dan gunnen klanten jou dat ook. Maar zorg wel voor dat je klanten vind die daarbij passen.

 

Durf nee te zeggen tegen die dikke portemonnee, maar juist ja tegen degene met die halfgevulde met een plan om hem te vullen. En zorg voor een bijdrage om dat werkelijkheid te laten worden. Met een kanttekening zeg nee tegen mensen die een "succesvolle" onderneming willen starten met 500 euro (oftewel mensen zonder besef van realiteit).

 

PS weer onwijs genoten van Belgie op rockwerchter dit jaar, dank jullie voor het mooie festival :-)

 

fijjn weekend en heel veel succes,

 

Micha

 

 

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 223 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.