• 0

Espressocupjes start-up

Omschrijving van je concept:

Kleinschalige (lean & mean) productie van hoge kwaliteits espressocupjes voor het kleinbedrijf en de koffiegroot- en detailhandel.

Ambachtelijke productie met behulp van Wajongers

Rechtstreekse verkoop van eigen merk cupjes aan eindgebruikers via webshop (streefdatum 15-11-2013).

Een altijd-op-voorraad smakenreeks bestaande uit 5 populaire varianten van 25 cent/stuk

Jaarlijks 6 a 10 tijdelijk verkrijgbare bijzondere melanges van 35 cent/stuk

De koffiegroot- en detailhandel kan eigen melanges laten incuppen in eigen merk verpakkingen.

Eigen merk koffies worden o.b.v. weekbestellingen vers gebrand en in kleine partijen geleverd door locale premium branders.

Eigen merk cups worden verpakt in zakken van 24 a 25 stuks.

Minimale bestelgrootte eigen merk is 200 cups, vanaf 300 cups geen verzendkosten

Handig bewaar- en presentatieblik als introductiegeschenk bij eerste bestelling vanaf 300 cups.

Herhalingsaankopen uitlokken via reminder emails o.b.v. opgegeven gebruik

Aankoop nieuw Nespresso apparaat met 50% korting na/bij bestelling van X cups

 

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Marktonderzoek gedaan

Bedrijfsplan met investeringsbegroting opgesteld

Ultralowbudget maar efficiënte, schone en rendabele espressocupjes productiemethode ontwikkeld

Verkoopformule ontwikkeld

Alle cupvul- en heatseal apparatuur ontwikkeld, laten bouwen en getest

Leveranciers gevonden en prijsafspraken gemaakt voor koffies, cups, foliedeksels, verpakkingsmateriaal e.d.

Bedrijfsruimte voor productie en opslag gehuurd

Vacature geplaatst voor productiepersoneel en sollicitatiegesprekken gevoerd

Juridische opzet bedacht (BV's binnenkort opgericht en aangemeld bij kvk en fiscus)

Koffiemelanges gemaakt en op kleine schaal getest

Opzet gemaakt voor webshop

Huisstijl + lay-out voor eigen merk cups ontwikkeld

Diverse handels- en domeinnamen laten registreren

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Mijn eigen merk cups zijn de oplossing voor diegenen die hun Nespresso apparaat graag willen blijven gebruiken, maar de cups van Nespresso te duur vinden en niet echt blij worden van de cups die in de supermarkt worden verkocht. Want mijn melanges smaken prima, maar kosten veelal minsten 30% minder dan die van Nespresso. Bovendien werken mijn cupjes prima in elk Nespresso apparaat en nemen mijn verpakkkingen veel minder plaats in dan die van DE en andere merken die hun cupjes individueel verpakken.

 

Voor de liefhebbers van bijzondere koffies zijn er bovendien regelmatig nieuwe, zij het tijdelijk verkrijgbare, melanges verkrijgbaar. Grootverbruikers kunnen bovendien hun eigen melanges aanleveren en door mij laten incuppen en verpakken in hun eigen verpakkingen, zonder dat zij (zoals bij andere producenten) direct enorme hoeveelheden moeten bestellen (al mogelijk vanaf 16.000 cups). Ideaal dus voor koffiespeciaalzaken en andere kleinschalige handelsorganisaties die espressocupjes willen verkopen (bijvoorbeeld als traffic generator).

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

1. Superlowbudget en kleinschalige opzet

2. Ambachtelijke i.p.v. industriële productie (arbeidsintensief i.p.v. kapitaalintensief)

3. Extreem snel op- en afschaalbaar

4. Cupjes minstens 30% goedkoper dan de originele

5. Ruimte- en afval-besparende verpakkingsmethode

6. Bestel- en bezorggemak (overzichtelijk aanbod, bestelreminder, bezorgd op kantoor)

7. Maatwerk al mogelijk bij relatief zeer kleine hoeveelheden

 

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Ik ben benieuwd of bovengenoemde opzet kleinzakelijke Nespressogebruikers aanspreekt. Graag ontvang ik feedback over punten als de prijs, de verpakkingsmethode, de minimale bestelgrootte en welke Nespresso smaken het meest besteld worden.

 

Verder hoop 100 personen te vinden die willen meedoen aan het testen van mijn espressomelanges. Zonder goed in de smaak vallende melanges is dit concept immers niet levensvatbaar. Als je mee wil doen, bekijk dan mijn oproep ("100 proefpersonen gezocht voor testen espressocups") in "Vraag & aanbod" (te vinden onder tabblad/de button "Meer..." bovenaan in het HL-hoofdmenu).

 

 

 

Douwes Fiscale Diensten: Meester in Fiscaal Maatwerk www.douwesfiscalediensten.nl

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Als de prijs lager kan dan de huidige cupjes, dan is hier volgens mij altijd vraag naar.

 

Ik zelf koop altijd de sterkere varianten.

 

Toen Nespresso nog geen last had van de Douwe Egberts cupjes kon je bijna alleen maar online bestellen. Die gebruikers zijn daar dus al aan gewend. Ik denk dat je met een webshop dus zeker goed kan scoren.

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Ik doe mee Jan !

 

De DE-cups haal ik in de supermarket als ik vergeten ben op tijd de echte cups te halen. Die DE'ers halen het niet bij de smaak die ik wens, maar beter iets dan geen koffie.

 

Wel een aandachtspunt: de cups van Nespresso zijn afgesteld op de "waterdruk" van de apparaten. Bij het gebruiken van andere cups gaat dat naar de kl*&$ten. De echte cups voor diverse maten koffie zijn daarop afgesteld. DE heeft daar niet genoeg rekening mee gehouden/heeft die bepaalde druk niet gehaald. Mijn machine doet sindsdien standaard vreemde hoeveelheden (veel tot weinig water) en dien ik zelf op de knop "stop" te drukken voor de gewenste hoeveelheid. Bovendien loopt de koffie ook langzaam in het kopje. Terugzetten naar standaardinstellingen en gebruik van de echte cups lost dit probleem niet meer op. Maar afijn.... Dat leed is al geleden. Ik doe met jouw proeverij mee.

 

Heb jij daar rekening mee gehouden?

 

Kom je trouwens nog naar ons evenement? Markpresentatie is gratis en heb je direct van heel veel mensen een smaakproef met de testresultaten op de dag zelf !

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Raymond, Daniël en Mikky, hartelijk dank voor jullie suggesties (en aanmeldingen)!

 

Abonnementsysteem overweeg ik wel, maar start ik niet direct mee omdat mijn ervaring met dergelijke systemen is dat men toch bang is ergens voor langere tijd aan vast te zitten. Verder vergt dit organisatorisch en juridisch nogal wat meer werk. Ik hou het zeker in het begin het liefst zo simpel mogelijk: de klant bestelt de gewenste smaken en hoeveelheden wanneer het hem het beste uitkomt, rekent af en krijgt de boel snel toegezonden.

 

Ik ben geen cupjes en apparaten expert, maar dat een apparaat opeens niet meer de gewenste hoeveelheid water geeft, is volgens mij niet het gevolg van het gebruik van andere merken cupjes. Mijn Krups Essenza van 10 jaar oud overleeft tot nu toe elk type cupje en blijft de juiste hoeveelheid water geven. De "U" is een heel wat gevoeliger apparaat (dat is tenminste dat mijn ervaring), maar functioneert tot nu toe ook vrij probleemloos met alle typen cupjes die ik erin doe (ik heb inmiddels zo'n 8 verschillende cuptypes gevonden, sommige worden gebruikt door meerdere merken). Het door mij gebruikte cupje heeft een heel slim ontwerp, waardoor er vrijwel geen water/koffie direct in het lekbakje loopt. Veel andere typen cupjes hebben daar wel in meer of mindere mate last van. Ook zijn er op dit punt duidelijke verschillen tussen de diverse typen apparaten: een "U" produceert veel meer water in het lekbakje dan een Essenza, Citiz, of Pixie, ook als je originele cups gebruikt. Dus qua gebruikscomfort (lekbakje legen, opletten bij bediening) gaat mijn voorkeur duidelijk uit naar laatstgenoemde types.

 

De doorloopsnelheid van de koffie is vooral afhankelijk van de fijnheid van de maling en van de mate waarin het mengsel is aangestampt. Melanges met wat meer Robusta (voor een pittiger smaak) zijn vaak wat fijner gemalen, omdat de Robusta-boon nogal wat harder is dan de Arabica-boon en dus fijner gemalen moet worden om er voldoende aroma en smaak aan te kunnen onttrekken. Een fijnere maling leidt tot een wat moeizamere doorloop en dus tot een langere doorlooptijd. Is de doorloop te langzaam (druppels i.p.v. straaltje), dan kan het mengsel door het hete water iets verbranden, wat te zien is aan een heel licht wordende crema laag en wat natuurlijk ook nadelige gevolgen heeft voor de smaak. Een te fijne maling kan zelfs leiden tot het stoppen van de doorloop en het afslaan van het apparaat. Het zelfde geldt voor een te hard aangestampte maling. Het ene merk heeft daar vaker last van dan het andere.

 

Een heel goedkoop merk dat naar mijn idee uit Polen komt, heeft last van het tegenovergestelde: even met je ogen knipperen en je bent klaar, het smaakt alleen totaal niet naar espresso. Kwestie van te veel goedkope, te grof gemalen en te zacht aangestampte robusta in het cupje. Ondanks de lage prijs geen echt bedreigend alternatief dus voor the real thing.

 

Uit de smaaktests die ik tot nu toe heb gedaan, komt overigens naar voren dat de heavy users een duidelijke voorkeur hebben voor extra sterke smaken, ook omdat ze daar vaak een lungo (110 ml) van zetten i.p.v. een espresso (40 ml). Opvallend genoeg zijn dit vooral rokers en mannen. Niet-rokende vrouwen houden daarentegen veel vaker van iets zachtere smaken en van espresso met melk(schuim). Wat is jullie mening daarover?

Douwes Fiscale Diensten: Meester in Fiscaal Maatwerk www.douwesfiscalediensten.nl

Link naar reactie
  • 0
dat de heavy users een duidelijke voorkeur hebben voor extra sterke smaken, ook omdat ze daar vaak een lungo (110 ml) van zetten i.p.v. een espresso (40 ml)

Van een Nespesso Ristretto of een DE Impressico (mijn beide favorieten, beide bedoeld als espresso ) een lungo zetten zou niet in me opkomen. Dat is net alsof je in een Italiaanse koffiebar vraagt om een scheut kokend water in je versgemalen espresso :P :'(

 

40 mm is wat mij betreft eigenlijk al te veel voor een "echte"" espresso ;)

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 2

Ik heb geen nespresso machine maar ben een, sinds vier maanden niet-rokende vrouw en zet graag een lekkere mok koffie met een scheutje gewone melk. Mijn bonenmachine zet ik dan op de sterkste stand. Geen idee wat het equivalent met een nespresso cup is en of je hier iets aan hebt maar just my two cents.

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie
  • 0

 

 

"Sterk" kan twee dingen zijn. Ik hou van een pittige en smaakvolle koffie, maar hij moet niet te donker gebrand zijn. In de supermarkt kan ik DE bonen kopen, "dark roast" en "extra dark roast". Ik wil liever "gewoon roast". Dus koop ik dan vaak Lavazza.

 

Ik heb mijn vader een Nespresso apparaat gegeven, dan kan ik bij hem tenminste ook 's koffie drinken. Ik vind dat Nespresso echt minder is dan een echte espresso. Slapper, minder smaak, en ik denk dat de crema deels kunstmatig is, chemisch dus, net als in de Senseo.

 

Dus als je cupjes kunt leveren die wel een goede espresso opleveren, dan wordt mijn vader klant bij je.

Link naar reactie
  • 0

Succes Jan, ik ben sinds juni overgestapt naar de originele moka van Bialetti. Icm met Illy Moka ook echt heerlijk.

 

Waar je volgens mij echt goed zit zijn de meerdere smaken. Nespresso gaf van tijd tot tijd specials uit waar echt lekkere varianten tussen zaten. En die kwamen dan nooit meer terug.... :-\

 

Verder eens met Norbert, veel machines kunnen geen goede ristretto zetten. Wie weet vind je daar ook nog iets op.

 

Groet

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Norbert, Marjan, Christine en Joost, hartelijk dank voor jullie reacties.

 

Iedereen drinkt de koffie die hem het beste bevalt qua totaalplaatje (smaak, hoeveelheid, gebruiksgemak, kosten). En dat zie je ook terug in het gebruik van espressocupjes. De één zet alleen espresso van een espressocupje, de ander maakt er ook wel een lungo of een gewone Hollandse bak koffie mee (ja dat kan ook!).

 

Qua smaak vind ik ook dat er niets gaat boven een professioneel gezette espresso van vers gemalen kwaliteitsbonen afkomstig uit een goede pistonmachine. Maar voor kleinzakelijk gebruik is dat vaak niet handig. Zo'n espresso maken vergt nu eenmaal meer tijd en aandacht.

 

En een heel waardevolle eigenschap van zetsystemen zoals Nespresso en Senseo is natuurlijk dat je elk kopje koffie met het grootste gemak zijn eigen smaak kunt geven, zoals we al decennia gewend zijn om te doen met thee.

 

Of de smaak en cremalaag bij bepaalde merken wordt opgepept met bepaalde toevoegingen, weet ik niet. Wel weet ik dat er in de koffiebranche i.h.a. soms bepaalde natuurlijke stoffen worden toegevoegd om de smaak op te peppen, zoals suiker (tijdens het branden van de bonen) of micro grind (een soort oploskoffiekorrels, tijdens het malen van reeds gebrande bonen). Verder heb ik wel eens ergens gelezen dat koffie maximaal van dit soort 5% additieven mag bevatten, voordat producenten dit ook op de verpakking moeten zetten.

 

Maar even terug naar de vraag waarmee dit topic begon: welke gaten zijn er te schieten in mijn opzet? Waar ga ik aan voorbij en waar sla ik de plank volkomen mis? En is het überhaupt slim dat ik mijn opzet op HL heb gezet?

 

Douwes Fiscale Diensten: Meester in Fiscaal Maatwerk www.douwesfiscalediensten.nl

Link naar reactie
  • 0

Niet bedoeld als spam, maar omdat het in mijn topic in vraag en aanbod (100 proefpersonen gezocht) niet kan, hier maar even:

 

Aangezien Mikky mij heeft weten over te halen om morgen op het HL-event aanwezig te zijn met mijn kersverse espressocupjes, laat ik iedereen die zich inmiddels via HL als proefpersoon heeft aangemeld bij deze weten dat ze even tot na het weekend moeten wachten op het eerste sample. Excuses voor de vertraging.

 

Kun je niet wachten om ze te proeven, kom dan langs bij mijn kraam (alleen proeven). Nóg een goede reden om morgen naar het HL-event te komen!

 

Ik ga nu snel weer verder met produceren en buffel vanavond nog even door.

 

Tot morgen!?

Douwes Fiscale Diensten: Meester in Fiscaal Maatwerk www.douwesfiscalediensten.nl

Link naar reactie
  • 0

Niet bedoeld als spam, maar omdat het in mijn topic in vraag en aanbod (100 proefpersonen gezocht) niet kan, hier maar even:

 

Aangezien Mikky mij heeft weten over te halen om morgen op het HL-event aanwezig te zijn met mijn kersverse espressocupjes, laat ik iedereen die zich inmiddels via HL als proefpersoon heeft aangemeld bij deze weten dat ze even tot na het weekend moeten wachten op het eerste sample. Excuses voor de vertraging.

 

Kun je niet wachten om ze te proeven, kom dan langs bij mijn kraam (alleen proeven). Nóg een goede reden om morgen naar het HL-event te komen!

 

Ik ga nu snel weer verder met produceren en buffel vanavond nog even door.

 

Tot morgen!?

 

Niet vergeten om aanmeldformulieren mee te nemen! ;) Dan kunnen mensen zich direct aanmelden voor je pilot.

Bezig met ontwikkeling incasso 2.0. Lanceerdatum: Medio Q1 2014!

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal,

 

Iedereen die gisteren op het HL-event mijn espressomelanges A en B hebben geproefd en beoordeeld: heel hartelijk bedankt voor jullie feedback. Ze vallen duidelijk goed in de smaak: bijna allemaal achten en negens, dus gemiddeld een 8,5!

 

Degenen die zich inmiddels hebben aangemeld als proefpersoon ontvangen begin deze week hun eerste samples. Ik ga ze zo verzendklaar maken. Voor diegenen die ook graag proefpersoon willen zijn: meld je snel aan, want er zijn nog maar een paar plekken vrij!

 

Verder verneem ik graag wat jullie van mijn voorlopige bedrijfsnaam, -logo en slogan vinden (zie bijlage). Zowel qua look and feel als qua bruikbaarheid voor een espressocupjes webshop. Iedereen alvast hartelijk dank voor zijn/haar kritische commentaar!

ECC.logo2.3.pdf

Douwes Fiscale Diensten: Meester in Fiscaal Maatwerk www.douwesfiscalediensten.nl

Link naar reactie
  • 0

"Great taste, small price" klinkt voor mij als een compromis tussen smaak en prijsstelling en ik kreeg de indruk dat je juist qua smaak iets bijzonders in de markt wilt zetten.

 

Iedereen roept natuurlijk van zijn eigen product dat het "great taste" is en dan blijft in je slogan als USP alleen "small price" over.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Leuk je gesproken te hebben bij de hl-meeting! Ik had je niet herkend om eerlijk te zijn, en toen ik je post zag bij de meeting-topic dacht ik 'hee was hij er ook' en toen las ik espresso ;D en besefte ik ineens dat ik je dus had gesproken. Grappig hoe vaak je gezichten toch onthoudt van topics van jaren geleden, dat je dat plaatje onthoudt, alleen toch niet meteen herkent als je eens IRL ziet.

 

Wat je logo betreft paar tips:

- ik ben het op zich eens met John wat 'small price' betreft, maar het kan ook omdat je bv abonnementen of grote hoeveelheden doet, waardoor de prijzen beter zijn. Ik heb slogan 'meer kralen voor minder geld' door de kortingsmogelijkheden en niet door goedkope (en dus slechtere) kralen.

- ik zou wel een streepje of bv * tussen de 4 woorden zetten, dus great taste - small prices.

- de logo is op zich leuk maar hij is wel beetje druk en ik snap niet meteen wat je met de iconen bedoelt, maar misschien ligt dat ook aan mij omdat ik niks van koffie weet. Mocht je toch niet helemaal eruit komen kan je evt tegen betaling www.99designs.com door meerdere personen wat laten maken. Als je het goedkoper wil kan ik je doorgeven wie ik via 99designs had gekregen voor 1ste logo en daarna meer dingen had laten maken. Ik bedoel niet dat dit helemaal niets is ;) maar geef het alvast als tip voor als je het toch door iemand anders uit wil laten werken.

- je hebt nu zwarte achtergrond, heb je al idee hoe je het mooi in de webshop kan plaatsen? Ik zou de neiging hebben zwarte achtergrond weg te laten zodat het mooi rustig aansluit op website, of juist veel zwarte achtergrond te doen bij de website.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik zou je nog feedback geven, maar heb verzuimd het formulier daarvoor te gebruiken, dus bij dezen alsnog:

 

Een aantal jaren geleden ben ik bewust overgestapt van cupjes naar een machine met bonen (Koffiepads hebben bij mij al heel lang geleden afgedaan.), er is dan iets met de smaak wat mij dan toch beter bevalt. De cupjesmachine is indertijd ook 'vermarktplaatst' :).

 

Ook al blijf ik trouw aan de bonenmachine, ik moet zeggen dat de smaak van jouw dubbele espresso mij zeker prettig verraste!

 

Succes en groet,

 

Hans

 

 

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ik krijg hoofdpijn van je logo. :-\

 

Veel te druk en ingewikkeld. Roept bij mij totaal niet de associatie met koffie op. Die boogjes in het midden lijkt wel een soort radar of zoiets.

 

Less is more wat mij betreft.

 

Waarom verzin je geen merknaam voor de cupjes. Hoe kunnen mensen zich straks jouw cupjes herinneren? De naam van je webshop lijkt mij daar niet onderscheidend genoeg voor. Wellicht nu wel, maar niet als er straks meerdere partijen bij komen.

Iedereen kent Illy bijvoorbeeld.

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

Link naar reactie
  • 0

als je ook graag bijzonder wil zijn, is de koffie ook fairtrade en biologisch?

veel instellingen schenken tegenwoordig alleen nog maar fairtrade ivm imago (ook onze gemeente)

 

 

Een aantal jaren geleden ben ik bewust overgestapt van cupjes naar een machine met bonen (Koffiepads hebben bij mij al heel lang geleden afgedaan.), er is dan iets met de smaak wat mij dan toch beter bevalt. De cupjesmachine is indertijd ook 'vermarktplaatst' :).

eens, alleen nog naar biologische bonen hier! (verkoop ik ook zelf in de winkel)

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

Ondanks enkele pogingen ben ik helaas geen koffiedrinker, maar wel hierbij mijn input over het logo:

 

Door oa de kleuren komt het op mij over als een echte prijsvechter (indien je het zo wil insteken prima, maar ik denk ook dat je voor de kwaliteit wil/kunt gaan). Aangezien je ook al met je slogan op de prijs wil inspelen zou ik persoonlijk het logo iets rustiger houden en daarmee inspelen op het merkgevoel van de koffie, de kwaliteit, de smaak.

 

Ook ik ben benieuwd naar de afkomst van de koffie, wellicht dat je anders over een fair price kan spreken?

 

Ps. klopt Bas ik zag dat de gemeente hier inzake de Thee ook aan het omschakelen was.

Marketing & Communicatie

Link naar reactie
  • 0

Het logo roept bij mij qua vormgeving een gevoel op dat het om een elektrotechnisch (zend- en ontvang-) product gaat in plaats van een belevenis op het gebied van een speciale koffie. Al zou ik bruin kiezen i.p.v. zwart, het kleurgebruik komt daar - voor mijn gevoel dan - weer wel in de buurt.

 

Maar ja, dat is slechts mijn gevoel... :)

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 113 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.