• 0

Zoekt tips en adviezen ondernemersplan Luxe Restaurant

Geachte heren en dames,

 

- - - disclaimer: excuus voor het misschien té langdradig uitleggen van mijn vragen maar ik denk dat informatie van belang is voor het krijgen van de juiste antwoorden.- - -

 

Bij deze hoop ik hulp te ontvangen van diverse leden die kennis bezitten van de Horeca qua ondernemen, maar ook alle aangrenzende facetten zoals juridisch, accountancy etc.

 

Een klein proloog:

Ik ben Robbin, een 22 jarige kok die zeer gedreven is in zijn vak. Al vanaf de eerste dag dat ik in de horeca sta wist ik dat ik ooit deze stap wilde gaan zetten: Mijn eigen luxe restaurant beginnen. Met deze gedachte heb ik in inmiddels 6,5 jaar tijd kennis vergaard van wegrestaurant tot en met Michelin keuken en alles daartussen. Inmiddels heb ik heel sterk het gevoel gehad dat DIT mijn tijd is om voor mijzelf te beginnen en ben dan ook vanaf afgelopen juni begonnen met mijn ondernemersplan. Deze heb ik zeer uitgebreid en gedetailleerd gemaakt en vooral vanuit mijn enthousiasme geschreven. Afgelopen week heb ik een oriënterend gesprek gehad hierover bij de KVK ten behoeve van het perfectioneren hiervan. A.s. maandag heb ik een soort gelijk gesprek bij een accountant bureau.

 

Nu heb ik 2 vraagstukken aan jullie:

 

A) wie met kennis van de hierboven genoemde zaken(met alle respect) is er bereid mijn ondernemersplan door te nemen en zijn/haar visie erop te geven? Hieruit kan ik 1. mijn plan verder verbeteren en 2. ik kan er eventueel zelfs een hoofdstuk in verwerken met welke professionals en organisaties ik erna heb laten kijken als kleine extra zekerheid voor de bank.

 

B) Ik heb wat externe vragen in het algemeen waar ik niet precies wegwijs in kom:

 

* Misschien wel het allerbelangrijkste: Ik heb GEEN EURO eigen geld om erin te stoppen. Banken en investeerders willen natuurlijk een eigen vermogen als inbreng. Ik heb enkel een duizend of 6 aan waarde in de zin van kookboeken, professionele koksmessen, siliconen matjes, bonbonvormen etc. etc. die ik graag wil gebruiken in de onderneming.

 

* Word het bedrag wat een externe investeerder of organisatie (Denk aan Qredits) aan jou leent gezien als eigen geld? Want in principe is het óók een lening. En ik kan me voorstellen dat de bank dan zegt, luister eens je hebt al een lening en je wilt daar nog een veel dikkere lening bovenop?!

 

*Kan iemand mij vertellen wat de inbreng eigen vermogen gemiddeld is bij (welke?) -de bank? Een vriendin van mijn moeder doet zakelijke relaties voor de Rabobank en heeft mij verteld over 10 á 20% in de horeca. Echter praat de KVK over zeker 35% á 40%. Iemand informatie/ervaringen?

 

* Hoe begin je met het regelen?? Ik heb mijn ondernemersplan klaar. En ben nu bij zoveel mogelijk professionals c.q. organisaties / bedrijven aan het sparren erover. Maar daarnaast: ik weet mijn locatie (centrum Nijmegen), ik weet met welke leveranciers ik wil gaan werken, ik weet plusminus wat mijn kosten gaan worden voor alles. Mijn ondernemersplan is voor 95% compleet. Wat mis ik? een pand. Ik heb uiteraard allang rondgekeken daarvoor en hou het wekelijks in de gaten. Maar het probleem waar tegen aan begin te lopen is (en de daadwerkelijke vraag) ik moet beginnen met geld. Ik moet beginnen met het zorgen voor groen licht! Maar zodra ik een makelaar contacteer met het verhaal dat ik graag een vrijblijvend gesprek aan wil gaan zodat hij mij wat meer kan helpen met de precieze eisen die ik zoek in een pand. (dat is wat anders dan een zoekopdracht laten doen of kosten maken overigens..) Dan krijg ik steeds te horen van, ja jongeman, bel maar terug als je portomonnee bol staat en je ingeschreven staat in de KVK en dergelijke. Terwijl ik me toch niet in kan schrijven ergens als ik geen groen licht heb? Ik vind dat erg raar.. een omgekeerde wereld in mijn ogen. Want de bank wil ook dat een ondernemer in spé al een pand op het oog heeft waarvan hij alle berekeningen, vergunningen en alle calculaties op los gelaten heeft. Eerst groen licht, dáárna makelaar, kvk, belastingdienst, gemeente en alle andere zaken pas.. of zie ik dit verkeerd? *kijkt wanhopig* haha

 

 

Dit zijn zover belangrijke kopstukken waar ik heel graag antwoord op zou willen indien mogelijk. Alvast héél erg bedankt!

Vragen kan je stellen, alswel het vragen mijn ondernemersplan. Echter zal ik hierbij wel kritisch zijn bij wie ik hem laat inzien en wie niet. Ik bedoel dat niet negatief maar u begrijpt hopelijk wel dat hier heel veel persoonlijke gegevens van mij instaan die verkeerd gebruikt kunnen worden en daarnaast, als er iemand met mijn plan vandoor gaat, dan kan ik nooit meer een restaurant beginnen vanwege een strafblad *hinthint* :P

 

mvg Robbin

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Zo'n visie of droom is fantastisch.

 

Als er nou geen bank of financier is die een beginnende jonge ondernemer van startkapitaal wil voorzien (omdat de inkomstenkant volstrekt onvoorspelbaar is), kun je een tussenstap overwegen waarbij je bv mikt op samenwerking in een bestaand slechtlopend restaurant, op de upgrading van een cafe-restaurant, op een restaurant in een hotel of zelfs iets in catering of street food. Begin een desert cafe en kaap de nazit: Toet Nijmegen! Dat is namelijk een prima manier om naam te maken en te bewijzen dat je ook de cijferkant goed overziet: track record. En wellicht alvast wat 'eigen geld' te sparen. Want een kast vol unieke boeken* heeft voor jou wel waarde, maar voor niemand anders.

 

Er zijn meer wegen die naar San Sebastian leiden (en een heleboel niet)...

 

(*zegt iemand met een kast vol unieke boeken over marketing)

 

Bestaat er trouwens al zoiets als koksmarketing? Waarbij je je eigen fanbase creëert?

 

Tja.. mijn droom is een luxe restaurant brengen op een down too earth manier. Geen hele poeha verhalen aan tafel welke 346 bereidingen er kwamen kijken bij het gerecht, of uit welk deel van de ardennen het vogeltje kwam, maar een GOED gerecht met GOEDE wijnspijs op een veel lossere manier gebracht dan menig luxe restaurant. Mensen hoeven niet persee binnen te komen in een 3 delig pak en te fluisteren in mijn restaurant. Die tijd is voorbij.

 

Natuurlijk moet je altijd je droom aanpassen aan de realiteit, maar iets anders starten als waar ik van droom ga ik niet aan beginnen. Dan begin ik gewoon liever niet als wel. Maargoed. Dat is ook geen vraag van ik moet en ik wil. Never give up staat er immers niet voor niets op mijn linker pols getatoeëerd.

 

Qua overnemen van een slechtlopend iets.. het is een kans gezien dat het financieel aantrekkelijk is. Maar je moet ook puinruimen als een dolle om het tot een succesvol iets te maken. Niet dat ik dat niet denk aan te kunnen maar ik begin liever met iets van wat mij is. Althans van ons. Want alleen ben in niemand. Het hele team is wat het maakt. Dus geen dessert café of goedkoop eettentje voor mij ;) Al is Zoet Nijmegen! een leuke naam :D

 

Doet me denken aan Zoetelief in Den Bosch. Ben daar na 2 weken gillend weggerend omdat ik me totaal verkeken had op wat ik ervan verwachte.

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zo hier en daar een wall of words snel gescand, dus vergeef me als ik wat over het hoofd gezien heb.

 

Heb je ook mentoren in de branche zelf?

Hoe goed ben jij als chef, kan jij een restaurant dragen en met jouw personal brand opladen?

 

Waarom ontwikkel je niet een product in het segment waar je in wilt gaan opereren, en ga zo je startkapitaal bij elkaar verdienen?

Bijvoorbeeld: hyperluxe catering voor op jachten en netwerkborrels en diners van rijke mensen.

Ondertussen doe je dan nog eens het nodige netwerk op ook en het dwingt je om nog beter te gaan begrijpen wat het luxe segment EN ONDERNEMERSCHAP (!!) inhoudt.

Stel dat je dat met 20.000 euro op kan tuigen, om zo in de loop van 4 jaar je benodigde kapitaal te verdienen?

 

Het is een beetje een typische vrouwenstrategie (ik heb een euro, daar maak ik twee euro van, daar maak ik vier euro van, daar maak ik acht euro van) maar die is soms slimmer dan de typische mannenstrategie (ik heb nu 1000 euro nodig om mijn gigantische droom waar te maken!) en minder riskant ook.

 

 

 

 

Haha mooie strategie. En daarnaast een stuk realistischer dan de mannelijke versie ;)

 

Kwa mentoren, (ik neem aan dat je dan letterlijk over school praat?). Mijn mentoren hebben allemaal in midden tot laag segment horeca gewerkt over het algemeen. Maar wel hebben ze o.a. d.m.v. hun horeca docenten bestaan ontzettend veel kennis. Dit is absoluut een 'partner' die ik ga gebruiken met het werven van personeel. Dat heb ik ook verweven in mijn ondernemersplan. Maar of ik via hun ook echt een netwerk kan opbouwen of eventueel zelfs in aanmerkingen kan komen met hun die geld hebben heb ik mijn ernstige twijfels bij. Niks als lof over mijn school hoor, een topper op horeca opleidingen gebied. Maar zodra je buiten hun boekje komt met bepaalde vragen zijn ze ineens niet thuis. Ik heb een juridisch traject achter de rug met een recent leerbedrijf. Zij houden zich daar volledig buiten.. En dat terwijl je gewoon een contract teken met het leerbedrijf zelf, maar ook een BPVO overeenkomst met zowel school als het leerbedrijf. Beetje raar. Maarja het leven is net zoals Lucille Werner he. T kan soms raar lopen..

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
  • 0

excuus voor het misschien té langdradig uitleggen van mijn vragen maar ik denk dat informatie van belang is voor het krijgen van de juiste antwoorden.

 

Bij deze nog een verlaat compliment voor de uitgebreide documentatie van je vraag. Beter dan de nieuwkomers die hun vraag stellen als "Ik wil een restaurant openen, waar moet ik allemaal aan denken?" want daar kan ik dan niets mee. Hoewel je vraag nog niet heel specifiek is zitten er meer dan voldoende aanknopingspunten in je bericht en je ondernemingsplan. Maar dat blijkt ook wel uit alle reacties ;)

 

Ik bemerk trouwens dat ik wel heel zakelijk heb gereageerd op je persoonlijke relaas. Laat ik dan nog toevoegen dat ik zelf ooit ook kok wilde worden. Niet gedaan en ook goed, want ik ben net iets te veel bedenker en manager dan dat ik zelf dag in dag uit achter de pannen wil staan. Toch zou ik best nog eens mezelf willen verhuren als "menubedenker", "gerechtontwikkelaar" of "culinair creationist". Kookboeken met recepten doe ik niet aan, als ik ze krijg gaan ze ongelezen verder als doorschuifkado. Technieken, achtergrond en kookchemische processen ben ik wel dol op, maar daar zijn weinig boeken over dus dat is veel desk research. Ik heb meerdere boeken gelezen over de technieken en chemie achter iets ogenschijnlijk simpels als brood en pizzabodems. Meel, water en gist, maar toch zijn er honderden pagina's over te schrijven. Beetje kooknerd, dus. ::)

 

Hou op! Je maakt me dadelijk nog nieuwsgierig om eens in gesprek te gaan als ik mijn onderneming werkelijk heb kunnen starten *bloos*

 

Bedankt voor het compliment. Maar ook de bank c.q. investeerders zullen zakelijk reageren op mijn plan. En door mijn (iets te?) uitgebreide ondernemersplan door prikken naar enkel de harde feiten. En dat is ook vooral de reden dat ik me aangemeld heb op HL en dit topic gestart ben. Enthousiasme breng ver, maar zonder kennis en expertise kom je alsnog nergens. Met die gedachte waardeer ik ontzettend alle reacties van zowel u als alle anderen hier. :D

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
  • 0

Ik begrijp je punt. Wat mijn handicap is, is mijn leeftijd vooral. Nu blijft het een cijfer, maar de bank c.q. investeerder kijkt puur naar de feiten. Zoals al eerder hier verwoord is, en dat wat ik me ook zeker besef, is dat een 22jarige kok, die net leerling af is het denkt te gaan maken. (want ik ben nu laatste jaar gespecialiseerd kok en wil direct naar mijn opleiding beginnen) Echter heb ik in mijn plan naar eigen mening erg goed uitgelegd waarom IK juist denk te slagen naast alle andere 118 momenteel bestaande horeca gelegenheden in Nijmegen. Echter ben ik nog druk bezig met het belangrijkste: de cijfers.

 

Dag Robbin,

 

Dit is niet alleen jouw handicap naar de buitenwereld toe, dit is jouw handicap ook naar jezelf toe. Het ontbreekt je gewoon aan ondernemerservaring. Wat ga je doen als je avond aan avond enkel twee man hebt zitten? Wat als iemand het wijnrek omstoot? Wat als de kreeftenstaarten te lang hebben gekookt? Wat als de nieuwe gerant echt niet met jouw gasten om kan gaan? Wat als...

Ik heb je plan niet gelezen, maar ik begrijp dat je in 40 kantjes uitlegt waarom jij denkt te slagen. Geen bank zal 40 bladzijden door gaan ploegen om er achter te komen waarom jij geschikt bent als ondernemer, dat moet echt veel beknopter. Natuurlijk kun je voor de geïnteresseerde lezer wel het hele verhaal bijvoegen, maar een bank en investeerder willen graag in een oogopslag zien waar de muziek zit. Maar belangrijker, het papier is geduldig, de praktijk is hard.

Zou het mogelijk zijn om op zoek te gaan naar een partner die het probleem van de ervaring oplost. Iemand die aan de voorkant de boel kan aansturen, samen met jou de zaak leidt en veel ervaring mee kan brengen? Jij kunt daar een hele goede leermeester in het horeca-ondernemersvak hebben, je haalt waardevolle kennis in huis en jouw jeugdigheid wordt veranderd van een handicap tot een meerwaarde.

 

Als Nijmegenaar en liefhebber van lekker eten ben ik zeer geïnteresseerd in jouw plannen. Uitbreiding van het culinaire landschap is altijd zeer welkom en ik kom zeker bij je eten. In welk prijssegment wil je gaan zitten? Nijmegen kan namelijk ook een heel moeilijke stad zijn...

Financieel en fiscaal adviseur, ook op het vlak van werkgeverszaken en uitzendvraagstukken.

Deskundig en betrokken - cijfers moeten kloppen maar het draait altijd om de mens die de onderneming maakt.

 

http://www.dennisvandijk.com | info@dennisvandijk.com

Link naar reactie
  • 0

Als Nijmegenaar en liefhebber van lekker eten ben ik zeer geïnteresseerd in jouw plannen. Uitbreiding van het culinaire landschap is altijd zeer welkom en ik kom zeker bij je eten. In welk prijssegment wil je gaan zitten? Nijmegen kan namelijk ook een heel moeilijke stad zijn...

 

"Ik zie het in Nijmegen als volgt: Je hebt hier 4 types restaurants. 1) is de grootste groep: zeer goedkoop, veel eten op je bord, en binnen maximaal ander halfuur weer buitenstaan met je buikje rond. 2) de midden segment restaurants: Deze bieden meer kwaliteit, uitgebreidere wijnen maar zijn ook beduidend duurder dan type 1. Dan heb je type 3) Daar wil ik me gaan vestigen: Dat leg ik zo dadelijk uit. En type 4) Luxe én duur. Daar zitten maar enkele restaurants waaronder die sterrentent waar ik gewerkt heb.

 

Ik wil in type 3 gaan zitten. Luxe mixen met een goedkoper imago dan dat een luxe zaak bij bij voorbaad doet vermoeden. Door alles klein te houden kan ik namelijk de prijs aanbieden van (of zelfs goedkopere dan sommige!) in type 2 zittende restaurants. Máár met het kwaliteits niveau die zich meer thuisvoelt in type. 3.8. Oftewel bijna type 4. Dat is mogelijk. Daar ben ik van overtuigd. Er zit geen één restaurant in Nijmegen die dat aanbied!"

_________________________________________________________________________________________________

 

Er zitten momenteel 118 horeca gelegenheden in Nijmegen. (cijfers 1 juli 2013) 78 Daarvan zijn restaurants. Het overgrote deel zijn die type 1 zoals ik dat naar eigen inschatting ingedeeld heb. Dan krijg je type 2. Restaurants die daartoe behoren zijn o.a. Manna, Het Savarijn, Beau en De Nieuwe Winkel. Prijziger als type 1 maar ook zeker kwalitatief hoger. Type 4 valt nu vooral Le Marron* onder. Té duur ook al bieden ze kwalitatief top prestaties.

 

Mijn prijzen zullen rond de €17 - €20 voor een a la carte voorgerecht zijn, €20-€23 voor een a la carte hoofdgerecht en € 12-€17 voor een a la carte nagerecht. Menu prijzen a 4 gangen (€40) 5-(€50) en 6-(€60). En een wijn arrangementen erbij voor max €5 per (fatsoenlijk gevuld) glas is meer dan acceptabel in mijn ogen.

 

Directe concurrentie zie ik niet in Nijmegen omdat er niemand zit die doet wat ik wil gaan doen. Maar er is altijd indirecte concurrentie. Die restaurants waar ook mijn potentiële gasten kunnen komen. Je bent immers nooit de enigste aanbieder van lekker eten. En áls ik dan een naam zou moeten die het dichtste zit met wat ik wil realiseren noem ik De Nieuwe Winkel. Zijn bistronomie heeft enkele overeenkomsten met mijn plannen. Echter bied de heer van der Staak enkel menu en (heeft) bespaard op alle zaken als interieur en locatie om het eten er uit te laten schieten. Ik wil geen concessie doen aan zulke zaken en alles op hetzelfde niveau houden. Dat het 1 gelijklopende lijn is. Ook gezien mijn gasten types vind ik niet dat ik daarin kan snijden.

 

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
  • 2

Geachte lezers en lezerressen:

 

Vanochtend heb ik een zeer vruchtbaar gesprek gehad bij het account bureau waar ik eerder over sprak. Mijn gestelde vragen in dit topic zijn beantwoord en samen met hun ga ik de puntjes op de I zetten wat betreft de financiële kant.

 

Ik heb mijn toekomstige investeerder gevonden en géén geld/onderpand nodig in dit verhaal. Wel word er een goede screening uitgevoerd waarbij de adviseur bij mij thuis komt om alles door te nemen nadat ik het plan heb ingediend. Ik bedank iedereen voor de reacties en hulp want ook jullie hebben mij stuk voor stuk verder geholpen. Met het huidige plan is er plotseling een zeer grote kans dat mijn droom werkelijkheid word en das écht kicken!

 

Mercie! *buiging*

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
  • 0

Ik wil geen spelbreker zijn, maar het zou wel het summum van 'pressure cooking' zijn, als je in drie dagen tijd een horeca-financiering rond krijgt.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 1

Laat je hier wel nog af en toe weten hoe het met je onderneming gaat?

 

Zekers. Tis niet zo dat ik hier kom voor hulp, hulp gekregen heb, o.a. door jullie hulp kom waar ik wil zijn. En vervolgens weer afscheid neem. That ain't me!

 

Ik ben echter niet van plan om een 'mijn weg naar de top' blog te creëren zoals ik ergens op HL las (ik vind die titel al een beetje raar want het is nooit 'mijn' weg naar de top, maar altijd een gezamenlijke weg gezien je iets nooit helemaal alleen kan bereiken), maar ik kan en wil zeker mijn verhaal blijven delen waar daar interesse voor is. :)

 

Ik ben blij dat er dit soort forums bestaan waarbij men elkaar nog helpt vanuit ieders kennis zonder dat er altijd iets tegenover hoeft te staan. Want tegenwoordig gaat het écht de verkeerde kant op met Nederland heb ik het idee. Waar je vroeger iemand vroeg voor een vuurtje om maar iets te noemen word je tegenwoordig al aangekeken alsof je ze daarna wilt gaan beroven als je het vraagt.. Mensen worden anti sociaal.

 

anyways, Misschien kom ik in de positie dat ik zelfs andere kan helpen hier indien zij een goed overdacht horeca plan hebben maar moeilijkheden tegen komen. Tis niet dat ik ineens een expert ben geworden in die paar dagen, maar ik kan wel mijn ervaringen dusver, maar ook die ik dadelijk ga tegen kom als het zover is, delen met een ieder die daar gebaad bij zou zijn.

 

Maar ik juig niet te vroeg. Voor de duidelijkheid: Ik heb nog GEEN financiering of iets wat daar ook maar op lijkt. Ik heb alleen een stuk sterker plan en ik weet hoe ik dat over moet brengen op de man met de dikke portemonnee :p

 

Mijn doel is Qredits. Voor diegene die dat niet kennen, dat is een organisatie zonder winstbejacht vanuit de overheid en diverse verzekeringen. Ze deden eerst aan microfinancieringen van max €50.000. Maar na een input van 30miljoen(!) van de overheid en 30mil(!) van diverse verzekeraars gaan ze nu financieringen aanbieden vanaf November tot max 150.000. En dáár ligt mijn kans. En weet je waarom? Ik heb een erg goed ondernemersplan inmiddels maar geen eigen geld. Laat Qredits nu net eigen geld niet zien als eis. *kleine juich*

 

Mijn grootste probleem was/is eigen geld. Ik heb goede en vooral realistische plannen maar geen cent te makken. Check de website maar is. Erg interessant!

 

Dus daar ga ik mijn pijlen op richten. Overigens heeft het veel meer voordelen.. Zeer korte wachttijden. Zelfde rente als de bank. etc. etc. Enkel zijn ze wat persoonlijker en komen ook echt bij je op bezoek en je plan doorgenomen indien je geslaagd bent voor de 1e ronde. Natuurlijk gaat het gewoon om geld lenen en zijn ze at the end net zo zakelijk als een bank. Maar d.m.v. een gesprek thuis kan je vaak al zien aan hoe iemand er privé bij zit, met wat voor persoon je te maken hebt. Ik vind dat best slim bedacht eigenlijk. Uiteraard is het vanuit de overheid. Dus je word achter je rug om waarschijnlijk nog wel verder gescreend dan de bank. Was vanochtend ook leuk dat een wild vreemde account je weet te vertellen dat je urban broeken en een ijsmachine op marktplaats probeert te verkopen haha. Nu ben ik mij toevallig, ondanks mijn leeftijd, zeer bewust van wat ik wel en niet op internet zet. Maar je hebt er mensen bij die er vanálles opzetten. Dat ziet een accountant, maar Qredits ook.

 

Maarruuuh. Ik heb een vraagje aan u alle. Nu ik toch een stuk de goede richting in geholpen ben met jullie, misschien een idee om eens een HL borrel te organiseren te Nijmegen? (uiteraard als het allemaal doorgaat..)

Ik weet niet hoelang HL al bestaat en er zullen vast al wel meetings geweest zijn dacht ik gelezen te hebben. Maar tis maar een ideetje waar we tegen die tijd (eind volgend jaar) naar zouden kunnen kijken. Nog niet eens gedacht vanuit mn eigen winstoogmerk van 'borrel = inkomsten' want dat is niet het idee achter dit voorstel/idee.

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
  • 0

Nu ik toch een stuk de goede richting in geholpen ben met jullie, misschien een idee om eens een HL borrel te organiseren te Nijmegen? (uiteraard als het allemaal doorgaat..)

 

Yep. En als die eigen plek even op zich laat wachten, is een voorstel voor een eenmalig event-catering ook prima. Vind een plek, reken de kosten per couvert door en vind (vast en zeker) twintig liefhebbers op HL. Proevondernemen!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

interessant verhaal! :)

net draadje doorgelezen en het valt me op (even andere invalshoek) dat je nogal lang van stof bent... ;)

 

probeer voor de definitieve versie van je ondernemingsplan het toch een beetje zakelijker te maken, het leest nu iets teveel als een jongensboek (je kunt natuurlijk ook de rechten alvast verkopen... ;D )

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

interessant verhaal! :)

net draadje doorgelezen en het valt me op (even andere invalshoek) dat je nogal lang van stof bent... ;)

 

Dás nou net mijn tactiek. Opvallen en anders zijn dan anderen. Het plan bevat inmiddels alle zakelijke gegevens die hij moet bevatten alleen is het nét wat persoonlijker geschreven. Met alle respect, maar heeft u enig idee hoeveel onpersoonlijke, 'ijskoude' en onpersoonlijke ondernemersplannen banken en investeerders toegestuurd krijgen? Je kan nog zoveel kennis hebben en perfecte cijfer schema's maar zonder een greintje enthousiasme kom je er nooit. Je moet je werk leuk vinden anders ben je er vroeg of later klaar mee.

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
  • 0
Yep. En als die eigen plek even op zich laat wachten, is een voorstel voor een eenmalig event-catering ook prima. Vind een plek, reken de kosten per couvert door en vind (vast en zeker) twintig liefhebbers op HL. Proevondernemen!

 

T laat een jaar op zich wachten totdat alles gesetteld is, maar Will be continued! Leuk :D

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
  • 0

 

net draadje doorgelezen en het valt me op (even andere invalshoek) dat je nogal lang van stof bent... ;)

 

 

Met alle respect, maar heeft u enig idee hoeveel onpersoonlijke, 'ijskoude' en onpersoonlijke ondernemersplannen banken en investeerders toegestuurd krijgen? Je kan nog zoveel kennis hebben en perfecte cijfer schema's maar zonder een greintje enthousiasme kom je er nooit.

 

Met alle respect,heb je enig idee hoeveel persoonlijke, ''warme'' langdradige plannen zij daadwerkelijk lezen?

 

Erg weinig kan ik je vertellen. Houd het kort maar krachtig. Probeer het ''gevoel'' over te brengen in het persoonlijk gesprek.

 

Succes!

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Leuk om je verhaal te lezen, Ik heb een paar kleine tips voor je!

 

Ga eens met een brouwer praten, financieren in de horeca is en blijft erg lastig dat weten de brouwerijen ook. Heineken, bavaria en de duitse bieren willen nog wel financieren in een mooi plan. Kan ook een voordeel zijn voor het zoeken naar een pand, er staat genoeg leeg. Qredits is een goed alternatief voor een bank maar uit ervaring weet ik dat ze niet heel happig zijn op grote bedragen. Van de totale portefuille van Qredits is een klein deel horeca. Als ze jou de volledige financiering verstrekken blijft er weinig budget over voor andere horeca financieringen.. Ik heb het helaas zelf meegemaakt. Ik krijg nu een lage financiering van Qredits die mij giga veel moeite heeft gekost. Heeft alles te maken met de zekerheden die je kan bieden.

 

Maar probeer het sowieso! wees alleen goed voorbereid op de kansen en problemen onderweg. Qredits vraagt je om een borgstelling van bv je ouders. Ga dat eens uitzoeken of ze dat willen.

 

En als je hulp nodig hebt met het e.e.a mag je me altijd een bericht sturen

 

 

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Bewonderenswaardig om het doorzettingsvermogen in je verhaal te lezen ! Dat is vaak het eerste vereiste voor een ondernemer.

 

Maarruuuh. Ik heb een vraagje aan u alle. Nu ik toch een stuk de goede richting in geholpen ben met jullie, misschien een idee om eens een HL borrel te organiseren te Nijmegen? (uiteraard als het allemaal doorgaat..)

 

Staat genoteerd !!!

 

Je hebt inmiddels een investeerder gevonden. Maar nu is mij niet duidelijk of je wilt huren of kopen. Dat scheelt nogal wat m.b.t. de hoogte van de investering en het tijdspad voor de Return of Investment (terugbetaling). Let ook heel goed op de constructie/vorm van de investering of laat je hierover adviseren door een onafhankelijk adviseur. Hoe mooi het ook kan klinken, vaak gaat hier al heel veel mis. Als ondernemer ben je blij dat je een investeerder hebt en geloof je hem/haar al snel.

 

Anniewees..... Huren of kopen van een pand?

Is het een idee om eens bij een horeca makelaar in nijmegen langs te gaan. Bijv. een paar uit deze lijst?

Misschien dat je je samen met hen eens kan verdiepen in de mogelijkheid tot huurkoop? Dat je bijv. het eerste jaar (of meer) vanuit je omzet de huur betaald en vervolgens uitzicht hebt tot koop? Dan zit je in ieder geval niet vast aan een hoge schuld m.b.t. de hypotheeklast.

Dan zul je uiteraard nog wel wat startkapitaal nodig hebben t.b.v. borg (meestal 2-3 maanden huur), verzekeringen, wellicht een (kleine) verbouwing omdat je het restaurant in eigen sfeer wilt hebben en inventaris e.d.

Maar dan kun je wel met een flink lagere investering van start gaan en alvast omzet maken. Is uiteraard geen winst, want daar gaan dan nog heel wat vaste en variabele lasten vanaf. Maar toch... Met zo'n constructie kun je wel eerder van start gaan.

 

Mocht je dit allemaal al in gedachten hebben, dan heb ik niets gezegd ;)

Héél veel succes!

En laat ons weten welke uitkomsten er met de gesprekken met de investeerder boven water komen. Als je tussentijds vragen hebt, ben je uiteraard van harte welkom om deze aan ons voor te leggen.

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Dankjewel Mikky :)

 

Over alle genoemde zaken heb ik zeker nagedacht. Ik werk al bijna 7 jaar naar dit moment toe en ben vanaf july bezig met het daadwerkelijke ondernemersplan.

 

Ik heb diverse professionals gecontacteerd: van account, advocaat, adviseurs in diverse specialiteiten, leveranciers tot inderdaad horeca makelaars. Echter bleef die laatst genoemde groep nogal stijf. 'kom maar terug als je portemonnee daadwerkelijk bol staat dan praten we verder'

 

Ik heb een makelaar of 4 gebeld gehad en/of gemailt. Deze staan niet echt open voor een kok met ondernemingsplannen. Natuurlijk zullen zij veel vaker mensen krijgen die nog zonder daadwerkelijk geld graag informatie willen hebben maar ik denk dat ze daar een belangrijke steek aan potentiële klanten laten liggen. Ze hadden nog niet eens mijn plan gelezen, enkel een korte uitleg van mij aangehoord, en kwamen allemaal tot dezelfde conclusie. Beetje jammer..

 

Maarrrr. Ik heb inmiddels al een goed plan uitgestippeld hoe ik er toch ga komen. Met hulp uit andere hoeken van de bovengenoemde. Ik verkneukel me al aan het idee dat ik straks bij diezelfde knorrige makelaars sta met geld en dat het dan ineens 'ja meneer, maar natuurlijk meneer!' word. Tables are turned. Haha grapje.. ;)

 

Maar tis wel jammer. Ik weet dat er duizenden mensen zijn die met enkel een gedachte of een niet goed genoeg ondermersplan contact opnemen met een makelaar. Maar dat ze het kaf niet van het koren (willen) scheiden en alles over 1 kam scheren zag ik niet helemaal aankomen.

 

Btw wil ik huren. Ik hou jullie op de hoogte. Bedankt voor je berichtje!

 

 

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Een artikel waaraan ik moest denken in relatie tot financiering en horeca, maar vorige week niet direct kon vinden: Crowdfunding Horeca:

"In twee dagen had ik 2,5 ton financiering binnen".

 

Om maar weer aan te geven dat crowdfunding in vele diverse branches een goede fianncieringsvorm is/kan zijn.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Een artikel waaraan ik moest denken in relatie tot financiering en horeca, maar vorige week niet direct kon vinden: Crowdfunding Horeca:

"In twee dagen had ik 2,5 ton financiering binnen".

 

Om maar weer aan te geven dat crowdfunding in vele diverse branches een goede fianncieringsvorm is/kan zijn.

 

Interessant artikel! Ik wist uiteraard van crowdfunding maar dit soort teksten maken je extra bewust ervan.

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Nog een artikel over crowdfunding in de horeca. Alhoewel de campagne voor de funding van de Hofftram net gestart is, is het wel interessant om te lezen hoe de funding gaat en op welke ROI's deze gebaseerd zijn.

 

Zet je wel aan het denken, toch? Of... Ben je je inmiddels al aan het oriënteren over de CF-mogelijkheden?

 

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Ik ga het na werk zeker even checken.

 

CF is mijn 1e prioriteit gezien ik d.m.v. mijn leeftijd geen eigen vermogen of onderpand heb. Dus zeker welkom dat artikel!

Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 221 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.