• 0

Gratis een Octrooiaanvrage indienen

Octrooiaanvragen worden ook in behandeling worden genomen als de indieningstaksen niet zijn betaald.

 

Dat de PTT een brief bezorgd waar geen postzegel op zit, dat weten de meeste mensen wel maar, dat het indienen van een octrooiaanvrage niets hoeft te kosten, dat weten slechts enkelen.

 

Deze informatie is reeds lang geleden tot mij gekomen via octrooigemachtigden en bronnen binnen het BIE.

Zelf heb ik nooit van de mogelijkheid gebruik gemaakt, en tot op heden had ik deze informatie niet verspreid.

 

Maar vorige week hoorde ik dat (met name) grote bedrijven zeer regelmatig gebruik maken van de mogelijkheden die ROW95 (de RijksOctrooiWet 1995) biedt.

Een voordeel zou zijn dat men niet direct de vormgebreken hoeft te herstellen en indien men besluit dat het voortzetten van de aanvrage zinvol is, zou men altijd nog binnen 6 jaar kunnen aanvangen met het betalen van de taksen.

 

Uiteraard heb ik zelf even gezocht in de wet. Ik heb m´n best gedaan, maar 125 pagina´s was toch net iets te veel. Ook op de prima website van Arnoud Engelfriet (http://www.iusmentis.com/) kon ik geen antwoorden vinden maar misschien kan Arnoud of iemand anders hier in het forum zijn licht op de zaak laten schijnen.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

  • 0

Je kunt inderdaad gratis een geldige octrooiaanvraag indienen. In ieder geval heb je dan een geldige indieningsdatum, en die aanvraag vormt dan een basis voor een prioriteitsclaim een jaar later. Zie artikel 29(1) ROW 1995.

 

Heel veel bedrijven werken op die manier (wij ook, maar dan via het EPO en niet het BIE omdat we al meteen een Engelstalige tekst hebben), omdat je daarmee


  • [a] de beschermingstermijn van je octrooi een jaartje opschuift (die begint dan bij de indieningsdatum van je latere aanvraag), en
    na een jaar kunt beslissen om de uitvinding toch maar op te geven, zonder dat het je taksen heeft gekost

 

Er wordt dus niets betaald, en die aanvraag laat je netjes doodgaan. Via PCT, Europa of direct in Nederland (via Parijs) kom je een jaartje later toch wel weer binnen.

 

Als ik jouw verhaal goed begrijp, dan zeg jij dat jij graag die aanvraag waarvoor niet betaald is in leven wilt houden. Dat is dus net ietsje anders dan wat "de grote bedrijven" doen.

 

Als je niet betaalt, voldoe je niet aan de eisen uit artikel 24 ROW 1995, want lid 5 bepaalt dat je een betalingsbewijs moet overleggen. Heb je dat niet binnen een maand alsnog gedaan, dan krijg je een brief van het BIE (artikel 30) waarin staat dat je alsnog moet betalen. Drie maanden later besluit het BIE dan de aanvraag niet te behandelen (lid 2 van artikel 30). Je kunt dan via een verzoek onder artikel 23 herstel in de vorige toestand vragen, mits je bij dat verzoek meteen betaalt. Ik heb geen idee hoe makkelijk het BIE hierin is, maar volgens de wet moet je dan aantonen dat je ondanks alle zorgvuldigheid toch helaas niet kon betalen.

 

Wel even een kanttekening: iemand die tussen het moment van niet in behandeling nemen en het moment van herstel begonnen is met exploiteren van jouw uitvinding, mag dat blijven doen met een beroep op artikel 23 lid 5. Die persoon heeft grofweg een voorgebruiksrecht gekregen.

 

Ik weet niet zeker of dit de constructie is die jij hebt gehoord, maar het is de enige die ik kan bedenken. Volgens mij is de route via een prioriteitsaanvraag iets slimmer, omdat je dan veel makkelijjker je aanvraag aan kunt passen of uit kunt breiden (met tweede datum uiteraard).

 

Groeten,

 

Arnoud

 

--

Speaking only for myself.

Link naar reactie
  • 0

Het is wel allemaal leuk en aardig dat een gratis octrooi kan worden aangevraagd, maar hoe geloofwaardig is dit? Hoe stevig sta je als deze octrooi wordt geschonden? Ik vind het zelf ook wel leuk om een aantal octrooien aan te vragen. Als dit openbaar wordt, gaat misschien het iedereen doen: omdat het hip is. Dit bemoeilijkt de toekomstige innovatie...

 

Link naar reactie
  • 0
Het is wel allemaal leuk en aardig dat een gratis octrooi kan worden aangevraagd, maar hoe geloofwaardig is dit?

 

Artikel 0 van elke octrooiwet: Gij zult betalen.

 

De truc die je hier doet, is het indienen van een aanvraag zonder te betalen. Je aanvraag gaat op zeker moment dood, omdat je niet betaald hebt (zie artikel 0). Je kunt die aanvraag dan echter wel gebruiken om een jaar later overal ter wereld aanvragen in te dienen die dan de datum van die eerste aanvraag krijgen.

 

Het scheelt dus geld en je krijgt toch een vroege datum. Bovendien stel je de beslissing een jaartje uit. Wil je bij nader inzien toch geen octrooi, dan doe je niks en dan ben je geen geld kwijt.

 

Bijna alle grote bedrijven doen het op deze manier. Detail is namelijk dat je wel een aanvraag moet opstellen, en dat betekent meestal een gemachtigde. En die werken niet gratis. :)

 

Groeten,

 

Arnoud

 

--

Speaking only for myself.

Link naar reactie
  • 0

Een berichtje dat niet over gratis octrooien gaat maar in ieder geval over een halvering van de kosten voor een EU patent per 2005.

 

Octrooi wordt goedkoper door komst gemeenschapsoctrooi

Kosten voor een octrooi worden ongeveer gehalveerd doordat de Raad voor het Concurrentievermogen in Brussel een akkoord heeft bereikt over een Europees octrooi. Vanaf 2005 kunnen octrooien binnen de EU centraal worden aangevraagd. Ze zijn dan in de hele EU geldig.

 

http://www.financialsonly.nl/?page=Nieuws/Moduleitem773.html

 

Cheers,

 

Ron

Concepteule creatie van diensten, producten en belevenissen.

Link naar reactie
  • 0

Even testen (ook nog)

Registreren bij de belastingdienst is het goedkoopst :D

 

Klopt aantal keren gedaan. Maar ik heb geen idee -ooit wel eens geweten- wat voor rechten je daar aan kan ontleden juridisch in welke landen. Kan een expert hierover ons wat meer info geven?

 

Cheers, Ron

Concepteule creatie van diensten, producten en belevenissen.

Link naar reactie
  • 0

Belastingdienst registreren:.

Klopt aantal keren gedaan. Maar ik heb geen idee -ooit wel eens geweten- wat voor rechten je daar aan kan ontleden juridisch in welke landen. Kan een expert hierover ons wat meer info geven?

 

Het is in ieder geval zeer duidelijk dat de betreffende persoon het eerst was met het door hem bedachte idee.

 

`Het is bijna waterdicht` Voorzover ik het begrepen heb van de deskundigen.

En wat ook wel zeer voor de hand ligt , dat is als iemand met het idee op de loop gaat dan is het mogelijk hem weer snel

na-te-apen zonder vervolgt te worden `dat zou er nog eens moeten bijkomen ook!`

Omdat aangetoond is de eerste te zijn en daarom aangenomen wordt aan de verdere ontwikkeling te werken is het zeer aan te nemen dat de latere registratie van een officieël octrooi minder diepgaand uitgespit is

vanwege de kortere tijd besteed , dan degene die veel eerder het bij de belastingdienst liet registreren. (veel goedkoper) maar die heeft er langer aan gewerkt.

Een rechter zou in een geval van een geschil altijd de kant van de eerste bedenker kiezen omdat de tweede `bedenker` zeer bedenkelijk het van de eerste bedenker afgekeken zou kunnen hebben.

Als de eerste bedenker niet over de vaardigheid en de productiemiddelen beschikt / of om het idee anderszinds ten gelde te maken heeft hij gewoon peg gehad. Hij was dan bezig `lucht kastelen te bouwen`

en daar koop je niet veel voor.

De benadering van mensen onderling kan zijn:

geheimzinnig / zwijgend / bang voor concurentie of verklikken van een idee / of denken dat de ander onozel en ondeskundig is. / daarom iemand met `een kluitje in het riet sturend`.

Of men wordt met open armen ontvangen als `vakbroeder` met vernieuwende frisse ideeën waar men ook nog weer wat van kan opsteken. Voorzichtig aftastend : Hoe ver de ander al is.

Als die met een zeer geloofwaardig (al of niet) bluf verhaal de ander de loef afsteekt (met enthousiasme).

Maar toch zeker ook wel met zelfvertrouwen feiten van een andere deskundige kant belicht zodat de eerste persoon ook zijn voordeel ermee kan doen dan is meestal voor een groot deel `het ijs gebroken`

Vergeet niet dat men graag altijd de laatse informatie van de concurentie wil weten. Nieuwsgierig zijn zit gewoon in de mens.

En veschillende mensen hellen bijvoorbeeld meer of minder naar

OF

De Juridische kant

Al deze eigenschappen zijn zo menselijk dat men meestal wel vind dat de

mensen het `onderling maar uitmoeten vechten` of wel tot overeenstemming moet komen in geval van een geschil. (schikken)

OF

De technische kant

De `techneuten zouden liever direct alle informatie uitwisselen.

OF

De sociaal maatschappelijke kant moet het `het volk dienen` en niet ten koste gaan van werkgelegenheid.

OF

De commerciële kant. Als men aantoont dat het kopie of de plagiaat

een toegevoegde waarde heeft en beter is dan het eerste aanvankelijke idee. Dan is nog alles vrij om te doen.

Het beste is om zoveel mogelijk overal van alles af te weten met een goede reputatie. En met een blijvend `draaiende ideën motor`

Dan om kort door de bocht om commercieël gewin een ander te kopieëren

De tweede categorie valt meestal na enige tijd wel `door de mand`

wegens ondeskundigheid. Dat is nooit bestendig.

Mijn ervaring is dat een (nieuw) persoon of het nu om mezelf gaat of een ander in het eerste deel van de minuut beoordeeld wordt op de eerste paaar zinnen die hij/zij uitspreekt.

De ervaring en vakkennis wordt direct ingeschat.

Het heeft ook te maken met ver of wantrouwen van de mensen onderling.

Of men elkaar de ruimte laat. Of men met elkaar ; aanvullend werkt

of tegen elkaar. Dat is universeel. Ook internationaal.

 

Link naar reactie
  • 0

een octrooi aanvragen is gratis. Op het moment dat je je octrooi in laat dient komt deze terecht op een grote stapel. Gedurende een periode van 14 tot 16 maanden kan niemand zien of er al een octrooi is op een product als dat van jouw, ook jij zelf kan dit niet verifieren.

 

Na deze termijn word je octrooi in behandeling genomen en geregistreed. Het registeren kost ongeveer €90,- Maar let op: een octrooi is eigenlijk pas geldig als je een nieuwheidsonderzoek laat uitvoeren. Afhangkelijk van je afzet gebied kan je dit nationaal of intenationaal laten doen. De kosten lopen dan wel op tot enkele duizende euro's, maar je kan dan in de rechtbank wel hard maken dat jij echt de eerste was!

 

Let wel op dat je je octrooi in woorden in moet dienen. Hooguit een schets mag dienen als visusle ondersteuning. Het is ook verstandig om je octrooi door een jurist/vakman te laten schrijven. Di mannen zijn erin gespecialiseerd en kunnen het verhaal waterdicht opstellen.

 

Persoonlijk vind ik het hele octrooi gebeuren een grote overkoepeling van uitbuiters! (kijk maar eens in het pand van het IE bureau in rijswijk)Ze vragen er bakken met geld voor en als je een beetje handig bent omzeil je een rechtzaak tegen jouw product of dienst door een paar kliene veranderingen door te voeren!!

 

 

Mik op de maan.....in het slechtste geval beland je tussen de sterren!!

 

 

 

 

 

 

ice

Link naar reactie
  • 0

Dit subject blijft me achtervolgen, te interessant om als kennis tot me te nemen, hiet moet ik wat mee gaan doen, een octrooi indienen dus.

 

Goed. Wat is het stappen plan, wat moet ik doen en waar moet ik zijn voor een "gratis" octrooiaanvraag.

 

Cheers, Ron

Concepteule creatie van diensten, producten en belevenissen.

Link naar reactie
  • 0

Goed. Wat is het stappen plan, wat moet ik doen en waar moet ik zijn voor een "gratis" octrooiaanvraag.

 

Cheers, Ron

 

Bij het octrooiburo in Rijswijk. Negen van de tien zeggen ze dat het niets is

dat al op een oud principe berust. Ze zeggen ook welk principe.

En daar moet je het dan mee doen. Dat kost niets.

Dan ben je een ilusie armer of rijker. :P

Maar in de tijd dat het op de stapel ligt ga je gewoon je gang.

loopt een ander er dan mee weg. dan ben je nog vroeg genoeg.

Dan ben jezelf in ieder geval het eerst aan de beurt. Want het wordt op

volgorde afgehandeld.

Als er echt geld mee te verdienen valt moet je er finantieël ook wat voor over hebben redelijk toch?

Link naar reactie
  • 0

Jac,

 

Dank voor je antwoord. Ik heb toch nog wat vraagjes voor ik actie onderneem.

 

Bij het octrooiburo in Rijswijk.

 

Je schrijft dus de aanvraag zelf nadat je natuurlijk de bestaande octrooi literatuur uitgebreid hebt bestudeerd en maak bijgevoegde illustraties. Begrijp ik dat goed? Wat is de strategie bij het beschrijven van de vinding? Simpel, to the point of zo breed mogelijk?

 

Ik heb altijd begrepen dat je je tekst gewoon kan faxen en insturen naar het octrooibureau in Rijswijk. Klopt?

 

Negen van de tien zeggen ze dat het niets is

dat al op een oud principe berust. Ze zeggen ook welk principe.

En daar moet je het dan mee doen. Dat kost niets.

 

Er word dus wel naar gekeken? En op basis daarvan bepaald op welke stapel ze het leggen.

 

Dan ben je een ilusie armer of rijker. :P

Maar in de tijd dat het op de stapel ligt ga je gewoon je gang.

 

Even kijken of ik het goed begrijp; onder de "pending" noemer kun je dus doorontwikkelen, marktpotentie toetsten en externe partijen benaderen. Klinkt inderdaad stukken professioneler EN dan kun je je octrooi tekst door een octrooigemachtigde laten bewerken tot een jurisdisch document (maar dat hoeft niet).

 

loopt een ander er dan mee weg. dan ben je nog vroeg genoeg.

 

Wat bedoel je daarmee?

 

Dan ben jezelf in ieder geval het eerst aan de beurt. Want het wordt op volgorde afgehandeld. Als er echt geld mee te verdienen valt moet je er finantieël ook wat voor over hebben redelijk toch?

 

Maar dat allemaal wel binnen dat termijn van een jaar na indiening want dan moet er toch echt betaald gaan worden.

 

Onder welke naam doe je het. Persoonlijk of als bedrijf?

 

Cheers,

 

Ron

Concepteule creatie van diensten, producten en belevenissen.

Link naar reactie
  • 0
Je schrijft dus de aanvraag zelf nadat je natuurlijk de bestaande octrooi literatuur uitgebreid hebt bestudeerd en maak bijgevoegde illustraties. Begrijp ik dat goed? Wat is de strategie bij het beschrijven van de vinding? Simpel, to the point of zo breed mogelijk?

Je kunt de aanvraag zelf schrijven of een gemachtigde inhuren. Je probeert altijd je uitvinding zo breed mogelijk te beschrijven en te claimen. Ik kan je het boek Octrooibescherming van Louet Fesser (en mijn eigen website) aanbevelen.

 

Ik heb altijd begrepen dat je je tekst gewoon kan faxen en insturen naar het octrooibureau in Rijswijk. Klopt?

Juist. Wel even het goede formuliertje meesturen. Je kunt ze bellen en vragen hoe dat moet.

 

Negen van de tien zeggen ze dat het niets is

dat al op een oud principe berust. Ze zeggen ook welk principe.

En daar moet je het dan mee doen. Dat kost niets.

 

Er word dus wel naar gekeken? En op basis daarvan bepaald op welke stapel ze het leggen.

Het BIE kijkt niet inhoudelijk naar je uitvinding. Als je dat vraagt (en er voor betaalt), gaan ze zoeken naar mogelijk relevante literatuur, en het resultaat nieten ze aan je aanvraag. Dan wordt je octrooi verleend en is het 20 jaar geldig. Vraag je niet om dat zoeken, wordt je octrooi verleend en is het 6 jaar geldig.

 

In alle gevallen krijg je dus een octrooi. Wat een 6-jarig octrooi in de praktijk waard is, moet nog blijken. Ik houd het op "vrij weinig".

 

Even kijken of ik het goed begrijp; onder de "pending" noemer kun je dus doorontwikkelen, marktpotentie toetsten en externe partijen benaderen. Klinkt inderdaad stukken professioneler EN dan kun je je octrooi tekst door een octrooigemachtigde laten bewerken tot een jurisdisch document (maar dat hoeft niet).

Dat is ongeveer het idee. Het "gratis" aspect geldt dus alleen het eerste jaar. Daarna moet je een fatsoenlijke aanvraag maken die prioriteit inroept van je "gratis" aanvraag, en daarmee doorgaan.

 

In hoeverre het goedkoper is om een tekst te laten bewerken in plaats van hem direct te laten schrijven door een gemachtigde, kan ik niet beoordelen. Ik vind het zelf bijna net zo veel werk om een zaak van een collega "op te poetsen" als om die zelf overnieuw te schrijven, maar wellicht dat men in het vrije beroep daar anders over denkt.

 

Arnoud

 

--

Speaking only for myself.

Link naar reactie
  • 0

Arnoud,

 

Je kunt de aanvraag zelf schrijven of een gemachtigde inhuren. Je probeert altijd je uitvinding zo breed mogelijk te beschrijven en te claimen. Ik kan je het boek Octrooibescherming van Louet Fesser (en mijn eigen website) aanbevelen.

 

Het boek van Louet Fesser heb ik inmiddels aangeschaft. Jouw site is erg informatief.

 

Juist. Wel even het goede formuliertje meesturen. Je kunt ze bellen en vragen hoe dat moet.

 

Dat was de reden om even op de Sesamstraat manier precies te vragen wat te doen. Je kunt niet zorgvuldig genoeg zijn in dergelijke administratieve procedures.

 

Het BIE kijkt niet inhoudelijk naar je uitvinding. Als je dat vraagt (en er voor betaalt), gaan ze zoeken naar mogelijk relevante literatuur, en het resultaat nieten ze aan je aanvraag. Dan wordt je octrooi verleend en is het 20 jaar geldig. Vraag je niet om dat zoeken, wordt je octrooi verleend en is het 6 jaar geldig.

 

In alle gevallen krijg je dus een octrooi. Wat een 6-jarig octrooi in de praktijk waard is, moet nog blijken. Ik houd het op "vrij weinig".

 

Verklaar je nader. In een snel veranderende technologische markt of een consumenten markt is wat vandaag innovatief is morgen verouderd, waarom toch jouw opmerking over het 6 jarige octrooi?

 

Ik vind het zelf bijna net zo veel werk om een zaak van een collega "op te poetsen" als om die zelf overnieuw te schrijven, maar wellicht dat men in het vrije beroep daar anders over denkt.

 

Ik begrijp je opmerking over het oppoetsen van teksten. Als "uitvinder" zijn er veel obstakels alvorens je je idee kan verkopen of vermarkten, hoe overtuigd je ook bent van de potentie. Het idee is veel meer waard met een "pending" octrooiaanvraag. Deze "gratis octrooiaanvrage" benadering is een stuk risico spreiding voor de uitvinder. Vandaar de interesse.

 

Cheers, Ron

Concepteule creatie van diensten, producten en belevenissen.

Link naar reactie
  • 0
In alle gevallen krijg je dus een octrooi. Wat een 6-jarig octrooi in de praktijk waard is, moet nog blijken. Ik houd het op "vrij weinig".

Verklaar je nader. In een snel veranderende technologische markt of een consumenten markt is wat vandaag innovatief is morgen verouderd, waarom toch jouw opmerking over het 6 jarige octrooi?

Een zesjarig octrooi wordt zonder enige vorm van toetsing verleend. Er wordt zelfs niet gekeken naar de literatuur (zoals wel bij het twintigjarig octrooi). Je krijgt dus na 18 maanden een Nederlands octrooi maar je weet helemaal niets over de waarde daarvan.

 

Bovendien, als je ooit naar de rechter wilt, dan moet je alsnog eerst zo'n literatuuronderzoek laten doen. Op dat moment ben je dus net zo duur uit als met een twintigjarig octrooi. En als je nooit naar de rechter zult gaan, zie ik het nut van een octrooi niet in.

 

Kortom, ik vermoed dat zesjarige octrooien vooral aangevraagd gaan worden door mensen die goedkoop uit willen zijn en niet serieus willen kijken naar wat al bestaat. Dus dat zullen heel vaak waardeloze (want niet nieuwe) dingen zijn.

 

Mag ik "leuk voor aan de muur" zeggen of is dat te denigrerend? ;D

 

Groeten,

 

Arnoud

 

--

Speaking only for myself.

Link naar reactie
  • 0

antw voor Ron

Ja eerst even kijken of iets anders er op lijkt wat het dichtst bij

het persoonlijke idee komt

Ik ben zelf ooit twee keer in Rijswijk geweest

en met toch wel een redelijk gevoel huiswaarts gekeerd.

ook help men je op weg. Bij de eerste schriftelijke beschrijving die ik

opstuurde kreeg ik als antwoord een paar code nummers die correspondeerde

met enkele bakken uit de imens-grote bibliotheek.

Met deze nummers haalde men de bakken op waarna ik ze onder toezicht

mocht bekijken. Dit betrof soortgelijke ideeën.

Meteen krijg je een idee van de ongelofelijke grootte van de bibliotheek

van een aantal `voetbalvelden` boven elkaar.

(Ik weet niet wat pending is.)

Over het juridisch laten bewerken zou ik zeggen:

`laat de kaas niet van je brood eten` je moet gewoon slim genoeg zijn.

`Loopt een ander er mee weg` = Een ander steelt jouw idee

en zegt dat het zijn idee is en dat hij ook de eerste was.

terwijl jij de eerste was. Hij liegt dus om er finantieël beter van te worden.

Dat kan gebeuren maar wees er niet bang voor.

 

Het eerste bewijs de eerste te zijn:

Het meest rechtsgeldige

argument is een videoband maken bij een bekend groot gebouw in aanbouw

waarbij je je eigen vindingsvehaal verteld.

Daarvan staat de vroegste datum dan vast voor later.

(Dat jezelf de eerste was).

Als het gebouw klaar is is het niet moeilijk na te gaan waneer het gebouw

gebouwd is (eerste steen / kadaster enz.)

Als de opname realistisch genoeg is , is het nooit mogelijk deze later

overnieuw op te nemen (tenzij je hollywood afhuurd).

Het gebouw is dan allang klaar.

Hollywood afhuren zal meer kosten dan de hele vinding ooit zal opleveren.

Moeilijke trucage echtheid enz. Middelen van een bepaalde tijd zijn een

bewijs op zich. Men heeft al vele keren brieven e.d. van grote politieke

figuren proberen te vervalsen. idem met antiek en schilderijen.

Het bewijs de laatse te zijn:

Maak een foto + video van een krant.

Iemand anders beweerd te bewijzen dat je nooit na een bepaalde datum bijvoorbeeld

op een berg of onbewoond eiland geweest bent.

De krant met video is het bewijs. De krant bestond daarvoor nog niet.

Wat de toekomst brengt. Daar is niet op te anticiperen exact dan.

Een idee is meestal persoonlijk tenzij het team-work is dan als bedrijf.

Ideeën bruisen en blijven komen in de meeste gevallen.

Het handigste is om met een lijstje in de hand wat onderzoek te doen.

Maar de weg vinden in een gigantische bibliotheek is niet makkelijk

een speld in een hooiberg.

Maar er lopen daar mensen rond die veel uit hun hoofd weten.

Het beste is om een idee direct uit te proberen en commecieel te maken.

Wie slim genoeg is voor het idee moet ook genoeg power hebben voor de rest.

Ooit dacht ik een idee te hebben.

http://communities.zeelandnet.nl/data/albumpje/index.php?page=8b&foto=40837

http://communities.zeelandnet.nl/data/albumpje/index.php?page=8

Maar men vond dat uitlaten van auto`s ook zo vast zaten. :Weg idee.

http://communities.zeelandnet.nl/data/albumpje/index.php?page=8b&foto=40688

=een stedebouwkundig idee 90 % v.d. bewoners ziet elkaar wonen

en toch een compact oppervlak.

rood=bebouwing geel=weg groen=dijk blauw=water

men mag het bouwen beter als al die recht toe recht aan straatjes.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 300 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.