• 0

Babykleding importeren- belangrijke vragen!!

Beste leden,

 

Al enige tijd ben ik aan het lezen op dit forum. Heb veel informatie kunnen verwerven waarvoor mijn dank.

Echter zit ik nog met een aantal onbeantwoorde vragen.

 

Ik zal eerst mijn idee toelichten. Ik wil graag een webshop beginnen voor baby kleding.

Naast de verkoop van babykleding heb ik nog wat andere leuke ideeën voor op de website, maar dat doet er nu even

Niet toe.

 

Nu is het zo dat ik via websites als dhgate en alibaba al heel veel leveranciers/fabrikanten (uit Azie, met name China) heb gevonden. Mijn idee is om zoveel mogelijk emails te versturen met een aantal standaard vragen:

 

- Agent of fabriek

- Minimale order in aantallen

- Sample mogelijkheden

- Mogelijkheden bezoeken fabriek (niet dat ik dit ga doen maar als ze ja zeggen heb ik er meer vertrouwen in)

- Foto's van reeds gemaakte stukken

- Prijzen

 

Deze vragen heb ik van een lid hier op het forum overgenomen. Op deze manier kan ik filteren en nagaan met welke fabrikanten ik uiteindelijk in zee zal gaan.

 

Maar ik zit alsnog met bepaalde vragen:

 

Hoe vraag je de samples aan? Kun je in een keer een heleboel samples aanvragen?

 

Hoeveel zijn de transport kosten gemiddeld? En ik heb ook gelezen over transporteurs die meteen een offerte opstellen waarin de invoerrechten en belastingen al inbegrepen zijn. Krijg je dan met kleding zeker weten niet een naheffing van de douane? En aan welke prijzen moet ik ongeveer denken voor de invoerrechten en belasting voor kleding. Ik had ergens gelezen 12% voor kleding, klopt dit? Kan iemand me een rekenvoorbeeld geven? Stel nu dat ik verschillende kledingstukken inkoop voor gemiddeld EUR 10 per stuk. Welke kosten komen hier dan ongeveer bij voor de kostprijsberekening? En uiteraard dien ik rekening te houden met de hoeveelheid, dit zullen geen bulk hoeveelheden zijn. Ik schat 200 verschillende kledingstukken per order.

 

Kleding labelen met mijn eigen merknaam. Is dit mogelijk? Dien ik hiervoor toestemming te krijgen van de fabrikant? Of leveren zij gewoon de kleding zonder label aan en kan ik daar mijn eigen naamlabel op zetten? Maar wat nu als ik een kledingstuk koop en hier mijn eigen merknaam op zet en het verkoop hier in Nederland. En later blijkt dat er iemand anders is die hetzelfde kledingstuk blijkbaar bij dezelfde fabrikant heeft ingekocht en het onder zijn eigen merknaam verkoopt? Is dit mogelijk? Het is toch onmogelijk om van te voren te achterhalen of een broek of jurkje al ergens wordt verkocht? Welke regels zijn hier van toepassing?

 

Zijn er nog andere punten waar ik aan moet denken bij het importeren van baby kleding? Op de lange termijn is het doel om zelf ook te ontwerpen en die in het buitenland te laten maken. Maar inmiddels ben ik al hele leuke kleding tegengekomen die ik wil bestellen en verkopen!

 

Graag jullie mening en hulp mbt de eventuele valkuilen die ik over het hoofd heb gezien.

 

Vriendelijke groet,

Imane

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

9 antwoorden op deze vraag

  • 0

Hallo Imane,

 

Je stelt aardig wat vragen in 1x. Ongetijfeld zullen andere ook reageren maar ik richt mij even op je vragen omtrent het transport en de douane.

 

Wat de transport kosten gemiddeld zullen zijn is erg afhankelijk van de aantallen. Of beter transport betaal je over een verhouding tussen volume en gewicht.

 

Transporteurs/Expediteurs kunnen inderdaad een prijs afgeven incl transport kosten en douane rechten/btw(stuur gerust een PM).

Als je het goed afspreekt krijg je dan geen naheffing meer. De expediteur doet namens jullie dan aangifte bij de douane en belast de BTW en douane rechten door. Hou er wel rekening dat ze per zending/aangifte kosten zullen berekenen voor de betreffende werkzaamheden. Verder klopt het dat er 12% invoerrechten op kleding zit als de goederen vanuit China komen.

 

Om je even een reken voorbeeld om tot de belastingen te komen

 

Aankoop waarde goederen euro 1000,-

Transport kosten euro 500,-

Verzekering euro 10,-

= Douanewaarde euro 1510

x Invoerrechten 12% euro 181.20

BTW(over Douane waarde en rechten) euro 355.15

 

Hoop dat je zo op het transport en douane vlak weer wat wijzer bent

 

Maarten Versluis

 

Logic4l B.V.

Logic4l Transport Solutions

http://www.logic4l.com

Link naar reactie
  • 0

Invoerrecht op babykleding van post 6209 (andere dan brei-of haakwerk) is zelfs maar 10,5%, scheelt dus weer een paar eurotjes.

 

Als je toch een e-mail stuurt aan een leverancier zou je er meteen bij moeten vragen of hij DDP kan leveren. Als hij daar ja op zegt (komt volgens mij in China niet veel voor) scheelt je dat weer een hoop gedoe,

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor jullie reacties!! Ook aan de voorbeeld berekening heb ik echt wat, nu kan ik dit voorbeeld enigszins toepassen bij mijn voorcalculaties.

 

En fijn dat er voor babykleding een tarief geldt van 10,5%. Is er een uitgebreide lijst beschikbaar met de tarieven?

 

Groet,

Imane

Link naar reactie
  • 0

Op http://gebruikstarief.douane.nl kun je voor ieder product het bijbehorende invoerrecht opzoeken. Enige voorzichtigheid is wel geboden, de douane vindt soms wel eens een andere goederencode dan de importeur (en meestal ook met een hoger percentage invoerrecht....).

 

Je zou de leverancier ook kunnen vragen of hij DDP kan leveren. Kans is niet zo heel groot dat die daar ja op zegt maar wie weet, dat scheelt je dan weer een hoop gedoe.

Link naar reactie
  • 0

Beste mensen,

 

Hoop dat jullie de nog onbeantwoorde vragen alsnog kunnen beantwoorden! Met name de vraag over of het mogelijk is kleding ontworpen en geproduceerd door een fabriek in bijv China, in te kopen en daar je eigen label aan hangen. En wat gebeurt er als er elders iemand hetzelfde doet en we dus ineens een kledingstuk hebben die exact hetzelfde zijn maar 2 verschillende merknamen hebben. Kun je hiermee in de problemen komen?

 

Het uiteindelijke doel is om met eigen ontwerpen aan de slag te gaan. Maar gezien de kosten daarvan stel ik dat even uit. Ik heb gelukkig wel al bijna genoeg voor een hele collectie gevonden op het net bij dhgate die erg dicht bij mijn wensen en ideeën liggen qua ontwerp! Dus vandaar deze vragen.. Als ik de fabrieken zelf mail dan zeggen zr namelijk dat ze ook mijn eigen label kunnen plaatsen. Dan vraag ik me af: hoe dan? Door zelf eerst de labels op te sturen? Heeft iemand ook hier ervaringn mee?

 

Bedankt alvast!

 

Imane

Link naar reactie
  • 0

Als je de babykleding business in wilt gaan dan kan ik aanraden om leveranciers in China te bezoeken. Ik woon zelf in Shenzhen dat 1 uur van Guangzhou bevind. In Guangzhou zijn de meeste kledingfabrieken gevestigd, die vaak ook veel hoogwaardige kwaliteit kunnen leveren dan de rest van het land. China is niet meer het goedkoopste land voor import, maar ik zie de laatste jaren wel dat de kwaliteit enorm is verbeterd.

https://www.teasenz.nl - Online theewinkel voor authentieke losse thee direct uit China.
Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal,

 

Enige tijd geleden heb ik hier wat vragen gepost en inmiddels ben ik druk bezig met de uitwerking van alles.

 

Er is echter nog een belangrijke vraag waar ik nergens een duidelijk antwoord op kan vinden.

 

Als ik bij de fabriek in China een order plaats en deze kleding zijn voorzien van Chinese merklabels, mag ik deze labels dan vervangen door mijn eigen merklabel? De fabrikant gaf zelf al aan dat ze de kleding zonder label kunnen versturen bij een hoge kwantiteit. Maar die ruimte heb ik nu even niet budgettechnisch. Ik wil kleinere aantallen bestellen en die zelf omlabelen, dat mag dus gewoon?

Maar wat nu als een concurrent bij deze zelfde fabrikant inkoopt en hier ook een eigen label in naait? Dan hebben we dus beiden hetzelfde kledingstuk in onze collectie? En wat als de concurrent een grote keten in de markt blijkt te zijn?

 

Ik zal een voorbeeld schetsen: tijdens de sale heb ik van de week een leuk tuniekje gekocht bij de Mango. En vanmiddag zat ik wat te surfen op een Chinese website die kleding verkoopt en toen zag ik exact datzelfde tuniekje!! Wat nu als ik -stel dat ik dameskleding zou verkopen- dat tuniekje bij de fabrikant had ingekocht, hier mijn eugen label in naai en het op mijn webshop verkoop. Nietwetende dat Mango dit ook verkoopt met haar eigen merknaam.. Heb ik dan een probleem?

 

Ik hoop dat jullie mij wat verhelderende antwoorden kunnen geven!

 

Met groet,

Imane

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Imane,

 

Houd er rekening mee dat er strenge Europese eisen zijn op het gebied van productveiligheid als het gaat om babykleding.

Verdiep je in de Europese standard EN 14682-2007 en de Nederlandse norm NEN-EN 14682:2007. Deze schrijven regels voor als het gaat broek lussen, koorden, strikjes, treksluitingen etc.

Houd ook rekening met het gebruik van schadelijke stoffen als AZO kleurstoffe en nickel (in bv ritsen), wat in China nog wel eens voor komt!

Jij als importeur bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van je producten!

 

Succes!

 

BrandDesigners is gespecialiseerd in de productie van kleding collecties. Wij verzorgen de ontwikkeling, monstering, productie en transport. Ook kleine aantallen zijn mogelijk. http://www.branddesigners.com

Link naar reactie
  • 0

Hallo Imane,

 

Heb jij een antwoord gekregen op onderstaande vragen? Het is een aantal jaren geleden dat jij ze hebt gesteld. Ik zou graag het antwoord willen weten voor mijn eigen kledinglijn.

 

Hoop dat jullie de nog onbeantwoorde vragen alsnog kunnen beantwoorden! Met name de vraag over of het mogelijk is kleding ontworpen en geproduceerd door een fabriek in bijv China, in te kopen en daar je eigen label aan hangen. En wat gebeurt er als er elders iemand hetzelfde doet en we dus ineens een kledingstuk hebben die exact hetzelfde zijn maar 2 verschillende merknamen hebben. Kun je hiermee in de problemen komen?

 

 

Bedankt!

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 236 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.