Verse vaders hebben voortaan vijf dagen vrij

Aanbevolen berichten

 

Vaders krijgen vijf dagen vrij bij de geboorte van hun kind. Een mooi kadootje van de minister voor vaders. Een kadootje dat wij als ondernemers moeten betalen. Is dat eerlijk, dat een minister bepaalt dat bedrijven hun mannelijke werknemers vijf dagen extra vrij moeten geven?

 

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/11/vaders-straks-vijf-dagen-vrij-na-geboorte-kind/

Link naar reactie

Het is maar 3 dagen extra toch? En deze zijn nog onbetaald en niet verplicht, werknemers kunnen er voor kiezen om deze op te nemen. Ze worden niet verplicht gesteld... Ik zie de ophef niet helemaal eerlijk gezegd. Ze krijgen een recht om meer op te nemen voor eigen rekening.

 

Die dagen zijn wel voor eigen rekening. Maar de vervanger is niet gratis. In sommige branches (denk ik aan specifieke processen) is het onwenselijk een externe in te huren die je dan nog moet inwerken en voor iemand eigenlijk al in gewerkt is al weer kan gaan. Kortom: het kost het bedrijf zeker wel meer dan alleen de salaris.

Link naar reactie

Jongens, waar hebben we het over? De geboorte van een kind is een van de meest grote gebeurtenissen die een medewerker mee kan maken. Negen van de tien hebben het nu al zo geregeld dat ze vakantie opnemen rind de geboorte van het kind. Als alles zo op zijn kop staat kun je de medewerker beter niet aan het werk hebben.

 

Het is ook niet zo dat dit komt als donderslag bij heldere hemel, meestal zie je dat al maanden van tevoren aankomen. Werkgever en werknemer zijn een team en lossen dat ook samen op. Het enige wat verandert is dat een onwillige werkgever nu wel mee moet werken. Blijkbaar is het nodig om die paar werkgevers die hier geen zin in hebben de redelijkheid hiervan in te laten zien.

 

Kom op zeg, we hebben het hier niet over vrije dagen om te tuinieren of lekker in de zon te liggen. Ik snap de ophef werkelijk niet. Persoonlijk vind ik dat het getuigt van slecht werkgeverschap als niet wordt begrepen hoe belangrijk deze momenten zijn voor de werknemer. En het is nog eens voor zijn eigen rekening ook - als hij ze niet nu opneemt gebeurt dat dus later in het jaar.

Financieel en fiscaal adviseur, ook op het vlak van werkgeverszaken en uitzendvraagstukken.

Deskundig en betrokken - cijfers moeten kloppen maar het draait altijd om de mens die de onderneming maakt.

 

http://www.dennisvandijk.com | info@dennisvandijk.com

Link naar reactie
Vaders krijgen vijf dagen vrij bij de geboorte van hun kind. Een mooi kadootje van de minister voor vaders. Een kadootje dat wij als ondernemers moeten betalen.

 

Zie niet in waarom dat zo is eerlijk gezegd . Is onbetaald verlof. En ik vind dat Argument van Romano (excusez RS) ook een beetje kul. Iemand kan wel 3 weken op vakantie maar 5 dagen vrij is een onoplosbaar probleem dat een werkgever opeens voor hoge kosten zet?

 

Is dat eerlijk, dat een minister bepaalt dat bedrijven hun mannelijke werknemers vijf dagen extra vrij moeten geven?

 

Ik vind dat mannelijke ondernemers dan ook recht hebben op 5 dagen onbetaald verlof! ;D

 

Eerlijk gezegd een beetje een non issue in relatie tot bijvoorbeeld plicht en duur loondoorbetaling en ontslagrecht. Vergeleken bij die olifanten is dit onderwerp wat mij betreft echt nog veel minder dan een mug!

 

EDIT: Damn! Is die DvD me meer net voor. Ik word oud....

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

pfff. dat is al zo'n tijd geleden ;) dat ik geeneens weet hoe ik dat gecombineerd heb met mijn winkeltje. Toendertijd had je standaard nog recht op zo'n kenau die 10 dagen lang kwam vertellen hoe het allemaal wel moest. Had ik helemaal geen behoefte om overdag thuis te zitten ;D.

 

En ja: in een winkeltje wat je samen zonder personeel draait is het lastig om zo maar even vrij te nemen. :-\

 

 

 

Link naar reactie

Tja Henk

 

Maar daar ben je dan als de ondernemer in kwestie en je partner zelf bij ;)

 

Inderdaad. En na een tijdje gingen de koters gewoon mee naar de winkel. Ze vermaakten zich prima en kregen ruim aandacht. En vanaf de peutertijd was ik woensdagmiddag dicht en besteden we die tijd samen aan ze, Wat afgewandeld in de bossen. :)

 

 

Link naar reactie

en gun dat iedereen toe!

 

Dat wordt ook zeer op prijs geapprecieerd, Jeroen. :)

 

En nu ga ik echt stoppen, voordat dit hele topic uit de hand escaleert

 

(Ik ben in Duplo, er zijn Lego mogelijkheden)

 

 

 

misschien verkassen naar de stamtafel? :P Lodewijk Asscher geeft alleen maar kadootjes die geld kosten ;D

Link naar reactie

Ik ben als ondernemer zelfs drie maal een aantal weken en zelfs één keer een paar maanden uit de roulatie geweest toen drie van mijn zeven kinderen zijn geboren. Helaas was het toen geen feest.

Gun iedereen het ontdekken van het vaderschap. Geniet ervan en geniet als baas lekker mee. Het kan zomaar in duigen vallen.

Link naar reactie

Ik ben geen vader, was het nooit van plan en zal waarschijnlijk nooit een plan zijn. Ik sluit niks uit, maar is wel met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid.

 

Maar wat een "K" topic. Ik ben niet graag van op de man spelen maar Christine de negativiteit begind wel opvallende vormen aan te nemen. Kritisch is prima, sceptisch zijn ook maar de laatste tijd is er weinig goeds in de wereld te vinden (gezien jouw posts op HL).

 

"Krijgen" staat niet in het artikel (net zozeer dat je de vorige keer NRC verwarde met TV?) Dus wat beter lezen. Een minister bepaald? In de tijden van alle artikelen over glazen plafonts, vergelijkingen vrouwen vs mannen, gelijkheid, emancipatie, etc etc. vind ik dit persoonlijk een schandalige kleine druppel op een hete plaat.

 

Ik zeg helemaal niks over emotionele, fysieke en hormonale binding en benodigdheid tussen moeder en kind. Maar juist in de moderne tijd vind ik de rol van de vader t.o.v. kind vanuit bedrijfsleven gezien nog verkeren in de jaren 60.

 

He gast leuke avond gehad, je hebt lekker raak geschoten. Zo zo paar maanden kunnen genieten van die 2 dikke melk fabrieken. Lekker bij het hoofdeinde gekeken of was je in de wachtruimte, ja snap ik want niemand zit te wachten op die scheuringen en bloed fonteinen. Ja de komende maanden voelt het alsof je in een emmer loopt te roeren... Zullen we nog even doorgaan????

 

Ik vind het persoonlijk belachelijk dat "met alle respect naar zwangere vrouwen". We in een flexwerk, combi, gelijke monikken/gelijke kappen, participatie, gelijkheid vooriedereen samenleving zitten. En de vader het moet doen met "god op zijn blote knieen danken" 2 dagen verlof.

 

"Aan bed" zorg wordt steeds meer opgeschort / vermindert, de postnatale zorg / begeleiding wordt vermindert en alle hulp binnenshuis moet maar zelf geregeld worden. Maar die knakker moet maar lekker met 2 dagen met zijn kadaver op de arbeidsvloer staan. En fuck zijn slapeloze nachten, bij thuiskomt vrouwverzorging en het hele op zijn kop zetten van zijn leven en ja ik geloof ook zijn hormoonhuishouding.

 

Dus ja geef de man de zelfde rechten als de vrouw, met aftrek van een gemiddelde ter compensatie van (ik bagataliseer niks) vrouwelijke lichamelijke herstel dagen ter vergelijking. Mag een man ook wennen, settelen en genieten van zijn kind en zijn vrouw bijstaan in iets waarvan ik hoop dat het voor beide emotioneel, heftig en ingrijpend is in een mooi leven?

 

Dus 2 dagen of drie erbij voor eigen kosten.... hele grote meh

 

Met vriendelijke groet,

 

Micha

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Als je zo'n gebeurtenis van een werknemer dan toch alleen zakelijk kunt benaderen zonder empathie houdt dan dit in je achterhoofd: deze drie extra dagen zijn een echte satisfier voor het personeel. Kijk niet op die paar euro die het extra kost maar trek het over een langere periode. Wie weet krijg je er wel een extra gemotiveerde en productievere medewerker voor terug. En dat voor een schijntje.

Link naar reactie

Ik vind het persoonlijk belachelijk dat "met alle respect naar zwangere vrouwen". We in een flexwerk, combi, gelijke monikken/gelijke kappen, participatie, gelijkheid vooriedereen samenleving zitten. En de vader het moet doen met "god op zijn blote knieen danken" 2 dagen verlof.

 

Wel eens naar de salarissen van vrouwen gekeken? Gelijke monniken, gelijke kappen? Mannen moeten niet zo zeuren, ze zijn op de arbeidsmarkt al bevoorrecht genoeg.

Link naar reactie

@middle

 

Maak een topic waarin jij het verschil / onrecht / e.d. van mogelijkheden, kansen en beloningen op de arbeidsmarkt tussen sekse aan de kaart stelt. Dan zal ik daar zeggen / beamen / vinden / uiten dat daar geen verschil in mag en kan zijn. Geld heeft geen piemel, vagina, voorkeur, etniciteit, orientatie, mening, of wat dan ook. Het is papier met wat inkt. De mensen die het uitdelen, tja...

 

Maar misschien eerst een cursus volgen om de plank raak te slaan?

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 316 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.