• 0

tekst schrijven voor website

Hallo,

 

Alweer 2 jaar geleden dat ik hier actief geweest ben, maar ben jullie niet vergeten.

 

Ik ben bezig een website te maken waarop ik een zakelijke dienst wil presenteren. Ik wil kijken of ik respons krijg om zo mij idee te toetsen. Kijken of ik respons krijg, Ik dacht aan adwords voor de promotie. en mond op mond.

 

De service houdt in dat ik het "gedrag" meet van van industriele elektrotechnische installaties. Ik plaats de meters, haal de data op, sla op, analyseer en rapporteer.

 

Ik heb een domein en hosting aangevraagd, voor een jaar, foto's gekocht die naar mijn idee de wereldwijde doelgroep aanspreken. Ik wil engneers bereiken, en die kunnen goed googlen naar oplossingen.

 

Na een week stoeien loop ik een beetje vast met het schrijven van de tekst. Heel m'n hangt vol met post its en tekeningen. Ik kan mezelf niet meer zien denken in de spiegel omdat deze ook volhangt. Lege sharpies slingeren over de vloer. Ik heb de computer verlaten en heb een plank van een gamma-opbergkast opgeoffert, alle foto's geprint en die erop geplakt en nog krijg ik al mijn chaotische fragmenten niet geordend. Ik heb teksten van "concurenten" of bedrijven die delen van mijn service zouden kunnen doen gepikt en verwerkt. etc. etc.

 

Ik heb veel mensen gesproken over idee en krijg daardoor steeds weer inspiratie... die s'avonds weer tegen me werkt.

Hoe schrijf ik die tekst? Doe ik net of het bedrijf al bestaat? of maak ik gewoon heel duidelijk dat het een idee of een startup is?

 

het doel is om respons te krijgen en in contact te komen met klanten. al zijn het er maar een paar. Ik wil ongeveer 1000 euro uit te geven voor de website met alles erop tot de eerste 5 serieuze reacties. Op die manier wil ik het idee toetsen voor dat ik meer tijd en geld investeer. Ik geef nu 200 euro uit aan de hosting, domein, foto's en logo. dus de rest is voor adwords en misschien iemand die mijn gedachten kan ordenen?

 

help!!

 

Groeten.

 

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ik kan er eerlijk gezegd geen touw aan vast knopen wat je nu probeert te zeggen. Volgens mij is de boodschap dat het tussen de orde het een beetje chaos is en het je niet lukt om een tekst te schrijven voor op je website. En als ik het zo lees heb je nog een idee wat de boodschap moet zijn van de teksten.

 

Mijn eerste tip zou zijn: Begin bij het begin. Wat is het doel van je website?

 

Doe ik net of het bedrijf al bestaat? of maak ik gewoon heel duidelijk dat het een idee of een startup is?

 

Eerlijkheid duurt het langst. Altijd.

 

Edit: Aanvullende vraag. Wel eens met een tekstschrijver/schrijfster om de tafel gezeten?

Bezig met ontwikkeling incasso 2.0. Lanceerdatum: Medio Q1 2014!

Link naar reactie
  • 0

Wat betreft de orde en de chaos begrijp je me goed Jamie!

 

Het doel van de website is valideren/toetsen of klanten bereid zijn te betalen voor (of in ieder geval interesse hebben in) verbeteradvies geeft naar aanleiding van de gemeten perfomance van hun apparatuur.

 

edit: Bij nader inzien is het doel van de website zelf het wereldwijd beschikbaar maken van de informatie.

 

dus ik maak hem even anders:

 

Het doel is het valideren/toetsen of klanten bereid zijn te betalen voor (of in ieder geval interesse hebben in) verbeteradvies geeft naar aanleiding van de gemeten perfomance van hun apparatuur door een website te maken waarop het idee gepresenteerd wordt en deze bekend te maken met adwords.

 

nog een edit: een tekstschrijver zou een oplossing kunnen zijn.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Christoffel,

 

Begin met orde in de chaos te scheppen. Maak in Word een opzet met de teksten die je wilt plaatsen.

Zet alle diensten die je aanbiedt op een rij. Schrijf bij iedere dienst wat dit inhoudt, wat de toegevoegde waarde is en waarom de klant jouw dienst zou moeten afnemen.

Schrijf al je aantekeningen op de Post-It briefjes, die nu blijkbaar door heel je huis slingeren, onderin hetzelfde Word document.

Dan kan je snel de one-liners en andere ideetjes overnemen in je teksten.

 

Als je alle teksten gereed hebt copy/paste je ze op de website. Maak het levendig met foto's.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Ron

 

Link naar reactie
  • 0

kweetniethoor.

 

*Even een knuppeltje in je hoenderhok gooit.*

 

Als je geen budget hebt of vrij wilt maken om een vakvrouw of -man in te huren (schijnt ook een vak te zijn) en ook niet weet waar je eigenlijk staat, vraag ik me af waarom je het niet anders aanpakt.

 

Als jij denkt dat er wellicht een markt is voor jouw dienst, kun je inderdaad foto's kopen en een hoop tijd en energie stoppen in teksten en zorgen dat je doelgroep je website met die teksten gaat vinden, lezen en reageren. Wellicht kun je in dezelfde of minder tijd ook een paar bedrijven opzoeken en hen je dienst gratis aanbieden voor een bepaalde periode voor een van hun apparaten. Dan kunnen zij gratis ervaren of ze er wat aan hebben en of zij er op termijn geld voor over hebben. En jij kunt als tegenprestatie vragen dat je hen als case op je website mag zetten en/of foto's mag maken van hun apparatuur en de resultaten van door jou verrichte metingen mag delen. Ik vermoed dat deze alternatieve methode in jouw geval wel eens sneller wat zou kunnen opleveren.

 

Tot zover mijn twee centen en succes ermee.

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Beste mensen,

 

Bedankt voor jullie input. In ben me er van bewust dat alleen een website maken er niet voor gaat zorgen dat klanten naar me toe komen. Daarom ben ik ook bezig zelf in contact te komen met klanten door ze te bellen. Daarbij lijkt het me makkelijk om in een gesprek te vragen of ik de link naar de website door mag sturen zodat ze het na kunnen lezen of door kunnen geven.

 

Ik heb inmiddels een eerste versie gemaakt die ik jullie wil laten zien: www.industrialpowermonitoring.com. Feedback is welkom! de engelse versie wordt nog aan gewerkt..

 

Aan Karen: ik begrijp niet zo goed waarom je denkt dat ik geen budget wil vrij maken. Dat doe ik juist wel dacht ik. Of vind het niet genoeg?

 

Groeten

 

Christoffel

 

Link naar reactie
  • 1

Hallo Christoffel,

 

 

Ik heb je website bekeken, maar bij het doorlezen ervan vraag ik me af, wat je bedoelt met monitoren van energie. Wat wil je ermee bereiken en waarom doe je het of waarom wil je dat de klant het doet.

Op dit moment is power-quality en hogere harmonischen een hot item, maar die begrippen kom ik niet tegen in de tekst van je website.

 

Wat monitoor je en waarom en wat heeft de klant eraan dat het gemonitord wordt, ik haal het niet uit je website vandaan.

 

 

Het doel is het valideren/toetsen of klanten bereid zijn te betalen voor (of in ieder geval interesse hebben in) verbeteradvies geeft naar aanleiding van de gemeten perfomance van hun apparatuur door een website te maken waarop het idee gepresenteerd wordt en deze bekend te maken met adwords.

 

 

Geef voorbeelden van iets wat een betere perfomance kan krijgen.

 

Link naar reactie
  • 0
Geef voorbeelden van iets wat een betere perfomance kan krijgen.
En doe dat met jouw markt/doelgroep voor ogen, wie herkent de problematiek die jij schetst en is bereid voor jouw oplossing geld neer te tellen?

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

 

Aan Karen: ik begrijp niet zo goed waarom je denkt dat ik geen budget wil vrij maken. Dat doe ik juist wel dacht ik. Of vind het niet genoeg?

 

 

In je eerste bericht schreef je dat je maximaal €800 wilde uitgeven aan Adwords 'en misschien iemand die mijn gedachten kan ordenen'?Ik kreeg door de rest van je bericht het idee dat je een aanzienlijk deel van dat bedrag wilde uitgeven aan Adwords.

 

Je kwam in eerste instantie over alsof het nogal chaotisch was in je hoofd en ik vermoedde dat het wellicht best wat tijd (=geld) zou kosten dat te ordenen voordat er goede teksten geschreven zouden kunnen worden. En ik vermoed dat je doelgroep niet de kleinste bedrijven zijn en je om die te overtuigen wel een serieuze website met goede teksten nodig hebt.Vandaar mijn reactie.

 

En ik bedoelde dat je waarschijnlijk sneller betalende klanten krijgt als je je dienst eerst gratis uitvoert voor een paar klanten die je dan als referentie/case/voorbeeld kunt gebruiken aan de telefoon en op je website. Want het eerste schaapje over een betaalde dam krijgen is vaak niet makkelijk.

 

En nav je website. Vind het jammer dat er allemaal stukjes tekst op verschillende pagina's staan. Vereist veel klikken en vergroot de kans dat bezoekers niet de pagina met info bekijken die hen overtuigt. Sluit me daarnaast aan bij Rive en Hans.

 

Succes ermee.

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 204 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.