• 0

Een speelparadijs voor kinderen?

Beste Higher leden,

 

Ik heb een vraag aan jullie alle. Ik wil graag een kinderparadijs zoiets als landelijk bekende Ballerog beginnen. Zelf heb ik een locatie op t oog in een buurt waar geen speelparadijs straal van 45km zich bevind.

Ballerog zelf wil € 100.000 euro voor frenchash en 5 jaar ervaring in horeca als leidinggevende. Mijn vraag aan jullie is zelf heb ik geen kapitaal van € 100.000 euro en geen ervaring in leidinggevende functie. Maar toch wil ik zoiets beginnen kan ik met een goeie plan van aanpak en eigenvermogen van € 15.000 euro bij de bank kloppen? Hoe groot is de kans om het te financieren?

Kan ik ook bij sponsors trecht ? Alle tips zijn welkom. :)

 

Mvg,

Albino62

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

22 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ervaring bouw je wel met de tijd. Ooit is alles de eerste keer, helaas. Ik denk dat ik wel met ongeveer 50.000 euro wel klaar ben. Er zijn bedrijven waar je zo een steigerbouw achtig speelparadijs kan lease. Gelukkig hoef je hier niet zoveel zorge aan je hoofd te hebben zoals een product promoten of te verkopen. Het is helaas altijd shit weer hier in Nederland. Zelf heb ik een prinsje van 7jaar wil hem graag zijn gang laten gaan in zo een paradijs :)

Link naar reactie
  • 0

Ervaring bouw je wel met de tijd.

 

Ervaring helpt je valkuilen te identificeren vóór je er in stapt. Iemand die je geld leent, wil dat graag.

 

Ik denk dat ik wel met ongeveer 50.000 euro wel klaar ben.

 

50k per? Maand? Jaar? Ga dit eens becijferen, en dan niet alleen je investeringskosten maar ook je exploitatiekosten? Wat ben je écht kwijt, en probeer dan eens alles te rekenen.

 

Gelukkig hoef je hier niet zoveel zorge aan je hoofd te hebben zoals een product promoten of te verkopen. Het is helaas altijd shit weer hier in Nederland.

 

Je moet het wel degelijk promoten, anders zul je echt niet zomaar mensen trekken. En je échte concurrentie heeft namelijk ook baat bij slecht weer (de Playstation, de TV, de sporthal, het zwembad).

 

Zelf heb ik een prinsje van 7jaar wil hem graag zijn gang laten gaan in zo een paradijs :)

 

Ik hoop dat dat je gaat lukken en wens je veel succes! :)

Link naar reactie
  • 0
Zelf heb ik een locatie op t oog in een buurt waar geen speelparadijs straal van 45km zich bevind.

 

Mooi als dat klopt als begin van marktonderzoek, hoeveel kinderen in de leeftijd van jouw doelgroep wonen in dit gebied? Of iets scherper zijn sneller bij jouw beoogde locatie dan elders?

 

Wat is de huur en borg van deze beoogde locatie? Mag je daar een speelparadijs voor kinderen beginnen?

 

Welke kennis en (ondernemers- of horeca) ervaring heb je wel?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Na je winkel en het koeriersbedrijf is dit je derde idee in twee weken tijd.

Heb je al eens een beroepskeuzetest gedaan? Wat kwam daar uit?

 

Een echte ondernemer barst natuurlijk van de creativiteit en heeft ideeën te over. Een goede ondernemer kijkt eerst wat z'n kansen zijn voordat ie ermee begint. Een echt goede ondernemer heeft een kansrijk idee en werkt dat gedegen uit.

Hoever ben jij met de uitwerking van je plannen?

 

Zoals je vast wel vaker hebt gehoord zijn banken tegenwoordig niet zo welwillend meer wanneer het om leningen aan ondernemers gaat. Met 15k eigen geld kom je denk ik niet zover.

 

Nb. dat speelparadijs heet Ballorig, een woordspeling op balorig

Link naar reactie
  • 0

Jongens jullie doen alsof ik er morgen mee begin relax. :) Inderdaad ik heb aantal ideeen en probeer zoveel mogelijk informatie binnen te halen. Gelukkig zit ik niet op een schietstoel en heb alle tijd van de wereld. Deze site gebruik ik als een van mijn onderzoeken aangezien hier zo te lezen best ervaren mensen en daar wil ik iets uit leren. Dus je kan beter ophouden met aanvallen. Ik teken morgen nergens onder nogmaals relax :)

Link naar reactie
  • 0

Je kunt je aangevallen voelen, maar daarmee doe je de mensen die de moeite nemen jou fatsoenlijk te adviseren enorm tekort. Als je in twee weken tijd drie totaal verschillende ideeën ophoest, kom jij nogal ongeleid over, heb daar begrip voor. Probeer eens goed na te denken over jezelf en jouw ambities, wat zou je willen bereiken, hoe zou dat te bereiken zijn en wat is ervoor nodig om dat te bereiken? Dat zijn de vragen die je jezelf - en alleen jezelf - zou moeten stellen en zou moeten onderzoeken.

 

Bij volgende stappen kun je altijd op advies hier rekenen.

 

Succes en groet,

 

Hans

 

P.s.: en als je over schietstoelen wilt praten, mag ook, daar ben ik jarenlang in gespecialiseerd geweest ;D

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • -3

Inderdaad in twee weken de tijd. Maar ik ben al 2 jaar hiermee bezig. Heb aantal ideeen de beste en de leukste wil ik eruit pikken. Natuurlijk moet ik nog aardig wat dingetjes op een rij zetten en daar ben ik mee bezig met beetje tips en hulpjes van hier komt t helemaal goed. Maar als sommige bijdrhand willen doen en doen alsof ze overal van verstand hebben en andere mensen op deze manier proberen af te vallen, hoeft t allemaal niet. Hou dan je mening en je moeite voor je zelf.

Link naar reactie
  • 0
Maar als sommige bijdrhand willen doen en doen alsof ze overal van verstand hebben en andere mensen op deze manier proberen af te vallen, hoeft t allemaal niet. Hou dan je mening en je moeite voor je zelf.
Dat vind ik onterecht, er is simpelweg gereageerd op wat jij hier vroeg. Niemand kan uit jouw vragen of teksten opmaken dat jij al twee jaar bezig bent. Een beetje meer respect is wel op z'n plaats. >:(

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Drie ondernemers in deze branche in m'n netwerk, van wie 1 als marketing klant... je lijkt een dromer, geen doener, terwijl deze branche als zovele eenvoudigweg om aanpakken en heel, heel hard werken vraagt.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Albino,

 

We zijn van nature sceptisch, dat is gezond, zeker richting starters.

 

Monkeytown is groeiende en doet het, ben vader van een dochter van drie, heel veel beter dan ballorig! Meer toestellen, meer variatie, en zeg nou zelf, dat willen kids. Jij dokt 7 euro en je koter is 5 uur zoet met alle variaties die er zijn.

 

Wie zegt jou dat zij jouw gat van 45 km2 niet ook heel snel opvullen?

 

En de hamvraag: als er binnen 45 km2 geen speelparadijs is, komt dat wellicht omdat het marktpotentieel tegenvalt? Hoeveel kinderen tot 14 wonen er binnen die 45 km2?

 

En hamvraag twee, je hebt 15.000. Bank zal bij een goed plan er wellicht 40.000 bij doen. Wat koop je daarvoor? Dat speelspul is duur!!! Met name omdat het veilig moet zijn en omdat het opbouwen ervan ook goed moet gebeuren en een helse klus is.

 

Al gedacht aan veiligheid? Instructies, voorzieningen, noodplannen, aansprakelijkheid, personeel met de juiste papieren? Horeca plus vergunningen plus gekwalificeerd personeel?

Huur van een pand dat groot genoeg is? Kosten gaan voor de baten uit dus ook dat moet je kunnen opvangen.

 

Ik denk dat 100.000 helemaal geen gek bedrag is om een vestiging gelijkwaardig aan ballorig of monkeytown te kunnen starten. Ik vermoed dat het zelfs nog veel meer kost.

 

Met 15k eigen geld en misschien 40k van de bank kom je IMHO niet verder dan een goed ingerichte peuterspeelzaal. Zeker als je met niets begint.

 

Lijkt me dat je nog even terug moet naar de tekentafel en zeker meer geld moet hebben om zoiets te starten.

 

Succes

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Hoi Albino,

 

Ik ben ook met een concept bezig geweest waarvan een (beperkt) kinderspeelparadijs deel uitmaakte. Ik denk dat Joost rake dingen zegt v.w.b. de kosten. Die speeltoestellen variëren in kosten van een paar duizend euro tot zo'n vijftien a twintig duizend. Het viel mij alleszins mee, maar voor mijn concept volstonden een paar toestellen. Als je echt iets voor ogen hebt puur als speelparadijs, dien je veel afwisseling en dus veel toestellen te hebben. En dat loopt op. Ik kan je van harte aanbevelen eens contact op te nemen met VCS Play, een leverancier van dergelijke toestellen. Zij kunnen je vertellen wat e.e.a. kost en wat er allemaal bij komt kijken als je hier serieus mee aan de slag wilt. Als je wilt, kan ik je wel een naam doorgeven.

 

Veel succes!

 

Groet, Bas

Heeft u een briljant idee? Of wilt u uw organisatie versterken? Ik help u graag: http://www.vlemminxcompany.com

Link naar reactie
  • 1

Aan de rest van de reacties had jij zeker ook wat, jammer dat je dat niet inziet. Daar ligt dan ook meteen jouw grootste probleem, in je hoofd is het al een groot succes, mensen die kritiek leveren zijn duivels die jouw plannen willen dwarsbomen.

Focus je op een kleinere onderneming, je bent sowieso niet kapitaalkrachtig genoeg en met deze instelling krijg je nog geen tientje van de bank. Je bent niet kritisch op jezelf, mensen reageren negatief op je omdat ze vinden dat je momenteel ongeschikt bent. Velen geven goede basistips terwijl je ze eigenlijk niet wilt horen.

Mijn tip: benader de bank op deze manier absoluut niet en neem eerst eens een hele diepe duik in sites als deze en/of zoek ondernemers die zin hebben om tijd in jou te steken en je kunnen laten zien wat het allemaal inhoud. Bekijk bedrijfsplannen van anderen en ga deze zelf maken op hetzelfde niveau. Mocht je wijzer worden zal ik in jou geval een financieel adviseur inschakelen omdat ik de indruk heb dat je geen kijk op cijfers hebt. De bank wil een investeringsbegroting zien en een meerjarige prognose. En ga sparen en/of trek meer eigen vermogen aan, zeker als je dit soort projecten wilt gaan opstarten.

Dit was de aardigste manier waarop ik het kon vertellen, mocht je het persoonlijk aantrekken bevestigt dat het vooroordeel, doe je dat niet dan is stap één gezet.

Link naar reactie
  • 0

Bas, Bedankt ik neem het absuluut mee. Alle hulpjes kan ik goed gebruiken. Ik ben nu op dit moment in een playcity gevestigd in Barendrecht zo gek groot is het hier niet en is op een industrietrein. Zoveel toestellen heb je hier niet. Een groot kussenspring en in het midden een apenkooi achtig vcs toestel. Ik kan me niet voorstellen dat ze hier meer dan 100.000 euro hebben ingericht. Zoiets kleins wil ik ook. Wil via folder, internet, radio en grote sponsors mensen binnen trekken. Plek die ik op t oog heb heb je wel aardig wat kinderen in de buurt wonen in de omgevind heb paar basis scholen dus er zijn kinderen aanwezig in deze buurt:)

Link naar reactie
  • 0

Grenzlooz

 

Ik wardeer alles wat ik in mijn toekomstige plannen mee kan nemen. Ik ben nog een jonge knul en onervare klopt. Maar ooit moet ik ergens beginnen. Over kapitaal gesproken ik hoef hier niet alles open en blood te gooien. Over financiele gebeuren maak ik me niet het meest druk om geld is altijd te vinden. Ik wil zoveel mogelijk informatie bijelkaat verzamelen voordat ik een stap zet.

 

Wat ik niet begrijp is. Mensen lopen hier allerlei dinge te benoemen maar hoe kan een pool of bulgaar of weet ik wat wel iets geks beginnen zonder enige kennis of het taal beheer. Ondanks dat maken ze geld waar jij en ik eng van worden. Klopy misschien ben ik geen geboren ondernemer maar wil graag die wereld in gaan. Hbo heb ik misschien niet afgemaakt en op jonge leeftijd voor een baas gaan werken maar even serieus zo moeilijk kan zo een playcity beginnen niet zijn toch?

Link naar reactie
  • 0

Een kleine slecht ingerichte hal met wat toestellen en zonder inspiratie wordt het niet.

 

Het moet je doel zijn om de kinderen en hun ouders zo lang mogelijk in de zaak te houden en te inspireren om terug te komen.

 

Ook de ouders mag je niet vergeten. Zij moeten ook de lange uren kunnen doorkomen op een gezellige manier.

 

Vb hiervan is Klauterland. Dit is een zaak zoals je beschrijft.

 

Kijk eens naar de uitzending waar topondernemer Hennie Van Der Most hety noodlijdende Klauterland uit de nood moest helpen.

 

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1123840

 

Succes

Link naar reactie
  • 0

Respect voor iedereen die daadwerkelijk de tijd neemt om serieus te reageren op een ogenschijnlijk erg naief persoon wie niet eens serieus gekeken heeft naar wat hij wil. Een slecht doordacht plan, geen ervaring, (compleet) ontoereikende financiele middelen... doet me denken aan een boer die de droom had om op zijn grond een outdoor ijsbaan aan te leggen en daarvoor 25.000 euro wel voldoende achtte (inclusief exploitatiekosten voor een jaar).

 

 

Gelukkig voor de boer heeft de bank hem de waarheid voorgehouden en verteld dat hij het beter bij het boeren beroep kon houden.

 

TwaBla geeft een goed voorbeeld met operatie van der Most. Ik vraag mij trouwens af wat er van het bedrijf geworden is, momenteel zit in het pand monkeytown (werkt met franchise formule) maar of deze ondernemers daarbij betrokken zijn weet ik eigenlijk niet?

 

Het lijkt vanzelfsprekend maar investeer alleen grote bedragen wanneer je weet dat iets werkt, niet wanneer je je denkt/droomt dat iets zal werken. Dromen is niet verkeerd maar begin dan liever klein en groei vanuit succes!

Link naar reactie
  • 0

 

TwaBla geeft een goed voorbeeld met operatie van der Most. Ik vraag mij trouwens af wat er van het bedrijf geworden is, momenteel zit in het pand Monkeytown (werkt met franchise formule) maar of deze ondernemers daarbij betrokken zijn weet ik eigenlijk niet?

 

 

Yaah, ik was ook benieuwd. Afgelopen zomer is het faillissement van Klauterland uitgesproken. Op TV kreeg je maar een deel van het verhaal te zien. Het was aanvankelijk een onderneming van twee echtparen, maar dat is op slaande ruzie uitgelopen. De curator heeft niet kunnen uitvinden of het aandelenkapitaal werkelijk ooit gestort is en gaan beschuldigingen over en weer dat de 1,5 miljoen krediet van de Rabobank misbruikt is. Van der Most is niet voor niks afgehaakt.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 131 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.