• 0

Geschil met abc bedrijvengids, op zoek naar lotgenoten

Ik ben een aantal keren gebeld door "Google", die mij een aanbieding deed om hoog in de zoekmachine geplaatst te worden tegen betaling, aan de hand van vijf zoekwoorden. Daarna werd er snel een bandopname gemaakt, en kreeg ik de rekening. Die was van abc bedrijvengids. En ik zou toestemming gegeven hebben om geplaatst te worden in uwzoeker, en niet in de zoekmachine van Google dus. Er was mij telefonisch gezegd dat ik binnen zeven werkdagen na ontvangst van de papieren altijd kon annuleren, dit was wettelijk geregeld bij telefonische verkoop.

 

Maar helaas kan dat nu niet, en heeft die mevrouw dat nooit gezegd. Inmiddels zijn er al een aantal bedrijven die zich ook hebben gemeld, en die ook de dupe zijn geworden hiervan. Ik ben op zoek naar die mensen omdat we samen sterker staan.

 

Alvast bedankt.

Karen

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

  • 0

Beste Karen,

 

Ik heb de topictitel iets aangepast: zo is duidelijk dat het om een geschil gaat, zowel hier als op Google.

 

E.e.a. is overeenkomstig de titel van een ouder topic over allebedrijvenin(plaatsnaam of Nederland)

 

De mods gaan nu even kijken of we kunnen achterhalen of deze bedrijven aan elkaar gelieerd zijn of niet.

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 1

 

Zo te zien had je Google Productforum al gevonden en is het probleem inmiddels bekend bij Steunpunt Acquisitie Fraude (SAF). Het bedrijf is actief als ABC Bedrijvengids oftewel Uwzoeker vanuit een bedrijfsverzamelpand in Rotterdam.

 

Wat mij intrigeert is de naam, want er is al een lang bekende uitgever actief onder de naam ABC. Die gaf vroeger van die oranje-blauwe bedrijfsgidsen uit.

 

ABC Business Directories is al meer dan 35 jaar marktleider in B-2-B bedrijfsinformatie in de Benelux.

 

Degene waar topicstarter mee te maken heeft, maakt dus op papier gebruik van een gevestigde handelsnaam en veroorzaakt verwarring. Dat ze zich volgens gedupeerden aan de telefoon als Google presenteren, is nog een extra laagje misleiding. Maar wellicht vind je bij de echte ABC een medestander.

 

Dit ABC lijkt begin 2012 overgenomen door Kompass. En daar gaat de geschiedenis nog verder terug.

 

ABC Business Directories is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd marktleider in B2B bedrijfsinformatie in de Benelux.

 

Je zou contact kunnen opnemen met directeur R.V. van Kompass, want die heeft er alle belang bij dat de echte ABC niet met dubieuze acquisitie geassocieerd wordt.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Beste ondernemers,

Onlangs werden wij op de hoogte gesteld van het geschil met ABCbedrijvengids.nl of Uwzoeker.nl.

Omdat dit bedrijf actief is met de naam ABC kan er verwarring ontstaan en kan men denken dat het om het bedrijf ABC Business Directories B.V. gaat. ABC Business Directories is al meer dan 60 jaar marktleider in B2B bedrijfsinformatie in de Benelux.

 

Via deze weg willen wij u laten weten dat de praktijken en spookfacturen van ABCbedrijvengids.nl of Uwzoeker.nl op geen enkele wijze te maken hebben met ABC Business Directories B.V. . Wij hebben hier op geen enkele wijze toestemming voor gegeven en distantiëren ons hier dan ook van. Wij betreuren wat er hier gebeurd en steunen uw zoektocht naar rechtvaardigheid. Onze advocaten zijn inmiddels van dit geschil op de hoogte gebracht en tevens hebben wij hiervan een melding gedaan bij Stichting acquisitie fraude.

 

vriendelijke groet,

 

ABC Business Directories

Link naar reactie
  • 0

Het is mij exact zo overkomen, het Google verhaal.

Ik heb een aantal mede-adverteerders gebeld toen ik een aanmaning van Trust and Law uit Zoetermeer kreeg, 12 dagen (!) na vervaldatum van de factuur. Verhoogd met € 2,08 'Wettelijke rente'(????) en € 45,38 'Incassokosten'.

Mocht het tot een zaak komen zijn zij allen bereid hun relaas voor de rechter te doe. Niet betalen dus!

Link naar reactie
  • 0

Heb je ook al aangifte gedaan bij de politie, en bij het fraude meldpunt? Hoe ben je bij de mede "slachtoffers" gekomen? Wij zijn ook met een hele groep inmiddels, en er is ook al een advocaat ingeschakeld, dus wij betalen ook niet. Maar het is erg vervelend en kost veel tijd die je liever anders besteedt. En mag ik vragen wat voor bedrijf jij hebt?

Link naar reactie
  • 0

Ik heb, evenals 1 van mijn mede-adverteerders, aangifte gedaan bij het Fraudemeldpunt, (nog) niet bij de politie.

Toen ik zag dat de site zoeken.nl ook reageert op plaatsnamen heb er de grote steden van Nederland ingevoerd en zo een aantal adverteerders gevonden en daar heb ik er enkele van gebeld. Opvallend is dat er waarschijnlijk slechts 20-30 adverteerders zijn, zo niet minder. Ik ben websitebouwer

 

 

[mod edit: adres website uit topic verwijderd: kan worden ingevuld in profielinfo en vermeld in de signature]

Link naar reactie
  • 0

Wat slim! Daar heb ik niet aan gedacht. In totaal zijn we dus best met een grote groep. Aangifte doen bij de politie wordt wel aangeraden, maar dat lukt niet iedereen. Er werd mij gezegd dat ik bij de politie moest vragen of ze ook in de landelijke gegevens wilden kijken, omdat er dan zou blijken dat er meer aangiftes zijn gedaan. Niet iedereen doet aangifte in dezelfde plaats, en van sommigen weet ik dat de politie soms moeilijk doet om de aangifte op te nemen. Bij mij toen ik telefonisch een afspraak wilde maken eerst ook, maar later gelukkig helemaal niet meer. Ze namen het erg serieus, maar misschien omdat er inmiddels al meer aangiftes waren gedaan.

 

Link naar reactie
  • 0
Aangifte doen bij de politie wordt wel aangeraden, maar dat lukt niet iedereen.

 

Klopt helaas, zie ook deze reactie in het acquisitiefraudetopic. Daar ook informatie over door de kamer voorgestelde wetswijziging op dat gebied, maar waar vooralsnog nog niets mee gedaan is.

 

Maar er is hoop. Uit dat zelfde topic : Ondernemer wint rechtszaak van acquisitiebureau

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Eigenlijk vind ik dat nog het meest rare, dat men zegt dat er niet veel aangifte wordt gedaan, en vervolgens weigert men soms de aangifte op te nemen.....Je moet soms best aandringen om het gemeld te krijgen. En blijkbaar dus ook het advies geven om te kijken in de landelijke bestanden te kijken of er soms meer aangiftes tegen ditzelfde bedrijf zijn gedaan. ??!! Nou ja, als je met meerderen bent, sta je er in ieder geval niet alleen voor.

Link naar reactie
  • 0

Mij is hetzelfde overkomen.Ik ben op 4 januari 2014 2 keer gebeld door, naar ik meende iemand van Google, maar wat later bleek, iemand van ABC Bedrijvengids B.V. te zijn. Ik heb een contract afgesloten voor een half jaar en niet voor een heel jaar (waardoor ik het "mooie tablet" als cadeau misliep). Ik heb gisteren een brief gekregen van het incassobureau Trust and Law incassoservices, omdat ik niet betaald heb en dit ook niet van plan ben te gaan doen. Ik heb zowel ABC Bedrijvengids B.V. als Trust and Law incassoservices laten weten dat er hier sprake is van dwaling/ oplichting, dan wel poging tot oplichting.

Verder heb ik dit voorval gemeld bij het steunpunt acquisitiefraude (www.fraudemeldpunt.nl) en vandaag heb ik ook aangifte gedaan bij de politie, alwaar er een proces-verbaal van is opgemaakt.

Fijn dat ik lotgenoten heb gevonden, want samen staan we sterker.

H.J. Schuiling

Link naar reactie
  • 0

Eigenlijk vind ik dat nog het meest rare, dat men zegt dat er niet veel aangifte wordt gedaan, en vervolgens weigert men soms de aangifte op te nemen

 

De politie heeft er in het algemeen gewoon geen belangstelling voor, en zal ook geen middelen inzetten om het te vervolgen, tenzij het opeens grootschalige meida aandacht krijgt of iets dergelijks.

 

De reden dat ze geen aanfigte willen opnemen is denk ik vooral statistisch van aard: Je doet aangifte van een redelijk serieus misdrijf als oplichting, maar de kans dat het wordt opgelost is minimaal. Aan het eind van het jaar maakt men de balans eens op, en dat blijkt bijv dat er van de 1000 aangiftes van oplichting misschien maar 1 is opgelost, een scoringspercentage nog slechter dan dat voor fietsendiefstal. Door geen aangifte te verwerken blijft het buiten de statistieken, en het standaard argument is dat "het een civilieve zaak is" komt dan handig van pas.

 

Uiteraard zijn bezigheden als oplichting of flessentrekkerij wel degelijk misdrijven, maar zonder enige priorieit in opsporing.

 

In die zin is het misschien effectiever om contact op te nemen met SAF en dergelijke. Voor een incidenteel geval zal dat weinig helpen, maar partijen die veel slachtoffers maken komen dan wel snel in beeld en met een beetje geluk komt er ook een einde aan.

Link naar reactie
  • 0

Inderdaad fijn dat we met meer lotgenoten zijn, hoewel fijn natuurlijk niet het juiste woord is. Want het is erg jammer dat dit gebeurt. En helemaal als mensen wel betalen, want dan blijft het lonend om dit soort dingen te doen. We zijn met een hele groep inmiddels, via allerlei kanalen krijgen we verhalen te horen, en als we de krachten bundelen staan we gewoon sterker. Bovendien kun je overleggen met elkaar, dat scheelt ook een stuk. Ik heb op tv een uitzending van rambam bekeken over incassobureaus. Dat maakt ook veel duidelijk! Dan weet je gelijk wat een incassobureau wel en niet mag doen. (en dat veel mensen uit angst dan toch maar betalen!) Zinvol om te bekijken dus!

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1391349

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 223 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.