• 0

Bitcoin mining onderneming starten

Hallo allemaal,

 

Ik loop met het idee om een klein bedrijfje op te starten met als als core-business: cryptocurrency minen.

 

Ik doe het nu voor de hobby kleinschalig en merk dat je er best wat mee kunt verdienen. Ik zou het daarom serieus willen opschalen. Omdat daar thuis geen ruimte voor is en het behoorlijk wat geluid en warmte produceert zou ik daarvoor een ruimte willen huren.

 

Ik heb nog niet eerder een onderneming gehad dus dat gedeelte is nieuw voor mij. Helaas in mijn omgeving ook geen kennissen die mij wat erover kunnen vertellen...behalve dat ongenuanceerde geneuzel dat je geen geld in Bitcoins moet steken (mensen die alleen de artikels op Nu.nl zien en zich niet verdiept hebben).

 

Mijn vraag is, kan ik mij gewoon inschrijven bij de KvK als eenmanszaak, en dan aan de slag?

 

Ik zie het nu zo (even heel kort):

 

Inschrijven bij KvK.

Pand huren (kosten zijn huur, plus een serieuze elektriciteitsrekening).

Hardware kopen, en aan de slag.

De omzet = Bitcoins zodra ze zijn omgezet in Euro's (zolang het Bitcoins zijn is het volgens mij voor de belasting ook nog onduidelijk wat ze ermee gaan doen).

 

Mis ik iets? Ik hoef geen voorgekauwd plan (mag wel ;D), wat trefwoorden of links in de goede richting, zaken waar ik rekening mee kan/moet houden zou ik wel mee geholpen zijn.

 

Nog een kleine bijzaak/vraag, ik zit wat rond te kijken en heb een ruimte op het oog. Dit is een bedrijfsruimte met overhead-deur. Geheel losstaand van het bovenstaande ben ik toevallig ook op zoek naar een plaats waar ik een oldtimer droog kan stallen. Mag dit zomaar in een ruimte die je zakelijk huurt?

 

Alvast bedankt voor reacties!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

 

Je investeert, je neemt risico, je bouwt en je hoopt aan het end van de rit wat over te houden. Dat is ondernemen.

 

Precies, dit is een markt waar steeds meer bedrijven lijken in te stappen. Hardware bedrijven maken de hardware om te minen, Er zijn handelshuizen om bitcoins naar harde valuta om te zetten en terug. Er is een leger advocaten, fiscalisen, blogger, journalisten, etc bezig om de juridische implicaties hiervan in kaart te brengen. Er zijn websites die groepen opzetten om krachten te bundelen. Software developers maken steeds meer webshops waar je met bitcoins kan betalen, etc. Een van die elementen is dus ook mining.

 

UIteindelijk is minen een soort online fabriek waar je een investering in machines doet, stroom als input neemt en vervolgens output verkoopt. De branche is innovatief en de opbrengst zeer onzeker (en de winst potentieel heel hoog). Het gaat om snel instappen en zorgen dat je je investering in enkele weken tot maanden terugverdient om je risico's te beheersen. Een ander element van risico spreiding zit in spreiding van de soort coins. Bitcoin is bekend, maar er zijn er veel meer.

Link naar reactie
  • 0

Volgens bovenstaande definities ben ik ook ondernemer als ik beleg in goud of aandelen. Daar zit ook een hele markt om heen van juristen, handelaren etc. Ik stop er ook geld in, handel en hoop aan het einde van de rit wat over te houden.

 

COTS hardware inkopen, wachten en het resultaat verkopen zonder contact met derden anders dan de hardware leverancier en inkoper van het resultaat (tegen vastgestelde tarieven, dus zelfs daar zit geen handel in) verschilt amper van het belggen in goud of aandelen.

 

Tenzij je zelf leuke hardware toepassingen gaat bedenken of zelf gaat sleutelen om het energieverbruik omlaag te krijgen of een model ontwerpt waarmee de handel met alternatieve cryptocurrencies ineens heel rendabel wordt en deze producten of kennis op de markt zet :)

Link naar reactie
  • 0

Ik zeg ook niet dat bitcoin minen ondernemen is omdat er een markt omheen zit. Ik noem het als punt om te laten zien dat er rondom de bitcoin trend veel (ondernemers) activiteit is.

 

Het minen zelf vergelijk ik niet met handelen in goud, maar met het delven. Ook daar maak je een investering in apparatuur, ga je zoeken en delven en verkoop je aan handelaren en handelshuizen. Het minen van coins wordt steeds serieuzer en groter ingezet. Er zijn modellen en berekeningen waarmee je in grote mate kan inschatten hoeveel coins je kan minen. De koers van bitcoins en andere coins is variabel dus je moet steeds kiezen tussen nu verkopen of wachten (daar zit een handel element in natuurlijk).

 

Wat is de hoofdreden, het grote missende element, waarom een bitcoin miner geen ondernemer zou kunnen zijn? Het grootste probleem is volgens mij dat het voor velen een hobby is met een beperkte investering in tijd en geld en daardoor ook een kleine of geen winst. TS lijkt daarbij een stapje extra te zetten door een bedrijfsruimte te willen huren. Daarmee gaat het minder op een hobby lijken.

Link naar reactie
  • 0

Ik zie het probleem ook niet zo. Bitcoins minen is feitelijk een industrieel proces waarbij je flink wat energie gebruikt om iets waardevols in handen te krijgen. Wellicht vergelikjbaar met het winnen van goud, smelten van bauxiet of iets dergelijks.

 

Grofweg zit je met inkoop van energie, ruimte, en aanschaf/afschrijving van ASIC miners, en aan de andere kant met de verkoop van de bitcoins.

 

Uiteraard zijn daar best creatieve oplossingen mee te bedenken, bijvoorbeeld zoeken naar iemand die genoeg stroom heeft, wel wat restwarmte kan gebruiken, en ook nog ruimte heeft. Ik zou maar zo denken aan de glastuinbouw, waar ze generatoren hebben staan waarvan de restwarmte wordt gebruikt om de kas te verwarmen, terwijl de electriciteit naar de lampen gaat. Maar als het overdag licht is, maar niet al te warm, dan hebben die ergens generatorcapaciteit over en warmte tekort - misschien eens kijken of daar wat te regelen is?

Link naar reactie
  • 0

Energie blijkt een belangrijke deel van de kosten uit te maken. Bovenstaand rekent al iemand met circa 23ct/kWh.

 

Zet je rekenkracht in Frankrijk. Ze hebben daar kerncentrales die dag en nacht draaien, waardoor ze de nachtstroom bijna weggeven. Onder de 10ct/kWh.

 

En er zijn vast nog wel, ook in NL of andere landen, andere deals te maken, maar dan moet je als grootverbruiker gaan onderhandelen. Je kunt bijvoorbeeld eens proberen een dealtje te maken dat je alleen geleverd krijgt als de marktprijs op de internationale energiemarkten onder een bepaalde prijs is (en dan zet je die grensprijs door onderhandelen op een niveau dat je 80% van de tijd energie krijgt. Mijn inschatting is dat je dan ook ruim onder 10ct moet kunnen komen.

 

Als je energieintensief wilt gaan produceren, moet je niet denken als consument die altijd energie wil hebben en altijd tegen een vaste prijs. Leveringszekerheid bij stroom is heel duur, en die heb jij niet nodig.

 

Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Link naar reactie
  • 0

Energie blijkt een belangrijke deel van de kosten uit te maken. Bovenstaand rekent al iemand met circa 23ct/kWh.

 

Zet je rekenkracht in Frankrijk. Ze hebben daar kerncentrales die dag en nacht draaien, waardoor ze de nachtstroom bijna weggeven. Onder de 10ct/kWh.

 

Dat soort keuzes horen denk ik bij dit soort ondernemen :)

 

Overigens kan stroom altijd goedkoper - in de VS betaal je zelfs overdag zelden meer dan 10 eurocent per kWh. In zuid amerika liggen de tarieven nog veel lager, maar of je nou DAAR je prijzige miners wilt stallen?

Link naar reactie
  • 0

 

Hier in Engeland kun je verdienen aan de opwekking van stroom. Plaats zonnepanelen op je dak en/of een windmolen in je tuin, dan krijg je betaald voor de stroom die je opwekt. Tegelijk mag je die stroom zelf gratis gebruiken. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan. Bouw een bitcoin-windfarm!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Bedankt weer voor alle reacties! :)

 

 

Complimenten voor je uitleg Jerr.

 

Het verbaast me niks dat regulators moeite hebben om het fenomeen een plek te geven. Het zal best zo zijn dat de KvK worstelt met definities, want regelgeving is van nature tamelijk behoudend.

 

Dit forum gaat over Innovatie & Ondernemerschap, dus dan moet je bij twijfel over randgevallen Innovatie het voordeel gunnen. En misschien is dat juist ook wel Ondernemerschap, maar dan als frontier activiteit. Ik verbaas me over reacties waarin denkbeeldige kaders van de KvK als criterium genoemd worden.

 

Fuck de KvK!

 

En de Belastingdienst: die kiest vast voor de constructie waarin het meeste te halen is. Als mensen verdienen aan bitcoins, dan wordt de regulering zo aangepast dat zowel beleggers als mijnwerkers moeten inleveren. Dus dat is ook geen criterium.

 

Je investeert, je neemt risico, je bouwt en je hoopt aan het end van de rit wat over te houden. Dat is ondernemen.

 

Eén ding wil ik wel toevoegen. Ik snap dat bitcoins zo opgezet zijn dat er een virtueel schaars goed ontstaat. Cryptogoud. Maar wat een verspilling van resources!

 

Als gedachtenoefening wil ik dan ook Daisy Gold voorstellen. Daisies kun je in je achtertuin planten. Op een zodanige schaal dat ze opgepikt worden door satelieten. Ik weet niet hoe vaak die voorbijkomen, maar daarmee zou je regelmatig kunnen vaststellen hoe de Daisy-voorraad zich ontwikkeld. Heb je ook een virtueel schaars goed. Misschien dat een andere plant beter is. Maak er Garden Ponds van voor mijn part. Als het maar iets is dat energie toevoegt, in plaats van onttrekt.

 

Onderneem ze!

Je hebt deels gelijk over de verspilling van resources. Ik denk dat de Bitcoin zelf opzich wel toekomst heeft, een deel van de opzet van cryptocurrency is een betrouwbaar, snel, goedkoop, transparant en efficiënt betaalmiddel te maken (het Bitcoin protocol schijnt meer te kunnen zijn dan alleen een betaalmiddel, maar hoe dat precies in elkaar steekt heb ik mij nog niet in verdiept). Nu zijn er inmiddels honderden altcoins, die ook gemined worden, waarvan je je af kunt vragen of ze wel echt gebruikt gaan worden. Zo niet is het dus verspilde energie, maar draagt wel bij aan de ontwikkeling van het fenomeen cryptocurrency.

 

De grootte van het netwerk is trouwens ook de bescherming van het protocol. Als ik het goed begrijp zou het hele Bitcoin netwerk ook kunnen draaien met een fractie van de rekenkracht die er nu voor wordt ingezet. Het risico is dan echter dat het het netwerk aangevallen kan worden door partijen met meer dan 51% van de rekenkracht van het netwerk. De moeilijkheidsgraad groeit dus eigenlijk mee met de technologie van het moment en wordt daarmee vanzelf veiliger. De rekenkracht wordt dus niet alleen gebruikt om een schaarste te creëren, maar ook een super veilig netwerk wat tevens de kracht is van de Bitcoin.

 

Ik denk echter dat je het als een geheel moet zien. Er is een totaal nieuw betaalmiddel ontstaan wat bij een kleine groep mensen al is aangeslagen. Logisch dat er kopieën van ontstaan. Uiteindelijk blijven er een handjevol over die echt succesvol zijn en echt gebruikt gaan worden, en mogelijk zeer grote invloed hebben op het hedendaagse bankensysteem. Op dit moment staat het nog in de kinderschoenen en wordt het vooral gebruikt door technici (of "nerds", hoe je het wilt noemen). Het is nog niet erg gebruikersvriendelijk en absoluut nog niet af om gemeengoed te zijn. Vanwege de forse koersstijging wel al wat bekender geworden sinds een paar maanden, er werken steeds meer mensen aan om het een succes te laten worden. Steeds meer mensen hebben minstens wel eens van de Bitcoin gehoord. Een mooie start van 2014 :)

 

Ik vind de idee van warmte verkopen wel interessant, daar had ik zelf eigenlijk nog niet echt aan gedacht als serieuze optie. Ik denk in het begin van ook nog niet echt van toepassing omdat het nog redelijk kleinschalig is (m.a.w. kan geen kas of grote ruimte verwarmen), maar er komt inderdaad wel serieuze warmte vrij (houdt nu bijvoorbeeld de schuur redelijk warm, die normaal koud is rond deze tijd van het jaar). Misschien in de toekomst eens naar kijken.

 

De hele setup naar het buitenland verplaatsen ook over nagedacht, maar op dit moment ook nog niet echt handig denk ik. Je kunt de miners goed op afstand beheren, maar soms moet er fysiek wat gebeuren en dat gaat dan dus niet, dan moet je daar weer iemand hebben die dat voor je kan doen en weet wat hij doet. Het zijn wel ideeën waar later naar gekeken kan worden als het minen echt succesvol blijkt.

 

Ik denk dat ik het voor nu het liefst dichtbij zou willen houden, tot alles stabiel werkt en ik meer ervaring heb (er zullen ongetwijfeld zaken voorbij komen die ik niet voorzien heb), en om dan al in het buitenland te zitten of afspraken gemaakt te hebben over warmte verkopen...Daarnaast denk ik ook niet dat het succes (eindigen met winst) af moet hangen van de stroomprijs. Wel iets om later naar te kijken om te besparen natuurlijk, net als de idee om de warmte te hergebruiken.

 

First things first :)

 

(PS. ik ben positief over de Bitcoin, maar ben er ook bewust van dat het grandioos kan falen. Het heeft in elk geval mogelijke potentie om nog meer te worden dan het nu is)

Link naar reactie
  • 0

Los van de vraag of het ondernemend is of niet zou ik je wel (als behoorlijk goed ingelezen persoon met een buts aan ervaring op dit vlak in vriendenkring) ernstig afraden hier nog geld in te gaan pompen.

 

Momenteel is het de moeite niet meer waard om hoogwaardige miners aan te schaffen of te huren. Had je hier een jaar eerder (of eigenlijk nog eerder) mee gekomen was het nog echt de investering waard geweest. Als je nu 1-3% van je investering omzet in winst gaat het veel zijn.

 

Zelf weten, uiteraard.

 

Protip: reken eerst ook even exact alles uit voor je er aan begint. Neem in het bijzonder ook de tijd mee dat het duurt voordat je over een professionele mine machine kunt beschikken mee vanaf de tijd van investering! Gedurende die tijd heb je namelijk wel geld uitgegeven maar kun je nog niet minen, en aangezien de moeilijkheidsgraad nogal oploopt momenteel heeft dit zeker invloed op wat je verwacht te kunnen minen. Ik ga hier verder niet op in maar 'bezint eer ge begint'

Link naar reactie
  • 0

 

Hier in Engeland kun je verdienen aan de opwekking van stroom. Plaats zonnepanelen op je dak en/of een windmolen in je tuin, dan krijg je betaald voor de stroom die je opwekt. Tegelijk mag je die stroom zelf gratis gebruiken. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan. Bouw een bitcoin-windfarm!

 

 

Haha :D das wel een toffe redenatie

Link naar reactie
  • 0

Los van de vraag of het ondernemend is of niet zou ik je wel (als behoorlijk goed ingelezen persoon met een buts aan ervaring op dit vlak in vriendenkring) ernstig afraden hier nog geld in te gaan pompen.

 

Momenteel is het de moeite niet meer waard om hoogwaardige miners aan te schaffen of te huren. Had je hier een jaar eerder (of eigenlijk nog eerder) mee gekomen was het nog echt de investering waard geweest. Als je nu 1-3% van je investering omzet in winst gaat het veel zijn.

 

Zelf weten, uiteraard.

 

Protip: reken eerst ook even exact alles uit voor je er aan begint. Neem in het bijzonder ook de tijd mee dat het duurt voordat je over een professionele mine machine kunt beschikken mee vanaf de tijd van investering! Gedurende die tijd heb je namelijk wel geld uitgegeven maar kun je nog niet minen, en aangezien de moeilijkheidsgraad nogal oploopt momenteel heeft dit zeker invloed op wat je verwacht te kunnen minen. Ik ga hier verder niet op in maar 'bezint eer ge begint'

 

Met een scrypt coin farm loopt dat wel los :)

Bezig met ontwikkeling incasso 2.0. Lanceerdatum: Medio Q1 2014!

Link naar reactie
  • 0

Los van de vraag of het ondernemend is of niet zou ik je wel (als behoorlijk goed ingelezen persoon met een buts aan ervaring op dit vlak in vriendenkring) ernstig afraden hier nog geld in te gaan pompen.

 

Momenteel is het de moeite niet meer waard om hoogwaardige miners aan te schaffen of te huren. Had je hier een jaar eerder (of eigenlijk nog eerder) mee gekomen was het nog echt de investering waard geweest. Als je nu 1-3% van je investering omzet in winst gaat het veel zijn.

 

Dat geldt waarschijnlijk voor bitcoin, maar er komen momenteel dagelijks zogenaamde 'alternatieve cryptocurrensies' uit. Daar is nog prima aan te verdienen, mits je de juiste apparatuur hebt.

Denk bijvoorbeeld aan de "Aurora" de nieuwe cryptocurrency voor IJsland of de 'Peseta' in cryptoformaat. Ik denk dat we nog maar aan het begin staan van het gebruikt van cryptocurrencies. Zeker als de overheden en banken het huidige beleid blijven voortzetten.

Link naar reactie
  • 0

 

Hier in Engeland kun je verdienen aan de opwekking van stroom. Plaats zonnepanelen op je dak en/of een windmolen in je tuin, dan krijg je betaald voor de stroom die je opwekt. Tegelijk mag je die stroom zelf gratis gebruiken. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan. Bouw een bitcoin-windfarm!

 

Of, als je mining farm heel groot is, samenwerken met een kas die je warmte van jou af kan nemen?

Bezig met ontwikkeling incasso 2.0. Lanceerdatum: Medio Q1 2014!

Link naar reactie
  • 0
Ik denk dat we nog maar aan het begin staan van het gebruikt van cryptocurrencies. Zeker als de overheden en banken het huidige beleid blijven voortzetten.

 

De belangrijkste reden dat deze alternatieven ontstaan is de hype rond Bitcoin. Iedere keer dat bitcoin in de media besproken wordt, raken er weer mensen geïnteresseerd om er ook mee te speculeren door te kopen of zelf te minen. Net als bij "echt" geld valt of staat zo'n coin bij het vertrouwen dat ze wat waard zijn.

 

Wil je hier als ondernemer ook van profiteren, dan kun je wellicht beter je eigen supercoin beginnen ('t is tenslotte open source nietwaar..), met een goedkope miner de eerste miljoenen coins eruit halen en vervolgens de speculanten binnenhalen. Kost misschien een tijdje om alle bijkomende zaken op te zetten, maar wanneer die coin aanslaat loop je binnen! Nog ondernemender zou zijn om die supercoin dan ook meteen waarde te geven...

Link naar reactie
  • 0
Wil je hier als ondernemer ook van profiteren, dan kun je wellicht beter je eigen supercoin beginnen ('t is tenslotte open source nietwaar..), met een goedkope miner de eerste miljoenen coins eruit halen en vervolgens de speculanten binnenhalen. Kost misschien een tijdje om alle bijkomende zaken op te zetten, maar wanneer die coin aanslaat loop je binnen! Nog ondernemender zou zijn om die supercoin dan ook meteen waarde te geven...

 

enige tijd geleden hadden speculanten buitengewoon grote interesse in een fysieke supercoin in de vorm van zeldzame tulpenbollen.

Ik kan iedere would be speculant en aanbieder van harte dit boek aanraden: Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds, door Charles Mackay.

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Ik ben inderdaad van plan mij in eerste instantie te richten op Scrypt-mining.

 

Ik weet dat voor SHA-256-mining als Bitcoin dure hardware nodig is wil je daar serieus aan mee doen. Denk ook dat daar grote bedrijven de echte spelers zijn (de producenten van de ASIC's) en je zelf een beetje achter de feiten aan zou lopen waardoor het 1-3% winstplaatje wel aardig kan kloppen ::)

 

Voor zover ik zie kunnen GPU-rigs voorlopig nog wel rendabel zijn voor Scrypt. Bij de Bitcoin is de diffeculty fors omhooggeschoten toen er ASIC's op de markt kwamen, omdat deze veel meer rekenkracht gaven. GPU-mining werd toen niet meer rendabel.

 

Scrypt ASIC's schijnen een stuk moeilijker (duurder) te produceren te zijn..degene die er nu aan komen lijken mij nog niet echt een bedreiging voor GPU-mining. Ze zijn duurder dan GPU's (per MH/s) en leveren een rekenkracht in dezelfde range, het enige waar ze een stuk voordeliger in zijn is het energieverbruik. Voorbeelden die ik voorbij heb zien komen (even uit m'n hoofd, kan wat afwijken maar heb):

 

Een USB ASIC die 70 kh/s doet voor iets van $130 (energie verbruik: enkele watt's)

Een wat grotere ASIC die 3000-3500 kh/s kan leveren voor iets van €1750 excl. shipping enz. uit buitenland (energieverbruik 300-400 watt)

 

GPU-mining:

R9 290 kaart doet 850-900 kh/s, kost €350-400 (verbruik ca. 300 watt)

R9 280X kaart doet ongeveer 700-750 kh/s en kost €275-300 (verbruik ca 250 watt.)

 

De bovenstaande ASIC kun je dus voor bijna dezelfde prijs zelf in elkaar zetten, en kun je morgen al hebben draaien. De ASIC is nog niet uitgeleverd, bovendien zijn er veel scams op deze markt (pre-orders die worden aangenomen, apparatuur bestaat niet en wordt nooit geleverd). De USB-ASIC's zijn behoorlijk duur maar wel super zuinig. Als de markt instort is een ASIC weinig tot niets meer waard, bij GPU-mining hou je nog wat stevige videokaarten en andere componenten over die wel wat waard zijn (al zal de tweedehands markt dan wel overspoelt worden).

 

Lang verhaal kort: SHA-256 mining is moeilijk rendabel, Scrypt valt volgens mij nog wel wat te halen :)

Link naar reactie
  • 0

Verder vraag ik me ook af wat het effect is van het aantal opgerichte coins per dag. Elke dag komen er nieuwe coins op de markt en iedereen gelooft in zijn eigen munt. Als je gaat investeren in het minen van Coins waar ga je dan op inzetten?

Of is het veel interessanter om zelf een Coin te verzinnen en uit te zetten.

 

@ Norbert, is er ook een samenvatting van dit boek (het zijn ongeveer 500 blz. ;)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Verder vraag ik me ook af wat het effect is van het aantal opgerichte coins per dag. Elke dag komen er nieuwe coins op de markt en iedereen gelooft in zijn eigen munt.

 

Dat er van alles verzonnen wordt is inderdaad waar, maar eigenlijk zijn er maar 2 cryptocurrencies die wijd gebruikt worden: bitcoins en litecoins. De laatste zijn echter pas recentelijk opgekomen, maar voorlopig nog niet met asics te minen zodat je mogelijk nog een kans hebt met niet-specifieke hardware.

Link naar reactie
  • 0

Wat dArgent zegt inderdaad, Apple weert Bitcoin applicaties en dat is allang bekend. Gelukkig bepaald Apple (nog) niet wat er verder op de wereld gebeurd. Sorry, maar er is absoluut geen sprake van een dovend kaarsje en ik vind het nogal een ongeïnformeerde uitspraak.

 

Wat betreft de nieuwe munten die er haast dagelijks bijkomen. Die hebben niet echt invloed op de Bitcoin zelf denk ik...draagt misschien hoogstens bij een de bekendheid van Cryptocurrencies (sommige zijn zo belachelijk dat ze in het nieuws komen en/of hebben onverwacht succes).

 

Je kunt heel makkelijk een nieuwe currency bijmaken (dat kan zelfs via een site geloof ik), maar dat betekent echt niets. Een currency is het pas als veel mensen er gebruik van (willen) maken, er een actief ontwikkelaars-team achter zit, het verhandelt kan worden en nog veel meer zaken. M.a.w. dat doe je niet zomaar, en veel munten hebben geen waarde/betekenis.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 199 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.