In mijn eerste post vraag ik jullie graag om assistentie en reflectie bij een interessant project waar ik momenteel bij betrokken ben.
In samenwerking met een vriend van mij uit de voetballerij ben ik momenteel bezig met het opzetten van een exclusief horecaproject. In de vorm van restaurant/nachtclub bieden wij bekend en hoger segment Nederland een luxe gelegenheid waar men kan dineren en feesten op internationaal niveau, waarbij wij ons hebben laten inspireren door steden als Miami, Londen en Ibiza. Daarbij hebben wij onder ons uitgebreide netwerk onderzoek gedaan, om de doelgroep en haar vraag/eisen nog beter te leren kennen. Het product moet immers wel 'wanted' en 'logisch' zijn..
Nu werken wij wat betreft het exploitatieplan en het investeringsplan samen met een internationaal bureau dat o.a. ervaren is met accountancy, dus wat dat betreft hebben wij de juiste kennis om het bedrijfsplan te perfectioneren.
Echter zijn er nog een hoop haken en hogen waar wij rekening mee moeten houden aangaande een horeca-onderneming. Uiteraard trekken wij ook hier specialisten voor aan indien mogelijk. Maar ik vraag de ondernemers en gepassioneerden op dit forum toch om tips en 'heads ups' waar wij, en ik in het bijzonder, rekening mee moeten houden.
Ikzelf heb een geweldig netwerk binnen de doelgroep, heb ervaring als zelfstandig ondernemer, behoor zelf tot de doelgroep en beschik over voldoende middelen om kennis aan te trekken, MAAR heb zelf geen enkele ervaring met horeca opzetten/leiden/managen.
Mijn eerste punt is dat wij de onderneming in BV-vorm willen opzetten. Wat vinden jullie hiervan en wat zijn dan essentiele zaken om op te letten? (Ikzelf heb geen ervaring met het opzetten van BV's.)
Mijn tweede vraag gaat over het feit dat ik las dat er mbt hygiene een bepaalde diploma behaald moet worden door eigenaar/leidinggevende. Betekent dit bijvoorbeeld dat ik die echt zelf moet halen? Of is het voldoende als de floor-manager/host of chefkok die wij inhuren al over deze beschikt?
Ik las een aantal threads op dit forum van jongelingen die een discotheek wilden starten, en zij stuitten op zeer kritische punten en vragen vanuit 'jullie' zijde. Dit ging voornamelijk over financien en realisme, en is op sommige vlakken gedateert. Ik hoop daarom eigenlijk dat jullie ditzelfde bij mij kunnen doen, alleen dan mbt mijn situatie. Brand het idee beargumenteerd af en wees kritisch!
O, wij werken overigens zonder banken/leningen. ;-)
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Lenn P
Lenn P
Beste members,
In mijn eerste post vraag ik jullie graag om assistentie en reflectie bij een interessant project waar ik momenteel bij betrokken ben.
In samenwerking met een vriend van mij uit de voetballerij ben ik momenteel bezig met het opzetten van een exclusief horecaproject. In de vorm van restaurant/nachtclub bieden wij bekend en hoger segment Nederland een luxe gelegenheid waar men kan dineren en feesten op internationaal niveau, waarbij wij ons hebben laten inspireren door steden als Miami, Londen en Ibiza. Daarbij hebben wij onder ons uitgebreide netwerk onderzoek gedaan, om de doelgroep en haar vraag/eisen nog beter te leren kennen. Het product moet immers wel 'wanted' en 'logisch' zijn..
Nu werken wij wat betreft het exploitatieplan en het investeringsplan samen met een internationaal bureau dat o.a. ervaren is met accountancy, dus wat dat betreft hebben wij de juiste kennis om het bedrijfsplan te perfectioneren.
Echter zijn er nog een hoop haken en hogen waar wij rekening mee moeten houden aangaande een horeca-onderneming. Uiteraard trekken wij ook hier specialisten voor aan indien mogelijk. Maar ik vraag de ondernemers en gepassioneerden op dit forum toch om tips en 'heads ups' waar wij, en ik in het bijzonder, rekening mee moeten houden.
Ikzelf heb een geweldig netwerk binnen de doelgroep, heb ervaring als zelfstandig ondernemer, behoor zelf tot de doelgroep en beschik over voldoende middelen om kennis aan te trekken, MAAR heb zelf geen enkele ervaring met horeca opzetten/leiden/managen.
Mijn eerste punt is dat wij de onderneming in BV-vorm willen opzetten. Wat vinden jullie hiervan en wat zijn dan essentiele zaken om op te letten? (Ikzelf heb geen ervaring met het opzetten van BV's.)
Mijn tweede vraag gaat over het feit dat ik las dat er mbt hygiene een bepaalde diploma behaald moet worden door eigenaar/leidinggevende. Betekent dit bijvoorbeeld dat ik die echt zelf moet halen? Of is het voldoende als de floor-manager/host of chefkok die wij inhuren al over deze beschikt?
Ik las een aantal threads op dit forum van jongelingen die een discotheek wilden starten, en zij stuitten op zeer kritische punten en vragen vanuit 'jullie' zijde. Dit ging voornamelijk over financien en realisme, en is op sommige vlakken gedateert. Ik hoop daarom eigenlijk dat jullie ditzelfde bij mij kunnen doen, alleen dan mbt mijn situatie. Brand het idee beargumenteerd af en wees kritisch!
O, wij werken overigens zonder banken/leningen. ;-)
Ik hoor graag van jullie en alvast enorm bedankt!
Mvg,
Lenn
Link naar reactie
Aanbevolen berichten
27 antwoorden op deze vraag