Jump to content
zrski
Verberg

Shake out voorbij?

vraag

18 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Praat je over het investeringsklimaat óf het klimaat voor software ondernemingen. De 'hype' is mede door een zgn. 'goed investeringsklimaat' ontstaan: er werd overal in geïnvesteerd. Instappen is thans nog maar gedeeltelijk afhankelijk van het klimaat, het plan (+ondernemer) dient goed te zijn. Het zgn. 'goede klimaat' was wellicht toch een selffulfilling prophecy?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Geen enkele ondernemer moet ervan uit gaan dat geld van een ander beter is dan geld van zichzelf. geld van een investeerder is altijd duur. Boeken over venture capital (bijv High tech Ventures John Nesheim) geven aan dat gemiddeld een rendement verwachting bestaat van 50% tot 75% per jaar voor een early stage investering. Dat is ook wel begrijpelijk als je bedenkt dat je op de beurs beleggen in Olies al 10% per jaar gemiddeld kunt maken, met een veel lager risico

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Een aantal kennissen van mij zijn momenteel bezig met het verkrijgen van investeringen. Ze hebben me verteld dat het moeilijker gaat, maar de onderhandelingen zijn naar voldoening. Of ze funding krijgen weten ze alleen nog niet.

 

Ik hoop binnenkort zelf bij een aantal venture capitalists langs te kunnen gaan en een investering te krijgen voor mijn bedrijf.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Als je op zoek bent naar funding is een goede voorbereiding HET belangrijkst.

Heb je een innovatief idee dan kun je je voor een coachplaats inschrijven bij Syntens.

Wordt je toegelaten dan ontvang je een jaar coaching en advies alsmede een startfinanciering voor je bedrijf. Hier zijn geen kosten aan verbonden, alleen een gemotiveerde inzet.

Dit jaar heeft Syntens landelijk meer capaciteit om technostarters te coachen (ca. 300 plaatsen).

Meer informatie hierover vindt je bij www.syntens.nl.

Ga je hier gebruik van maken, of heb je dat al gedaan?

Laat anderen in dit forum dan wel even weten wat je ervaringen zijn!


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De truuk om geld te krijgen ligt hem in de presentatie. Oefen deze vooral met een kritisch (niet sympathiek, begrijpend) publiek tig keer. Als je denkt dat je je verhaal goed kunt vertellen in max 15 sheets. en dat je de eerste 3 minuten iemand aandacht volledig vast weet teb houden, begin dan gerust nog eens opnieuw met een ander publiek.

Presentatie van het plan moet goed zijn in de perceptie van de luisteraar , niet in de perceptie van de zender!!

 

Let ook op de omstandigeheden, plaats, kleding tijd van de dag, etc

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Nou, nu je het zegt JA.

Want ikzelf ben ooit bij een Kapitaaldag geweest. En inderdaad, je moet jezelf goed presenteren willen financiers verder met je praten.

Misschien heeft Nah rake tips waar je je bedrijf en jezelf leert presenteren.


Voor hen die geen kennis hebben vergaard is de A gewoon drie stokje

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

"it's not the message that's important, but it's how you bring it!"

 

Die spreuk is niet geheel meer van toepassing, maar het moet wel iets zijn waar je rekening mee houdt.

 

Investeerders kijken naar meer dan het businessplan. Dingen zoals: "Kan deze persoon tegenslagen aan?" "Kunnen we hem/haar op meerdere vlakken gebruiken?" en allerlij andere persoonlijke aspecten zijn van belang.

 

Ik denk inderdaad dat Han de Ronde (nah) hier wel wat tips over kan geven. De achtergrond van forumbezoeker ken ik niet, maar wellicht dat hij/zij ook nog tips voor je heeft?


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Veel informal investeerders blijven aan de zijlijn staan, zij hebben hun handen vol aan huidige investeringen die nog geen rendement hebben opgeleverd, maar wel nieuwe funding nodig hebben.

Het geheel van een goed businessplan inclusief een verkoopplan met executiekracht dat goed gepresenteerd wordt, levert een goede basis. Een goede presentatie zonder inhoud zal het ook nooit halen.

Zorg dat je drie verhalen hebt, de 1 minuut presentatie, de 5 minuten presentatie en de details in 15 minuten.

Dit als reactie op de reacties van de vraag.

Is de shake-out voorbij, nee dit blijft een constant proces, de zekerheid die je hebt is dat het verandert, hou je daar aan vast


Man-it BV

Erik Hameink

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Om nog iets teo te voegen aan ijn post van 6 maart: tracht je in te leven hoe de financier zich voelt als hij geld geeft aan jou. Net als iedereen denkt hij/zij hoe krijg ik het weer terug, hoeveel en wanneer. Daarnaast zal hij inschatten ben jij de persoon die dat waar kan maken. Hoe kom je dus vertrouwenwekkend over.

Een eerste stap is dan duidelijk te maken dat je zijn/haar gevoel begrijpt.

Dit heet ook wel een elevator pitch.

Kort neerzetten hoe interessant je voorstel is, hoe snel er geld verdiend kan worden, waarom jij de goede persoon bent om dat waar te maken en wat je van de investeerder verwacht (hulp, netwerk, betrokkenheid)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Waar ik een beetje droevig van word, is één van de bevindingen van de EC in haar rapport Competitiveness and Innovation, waaruit blijkt dat slechts 30% van alle Nederlands VC kapitaal naar high-tech sectoren gaat. Nederlandse VC's investeren dus weinig in innovaties. Bovendien publiceerde het Finnacieel Dagblad in november 2001 dat slechts 7% van de 10,8 miljard euro die Nederlandse VC's in 2000 ter beschikking hadden naar Nederlandse bedrijven ging. Daar word ik droevig van.


Je reis naar de toekomst wordt een succes als je alleen die dingen uit het verleden meeneemt die je positieve energie geven. Michael Lewis, 2000.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Gelezen in nieuwsbrief van Skillcity.nl

 

Het durfkapitaal ligt niet meer op straat. De vele faillissementen van jonge ict-bedrijven hebben investeerders kopschuw gemaakt. Toch wordt er nog steeds geld gestoken in veelbelovende firma's en projecten.

Onder de titel Wie durft? portretteert de Computable in een serie artikelen een aantal exponenten hiervan en peilt het klimaat in de Nederlandse ict-sector.

 

Helaas heb ik op http://www.computable.nl niet kunnen vinden waar het precies staat.

 

Mocht jij het wél gevonden hebben, wil je dat dan please melden hier?


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

*** Gelezen *** gezelezen *** gelezen ***

 

Venturemedia telde in februari 2002 : 42,9 miljoen euro venture capital investeringen in Nederland. Dat is een stijging met 25,7 miljoen ten opzichte van de 17,2 miljoen euro die in januari 2002 werd geteld. De 42,9 miljoen betreft vier investeringen. Van de overige vijf was het bedrag onbekend. In totaal werd in negen bedrijven geïnvesteerd. Financiering ontvingen Mapper Lithography, NedStat, Avantium Technologies, Catalpa, Sitecast, Zimec IT Services, Plasdan-Metaco Europe, Mchannels en Simuworld. Het aantal van negen investeringen en het getelde bedrag zijn relatief hoog in vergelijking met de investeringsactiviteit van het afgelopen half jaar. Vorig jaar werd alleen in januari, februari, mei en in september een hoger bedrag geteld. De totale investeringen voor februari lagen ongeveer even hoog als in februari 2001 toen 43,1 miljoen euro werd geteld. De waarneming dat de investeringen in technologiebedrijven de stand van de Nasdaq met een vertraging van twee maanden volgen is nog steeds intact. In december steeg de technologiebeurs tot ver boven een stand van 2000 en in februari bereikte het totaal aan technologie-investeringen in Nederland een waarde van 36,8 miljoen euro (getelde investeringen uitgezonderd Catalpa), een forse stijging ten opzichte van de 17,2 miljoen euro van januari. Er zijn meer aanwijzingen dat de bodem in de markt voor venture capital onderhand is bereikt. De afgelopen maanden werden nieuwe investeringsfondsen geopend bij Antea Participaties, de Amsterdamse Human Capital Funds en bij MeesPierson Private Equity. De laatste heeft inmiddels een bedrag van 25 miljoen euro opgehaald. Alle drie de fondsen bundelen de inleg van informele investeerders en maken gebruik van hun expertise om jonge ondernemingen te coachen. De vorming van de fondsen is een indicator voor het aantrekken van de venture capital markt, omdat de investeringshausse van eind jaren negentig enkele jaren daarvoor werd voorafgegaan door grotere activiteit onder kleinschalige investeerders.


Voor hen die geen kennis hebben vergaard is de A gewoon drie stokje

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Eens kijken of dit werkt Kermie:

 

Hier alle referenties "wie durft" in computable, gevonden via google

 

Ligt het nou aan mij (misschien niet goed gelezen), of spreken dit soort onderzoeken (zoals die van EC en van Venturemedia) elkaar niet voortdurend tegen?


HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De link werk! Thanks for finding out! Staat voor iedereen wel interessante dingen in (denk ik)?

Maareh ... kon niet direct de  serie artikelen vinden over het investeringsklimaat en het durfkapitaal vinden in de Nederlandse ict-sector.  

Maar dat komt miskien omdat ik hier aan de lopende band op een langzame band zit?

 

Enneh ... je hebt het goed gelezen hoor: ze spreken elkaar tegen? Maar zullen zich wat dat betreft indekken omdat ze een andere invalshoek gebruiken?

Het blijft een amasing world after all !!!

 

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De European Tech Tour, een evenement van een groep internationale top-venturecapitalists, doet eind mei voor het eerst Nederland aan.

Na selectie krijgen twintig Nederlandse technologiebedrijven de kans in contact te komen met deze verstrekkers van kapitaal. De toer bewijst volgens de organisatie dat "investeerders het gevoel

hebben dat teveel lucht inmiddels uit de techsector is

weggelopen".

Meer informatie: http://www.emerce.nl/archives/nieuws/Kapitaal/13756.html

 

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 13 leden online en 174 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept