Jump to content
loesje76
Verberg

Tips voor het opstarten van een internetwinkel en voor importeren vanuit azie

vraag

Hallo,

Al geruime tijd ben ik me aan het orienteren op het opstarten van een eigen internetwinkel.

Nu heb ik enkele mooie producten gevonden, met name in China, Korea en Amerika. De meeste bedrijven willen verzenden dmv Fedex of Upc, maar dit is erg duur (wordt in verhouding te duur). Nu zoek ik meer informatie over andere opties, bijvoorbeeld het opkopen van wat ruimte in containers. Wie kan mij hier meer over vertellen, of heeft nog andere tips hoe ik de spullen goed en goedkoop hier kan krijgen (hoeft niet snel).

Verder zijn alle mogelijke tips en adviezen tav het opstarten van een internetwinkel en tav import van harte welkom!

Alvast bedankt!

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

16 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Op www.asiansources.com vind je alle info over dit soort kwesties. Zie links op deze site: Cargo & Freight > Useful Contacts. Ik ben zelf bezig geweest met het importeren van spullen uit Taiwan naar Rotterdam, kost geen reet.

 

Ow ja, als je een redelijk voorspelbare voorraadplanning hebt, kun je behoorlijk besparen op je transportkosten. Ik zou dan kiezen voor zeetransport, dit duurt het langst, maar is het voordeligst. Zorg wel dat je goederen zijn verzekerd door de transporteur, kost weinig en kan veel ellende besparen. Als je nog een transporteur in Taiwan nodig hebt, laat het maar weten.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Zorg wel dat je goederen zijn verzekerd door de transporteur, kost weinig en kan veel ellende besparen.

 

Beter is het om de goederen in nederland zelf te verzekeren. Op de kostprijs van de lading kan je dan tevens een percentage te verwachten winst meeverzekeren. Gaat de lading dan verloren, zit je tenminste niet een tijd zonder inkomen. Immers de volgende zending zal weer een aantal weken op zich laten wachten.


Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hoi,

Bedankt voor de reacties,

Ik heb de site van asiancources bekeken en er staat inderdaad een bulk informatie op qua bedrijven, mogelijke manier om te verzenden e.d.

Maar:

wat is een betrouwbare verzendwijze

wat is het minst kostbaar???

las dat een van jullie schreef dat het allemaal geen drol kost vanuit bijvoorbeeld Taiwan, tot nu toe heb ik over China gehoord dat zo'n 5 a 6 verhuisdozen vol al snel een 200 euro kost als ik die ruimte in een container wil huren. Dan schijnt er in Rotterdam nog eens zo'n 100 euro bij te komen?!? Klopt dit?

Ik zoek met name opties om te verzenden vanuit China & Korea

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLLLLP

En een gelukkig nieuwjaar! ;)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

300 euro voor 5 verhuisdozen kan wel heel erg duur zijn, ligt aan de producten die erin zitten en de waarde waarvoor je ze weer kan verkopen, snappie! ;)

In mijn geval is het nogal wat omdat ik me dan moet beperken tot de kleine producten, een aantal goederen wordt dan al te duur om te importeren. Als ik een berichtje krijg dat het vanuit Taiwan geen scheet kost, dan wordt ik nieuwsgierig.

Maar goed; gaarne reacties van mensen die me meer kunnen vertellen over de opties om te verzenden/ versturen/ verschepen en de kosten die dit met zich meebrengt.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

hoi

 

als je nog een importuur kunt vinden kun je de kosten van een container delen een container uit dubay kost maar €1400,

of vraag ook meerdere prijsen op. als ze merken dat je vaker van hun diensten gebruik maakt daalt de prijs gelijk

 

gr sprinter

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ben je al zelf naar Azie geweest? Of doe je het allemaal regelen via internet? Een vroegere baas van mij betaalde ongeveer 20.000 euro per container. Maar het probleem was dat er dingen bij zaten dat voor een bepaald gas zorgde. Hij had namelijk lijsten laten inporteren vanuit China en die bleken nog nat te zijn van de verf. De container was al wel in Rotterdam aangekomen maar de douane ging de container dus onderzoeken.

En dat ging hem 300 euro per dag kosten. Hij moest er een week op wachten.Dus goed uit kijken met wat je koopt. Het beste is om naar het land zelf te gaan en zorgen dat je daar een agent krijgt. Het kost je wel wat maar ik neem aan dat je de taal niet zo goed kent. Maar het probleem is wel bij groothandels dat je niet zomaar van alles wat kan kopen bij verschillende groothandels. Ze praten daar echt over aantallen van 100.000 anders zeggen ze bekijk het maar. Het beste is dus om een marktonderzoek te starten.Kijken hoeveel producten je op jaar basis zult verkopen. Kijk eens op deze site

http://www.kvk.nl/artikel/artikel.asp?artikelID=36599&sectieID=3

Je moet ook goed uit kijken wat ze allemaal in de container stoppen.

Ik zag laatst op CNN wat de gevaren van het importeren kunnnen zijn.

Ze hadden het daar over drugs en bommen. Als de douane de container gaat controleren en ze komen een drug tegen dan ben jij er aansprakelijk voor. :'(

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

kortom: er kleven dus veel risico's aan het zelf willen importeren vanuit het verre oosten. is het in sommige gevallen niet handiger en verstandiger een importeur te zoeken die dit alles voor je regelt. ik geef toe, je raakt een deel van je marge kwijt, maar daarvoor heb je ook minder risico en minder kosten.

 

ik zou dit ernstig in overweging nemen.


Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hallo loesje,

Voor het opzetten van een eenvoudige internet winkel kun je eens kijken bij www.mijnwinkel.nl. Wat je nodig hebt zijn foto's van de artikelen en een exelbestand van de artikelen en 15,00 euro per maand.

Het is allemaal erg simpel opgebouwd.

Wij werken er nu al een bijna een jaar met dit bedrijf.

Groeten Ingrid

www.desprookjeskamer.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Guest Verwijderd account

Hallo Loesje76, Bel eens met MCtrans tel: 020-653 5840 en vraag naar Rutger. Dit is een koreaans transportbedrijf en ze kunnen je veel info geven over manieren van transport risico's etc. Wij doen al langere tijd prettig zaken met ze.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

is het inmiddels gelukt met het importeren? ik heb niet alles gedetailleerd doorgelezen, en ik weet niet hoe groot jouw artikelen zijn, maar wat ik meestal doe is het volgende:

- je laat de leverancier per boot versturen, tot rotterdam, FOB noemen ze dat.

- je zoekt een agent in Nederland die het door de douane haalt en naar jou opstuurt.

 

Ikzelf was tot dusver maar rond de 100 a 200 dollar kwijt voor verzending per boot, en rond de 200 a 600 (afhankelijk van gewicht) om het thuis te krijgen. Je zou kunnen informeren bij EGL, die heeft redelijke prijzen.

 

Ikzelf vind dat het heel erg afhangt van type product of je het zelf laat versturen of uitbesteedt aan een bedrijf. Als het gaat om hoge bedragen met veel risico's kan je het beter niet zelf doen, maar als de bedragen niet zo hoog zijn en er niet zoveel mis kan gaan, dan kan je het volgens mij wel zelf proberen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

hallo,

 

ik weet een internetbedrijf dat gevestigd is in [spam verwijderd], heb er al een paar dingen bij gekocht, ze verzenden met china post, dus heel goedkoop slecht 5 euro verzendingskosten hoeveel je ook koopt en kreeg het binnen de 5 dagen thuis.

 

heb ook nooit moeten betalen voor importkosten.

 

ik denk dat de site nog in opbouw is maar ik kreeg alvast mijn mp4 tjes thuis. :)

 

www.spammerdespammerdespam

 

laat me iets weten wat jullie ervaringen zijn indien je iets kocht.

 

MOD-Edit: Beter laat dan nooit: spam verwijderd, domeinnaam staat op naam van de poster

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hallo,

Ik ben Hbo student en wij moesten voor YEN een bedrijf oprichten en goederen verkopen. Wij hebben dat gedaan en uiteindelijk uit Taiwan 1000 stuks tandborstels besteld. Het kostte ons in totaal 1410 Euro voor de bestelling maar dat is niet alles. Toen het naar Nederland kwam moesten 286 euro betalen. Ze zijn met vliegtuig gekomen en wij hebben 2 dozen van 12 kilo gekregen. Mijn vraag is: zijn dit kosten normaal of missen wij iets? Ik las op KvK dat aangifte doen maar het is allemaal onduidelijk voor ons. Kan iemand alstublieft uitleggen wat moesten we en wat moeten we allemaal doen.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 220 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept