• 0

Waar erger je je aan/wat mis je bij je huidige hosting provider/domein boer?

Omschrijving van je concept:

Graag zou ik van jullie willen weten waar je je aan ergert, en/of wat je mist bij je huidige hosting provider/domein boer.

 

Zelf erger ik me altijd aan de drukke, ouderwetse of lelijke websites die zo ongeveer elk hosting bedrijf heeft (nooit eens een keer echt duidelijk!), ook de onoverzichtelijke control panels (of gebrek aan) helpen niet mee... Volgens mij moet dat beter kunnen :)

 

Zijn er bijvoorbeeld ook dingen die je verwacht te kunnen doen in je control panel, maar dit helemaal niet kan? Zoek je een dienst die je nergens kunt vinden? Of vind je bepaalde informatie altijd lastig te vinden?

 

Ik vraag dit natuurlijk niet voor niets, want ik wil er graag iets aan doen. Ook mijn eigen website valt namelijk in bovenstaande categorie, dus de vragen zijn natuurlijk wel een beetje in mijn eigen belang :)

 

Om een beetje onderscheidend te zijn in de drukke wereld van webhosting is lastig, maar ik geloof wel dat dit te doen is. En ik hoop natuurlijk dat jullie me hierbij kunnen helpen :)

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Veel sites van concurrenten bekeken en bij mezelf nagegaan waar ik me aan erger.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Een webhosting en domeinregistratie dienst aanbieden die zeer gebruiksvriendelijk en onderscheidend is, en daarnaast een gat opvult waar de andere hosting bedrijven steken laat vallen.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

De meeste andere webhosting bedrijven hebben m.i. geen duidelijke focus, in ieder geval niet op de website, het is allemaal veel te druk. Daarnaast is het controlepaneel dat wordt aangeboden vaak niet gebruiksvriendelijk of zijn er meerdere controlepanelen (een voor support, een voor de hosting instellingen en een voor de administratie).

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen de problemen/ergenissen/pijnpunten te kunnen bepalen waar een (hosting) klant vaak mee worstelt. Wat zou je zelf bijvoorbeeld graag zien? Waar zou je graag geld voor willen betalen, maar niemand bied het aan?

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ik irriteer me nergens aan want ik heb een leuk hosting bedrijf met aardige jongens die binnen een dag mijn stupide vragen beantwoorden. Wat me wel opvalt is dat je prijzen aan de hoge kant zijn. Zit er wat bij in die prijs wat ik over het hoofd heb gezien? Verder zou het fijn zijn als er een demo beschikbaar is voor de backend zodat je kunt kijken of het wat is.

Link naar reactie
  • 0

Wat ik vaak mis op de websites van hostingproviders is de keuze voor een doelgroep.

 

Bij jou zie ik dat ook. Aan de linkerkant ga je in heel simpele bewoordingen aan een bijna-leek uitleggen wat een domein is en dat je voor je website een "plekje" nodig hebt, aan de rechterkant zet je het nieuws dat je domeinen nu voorzien zijn van "DNSSEC".

Link naar reactie
  • 0

Wat jullie zeggen ben ik me inderdaad van bewust, zowel qua prijzen als qua focus/doelgroep. Neem daarom ook niet mijn huidige site als uitgangspunt. :) toch bedankt voor die feedback, dot wordt altijd gewaardeerd!!

 

Het is de bedoeling om een geheel nieuwe website etc neer te zetten en daar zoek ik dus hulp voor in de vorm van het vinden van de pijnpunten waar mensen mee worstelen bij hun huidige provider. Wat kan er beter, waar erger je je aan, wat zou nou echt handig zijn en vooral, wat zou je overhalen om over te stappen! :)

 

e.e.a. Natuurlijk er vanuit gaande dat de uptime en service gewoon goed voor elkaar zijn.

Link naar reactie
  • 0

Als je je wilt onderscheiden geef je, wat mij betreft, juist wèl keiharde cijfers (ik hint naar je uptime uitleg ;) ) Mijn voorlaatste hoster had op zijn site staan dat scripts maximaal 30CPU seconden mochten draaien, dat ik 150 queries per minuut mocht doen, etc etc. Ik vind die limieten op zich nog niet eens zo interessant maar het is wel een teken dat de hoster het serieus neemt en, belangrijker nog, de technische kennis in huis heeft om zo'n soort omgeving goed op te zetten.

 

Zet ook een lijstje met alle extensies je al hebt neer. Leuk dat je extensies op verzoek wilt installeren maar ik weet nu niet of ik straks vijf verzoeken moet doen en hoe lang ik dan moet wachten terwijl je misschien alles gewoon hebt.

 

Gros van de gebruikers zal standaard pakketten installeren als Wordpress. Ik vind niet terug op je site of dat kan draaien bij je.

 

Het barst van de zolderkamerhosters, eenpitters met reselleraccountjes. Je kunt je onderscheiden door 'we' uit te lichten op je site: foto's van die nerds die alles aan de praat houden :D

Link naar reactie
  • 0

Je hostingpakketten zijn astronomisch duur vergeleken bij andere aanbieders. Voor minder geld krijg ik bij andere aanbieders 12 GB opslagruimte, onbeperkte mailadressen, 50 databases en meer.

 

De pakketten zijn erg beperkt en zijn slechts voor een kleine doelgroep interessant. Voor die doelgroep zal de prijs echter een dooddoener zijn.

 

Ook de domeinregistratie ligt qua prijs ruim boven de norm.

 

De content van de homepage is op mijn scherm (17", 1920x1080) te kort en trekt de footer naar boven toe, wat een hoop witruimte onderaan oplevert.

 

Geen SLA en geen servicegaranties. Nog een dooddoener, zeker voor zakelijke klanten.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor alle suggesties en feedback, maar zoals ik in mijn vorige berichtje ook al zei, ik zoek geen feedback op mijn huidige website/aanbod, maar juist een antwoord op mijn eerste post... Ik heb daarom mijn handtekening maar even weggehaald. Toch bedankt!

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor alle suggesties en feedback, maar zoals ik in mijn vorige berichtje ook al zei, ik zoek geen feedback op mijn huidige website/aanbod, maar juist een antwoord op mijn eerste post... Ik heb daarom mijn handtekening maar even weggehaald. Toch bedankt!

 

Als je de hints / tips / suggesties niet uit reacties op je eigen site kunt halen dan stel je denk ik te moeilijke vragen.

 

Je vraag 'Waar zou je graag geld voor willen betalen, maar niemand bied het aan?' is sowieso volstrekt onzinnig. Er zijn zat hostingpartijen die serveromgevingen aanbieden waarop alles kan. Maar tegen een prijs.

Link naar reactie
  • 1

Ik erger me aan alle uitval die ik niet zelf veroorzaak, aan prijsstijgingen, aan ongevraagde aanbiedingen, aan systeemlimieten, aan netwerkstoringen, aan DDOS aanvallen, aan SPAM, aan doorgedraaide cookie regelgeving, aan nutteloze forumtopics en aan van die ijskoude vriesregen op m'n voorhoofd tijdens fietsen met tegenwind. Wat ga jij daar aan doen?

 

Heb je je huidige klanten al gevraagd waar zij zich aan ergeren?

Link naar reactie
  • 0

[*]Ik zit met sommige bij een niet communicerende pauper tent, maar kost niemand iets teveel. En het werkt

[*]ik zit met sommige bij een te dure afstandelijke tent, maar dat was vanwege wat exotische domeinen en bereken het gewoon door.

[*]Ik zit met sommige bij eenpitter tent wat risico vol is, maar hij gaat er tenminste voor en tot nu maakt hij dit waar

[*]Ik zit bij een tent die niet goed communiceerd, maar waarvan ik weet dat ze er om 3 uur s'nachts voor gaan als er problemen zijn. Tja Friezen, ze zeggen niets teveel maar ze staan er wel.

 

Dit is ook niet wenselijk, maar dat is het voor nu :)

 

Mmint stelt de juiste vraag. Nieuwe site in 2012 wat impliceerd dat je al langer bezig bent dan 2 jaar en volgens mij nu denkt aan verbeteringen in je dienstverlening of een hook om marketingtechnisch nieuwe klanten te benaderen. Allebei prima.

 

Maar goed kijk naar een transip of hostnet of zelfs een hele kleine speler ala 86id.nl en dit (ondanks dat je dit niet wilt) koppel naar jouw huidige site en dus dienstverlening dan ligt de bar aardig hoog, wil je dan überhaupt deze vraag "algemeen" stellen? Want dan is er inspiratie voldoende.

 

Vraag het je eigen klanten wat zij willen, missen en/of wensen zijn. Is proactief, betrokken en geeft je een beter beeld van wat de wensen uit jouw directe netwerk zijn (lees degene die je direct de volgende klanten kunnen opleveren). Ik geloof dat een speler zoals jij niet snel in zoekmachines nieuwe klanten zal vinden, dus zal het uit je netwerk moeten komen (is een grove aanname, maar gezien de vele kleine partijen onder druk wel een onderbouwde).

 

Met hosting is het simpel (naar mijn mening). Het moet doen wat het moet doen, en flexibiliteit bieden waar het belooft dit te bieden. Wil jij noobs als ik als klanten dan regel jij alle zaken (bereikbaarheid, snelheid en flexibiliteit), wil je experts als klanten dan moet je in jouw backend alle faciliteiten gebruikersvriendelijk voor e-mail instellingen, subdomeinen, DNS, cornjobs, basis opensource pakket installs, pool rechten voor .net gebruikers etc aanbieden (of dat laatste juist niet).

 

PS wel een ding wat ik vaak tegenkom is dat hosting partijen geen white label achtige constructie aanbieden. Voor reclamebureaus met een "full service" constructie is het wenselijk dat klanten weten dat facturen e.d. van hun "bekende partij" afkomen. Maar wij zitten bijvoorbeeld niet te wachten op die 2, 5 10 euro boekhouding. Teveel werk tegen praktisch geen marge. Is misschien iets om over na te denken, als dit jouw niche kan zijn. Aangezien hostingpartijen een mooie geautomatiseerde boekhoud / facturatie systeem hebben.

 

Micha

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor alle suggesties en feedback, maar zoals ik in mijn vorige berichtje ook al zei, ik zoek geen feedback op mijn huidige website/aanbod, maar juist een antwoord op mijn eerste post... Ik heb daarom mijn handtekening maar even weggehaald. Toch bedankt!

 

Als je de hints / tips / suggesties niet uit reacties op je eigen site kunt halen dan stel je denk ik te moeilijke vragen.

 

Je vraag 'Waar zou je graag geld voor willen betalen, maar niemand bied het aan?' is sowieso volstrekt onzinnig. Er zijn zat hostingpartijen die serveromgevingen aanbieden waarop alles kan. Maar tegen een prijs.

 

Volgens mij is mijn vraag vrij helder hoor, en heeft niet direct iets met mijn eigen website te maken. Ik probeer gewoon te achterhalen waar behoefte aan is... Dat je een vraag volstrekt onzinnig vindt, dat vind ik nogal erg kort door de bocht... Tuurlijk, technisch gezien wordt alles aangeboden, als je maar betaald, maar wat ik probeer te achterhalen hoeft niet perse technisch te zijn.

 

Een van mijn ideeën is bijvoorbeeld om een zeer eenvoudig control panel aan te bieden waarin de klant alles kan regelen (hosting instellingen/administratieve wijzigingen/support etc) terwijl de meeste hosting partijen dit allemaal hebben gescheiden in verschillende control panels. Zo zijn er vast nog veel meer dingen die het voor de klant allemaal een stuk makkelijker maken, en dat is eigenlijk precies wat ik probeer te achterhalen...

Link naar reactie
  • 0

[...]

PS wel een ding wat ik vaak tegenkom is dat hosting partijen geen white label achtige constructie aanbieden. Voor reclamebureaus met een "full service" constructie is het wenselijk dat klanten weten dat facturen e.d. van hun "bekende partij" afkomen. Maar wij zitten bijvoorbeeld niet te wachten op die 2, 5 10 euro boekhouding. Teveel werk tegen praktisch geen marge. Is misschien iets om over na te denken, als dit jouw niche kan zijn. Aangezien hostingpartijen een mooie geautomatiseerde boekhoud / facturatie systeem hebben.

 

Micha

 

 

 

Bedankt voor je reactie, maar vooral bovenstaande stukjes zijn de dingen waar ik iets aan heb! Dit zijn de ideeën waar ik naar op zoek ben! Bedankt!!

Link naar reactie
  • 0

Een van mijn ideeën is bijvoorbeeld om een zeer eenvoudig control panel aan te bieden waarin de klant alles kan regelen (hosting instellingen/administratieve wijzigingen/support etc) terwijl de meeste hosting partijen dit allemaal hebben gescheiden in verschillende control panels. Zo zijn er vast nog veel meer dingen die het voor de klant allemaal een stuk makkelijker maken, en dat is eigenlijk precies wat ik probeer te achterhalen...

 

Mooi dat mijn reactie in jouw straatje past, maar wat ik verder heb gezegt en andere hebben aangedragen voegen ook heel veel toe aan juist dit punt (de bovenstaande quote). Opzoek gaan naar een een USP is prima, en weten waar je onderscheidend kan zijn ook. Maar vooral zorg eerst dat de basis (dienst, prijs en service) op een gewenst niveau is.

 

Dat dingen altijd beter kunnen ja en eens. Maar gescheidenheid van instellingen binnen controlpanels is veelal ook wenselijk. Zowel spitsing van functionaliteiten op basis van zaken die wederkerend zijn of zaken die expertise vereisen of eenmalig zijn. Zoals ik al eerder zei, kijk eerst eens naar andere partijen en zorg voor je eigen basis.

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Ik heb er meer dan 1.

De ene biedt email en hosting ruimte bij mijn internet toegang. Om de haverklap is de site uit de lucht, email komt niet aan, dus die gebruik ik helemaal niet voor de hosting.

 

2 niet door mij zelf gekozen providers kregen domeinen van mij toegewezen door ICANN, nadat een eerdere hostingprovider failliet ging door financiëel gerommel van de directie. Deze hostingruimte wordt steeds andere privileges toebedeeld, waardoor je er niet op aan kunt, dat je site die er de ene dag is opgezet en er de andere dag nog onaangetast staat. Er kan ongewenste reclame bij gezet zijn. Er kunnen pagina's verdwijnen, hele stukken van de site zijn soms onvindbaar. Hier staan domeinen geregistreerd, die ik niet zomaar kan verhuizen, dus gebruik ik forwarding naar de werkelijke inhoudelijke site. De email hosting gebruik ik wel en geeft meestal geen problemen.

 

Een derde is kortgeleden doorverkocht naar een ander bedrijf, die de betaalde hosting ongevraagd verruilde door gratis hosting met reclame die ik niet wil. De functionaliteit werd gewijzigd, zodat mijn site een puinhoop werd. Noodgedwongen haal ik daar nu alles weg.

 

Ik heb alle backups overgezet naar de hostingruimte van een 5e bedrijf, om mijn website te herstellen. Deze biedt niet de functionaliteit die ik eerder had, maar voorlopig kan het er mee door. Tot ik gisteren zag, dat mijn aanpassing in veband met de BTW verhoging ineens was verdwenen. Nu staat alles te koop met 19% BTW.

 

Hopeloos, die internet services.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik mis helemaal niets bij mijn hosting provider. Het scheelt misschien ook dat mijn website meer voor het hebben van is. Mijn werk haal ik voor ruim 90% binnen via mond op mond reclame.

Als schilder heb ik natuurlijk minder eisen aan een hoster dan bijvoorbeeld iemand die een webshop begint.

Op een klein .php scriptje na voor het formulier bestaat mijn site alleen uit een simpele .html code.

De kosten: tientjeswerk op jaarbasis.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 275 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.