Jump to content
Christine
Verberg

hobby of bedrijf [track en trace gestolen goederen]

Het verschil tussen een hobby project en een bedrijf wordt snel duidelijk als je iets in elkaar flanst en dan denkt "he, daar kan ik een product van maken". Maar dat is wel ff wat anders.

 

Mijn motor was gestolen, verzekerd, dus nu een andere gelijkwaardige. Ik woon in Amsterdam Nieuw West, dus ik denk "dat gaat me niet nog 's gebeuren". Hij is gestolen terwijl ik tien etages hoger lekker lag te slapen, of misschien was ik wel aan het werk of een boek aan het lezen. Dus met een oude Android telefoon maak ik een sensor, een app die beweging detecteert en mij dan onmiddellijk een SMS stuurt. Ook worden de GPS coordinaten vanaf dat moment naar een server gestuurd, en met een tweede app kan ik dan precies zien waar de motor is. In een dag twee apps en een server geprogrammeerd, en dan twee dagen testen en tweaken, en dan werkt het. Nog even de "uitvindersdoos" erbij om een voeding te maken voor de usb van de telefoon op de accu van de motor.

 

En dan is er het moment dat je denkt "hmm. daar is zeker een markt voor". Maar dan moet ik een goede identificatie maken, dat mensen niet elkaars data kunnen opsturen of uitvragen, er moeten wat settings komen voor het telefoonnummer (nu hard ingeprogrammeerd), en andere settings, wil je wel of niet gps data en zo, wat meer beveiliging, en voor je het weet heb je een project van een paar maanden gecreeerd om een commercieel product te maken. En dan heb je nog niks verkocht. Eigenlijk wil je dan ook een kit bijleveren voor de voeding, en wellicht de oude telefoon, en een deal maken met een telecom provider voor sim cards, en ....

 

Ik hou het gewoon bij een hobbyproject voor het beveiligen van alleen mijn eigen motor :-)

 

 

Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Ik ken het gevoel. Heb je een idee dat helemaal klopt. En dan ga je nadenken over de toekomstige gebruikers. Wat die allemaal stuk geen maken, voor lastige vragen gaan stellen, nog meer gaan eisen, enzovoort. Gebruikers, je kunt ze er gewoon niet bij hebben ;D

 

Helemaal waar. Maar het is meer dan dat. De kwaliteit van je product moet voor een commercieel product zoveel hoger zijn dan wat je zelf in elkaar flanst, dat is een heel ander verhaal.

 

Het is wel heel leuk om wat draadjes aan elkaar te solderen en een auto-sigarrette-usboplader om te bouwen en zo. Maak ik het commercieel dan moet ik nadenken "wat als de zekering niet klopt en door mijn apparaatje brandt een motor uit?"

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

De essentie van mijn ding is de bewegingssensor die een sms'je triggert zodat ik snel mijn hockeystick kan pakken en naar beneden kan rennen. Motordieven zijn iha doortrapt genoeg dat ze snel een check doen op tracking apparatuur. Ze beginnen je knipperlicht kort te sluiten, dan stoten ze de motor aan, het alarm laat de lichtjes knipperen en dan knapt de zekering.

 

Ik heb een schijfremslot dat gaat piepen, dan gaan ze daarmee aan de slag, en kan mijn telefoon rustig een sms'je sturen :-)

Daarna vinden ze de telefoon en trappen die stuk, maar dan sta ik er al met mijn hockeystick.

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Waarom geen goed slot en blijven verzekeren?

Ik weet nog van mijn zoon. Die gebruikte een handig en klein wielslot. Was niet zomaar te verwijderen. Zelfs door slijpen niet. Dit verlaagde dacht ik ook de verzekeringspremie, maar weet niet zeker.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik ken wel iets wat er op lijkt, een bicycle alarm. Dit is dus een ding en dat maak je vast om een stang en zodra er beweging is gaat dat ding een herrie maken. Jammer is dat je deze moet ontgrendelen. Dus als je nou iets maakt dat je met je telefoon via Bluetooth uit zou kunnen zetten lijkt me dat best vet! NFC chip, mobiel er langs en je motor is weer beveiligt/onbeveiligt.


Mijn webshop met Xiaomi producten!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik kan je de volgende boeken aanbevelen:

 

Lean Startup

Startup Playbook

 

Dat een idee nauwelijks 10% van de effort is, zal je vroeg of laat achter gaan komen.

Je product zal zichzelf min of meer moeten verkopen en een pijn weg moeten nemen bij een consument.

Zonder daarbij een hele lijst met features op te stellen.

Want al die extra's zal de consument niet gaan overtuigen is mijn mening.

De basis (gestolen goederen tracken) is de pijn die je wegneemt, en dat moet solide werken.

Waarin verschilt jou idee met die van bestaande oplossingen?

 

Fake it: Ga vandaag eens koud uitbellen en het product verkopen. Of maak een website waarop je het aantal clicks op een KOOP button registreerd.

 

Verkoopt het niet? Dan is er iets mis met het product en/of ga je na een duur prototype vastlopen op het niet kunnen verkopen van je product.

 

 


Webdeveloper, Electrical Engineering, Prototype builder, Kickstarter

Zoekende naar investeerders

www.spruce.nl | www.twitter.com/spruceNL

Link to post
Share on other sites
 • 0

Zoals voorgaande schrijver(s) al gemeld hebben, bestaan er al goede tracking systemen. Deze zijn al geruime tijd op de markt en worden in grote getalen ingebouwd (vooral in het hogere segment).

 

De eerste vraag die je voor jezelf zult moeten beantwoorden is: Waarin is mijn systeem uniek en beter dan de bestaande systemen? Bedenk, dat de hardware alleen in de markt niet te verkopen is. Er zal ook de nodige software aan te pas komen, waarmee je het voertuig kunt lokaliseren (eventueel met een alarm systeem bij onbevoegd bewegen)

 

Ik wens je veel suc7

Hans Bertram


Hans Bertram

te vinden op www.PowerFinance.nl voor Excel applicaties en www.BertramBolsius.nl voor trainingen en voordrachten

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 287 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept