• 0

Inbindmachine oplossing

Ik ben zzp-er en geef trainingen waar ik cursusmateriaal bij gebruik.

Hier gebruik ik een inbindmachine voor waar ik nu een betere oplossing voor zoek.

 

Bij de aanschaf van mijn huidige inbind-ponsmachine is mij door de verkoper geadviseerd om met inbind-ringen te werken omdat bij thermisch inbinden er pagina's uit kunnen vallen na het inbinden wanneer je wat dikkere boekjes maakt.

Wat is jullie ervaring hiermee?

De handmatige-ponsmachine kost mij namelijk veel te veel tijd om te ponsen en de vellen door de ringetjes te plaatsen.

 

Om te voorkomen dat ik een tweede apparaat koop waar ik niet tevreden over ben vraag ik aan jullie om advies.

Is er iemand die mij hierin kan adviseren of een bedrijf weet die mij hierin kan adviseren?

Het cursusmateriaal is altijd A4 voormaat en is maximaal 90 vellen dik per boekje.

 

Alvast bedankt,

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

  • 0

Multimappen?

 

Ik vind inbinden met die ringetjes er altijd zo cheapo uitzien. Dan vind ik dus thermisch inbinden nog beter, maar zoals je al zegt heb je vaak het probleem dat dat op een gegeven moment los laat.

 

Er zijn bedrijven, die multimappen op maat kunnen maken met dus bv jouw bedrijfslogo. Dat ziet er strak en heel professioneel uit. Kost maar een paar euro per cursist meer, maar uiteindelijk win je er veel meer mee, denk ik.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

Ik zelf vind het er wel chique uit zien als de papieren mooi gebonden zijn, vind er weinig goedkoops vanaf stralen mits goed gedaan.

 

Ik weet niet om welke hoeveelheden het gaat, maar copyshops bieden vaak ook de service aan om voor je in te binden. Kost een paar euro maar dan wordt het voor je gedaan en scheelt jou veel stress. Inbinden is een handigheidje en als je dat onder de knie hebt is het geen werk. Maar als je het niet dagelijks doet kost het veel tijd om die handigheid onder de knie te krijgen.

Financieel en fiscaal adviseur, ook op het vlak van werkgeverszaken en uitzendvraagstukken.

Deskundig en betrokken - cijfers moeten kloppen maar het draait altijd om de mens die de onderneming maakt.

 

http://www.dennisvandijk.com | info@dennisvandijk.com

Link naar reactie
  • 0

Beetje afhankelijk van je budget, pons- en bindmachines zijn er van groot tot klein. De kleine zijn goedkoop en moet je veel zelf doen in kleine porties ponsen. De grote machines gaan geheel automatisch.

Afhankelijk van hoeveel boekjes je per jaar maakt kun je kijken of een grotere machine uitkan of dat uitbesteden goedkoper is.

Voor de ringbadjes zou ik wel voor de metalen gaan, lijkt mooier en de boekjes zijn beter helemaal open te vouwen.

Nadeel is dat dit iets duurder is en dat de ringbandjes maar een keer gebruikt kunnen worden.

Link naar reactie
  • 0

Wat Dennis zegt: iemand anders laten doen; als ik bij een willekeurige online 'on demand print' service een prijs uitreken dan kom ik voor 5 ingebonden boeken van 90 pagina's, incl. btw en bezorging, op 11 euro per stuk. Alleen aan papier en toner ben je bij 90 pagina's al ca. 4 euro kwijt ;)

Link naar reactie
  • 0

Bedankt allemaal voor de reacties.

Ik heb even gekeken naar de multomappen, Komt ongeveer neer op 5 euro per cursist. En er blijken ook perforators te zijn die het hele boek in een keer kunnen perforeren.

 

DaMedia: Over het openleggen van het boek had ik nog niet aan gedacht, dan zijn metalen ringen inderdaad het handigst. Ik hoef de ringen niet her te gebruiken. Machine moet niet te groot worden want ik werk vanuit huis.

Het gaat om gemiddeld 6 boeken per cursus en ik gok zo'n 250 boeken per jaar.

De inhoud van de boeken wordt meestal per cursus op maat aangepast dus zijn qua inhoud verschillend.

 

Voor het laten drukken en inbinden: Het gaat om 90 vellen dubbelzijdig gedrukt, dus dat zijn 180 bladzijden.

Na de reacties kies ik voor nu voor laten inbinden met metalen ringen.

Voor de lange termijn ga ik alle opties en kosten nog met elkaar vergelijken.

Link naar reactie
  • 0

Persoonlijk heb ik ook een aantal cursussen gevolgd. De plasticringen vind ik inderdaad ook cheap overkomen. De stalen ringen echter niet, deze zijn slijtvast, en prettig in gebruik. (mits je natuurlijk niet een te kleine maat gebruikt.)

 

Wat betreft het inbinden met zo'n lijmstrip, dat is niet handig als je er bijvoorbeeld lekker mee op de bank wilt zitten, of je wilt er in schrijven. Ik vind dat dus meer voor de sier dan dat het functioneel is.

 

Over een multomap. Ja heel leuk, maar als cursist zou ik het fijn vinden als ik het gewoon in mn tas kan stoppen na afloop. En met een multomap ben je haast gedoemd om met een losse map in je handen te lopen of een los plastic tasje.

 

Mijn advies: Hou het bij stalen ringen.

 

Geef je zoveel cursussen dat je het zelf niet wilt doen? Want opzich is het klik klik klaar per boekje als je een fatsoenlijke machine hebt. Heb je zo'n ding uit het jaar kruik, ja dan ben je even zoet. Maar als je een nieuwere iets duurdere hebt, is het klik klik klaar.

Link naar reactie
  • 0

Naar aanleiding van de reacties op dit topic heb ik inderdaad gekozen voor metalen ringen;)

Ik ben er niet op tegen om de boekjes zelf te maken als dit makkelijk gaat.

 

Ik ben aan het kijken naar een electrisch apparaat met een centreersysteem en Seperatorsysteem (voor de te ponsen stapels) zodat het ponsen soepel gaat. Met mijn huidige machine gaat dit zwaar, misschien komt dit ook omdat ik toen een hele simpele inbindmachine heb gekocht.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Aanvullend tipje.

Misschien handig om op de juiste plaatsen een lege pagina op te nemen (voor de aantekeningen.

 

suc7

Hans Bertram

Hans Bertram

te vinden op www.PowerFinance.nl voor Excel applicaties en www.BertramBolsius.nl voor trainingen en voordrachten

Link naar reactie
  • 0

@ Miranda,

 

Een zakenpartner van mij brengt het Innobind systeem op de markt. Hiermee kan je boekwerkjes en brochures maken door tabs in vellen papier te stansen. Dan koppel je deze stapels vellen in één keer aan elkaar. Doordat er meerdere vellen tegelijk worden gekoppeld is het boekje erg stevig. Dat trek je bij 80 paginas niet los. De boekjes zijn tot 40 vel in één katern direct te koppelen maar ook dikkere boeken zijn zo te maken door katernen later aan elkaar te koppelen. De vellen blijjven helemaal open liggen bij het lezen er er kunnen naderhand altijd nog bladzijden toegevoegd of verwijderd worden.

Je hebt hier helemaal geen milieu onvriendelijke plastic of metalen bindringen meer nodig. Ik zou op deze wijze eigenlijk geen reclame willen maken, maar het is raar dat er op een innovatieplatform als Higherlevel niet eerder aan zo'n innovatie uit eigen land wordt gedacht. Dat is de enige reden dat ik de naam van het product noem. Op Higherlevel is reclame maken namelijk ongewenst. Hopelijk wordt het in dit geval wel als het geven van informatie bij deze vraag geaccepteerd.

Jaren geleden heb ik het Innobind systeem uitgevonden en marktexperts zijn laaiend enthousiast. Technisch werkt het goed. Maar de verkoop en marketing moet nog goed op gang komen. Hier moet de kantoorvakhandel verplicht het overgrote deel van zijn assortiment afnemen van een paar grote distributeurs. Deze doen alleen maar zaken met grote Amerikaanse multinationals. Daar kom jij dus als startende ondermeer niet tussen. Het bedrijf van mijn zakenpartner verkoopt daarom hier alleen via internet.

 

Paul

Link naar reactie
  • 0
Ik zou op deze wijze eigenlijk geen reclame willen maken, maar het is raar dat er op een innovatieplatform als Higherlevel niet eerder aan zo'n innovatie uit eigen land wordt gedacht.

 

Toch wel: Nieuw inbindsysteem, maar daar maakte je vervolgens zelf matig gebruik van en die zakenpartner weet zich nu volgens mij prima zelf te redden. ;)

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

 

 

Toch wel: Nieuw inbindsysteem, maar daar maakte je vervolgens zelf matig gebruik van en die zakenpartner weet zich nu volgens mij prima zelf te redden. ;)

 

Groet,

 

Highio

 

Dat was nog het oude apparaat. Omdat ik destijds de hele productie nooit in mijn eentje kon opstarten, ben ik samen met een zakenpartner op zoek gegaan naar marktpartijen. Nu heeft het bedrijf Innobind een nieuw apparaat op de markt.. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van gebruikers.

 

Er zijn veel meer doorontwikkelingen geweest met dit systeem. De R&D doe ik nu noodgedwongen zelf, want de meeste ontwerpbureaus hebben te weinig ervaring met zulke gespecialiseerde (stans)apparaten. Dan betaal je tonnen aan allemaal ontwerpen, die onvoldoende functioneren. Een oude technicus op gebied van grafische machines helpt je daar en tegen wel verder. Die weet nog de fijne kneepjes van het vak.

 

Dit fenomeen zie je trouwens vaker ook in andere branches. Veel technische kennis zit nog wel bij de oude generatie vakmensen maar jongeren krijgen nu in het onderwijs te maken met grote gaten in hun technische kennis.

Link naar reactie
  • 0

De stansen voor de Office versie gaan minimaal 150.000 vellen mee. Dat is getest. Ook kunnen de ponscartridges(mes+snijplaatje) altijd vervangen worden. Dat is altijd goedkoper dan een heel nieuw apparaat kopen. Deze cartridges heb ik indertijd zelf helpen ontwerpenen waren een absolute must voor mij. Gek dat de salesmedewerkers dat niet benoemen, terwijl het wel door veel klanten gewenst wordt.

De kartonnen covers zijn nu voorgestanst, maar kunnen ook ongestanst worden geleverd. Verder kan jij het beste met het bedrijf zelf contact zoeken.

Link naar reactie
  • 0

Zelf heb ik verschillende systemen gebruikt.

 

Eerst een pons/binder met plastic ringen.

Voordeel: Goedkoop en je kunt alle papieren materialen in de map opnemen.

Nadeel: Achteraf iets toevoegen of wijzigen kan, maar is lastig.

 

Daarna multo mapjes.

Voor de cursist is het voordeel, dat je er pagina's aan kunt toevoegen en oude versies kunt vervangen door nieuwe.

Je hebt blanco mapjes en het type waarvan de voorkant is voorzien van een transparant plastic hoesje, waarin je iets met een titel kunt schuiven. Iets duurder is het laten bedrukken van de mapjes. De papieren inhoud kun je zelf printen of laten printen, afhankelijk van de oplage.

 

Vervolgens een thermische binder.

Uit kosten overweging ben ik overgestapt naar thermische bindmappen.Deze nemen het minste opslagruimte in. Goed zolang de mapjes niet dik hoeven te zijn en niet lang mee hoeven te gaan. Achteraf iets toevoegen of wijzigen kan, maar is lastig. Op den duur raakt alles los.

 

Drukken en inbinden uitbesteden.

Lijkt makkelijker dan het is. Communicatie met de drukker kost veel tijd. Achteraf iets toevoegen of wijzigen kan niet. Veel cursisten bleken de bindkaft kapot te maken, om de inhoud in een eigen mapje te kunnen stoppen, zodat er makkelijk ander materiaal toegevoegd kon worden.

 

Nu weer terug naar de oude pons/binder met plastic ringen.

De oude machine is goed afgestoft en doet het weer prima. Het is goedkoop. Je kunt alle papieren materialen in de map opnemen, zolang je de inhoud er niet zelf uit haalt, blijft het er lange tijd echt netjes in. Achteraf iets toevoegen of wijzigen kan, maar blijft lastig. Dat moeten de cursisten dus zelf doen. De inbindmachine is niet kapot te krijgen en kan geklungel makkelijk aan.

 

El Ceapo? Het zal de cursisten worst wezen.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 204 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.