• 0

Beleving van vlees.

Omschrijving van je concept:

Nederlandse natuurgebieden als leverancier van ecologisch en duurzaam vlees. Mals, rijk van smaak en veilig. Afkomstig van runderen die de tijd en ruimte hebben gekregen om rund te zijn. Het vlees is afkomstig van dieren die zijn ingezet voor natuurbeheer in Nederland. De dieren zijn geboren en opgegroeid in Nederland en hebben altijd buiten gelopen. Als ze een periode binnen moeten staan dan gebeurt dit in een traditionele (pot)stal.

 

home-sfeerbeeld_20130701092423428.jpgB

 

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Natuurvlees is op dit moment de naam die voor het vlees gebruikt wordt maar volgens mij is dit niet onderscheidend genoeg.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Hoe zou het vlees van dieren uit de natuur het best kunnen heten, zodat iedereen gelijk snapt dat het over runderen uit Nederlandse natuurgebieden gaat?

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Bestaande concepten noemen het eveneens natuurvlees terwijl deze dieren alleen weidegang krijgen. Met dit concept willen we de dieren jaarrond of de meeste tijd vrij laten rond lopen in natuurgebieden.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Een pakkende en juiste naam voor het vlees zou de beste feedback zijn.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

24 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ben je op zoek naar een merknaam of een onderscheidende omschrijving van de productgroep, zoiets als frisdrank of graskaas?

 

Het mag lekker klinken aan tafel, zoiets als Ruiggras of Weidewild. En goed staan op de verpakking. Daar kan dan de productomschrijving achter: lendebiefstuk en riblap.

 

Hmmm, ik krijg honger!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Hallo Gerrie84.

 

Van "duurzaam vlees" heb ik nog nooit gehoord. Bij vlees is het eerder een kwestie van "op is op". ;D

 

Vrij rondlopend in de natuur, zoals een ree, wild zwijn ofzo? In dat geval zou je het "wild rundvlees" kunnen noemen. Dat spreekt mij in ieder geval erg aan.

 

"Bio" is het natuurlijk ook, maar dat is in dit geval te zwak.

 

Groet

 

René

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie
  • 0

Misschien wat lang maar het beschrijft wel uitstekend wat het is en zegt meer dan "natuurvlees" ........ "Vlees uit de vrije natuur" of "vrije natuur vlees".

 

Alternatief zou je misschien ook nog kunnen zeggen "ECHT natuurvlees". Dat zegt meteen dat er verschil is in natuurvlees.

 

Groet

 

René

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie
  • 0

Eh... "vrijloop vlees" is het beste waar ik nu op kom.

 

Ik vrees dat dat ook wel eens associaties kan oproepen met de gevolgen van het eten van rauwe kip of bedroven vlees, zou het er niet op gokken.

 

"wild rundvlees" vind ik wel mooi, al vraag ik me af of je het zo mag noemen gezien het geen wild is dat helemaal vrij losloopt en op een dag een jager tegenkomt (valt vast uit te zoeken).

 

"wildvlees" zou ik in ieder geval als term vermijden gezien dat nogal een negatieve medische bijsmaak heeft.

Link naar reactie
  • 0

 

Begrijp ik goed dat we met onze onbetaalde adviezen aan IJspaleis het vlees voor de bbq in september hebben veiliggesteld?

 

 

Nope. IJspaleis is één van de wederverkopers van dit soort natuurvlees, dat 'geproduceerd' wordt door een coop van leveranciers. De natuur van een coop is dat er ondernemende leden zijn die ideeën hebben over het beleid. Dat soort ondernemers kan prima vragen stellen op een forum als dit.

 

Is toch ook een interessante vraag...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

 

Wat is de associatie die de gemiddelde consument krijgt bij een schattig kalfje in de vrije natuur? Toen mijn kinderen klein waren kregen ze daar geen honger van, maar integendeel, wilden ze 's avonds geen vlees eten.

 

 

 

Dan ben je zeker ook nooit met je kinderen naar de kinderboerderij gegaan. Ik kan me eerder voorstellen dat ze na het knuffelen met de dieren daar eerder weigeren vlees te eten dan na het zien van een kalfje in de vrije natuur.

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie
  • 0

Ik ben een beetje "verward" door dit topic, eerste wat ik mij bedacht bij dit type vlees was, kan je dat wel in redelijk volume leveren want hoeveel natuurgebieden zijn er nu waar grote aantallen runderen de natuur beheren.. na toevoeging van de link van het ijspaleis werd de verwarring alleen maar groter.. IJspaleis ken ik als bulk leverancier en ook de pakketten daar zijn inderdaad gelijk 3 of 4 kilo.

 

Als ik dan op de site van NCN kijk zie ik dat regionale organisatie en kleinschaligheid eigenlijk in de organisatie zit ingebakken.

 

Ik zou dan ook voor de naamgeving mij richten op regionale producten natuurvlees als overkoepelende naam (of keurmerk) zou ik dan niet gek vinden maar daaronder regionale "merknamen" worden verkocht.

 

bijv Flakees Heckrund

Veluws natuurrund

Fries WIldrund

Zuiderzee's Galloway

 

afijn de combinaties met naam van de regio of natuurgebied en type rund zijn groot.

en dan de distributie niet via een diepvriesboer maar via kwaliteitsslagers en op de kaart van restaurants, dat past beter bij kleinschalige en lokale distributie en het benadrukken van (natuurlijke) kwalitieit

Link naar reactie
  • 1

 

afijn de combinaties met naam van de regio of natuurgebied en type rund zijn groot.

 

en dan de distributie niet via een diepvriesboer maar via kwaliteitsslagers en op de kaart van restaurants, dat past beter bij kleinschalige en lokale distributie en het benadrukken van (natuurlijke) kwalitieit.

 

 

Heel slim. Niet meer verkopen aan een grootschalige afnemer, maar aan heel veel verschillende kleine inkopers.

 

Nog slimmer. Niet onder één duidelijk label, maar onder tal van labels en lokale aanduidingen.

 

Lijkt me de perfecte manier om je kosten op te voeren en je omzet te verlagen. ;D

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

tjsa als boekhouder / controller is mij het concept van kosten en omzetoptimalisatie meer dan bekend.

 

maar ik zie vooral een vat vol tegenstrijdigheden in dit product.

een onderscheidende naam zoeken voor vlees dat op kleinschalige en natuurlijke wijze word geproduceerd omdat vervolgens in pakketten van een paar kilo ingevroren aan te bieden bij een wederverkoper zonder enig onderscheid in oorsprong tussen de kilo knal aanbiedingen voor drumsticks en vissticks. Terwijl als je leest over kwalitatief rundvlees dat er dan bijna atlijd word gesproken over een bepaalde regio die het vlees een unieke smaak geven dan ben ik de weg even kwijt.

 

ik had ook de moeite genomen de missie van NCN even door te lezen en kwam o.a. dit stukje tegen..

 

Door een regionale oriëntatie is het aantal foodmiles per kg vlees laag en de extensieve houderij in natuurgebieden kent een lage milieubelasting. De leden van de NCN zijn eigenaar van gehouden vee (runderen, paarden, schapen, etc) én zijn eigenaar, erfpachter of pachter van natuurgebieden. Een vast deel van de meerwaarde per kg vloeit middels een fonds voor natuurontwikkeling direct terug naar de natuurgebieden.

 

vul je dat aan met de informatie dat als ik over natuurbeheer met runderen lees het altijd gaat over enkele tientallen runderen die een gebied begrazen en onderhouden en er dus nooit grote volumes beschikbaar zullen komen, leek mij de keuze voor grootschalige (kostenefficiënte) distributie nogal onlogisch en zo kwam ik tot mijn suggestie..

Link naar reactie
  • 0

 

Als de vraag het aanbod overschrijdt kan de verkoper zijn kanalen kiezen. Zolang dat niet het geval is, mag tie blij zijn dat iemand de moeite neemt.

 

Het is ook niet zo dat opname in het assortiment van IJspaleis een negatief effect heeft op de positionering van dit vlees. Lidl en Aldi hebben regelmatig topproducten. Kan goed zijn dat IJspaleis stapsgewijs ook premiumproducten wil opnemen in zijn assortiment. Zie je bv ook bij Eismann.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

tjsa als boekhouder / controller is mij het concept van kosten en omzetoptimalisatie meer dan bekend.

 

 

vul je dat aan met de informatie dat als ik over natuurbeheer met runderen lees het altijd gaat over enkele tientallen runderen die een gebied begrazen en onderhouden en er dus nooit grote volumes beschikbaar zullen komen, leek mij de keuze voor grootschalige (kostenefficiënte) distributie nogal onlogisch en zo kwam ik tot mijn suggestie..

 

Uiteindelijk gaat het er toch alleen maar om wie het meeste betaalt per kilo en bij welke constructie hij de hoogste winst na aftrek van kosten kan boeken. Als dat via Ijspaleis is dan doet ie het goed door het daar te verkopen.

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie
  • 0

 

Roel heeft wel een punt, maar de realiteit is soms verrassend afwijkend van de theorie. Je zou verwachten dat goede producten duur zijn en door de 'betere retail' verkocht worden, terwijl discounters meer goedkope zooi aan de man brengen. Maar als je je verdiept in vraagstukken rond kwaliteit, voortbrenging, distributie, inkoop en verkoop, kom je regelmatig het tegenovergestelde tegen.

 

Voorbeeld: bij Belgische supermarkten (hoog en laag) is lang chocoladehagelslag van Callebaut verkocht.

 

Veel erger is de soms abjecte kwaliteit van producten onder premium label. Je zou er een topic mee kunnen vullen, maar dat is voor een ander forum. Foodlog bijvoorbeeld...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 97 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.