• 0

Financiering groepsaccommodatie annex camping met woonruimte

Beste leden

 

Ik heb al aardig wat kunnen vinden maar heb een vraagje:

Mijn vrouw en ik willen een groepsaccomedatie met minicamping beginnen . Nu hebben we al iets op het oog wat bijna €400.000 Euro , ons huis is ongeveer €230.000 waard met een hypotheek van €250.000 .

Hoe kunnen we dit het beste aanpakken ?

Ikzelf moet gewoon een baan aanhouden en mijn vrouw de camping .

Volgens de Abn AMro waar ik online een bedrijfsplan invul is er een kans dat het bedrijfsplan word goedgekeurd .

De groepsruimte word het hele jaar verhuurd dus genereerd inkomsten .

 

Wie heeft er tips of waar kan je terecht met deze vragen ? de adviseur van de bank? Waar niet de hypotheek loopt.

 

Groetjes Wolfje

Mod edit: titel verduidelijkt

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Volgens de Abn AMro waar ik online een bedrijfsplan invul is er een kans dat het bedrijfsplan word goedgekeurd .

 

Een online formulier invullen is geen contactmoment. Het is gewoon een computer met een database. Natuurlijk zegt de bank op haar website dat je kans op financiering maakt. Ze gaan jou niet wegsturen voordat ze een gesprek met je hebben gehad.

 

Ondernemen is risico nemen. Je hebt momenteel een hogere hypotheek dan de verkoopwaarde. Vervolgens moet de bank bovenop deze schuld jouw onderneming financieren. Waarom zou de de bank al de risico op zich nemen?

 

Waarom denk je dat je geen eigen inbreng moet doen? Ik ben geen bank maar ik kan zo al hun antwoord voorspellen.

Link naar reactie
  • 0

Beste Paradox

 

De gesprekken met minicamping eigenenaren afgelopen jaren leerde ons dat in de meeste gevallen de inkomsten van de camping niet voldoende zijn om rond te komen . In de meeste gevallen had er een een baan naast .

 

En ja waarschijnlijk wijst de bank het af maar daarom zoek en vraag ik ook tips

 

 

Groetjes Wolfje

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Je wilt een nieuwe onderneming starten, waarvoor je 4 ton gaat investeren, terwijl je nu al een negatief eigen vermogen hebt? Verplaats jezelf eens in de positie van de bank. Welke zekerheid kun je ze bieden? Zowel ten aanzien van de lasten van de financiering als ten aanzien van de situatie dat je het niet redt?

 

Want dat zul je moeten tackelen in je businessplan.

Link naar reactie
  • 0

 

Beste Steven

 

Dus als ik in het businessplan goed weet te omschrijven wat de accomedatie en camping opbrengen per jaar zou ik een kans maken?

Waar kan ik iemand vinden met verstand van een businessplan schrijven ? is er hier op het forum iemand die er veel vanaf weet?

 

Groetjes Wolfje

Link naar reactie
  • 0

Als je nog geen businessplan hebt waar komt dan die 400k vandaan?

 

Daarbij, een minicamping lijkt leuk, zeker als het mooi weer is maar, het weer is zo onbetrouwbaar als wat. Als je in het hoogseizoen slecht weer hebt dan draai je zwaar verlies, hoe ga je dat bijvoorbeeld opvangen? Verder vraagt het om jou dagelijkse aanwezigheid, iets wat alleen echt werkt als je op of heel dichtbij de camping woont.

 

Mijn advies, draai eerst eens een seizoen mee op een mincamping. Veel mini campings in het buitenland zoeken regelmatig voor het hoogseizoen mensen die helpen de camping draaiende te houden. Bevalt het je, probeer er dan volgendt seizoen een te pachten.

 

Link naar reactie
  • 0

 

Hallo Nico

 

De groepsaccomedatie word het hele jaar door verhuurd en is dat ook bijna het hele jaar. Dat zijn de vornaamste inkomsten en verder B&B enz. . De camping is dus niet de hoofdreden . Voor in de boerderij zit een woning dus we gaan er ook wonen .

 

Groetjes Wolfje

 

 

 

[full quotes verwijderd, gebruik de reageer knop ipv de citeerknop - mod]

Link naar reactie
  • 0

Hallo

 

Bedankt voor de reakties

 

Mischien moet ik de vraag anders stellen : wie heeft er tips om het mogelijk te maken? Tuurlijk overal lees je dat het moeilijk is zonder eigen vermogen maar waar een wi is is een weg toch ?

Dus wie heeft er tips en dan niet het lukt toch niet maar er zijn toch wel ook positieve tips?

 

Groetjes Jeremy

Link naar reactie
  • 1
wie heeft er tips om het mogelijk te maken? Tuurlijk overal lees je dat het moeilijk is zonder eigen vermogen maar waar een wil is is een weg toch ?

Dus wie heeft er tips en dan niet het lukt toch niet maar er zijn toch wel ook positieve tips?

 

lees bijvoorbeeld deze column en dit topic, dan lees je o.a. hoe het ons gelukt is met veel creativiteit en wat jij voor jouw idee wellicht kunt gebruiken. Kom anders een keer een bakkie doen en kijken, praten over o.a. ondernemingsplannen (daar weet ik ook wel het e.e.a. van ;D)

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Hans, ik heb je 2 topics gelezen, kan je voor de duidelijkheid ook vertellen hoe je de aankoop van het pand hebt gefinancierd?

Ik lees dat je een budget had van 150 - 200K voor de renovatie en inrichting, doch nergens wordt vermeld hoe je aan het pand bent gekomen.

 

Dit om de volgers van dit topic een beetje uit hun dromen te helpen want nu lijkt het dat je totale investering 200K was.

Link naar reactie
  • 0

Ja, goed en belangrijk punt, wij hadden het pand al. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden, dat is ook mijn boodschap aan TS, wellicht een beetje inspiratie. Succes en groet, Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Dus wie heeft er tips en dan niet het lukt toch niet maar er zijn toch wel ook positieve tips?

 

Met de weinige info die je geeft is het heel begrijpelijk dat je dit soort reacties krijgt. Huis "onder water" en 4 ton voor???

 

Is dat bedrag voor het O.G? of het totale plaatje? Met alleen O.G. heb je nog lang geen groepsaccommodatie of mini camping.

Iedere vergunning of aanpassing kost ook geld en vaak voordat je draait ben je daar al een substantieel bedrag aan kwijt.

 

Mooi aanbod van Hans om tijdens een bakkie eens van gedachten te wisselen. Hans is een ondernemer pur sang en kan je heel veel vertellen over deze branche en marketing in zijn algemeen. ;)

Link naar reactie
  • 0

Beste Henk

 

De prijs van €400.000 is alles compleet de accomedatie plus camping en inventaris

Bij wat voor iemand zullen wij terecht kunnen voor advies met de huidige cijfers van de onderneming?

De accomedatie draaid nog steeds alleen het cijfer deel is niet onze sterkste kant.

We zijn afgelopen dagen bij drie campings wezen kijken en de laatste met groepsaccomedatie gaf ons beiden een "warm"gevoel.

 

Mischien moet ik eens bij Hans langs gaan :)

 

Groetjes Jeremy

 

 

[full quote verwijderd - mod]

Link naar reactie
  • 0

Hans zal je zeker heel veel kunnen vertellen over het type onderneming wat jullie willen starten en gezien zijn ervaring ook wel of het een haalbaar iets is. ;)

 

Voor de financiering ben je afhankelijk van de financier zelf en die zijn op het moment niet scheutig met kapitaalverstrekking. :-\

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo Jeremy,

 

Momenteel zijn er zat plannenmakers allemaal met een bedrijfseconomische of commerciële achtergrond. En sommigen maken er complete "romans" van. maak met een paar gewoon een afspraak voor een oriënterend gesprek en degene waar je het beste gevoel bij hebt gun je de opdracht.

 

Ik heb mijn eerste en enige plan in een ver verleden (1984) zelf geschreven waarna mijn "accountant" het voorzien heeft van een financiële onderbouwing volgens de boekjes. Had toen redelijk snel de bank mee om te kunnen starten, maar dat was een hele andere tijd.

 

Vorig jaar bij de start van mijn nieuwe bedrijf wel de hoofdlijnen voor mezelf op papier gezet maar niet echt een inhoudelijk plan geschreven omdat ik in de gelukkige omstandigheid ben dat ik de bank buiten de deur kan houden. ;)

 

Bedenk verder dat verkrijgen van financiering ook afhankelijk is van wat jezelf inbrengt en zekerheden die je kan bieden.

Link naar reactie
  • 0

Jeremy,

 

Je hebt nu een paar keer om een naam gevraagd, ik denk dat je die niet gaat krijgen.. en dat is niet omdat er geen goeie adviseurs zijn ofzo, maar omdat zomaar een naam roepen geen enkele zin heeft want we weten bijv. niet eens in welke regio je zit. Daarbij dat iemand goede ervaringen heeft met een adviseur maakt nog niet dat het voor jou een goede adviseur is, iedere (goede) financieel adviseur kan een begroting en liquiditeitsprognose maken. Het is vaak de kennis van de branche die een adviseur extra waarde geeft, zoals bijv het juist inschatten van omzetpotentieel. Een camping exploiteren vraagt andere competenties en structurering van een plan en onderneming als een webshop met een grote eigen voorraad.

 

Ben je al bekend met Recron? dat is een belangenvereniging voor de recreatiebranche en daar horen campings en groepsaccomodaties ook toe. kijk eens op hun site http://www.recron.nl/ als je ze nog niet kent, wellicht kunnen ze jou ook helpen met het vinden van een geschikte adviseur in jou regio.

Link naar reactie
  • 0

Ook ik denk dat het vrijwel onmogelijk is een dergelijke financiering rond te krijgen zonder aanzienlijke eigen inbreng, tenzij je een inkomen hebt naast je onderneming die daarvoor voldoende ruimte bied.

 

Je kunt wel kunnen onderzoeken of er wat met de verkopende partij nog wat te regelen is. Is er iets mogelijk met een achtergestelde lening of het aangaan van een samenwerkingsverband gericht op de overdracht van de onderneming optie. Ik denk niet dat veel verkopers hier op staan te wachten, maar je weet nooit.

 

Er zijn diverse specialiseerde adviseurs actief in de recreatiesector. Je zou ook een recreatiemakelaar een mening kunnen vragen, ook zijn waarderen recreatiebedrijven op basis van de cijfers. Zelf nog geen negatieve ervaringen gehad met dergelijke adviseurs/makelaars.

 

Zelf zou ik trouwens nog niet teveel geld uitgeven aan plannen en dergelijke voordat dat je een oplossing hebt voor het gebrek aan eigen middelen. Ga eerst zelf aan de slag met de cijfers en ga wellicht eerst eens alleen een gesprek aan met een adviseur/makelaar om de kosten te beperken. Ik denk dat zij heel goed kunnen beoordelen of je wens haalbaar is. Ga ook eens met de makelaar van de verkopende partij om tafel zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Allemaal

 

IK heb een aantal recreatie adviseurs gesproken oa Recron en die melden het volgende . Het is niet onmogelijk omdat ik ernaast mijn baan houd en er dus vaste inkomsten zijn. Ze adviseerde mij wel eerst een bedrijfsplan op te stellen en dan samen met een adviseur van de bank er eens na kijken . Dus nu op zoek naar een bedrijfsplan . Op de website van onze bank (abn) kan ik er een invullen alleen voor het cijfer gedeelte hebben we een expert nodig .Nu zie ik dat Qredits dit aanbied in de vorm van coaching voor €200 . Dit lijkt ons wel wat . Of heeft er iemand anders nog tips over een bedrijfsplan? ALs we het met Qredits doen zijn we klaar voor €200

 

Groetjes Jeremy

Link naar reactie
  • 0

Beste Allemaal

 

Even een update over ons camping avontuur. We hebben via Qredits een coach gezocht en gevonden . Dit is een persoon die goede kennis heeft van het bedrijfsleven hij begeleid en ondersteund ondernemers.

Met deze meneer een erg goed gesprek gehad over de groepsaccomodatie en de prijs . Resultaat het is te duur met te weinig omzet . De prijs bijna €400000 voor alles is wat veel aangezien de boerderij in goede staat is en de inventaris niet super nieuw is . En zoals hij zij een inventaris is zo gevonden.

 

Dus verder gaan zoeken en gevonden een camping in Drenthe met goede cijfers en bereikbaar . Het is wel erfpacht maar de omzetcijfers van de camping met 70 plaatsen zien er goed uit . De erfpacht word met de koop opnieuw voor 30 jaar afgesloten met natuurmonumenten. Samen met de coach overlegd en nu is het bedrijfsplan en de begroting bijna klaar . Hij adviseerde ons om met bijvoorbeeld Credion het plan af te maken .

Voor donderdag moeten we aangeven of we doorgaan en voor de 18 een bod uitbrengen.

 

 

Afgelopen zaterdag zijn we wezen kijken en het ziet er super uit we zien dit zeker zitten. :-)

 

NU het volgende de vraagprijs is €275000 voor de camping compleet met de woning erbij . wat is een reëel bod???

 

 

 

Groetjes Jeremy

 

Link naar reactie
  • 0

 

 

NU het volgende de vraagprijs is €275000 voor de camping compleet met de woning erbij . wat is een reëel bod???

 

 

 

Ik zou € 188,347,36 bieden.

 

 

 

Nu serieus,

dat is voor ons toch niet te bepalen met deze informatie? Wat zegt je coach? Bij zulke bedragen lijkt het me dat je dit niet alleen in gang moet zetten.

 

Is er wel al een financiering voorhanden om het biedingen traject in te gaan?

 

Dit is wel een leuke en spannend periode!

 

Danny

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 126 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.