Jump to content

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

hier een vraag van een verpleegkundige die probeert een ondernemingsgeest te krijgen. Door een eigen persoonlijke ervaring ben ik op het idee gekomen.

 

Ik zou graag een in Amerika bestaande behandeling naar Nederland willen halen. Het is de enige wetenschappelijk onderbouwde behandeling die bestaat. Het is non invasief, het bestaat puur uit oefeningen, houdingsveranderingen e.d. In Nederland is geen behandeling en juiste informatie voorhanden, men moet er maar mee leren leven. Veel mensen zitten met deze vraag en overwegen een operatie, die ze uit eigen zak moeten betalen. Maar een operatie is juist meestal te voorkomen met de juiste therapie!

 

Ook ik zat met het probleem en ik heb het uitgeprobeerd alvorens ik er wat mee wilde gaan doen. En ja, het werkt gelukkig echt. Het geeft gezondheidsvoordelen, cosmetische voordelen (dus ook voor het zelfbeeld) en ik denk dat het ook belangrijk is voor de maatschappij (minder ziekmeldingen en minder ziektekosten). Plus het is goed voor de mensen hun portemonnee (aankoop van deze techniek is vele, vele malen goedkoper dan een operatie).

 

Maar nu zit ik dus met een probleem. Ik mag de opleiding in Amerika doen, een Licensee Programma. Dan mag ik hun techniek gebruiken om mensen hier in Nederland te gaan helpen. Het gaat dan om het aanbieden van een pakket (DVD, spalk e.d.), maar ook het geven van lezingen en trainingen.

 

Maar dan? Mag dat wel zomaar? Ik hoorde dat ik het eerst moet laten goedkeuren door de Voedsel en Warenautoriteit? Waar kun je hulp vragen en waar moet je zijn? Nergens kan ik informatie vinden. Het is voor mij nu echt hokus pokus... maar ik wil me inzetten hiervoor omdat het veel mensen kan helpen.

 

Alvast bedankt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Sandra,

 

Voor de beweginsterapie heb je niets te maken met de VWA. Je bent zo te zien meer behandelaar in het alternatieve cirquit. Wat je zeker moet weten is dat je therapie geen schade toebrengt maar dat spreekt voor zich. Er was een tijdje nogal wat gedoe rond de zogenaamde cranio sacraal therapie. Ook is het slim om je aan te sluiten bij een vereniging en daar meer informatie vragen. Heb geen enkele ervaring maar de vereniging voor haptotherapeuten zou iets kunnen zijn. Of anders zelf even op zoek.

 

Als je hulpmiddelen importeert zoals een spalk moet je aan kunnen tonen dat deze veilig is. Je moet dan een CE markering verkrijgen. Voor laag risico producten kan je dat zelf is er een hoger risico dan kan je het beter uitbesteden. De VWA kan een controle komen doen om te zien of je aan alle wettelijke eisen voldoet mocht er een klacht komen of wanneer ze zelf onderzoek willen doen. Je hebt dus geen toestemming oid van de VWA nodig.

 


Kemdirect Toiletvloeistof en reinigers voor caravan, camper en boot.

Sparringpartner voor IE en marketing (zie Inventigator)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Sandra,

 

Wellicht flauw om op te merken maar ik zou ook een goede marktanalyse maken voordat je uit de startblokken komt. Of in ieder geval minimaal een soort van marktscan.

Hoeveel vraag denk je dat er is? Kunnen de patiënten vergoeding krijgen? Heb je veel contacten bij fysiotherapeuten en/of specialisten die je willen en/of mogen doorverwijzen? Enzovoort.

 

Maar laat je niet ontmoedigen, er zijn veel mensen op dit forum die je hierover advies kunnen en willen geven.

 

Groet

Gerard

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept