Jump to content
Maximiliaan
Verberg

Ervaringen met De Onderneemt Groep?

Hallo iedereen,

 

Op dit moment zit ik te staren naar een aanmaning van €315 van de Onderneemtgroep. Ik heb geen zin om dit te betalen omdat ik me opgelicht voel. Ik snap ook niet waarom ik ooit op hun in ben gegaan, ik kan jullie hulp er goed gebruiken!

 

Mijn verhaal:

Een tijd geleden wou ik wat nieuwe backlinks naar mijn site creëren, mijn plan: MaxPhone inschrijven bij verschillende telefoonboek-achtige sites. Dat ging allemaal goed en aardig maar ik heb me dus ook op een schimmige site inschreven.

 

Na een paar dagen werd ik gebeld. Het was de Onderneemtgroep. Ze stelde mij voor om een proefabonnementen te nemen op hun site. Ik zou tien euro betalen en ik zou het zeven dagen mogen uit proberen, de link naar mijn site zouden ze hierna altijd laten staan. Ik dacht dat is een goede deal dus ik zeggen van ja dat wil ik. Vervolgens krijg ik de "voorwaarden" opgelezen. Bladiebla, maand bedrag te voldoen per jaar, bladiebla. Ik zeg oké ik neem het. Ik had namelijk net gelezen dat automatische verlengingen bij betaalde proefabonnementen in strijd is met de wet. Ik ging er dan ook vanuit dat er geen automatische verlening zou zijn. Niet naar gevraagd met mijn domme kop.

 

Kan ik nog onderuit? Een abbonnoment moet maandelijks opzegbaar zijn misschien kan ik ze daar toe dwingen? Of kan ik zeggen dat ze onrechtmatig bezig zijn en dat ik alleen die tien euro betaal?

 

Ik heb ze net geprobeerd te bellen maar ze namen niet op, zijn met vakantie tot 13 augustus.

 

 

 


Mijn webshop met Xiaomi producten!

Link to post
Share on other sites

23 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Ik had namelijk net gelezen dat automatische verlengingen bij betaalde proefabonnementen in strijd is met de wet. Ik ging er dan ook vanuit dat er geen automatische verlening zou zijn. Niet naar gevraagd met mijn domme kop.

 

Dat heb je dus inmiddels wel uitgezocht. En wat was jouw conclusie? Geldt die wet ook voor ondernemers? Ben jij ondernemer?


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0

 

De Onderneemt Groep (Onderneemtgroep) wordt bij TROS Radar geassocieerd met Publi Media Consultancy, BRN Bedrijfs Reklame Nederland, MGP Trade en Consultancy, en zo voort. Zie ook elders op dit forum.

 

We treffen in dat verband ook weer de naam Skala Advocatuur aan. Een citaat uit Advocatie.

 

In Groningen heeft zich de zeldzame situatie voorgedaan dat de Raad van Discipline een advocaat uit zijn functie heeft ontheven. Het gaat om de Harense advocaat Ruud Skála, die zijn toga na meerdere schorsingen nu definitief moet inleveren.

 

Wellicht dat het familiebedrijf nu voortgezet wordt door zoon Rehor Skala, die op eigen kracht de reputatie van de familie op peil houdt.


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0
Misschien ook wat voorzichtiger zijn met woorden als 'oplichting' - dat is nogal een beschuldiging als het ook kan zijn dat je zelf niet goed opgelet hebt.

 

De kopregel is nu aangepast tot Ervaringen met Onderneemt Groep? zodat alleen een 'opgelichtgevoel' overblijft in het openingsbericht zelf. Ondernemers zijn prima in staat om hun eigen mannetje te staan in eventuele smaadzaken, maar als forum geeft HL voorrang aan het delen van ervaringen boven het uiten van beschuldigingen. Verzoek is derhalve om ervaringen 'droog' te beschrijven en verdere opwinding prive te houden.


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0

Tja, ik ben ondernemer. Net even gegoogled maar de hele consument wet geld niet voor ondernemers, maar, mensen zoals ik die niemand in dienst hebben en weinig kennis hebben van het onderwerp vallen vaak wel weer onder het consumentenrecht. Ik weet niet meer wat ik moet doen..

Tevens is de onderneemtgroep het zelfde als Nederland Onderneemt, hier over valt wat meer te vinden op het internet over hun praktijken!

Bedankt voor de titel verandering, inderdaad niet zo slim!


Mijn webshop met Xiaomi producten!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik weet niet meer wat ik moet doen...

Ophouden met jammeren en schelden. Je bent oud genoeg om een onderneming op te richten; verwacht dan niet dat iemand anders je handje vasthoudt en je problemen oplost. Dat zal je zelf moeten doen. Leer maar alvast dat je eerst dingen uitzoekt voordat je een overeenkomst aangaat. Achteraf uitzoeken is niet snugger. Besef bovendien dat wat je mondeling afspreekt (over de telefoon) achteraf niet meer te bewijzen is. Zoek vervolgens eens uit wat acquisitiefraude is en lees talloze topics door op dit forum (zoek maar op SAF). Wellicht kun je een beroep doen op dwaling.

Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0

Het is vooral vervelend dat ze tot 13 augustus op vakantie zijn (geeft ook wel de groote van dat bedrijf weer) want buiten productie bedrijven en bouwvakkers kennen dienstverleners meestal geen vakantiesluiting..

 

misschien is het ook wel gewoon een éénpitter die automatische verlenging heeft ingevoerd omdat hij te onzeker is over zijn eigen dienstverlening. Een zelfverzekerde (en klantvriendelijke) dienstverlener heeft gewoon een vrijblijvende proefperiode tegenwoordig.

 

Kortom lees die informatie die je zelf hebt gevonden over consumentenrecht en de uitzonderingen wanneer die voor ondernemers kan gelden nog eens goed door en maak dan een vriendelijk mailtje naar deze ondernemer(t) en vraag hem om beëindiging van het abonnement omdat dit niet brengt wat het verwacht (en ook de automatische verlenging een onaangename verrassing was)

 

En de grootste les.. NOOiT meer iets aannemen.. dat je er toch niet aan vastzit. ALTIJD zeggen dat je geen automatische verlening wilt, of welke bepaling je dan niet akkoord mee bent..

in het Nederlands ken ik geen goede uitdrukking maar de Amerikanen hebben een mooie.. "Assumption is the mother of all fuckups" daar is geen woord frans bij :)

 

Als boekhouder zie ik natuurlijk vaak genoeg ongewenste contactjes voorbij komen die mensen met veel frustratie uit moeten dienen.

wat ik altijd zeg.. lees de voorwaarden goed, als er gesproken word over automatische verlenging na de proefperiode mits tijdig opgezegd. zeg dan ALTIJD gewoon direct (schriftelijk / per mail) op met de mededeling dat je pas aan het eind van de proefperiode wilt beslissen en dus nu opzegt voor het geval het niet bevalt. , dat is altijd op tijd..

en als de dienst je wel bevalt kost het je dan nog 1 telefoontje om alsnog een abonnement te nemen. Sterker nog.. de kans is 90% dat kort voor het verstrijken van de proeftermijn een telefoontje krijgt of je niet toch een abonnement wilt..

 

Het is hier mosterd na de maaltijd, maar ik kan je zeggen.. het is doeltreffend.. jij zit nooit meer vast aan abonnementjes die je eigenlijk toch niet wilde.

(ok, ok, bij mij is er ook wel eens toch doorheen geglipt toen ik ff niet zat op te letten.. maar het heeft me al heel wat ongewenste abonnementen gescheeld. )

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ervaring Onderneemt Groep:

 

In September 2014 290 Euro betaald en in Januari 2015 geprobeerd om telefonisch op te zeggen. Dit kon volgens de onderneemt groep niet. Opzeggen van een stilzwijgend verlengd contract kan op grond van de Wet Van Dam altijd via hetzelfde kanaal als waarlangs het contract is aangegaan. Eisen dat men schriftelijk of aangetekend opzegt, mag dus niet meer.

Het bedrijf mag dit niet weigeren te accepteren, ook niet als in de voorwaarden staat dat men schriftelijk moet opzeggen.

Inmiddels in Oktober 2015 ook schriftelijk opgezegd, maar moet toch 350 Euro (incl. incasso kosten) ophoesten voor een 2e contract van de onderneemt groep. Het contract zou dan worden beeindigd in September 2016. Ik ben het daar niet mee eens aangezien de dienst die de onderneemt groep levert betreurenswaardig te noemen is.

Ik wil zelfs een deel van het bedrag van het 1e contract terug vorderen, maar dat wordt lastig.

 

Aangezien ik dit nog nooit heb meegemaakt met een bedrijf ben ik eens gaan onderzoeken en tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik niet de enige ben die problemen heeft met de Onderneemt Groep. Er zijn ruim 200 klachten binnen gekomen in 2014, dat verklaart een hoop. Ik rolde van de ene verbazing naar de andere in mijn onderzoek, aangezien er een link bestaat tussen de Onderneemt Groep en VK incasso. Als we kijken naar de Kamer van Koophandel inschrijvingen worden beide bedrijven bestuurd door 01001000 Beheer B.V. Onder deze B.V. valt ook WeWeb; het bedrijf dat de site van VK incasso beheert. Daarnaast komt het voormalige vestigingsadres van VK incasso overeen met het adres waar nu de Onderneemt Groep staat ingeschreven. Erg vreemd allemaal, dit duidt vaak naar frauduleuze ondernemingen ...

 

Wie heeft ook ervaringen met de onderneemt groep?

Reacties zijn welkom! Wellicht kunnen we elkaar helpen, samen sta je sterker ..

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

 

Dit soort bedrijven werkt met sucker lists, lijstjes van sukkels. Ze komen steeds weer met nieuwe smoezen, omdat ondernemers niet echt uitzoeken wat ze best op hun klompen aanvoelen. Je wordt gemolken.

 

Ken je de Fraudehelpdesk? Bel die eens.

 

Als er twijfel is over de rechtmatigheid van de aanvankelijke overeenkomst: meteen stoppen met betalen en je motivatie aangetekend doorgeven. Heb je eerder opgezegd: helemaal stoppen met betalen en aangetekend verwijzen naar die eerdere opzegging. Is er sprake van wanprestatie: eis eerdere betalingen terug.

 

Ik snap je boosheid en machteloosheid. Dit forum staat vol met voorbeelden van ondernemers die het slachtoffer worden van dubieuze adresgidsen en andere sjoemelaars. De wet beschermt de consument een beetje, maar de (zelfstandige) ondernemer is vrij wild. MKB Nederland probeert wat te doen, maar vage wetgeving maakt een gang naar de rechter lastig. En in de tussentijd vullen dubieuze uitgevertjes en gelieerde incassebedrijven hun zakken.


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik heb nog een rekening liggen en een aanmaning maar ik weet niet wat ik moet doen. Ik heb advies gevraagd bij de Fraudehelpdesk. Kreeg een lange mail terug.

Ik heb betaald jaren 2014 en 2013.

 

Ik wil het niet betalen maar als er aanmaningen blijven komen en wat er daarop volgt.

 

Hoe gaan we dit met z'n allen aanpakken?

 

 

 

Zie bijlage voor reactie van Fraudehelpdesk

 

 

 

Fraudehelpdesk_betreft_Onderneemtgroep.docx

Link to post
Share on other sites
 • 1

Kreeg vandaag een mail met een - met administratiekosten opgehoogde - laatste betalingsherinnering betreffende een factuur die ik nimmer ontvangen heb; mooi in elkaar gezet, alsof dit eerst intern bij Onderneemtgroep zou zijn rondgestuurd. Ik antwoord dat ik mij afvraag over welke factuur dan wel dienst deze nota zo gaan en krijg het antwoord dat zou gaan om een inmiddels verstreken proefperiode. Even op HL gekeken, en ziedaar? Dus meteen mijn antwoord gestuurd als volgt:

 

'Stuurt u mij dan nog even de door mij ondertekende opdrachtbevestiging toe? Mocht u die niet toesturen, zal ik u een factuur namens ACTIVE consultants (kvk: 54771420) toesturen ad. € 65,00 starttarief plus € 65,00 (excl. Btw) per uur of per deel van een uur dat ik mij met het reageren op uw berichten moet bezighouden.

 

Niet toesturen van bedoelde opdrachtbevestiging en toch reageren op dit bericht betekent dat u akkoord bent met bovenstaande werkzaamheden en het bijbehorende tarief, wat ik u dan per ommegaande zal bevestigen en factureren.

 

Ik vertrouw erop dat u met dit bericht naar behoren bent geïnformeerd.'

 

Hierop geen antwoord gehad...

 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ehm... :-[ vandaag de geluidsopnamen toegestuurd gekregen, daar hoor ik mezelf blijkbaar akkoord gaan met het é.e.a., niet dat ik de link leg met dit bedrijf. Maar voor die twee tientjes neem ik mijn verlies...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ehm... :-[ vandaag de geluidsopnamen toegestuurd gekregen, daar hoor ik mezelf blijkbaar akkoord gaan met het é.e.a., niet dat ik de link leg met dit bedrijf. Maar voor die twee tientjes neem ik mijn verlies...

 

Zolang het maar een originele opname is. :P


BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Uit de reacties bij Klacht.nl en Google Reviews valt op te maken dat de Onderneemt Groep uit Hoogeveen een online gidsplaatsing aanbiedt, eerst op proef, dan automatisch overlopend in een jaar voor 360 euro en daarna op basis van stilzwijgende verlenging nog meer geld. De gids is doorgaans in het format Onderneemt.nl.

 

Ook hier is sprake van een tweetraps verkoopgesprek: een deel waarin beloften worden gedaan en afspraken gemaakt, en een bevestiging die opgenomen wordt. Uiteraard zijn alle beloften en afspraken uit het eerste deel niet opgenomen. Veel klagers maken later bezwaar tegen de stilzwijgende verlenging, zich niet bewust dat consumentenbescherming niet van toepassing is op ondernemers. De Onderneemt Groep werkt met een incassobureau (dat van dezelfde eigenaar is en op hetzelfde adres gevestigd was) dat het intimidatie-effect versterkt.

 

Het blad De Ondernemer (van De Persgroep) stelt al in 2014 dat veel ondernemers zich opgelicht voelen.

 

Bij de Fraudehelpdesk zijn dit jaar al meer dan 200 klachten binnen gekomen. DeOndernemer.nl sprak met gedupeerde ondernemers, deskundigen en betrokken instanties. Over een bedrijf dat, tegen de grenzen van het juridisch toelaatbare aan, kleine ondernemers uitperst. "We krijgen gemiddeld drie klachten per week binnen."
Als je d'r voor twee tientjes vanaf kan, bespaar je jezelf een boel gedoe. ;)

 


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0

Beste ondernemers, deze topic is al 4 jaar oud zie ik maar De Onderneemt Groep is nog steeds bezig op de Nederlandse markt. Ik ben zo stom geweest om er in te trappen. Gelukkig is de schade bij mij beperkt want ik heb tijdens het tweede gesprek met hen toen ze mij jaarabonnement probeerden te verkopen onderhandeld dat ik alleen overeenkomst van 6 maanden in ga. Ik heb deze week dat overeenkomst ook per direct opgezegd om stilzwijgende verlenging te voorkomen. Moet de factuur voor 6 maanden alsnog betalen. Dat dit bedrijf nog steeds ongestraft actief is en mensen op deze manier lokt moet toch niet kunnen! Ik heb hun website verder bekeken: er staan talloze bedrijven op die zich daar niet hebben aangemeld. Ik heb met aantal van deze bedrijven contact opgenomen. Mensen weten niet eens dat hun gegevens op de website van de Onderneemt Groep staan.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik word al drie dagen lastig gevallen door dit bedrijf. Heb er slapeloze nachten van. Kwamen met een lang verhaal om mijn bedrijf te promoten. Waarop ik zei dat ik erover zou nadenken. Meteen kreeg ik een factuur. Op dit moment krijg ik de ene aanmaning na de andere en weet niet wat te doen.  Is er iemand die mij advies kan geval? Ik nader een mentale inzinking.

Link to post
Share on other sites
 • 0
13 hours ago, Isahomespa said:

Ik word al drie dagen lastig gevallen door dit bedrijf. Heb er slapeloze nachten van. Kwamen met een lang verhaal om mijn bedrijf te promoten. Waarop ik zei dat ik erover zou nadenken. Meteen kreeg ik een factuur. Op dit moment krijg ik de ene aanmaning na de andere en weet niet wat te doen.  Is er iemand die mij advies kan geval? Ik nader een mentale inzinking.

 

Als je niets toegezegd hebt hebben ze geen been om op te staan. Dan kunnen ze elke dag een aanmaning sturen, geen toezegging, geen claim, lekker slapen.

Link to post
Share on other sites
 • 1

wijze les, meeste komen er nog redelijk van af.. Maar leer nu eens dat als je telefonisch benaderd wordt door wie dan ook, alleen maar nee te zeggen, nee, ik hoef niks, nee ik koop niet over de telefoon, nee op al je andere vragen ook.. blijven ze doorgaan kun ej altijd vragen welk gedeelte van NEE niet begrepen wordt.


WWW.vloerengilde.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik word al maanden door De OnderneemtGroep gestalkt. In oktober werd ik gebeld met een lang verhaal over internet marketing voor mijn bedrijf. Ze deden een interessant verhaal waarna ik zei dat ik graag info wilde ontvangen. De volgende dag stuurden ze eerst factuur voor een abonnement waar ik nooit mee heb ingestemd. Sindsdien word ik dagelijks gebeld, gemaild en zelfs geappt. 


In een laatste dreigen ze bij me langs te komen. De politie doet niks, want zo lang ik niet betaal is het geen fraude. Ik ga niet betalen ze kunnen niks, maar ondertussen blijven ze dreigen. Wat is hier aan te doen?

Link to post
Share on other sites
 • 0
8 uur geleden, Popolaseca zei:

Wat is hier aan te doen?

Welkom op HL 

Vervelend clubje, als je eens begint met telefoonnummers en emailadressen te blokkeren?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
10 uur geleden, Popolaseca zei:

De politie doet niks, want zo lang ik niet betaal is het geen fraude.

 

Dat is wel een heel nieuwe insteek. Ik dacht dat de mening van politie en OM altijd was, dat het geen fraude was, omdat het een zakelijke overeenkomst betreft?

 

Poging tot fraude is ook een misdrijf.


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 0
3 uur geleden, Hans van den Bergh zei:

Welkom op HL 

Vervelend clubje, als je eens begint met telefoonnummers en emailadressen te blokkeren?

Dankjewel. Ik blijf er steeds reageren uit frustratie. Maar ondertussen heb ik dagen dat ik wakker wil worden van de stress. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 285 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept