• 0

procedures voor warme maaltijdbereiding aan huis?

Hallo allen,

 

Binnen zorgland Nederland is er het e.e.a. gaande, thuiswonende bejaarde t/m ZZP 3 kunnen tot op heden niet meer terecht in een zorginstelling. Per 1 januari 2015 wordt de ZZP omgezet in de LIZ (langdurige indicatie zorg) en wordt het voor de oudere nog moeilijker om in een zorginstelling te komen, wat beteklend dat oudere langer thuis moeten blijven wonen. Het is voor vele moeilijk om een gezonde en verantwoorde maaltijd zelf te koken en daar wil ik graag op inspelen.

 

Ik wil vanuit mijn eigen huis maaltijden incl. diëten gaan bereiden voor deze doelgroep en in een bezorgservice dit te laten weg brengen.

Omdat ik een proffecionele kooktechnische achtergrond heb wil ik deze uitdaging graag aan gaan en dagelijke verse maaltijden (in 2 keuzes) bereiden en aan te bieden. Uitgangspunt is, dat de maaltijden worden bereid zoals men het thuis ook gewend was dus geen institutionele maaltijden!

 

Ik ben op de hoogte dat ik me moet laten inschrijven bij de KvK en dat ik me aan de HACCP normen moet houden.

Ik las in een ander forum dat thuisbereiding tot op zekere hoogte is toegestaan, i.v.m. overlast (kooklucht) voor de buurt.

Weet iemand te vertellen "wat tot op zkere hoogte is toegestaan" en hoe ik dit het beste bij de gemeente kan aankaarten.

 

Ik weet niet hoe ik het aan moet pakken of waar ik moet beginnen.

Kan iemand mij op het goede spoor zetten.

 

 

Met hartelijke groet,

 

Rick Schats

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

4 antwoorden op deze vraag

  • 0

Welkom op HL. Je kunt het beste eerst met de gemeente in gesprek gaan om te kijken of - en onder welke condities - jouw idee haalbaar is.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Jammer dat die gezonde maaltijdverzorging altijd zo in het bejaardenverzorgingssfeertje zit. Als ik van mezelf uitga zou ik het ook best handig vinden als vrijgezel, maar juist om dat sfeertje van "niet meer voor zichzelf kunnen zorgen" zou ik nooit zo'n bezorgautootje aan de deur willen hebben.

 

Volgens mij zijn er genoeg alleenstaanden die van zoiets gebruik zouden maken als dat sfeertje niet meespeelde. Misschien een idee om het eens een keer wat anders neer te zetten?

Link naar reactie
  • 0

@Jomee,

kijk eens naar een initiatief als www.thuisafgehaald.nl, dat komt aardig in de buurt van wat jij "zoekt" of handig zou vinden.. gewoon ff bij "de buurvrouw" langs om te kijken of die wat lekkers heeft gekookt..

 

 

@rickschats

Aan welke schaalgrote denk je als je het vanuit een gewone keuken kan doen? Het klinkt mij nogal ambitieus dagelijks 2 keuzes en dan ook nog op dieetbasis koken.. dan zit je zomaar aan 6 menu opties.. Volgens mij kom je dan al heel snel aan een omvang die niet geschikt is voor een gewone (particuliere) keuken.. en dan vooral vanuit HACCP voorwaarden. Daarnaast moet je natuurlijk toch ook aardig wat maaltijden gaan leveren om er een inkomen aan over te houden.

 

Als je wilt weten wat de gemeente toestaat aan bedrijfsmatige activiteiten zou ik beginnen bij www.omgevingsloket.nl daar kun je achterhalen wat de standaard regels zijn. Sommige gemeenten hebben een algemene formulering dat kleine bedrijfsmatige activiteiten zijn toegestaan zolang het niet meer dan 15 of 20% van het woonoppervlak inneemt en er geen of zeer beperkt klanten worden ontvangen op de locatie. Maar er zijn ook gemeenten die voor alle activiteiten een meldingsplicht hebben of toestemming zelfs vereiste is.

Naast de gemeente moet je ook in geval van huur (maar ook bij koop van een appartementsrecht) kijken in de voorwaarden die in het contract zijn vermeld over bedrijfsmatige activiteiten.

 

de HACCP eisen kunnen ook lastig zijn als je geen aparte koeling en voorraadruimte hebt.. voor je het weet sta je je eigen smeerleverworst te voorzien van houdbaarheidsstickers omdat het naast de biefstukjes voor de verkoop liggen..

maar ook je keuken (kapottegeltje) en apparatuur word opeens anders beoordeeld, waar jij (prive) een los kitrandje of een gescheurd koelkastrubbertje geen probleem vind kan de voedsel en waren autoriteit daar heel anders over denken..

 

Als alternatief voor in je eigen keuken koken zou ik toch ook eens rondkijken bij instellingen in de omgeving, veel kleine instellingen hebben namelijk wel nog een (professionele) keuken die niet meer word gebruikt omdat ze nu beleverd worden door een centrale keuken van een grotere instelling, misschien kan jij de keuken voor een mooi prijsje huren en als de instelling ook nog aanleunwoningen heeft ook gelijk een deel van je doelgroep om de hoek hebben.

Link naar reactie
  • 0

@Rick, Klopt wat Roel zegt. Je moet aan allerlei regels voldoen (voor vrienden en bekenden koken is iets anders). Ook nog eens je huisreglementen, buren zijn daar niet zo happig op (al die bezoekers en auto's voor de deur). Of je moet hele leuke buren hebben. Ik hou ook vreselijk van koken en ook weleens gedacht om zoiets te doen toen het heel slecht ging met mijn bedrijven. Iets heel anders dan mijn bedrijven maar wel heel leuk om te doen denk ik. Hier een aantal ideetjes waar ik zelf over heb nagedacht.

 

ideetjes: 1. misschien kan je bij de instellingen zelf ook even vragen of je daar het eten mag verzorgen. Vaak hebben ze een eigen (professionele) keuken, dan deal sluiten (zoveel maaltijden ppmnd/ppwk). Enige wat je dan hoeft te doen is je boodschappen en ter plekke het eten bereiden. Op deze manier ben je meteen van alle regels af. Wel je HCCP halen, is een peanuts. Gewoon kennis van wet en regelgeving en ervoor zorgen dat je aan alle voorwaarden voldoet (hygiene-zeer strikt). 2. je zou eens op zoek kunnen naar een restaurant die met je wil mee werken, wie weet. 3. kijk ook even naar restaurants die te koop staan, misschien kan je hier ook een deal sluiten tot het restaurant verkocht is totdat je genoeg middelen hebt om zelf iets te huren. Er staat zoveel te koop.

4. keukens: er zijn genoeg zaken die gebruikte apparatuur verkopen, en ze zien er verschrikkelijk goed uit (kostenplaatje, minder dan 60% van wat je voor nieuw zou betalen)

 

@Jomee, kijk even op de website van thuisafgehaald, er zijn heel veel mensen (waarschijnlijk in je straat ook nog) die meer koken om het af te laten halen door mensen die niet zelf kunnen koken vanwege, te laat thuis, of een keer geen zin in koken of een keer gewoon met vrienden thuis willen eten maar geen tijd om het eten te bereiden. Als vrijgezel weet ik precies wat je bedoelt. Als ik om 21:00u thuis ben dan neem vaak ook een boterhammetje.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 248 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.