• 0

Lunchroom starten

Hallo,

 

Ik ben bezig met de voorbereidingen voor het openen van een lunchroom, de plannen qua uitstraling, styling, aanbod en grote liggen al op tafel. De panden die ik op het oog heb zijn in de grotere plaatsen zoals: Deventer, Zwolle, Arnhem dit ivm. de nodige toestroom van gasten/passanten.

 

Het pand waar ik nu mee bezig ben ligt op aan A-locatie 45m en een 2600,- aan huur per mnd, is dit nu een redelijke huurprijs? Ikzelf wil het voor het grootste gedeelte zelf runnen samen met een ondersteunde hulp in de bediening, zijn dit nu hele rare bedragen? qua huur?

 

Groeten, een startende ondernemer.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

  • 0

Welkom op hl! Wat levert de uitwerking in jouw ondernemingsplan voor inzichten op als je dit doorredeneert in winst = omzet - kosten?

 

Succes en groet, Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

2600 euro per maand klinkt nogal duur. Daar moet je heeeel veeeeel broodjes voor verkopen voordat zelf geld overhoudt om te kunnen leven.

 

Heeft de verhuurder daar nog een motivatie bij gegeven? Heb je de jaarcijfers van afgelopen jaren gekregen? Wat was de jaaromzet in de afgelopen drie jaar?

Link naar reactie
  • 0

€2600,- is idd. een hoop geld, alles staat nog in de kinderschoenen, ondernemersplan is wel al in de maak.

 

Wat de vraag voor mij is is dat ik het moet hebben van winkelende passanten/gasten, neem je dan genoegen met een pand op een B locatie waarbij de huur wel een stuk lager is maar minder loop door de winkelstraat, of ga je voor een A locatie met in mijn ogen een uitstekend concept, maar dan wel het feit dat de huur een stuk hoger uitvalt.

 

Ik wil inspelen op duurzame en verantwoorde producten, na jarenlang zelf als Chefkok in diverse restaurants en cateringbedrijven te hebben gewerkt kan ik redelijk inschatten wat de gast anno 2014 wil eten en op welke wijze dit gepresenteerd kan worden.

 

Al met al keuzes keuzes....

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

ondernemersplan is wel al in de maak.

 

Al met al keuzes keuzes....

 

Daarom werk je dat ook uit in een ondernemersplan om die keuzes te kunnen bepalen en ze op haalbaarheid te toetsen. Op basis van de informatie die je nu hebt gegeven, kunnen we je niet adviseren. Jij moet eerst aan de slag met je plan.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Klinkt als een interessant concept Edwin, succes met het uitwerken van het business plan. Ik denk dat het niet heel ingewikkeld hoeft te zijn, maar dat je wel in een spreadsheet een model van de zaak moet maken waarmee je kan uitrekenen wat de inkomsten en kosten van de lunchroom worden bij een gegeven aantal bezoekers etc.

 

Mijn tip is dan wel om het allemaal aan elkaar te knopen zodat je er wat verschillende scenario's op los kan laten, bijvoorbeeld:

 

[*]Wat gebeurd er als er niet 1000, maar 800 klanten in de maand komen?

[*]Wat gebeurd er als de gemiddelde bezoeker niet 10 euro, maar 8 euro pp afrekent?

[*]Wat gebeurd er als de kosten 10% hoger uitvallen dan je verwacht?

 

Op zich zelf waarschijnlijk allemaal best mogelijk, maar wat gebeurd er met de winstgevendheid van de lunchroom als het allemaal tegelijk gebeurd?

 

Op die manier kan je echt testen of het niet teveel risico is om jezelf aan een langlopend en duur huurcontract te binden. Je moet dat immers ook betalen als er niemand komt lunchen!

 

Link naar reactie
  • 0

2.600,- euro netto huur = €3.146,- incl btw. De huur moet circa 10% van je omzet zijn dus je omzet zal ongeveer 300.000 pj zijn.

Je zal een gemiddelde omzet moeten halen van €5769,- p week en op 45m met ongeveer 10 tafels zal dat niet zo makkelijk gaan. Ik hoop dat er een mogelijkheid tot groot terras bij zit voor de zomer maanden dan zal je daar je piekomzet kunnen maken. De wintermaanden is je omzet lager en minder mensen in de stad, je moet ze extra naar binnen zien te lokken en dat ligt ook aan je locatie of de uitstraling in de wintermaanden aantrekkelijk genoeg is.

 

Het kan wel maar ligt naar mening sterk aan de locatie, mogelijkheden en de geschiedenis van het pand of het horeca al is geweest of niet.

 

Succes met je plan!

 

Link naar reactie
  • 0

2.600,- euro netto huur = €3.146,- incl btw. De huur moet circa 10% van je omzet zijn dus je omzet zal ongeveer 300.000 pj zijn.

Je zal een gemiddelde omzet moeten halen van €5769,- p week en op 45m met ongeveer 10 tafels zal dat niet zo makkelijk gaan. Ik hoop dat er een mogelijkheid tot groot terras bij zit voor de zomer maanden dan zal je daar je piekomzet kunnen maken. De wintermaanden is je omzet lager en minder mensen in de stad, je moet ze extra naar binnen zien te lokken en dat ligt ook aan je locatie of de uitstraling in de wintermaanden aantrekkelijk genoeg is.

 

Het kan wel maar ligt naar mening sterk aan de locatie, mogelijkheden en de geschiedenis van het pand of het horeca al is geweest of niet.

 

Succes met je plan!

 

 

 

Gaf Jvanderveen niet op basis van ervaring advies om de huur niet meer dan 10% van de omzet te maken? Dan hoeft de exacte marge natuurlijk niet bekend te zijn.

Link naar reactie
  • 0

 

2.600,- euro netto huur = €3.146,- incl btw. De huur moet circa 10% van je omzet zijn dus je omzet zal ongeveer 300.000 pj zijn.

Je zal een gemiddelde omzet moeten halen van €5769,- p week en op 45m met ongeveer 10 tafels zal dat niet zo makkelijk gaan. Ik hoop dat er een mogelijkheid tot groot terras bij zit voor de zomer maanden dan zal je daar je piekomzet kunnen maken. De wintermaanden is je omzet lager en minder mensen in de stad, je moet ze extra naar binnen zien te lokken en dat ligt ook aan je locatie of de uitstraling in de wintermaanden aantrekkelijk genoeg is.

 

Het kan wel maar ligt naar mening sterk aan de locatie, mogelijkheden en de geschiedenis van het pand of het horeca al is geweest of niet.

 

Succes met je plan!

 

 

Waar is deze 10% op gebaseerd? Is dit een vuist regel of?

Trouwens ik zou ook eens goed kijken of je wellicht voor subsidies in aanmerking komt?

 

Heel veel succes :)

 

 

 

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 222 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.