• 0

Innovatie met fruitstokjes/fruit , creatieve meedenkers gevraagd

Allereerst wil ik u bedanken voor het meedenken en lezen van mijn post.

 

 

Ik ben voornemens om iets gezonds te maken voor bedrijven/consumenten (b2b/b2c) om aan de menselijke dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit te voldoen. Nu kopen vele bedrijven soms fruitmanden of gaan medewerkers de kantine in om wat fruit te kopen of de supermarkt is ook een optie met haar fruitsalades.

 

Daarnaast zie je zelden innovatie met fruit in heel Nederland. Meestal zijn het gewoon fruitstukken dat te koop is of het zijn het fruitsalades met verschillende fruitsoorten. Innovatie met fruit is daarom een uitdaging.

 

Ik zat te denken om een product te creëren wat gezond, en snel weg te happen is voor een aangenaam prijsje en zo duurzaam mogelijk. Nou gaan duurzaam en goedkoop niet altijd hand in hand maar daar houden wij rekening mee.

 

Ook het verpakkingsmateriaal moet voor het verzenden moet voldoen aan aan de hygiënische normen en ik weet mijn god niet waar ik moet beginnen.

 

De hamvraag is: Hoe kan ik iets innovatiefs doen met fruit voor de consument/het bedrijfsleven?

 

Houd rekening met deze jonge ondernemer die ook nog eens student is.

 

Ik wil graag bijdragen aan een gezondere levensstijl van de burger aangezien wij de komende jaren steeds dikker en ongezonder gaan worden. En al die ongezonde snacks die makkelijk te verkrijgen zijn overal aanwezig.

 

- Zelf dacht ik aan kant en klaar gesneden fruitstukjes, spietsen en verkopen via een geschikt kanaal (help).

- Een innovatief/creatief fruitmandje

- ..

 

Ik apprecieer graag uw mening en idee hierover. Geen idee of mening is mij te gek en zie ik als constructief advies.

 

Alvast bedankt! :)

 

 

[Mod edit: titel aangepast ]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Om al dat gedoe met hyghiëne en transport wat te omzeilen; zou je niet kunnen bedrijven aanspreken met de vraag of je een soort boomgaardje mag opzetten op hun terrein?

 

Er is natuurlijk een dosis creativiteit(en mogelijk bijscholing) voor nodig maar dat maakt het ook wel plezant.

En het is ook wel voor sommige soorten fruit een langetermijnproject. Tegen dat je de eerste appelen, peren, noten,... kan oogsten maar daar bestaan misschien ook wel oplossingen voor.

Aardbeien, frambozen, bramen,... gaan een stuk sneller.

 

Maar het lijkt mij wel een toffe manier om mee te liften op de trend van stadslandbouw, lokaal, bio,...

 

En jij kan dan maandelijks factureren voor het onderhoud, oogsten zullen de klanten graag zelf doen vermoed ik...

 

Dat klinkt leuk al dat lokaal, regionaal .... maar onze lieve Marqt riep dat ook in het begin; nou ik zie nog steeds geen mango struiken hier op de zuid-as of ergens anders een in Amsterdam korenvelden, wijndruiven. Verder op richting Brabant kom ik ook weinig sinaasappelbomen tegen

 

Hier werkt het wel hoor: lokaal/regionaal fruit/groenten, je bestelt via de webshop en het wordt de volgende dag geleverd door de fietskoerier op je werk of thuis.

 

Geen ananassen, bananen,... dat klopt.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Ben het grotendeels met je eens Mikky. Voor mensen die niet willen kauwen en of geen tijd (willen) hebben is gepureerd fruit en of groente beter dan geen fruit en of groente. Een vitamine pil is meer voor de gemoedsrust dan het effect omdat vitaminen en mineralen veel werkzamer zijn in hun natuurlijke matrix al geldt dat weer niet voor alle vitaminen.

 

Ik heb in de directe omgeving enkele "blenders" zitten die de dag beginnen met gemalen spinazie of tarwegras. Beide zijn er van overtuigd dat bladgroen goed is voor je bloed omdat dit chemisch verwant zou zijn.

Onderstaande pik je zo van een willekeurige "roeptoeter" site af.

Qua structuur is chlorofyl te vergelijken met hemoglobine, een eiwit in ons lichaam die zuurstof transporteert in je lichaam. Het verschil tussen beide is dat chlorofyl een magnesiumkern heeft en hemoglobine een ijzerkern. Na de inname van chlorofyl echter, vervangt het lichaam magnesium door ijzer. Hierdoor wordt de structuur identiek aan die van hemoglobine. Zo helpt chlorofyl bij de aanmaak van rode bloedcellen.

 

Klopt helemaal niets van want hemoglobine is een eiwit en chlorofyl een kleurstof. De enige overeenkomst is porfirine een verbinding die veel voorkomt en metalen kan binden (ijzer in hemoglobine en magnesium in chlorofyl). Maar maak dat de "blenders" maar wijs want die lezen alleen wat ze willen lezen.

 

Er zijn wel producten (geweest) op basis van gemalen groente maar die zijn zo duur ten opzichte van vers omdat ze houdbaar gemaakt moeten worden of gekoeld dat niet veel mensen daarop zitten te wachten. Bovendien verliest het product dan aan versheid, DE eigenschap die mensen juist aanspreekt.

 

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Er zijn wel producten (geweest) op basis van gemalen groente maar die zijn zo duur ten opzichte van vers omdat ze houdbaar gemaakt moeten worden of gekoeld dat niet veel mensen daarop zitten te wachten. Bovendien verliest het product dan aan versheid, DE eigenschap die mensen juist aanspreekt.

Daar zit hem dus de uitdaging van Topicstart!

 

Want, dan gaan we terug naar....

 

De hamvraag is: Hoe kan ik iets innovatiefs doen met fruit voor de consument/het bedrijfsleven?

 

- Zelf dacht ik aan kant en klaar gesneden fruitstukjes, spietsen en verkopen via een geschikt kanaal (help).

- Een innovatief/creatief fruitmandje

- ..

 

Ik apprecieer graag uw mening en idee hierover. Geen idee of mening is mij te gek en zie ik als constructief advies.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Wij tikken met z'n twee als groene smoothie 's morgens een halve zak spinazie, twee peren, twee appels, drie bananen, een sinaasappel, een stuk gember en een flinke hand lijnzaad weg. Ik zie mezelf niet een schaal met de helft daarvan (in stukjes gesneden fruit en blaadjes spinazie) opeten op de vroege ochtend... de hoeveelheid nutriënten (en vezels!) die je daarmee binnenkrijgt is aanzienlijk.

Link naar reactie
  • 0

Dat je met een dergelijke smoothie in korte tijd een hoop binnen krijgt staat niet ter discussie. Maar of het ook gezonder is dan een kop muesli met yoghurt met wat walnoten en enkele vers geperste sinaasappels, die je niet in 2 minuten maar in een kwartiertje bij de ochtenkrant best kauwend naar binnen werkt, waag ik sterk te betwijfelen. Als je dan in de auto af en toe een bakje frambozen of blauwe bessen snoept ben je helemaal goed bezig.

 

Heb deze discussie al meer dan een paar keer privé gevoerd en krijg keer op keer dezelfde tegenargumenten. Hoewel ik niet de illusie heb dat Annedien er ook maar iets van aanneemt geef ik toch maar even mijn gebruikelijke argumenten.

Dat er in bladspinazie veel nitraat en relatief weinig voedingsstoffen zitten en je die veel beter zou kunnen vervangen door bijv broccoli wil niemand horen. En waarom niet? Ik denk vanwege het schijnbare volume van bladspinazie. Lijnzaad verteert niet als je niet kauwt dus ik neem aan dat je die eerst grondig vijzelt. Peer heeft relatief weinig voedingswaarde.

Vers gesnoepte frambozen of blauwe bessen lijken mij veel gezonder. Ik haal in het seizoen elke dag vers fruit bij de boeren hier in de buurt (op de fiets) met aardbeien als vaste basis.

 

Wellicht is dat wat voor TS. Snoepfruit. Kleine fruitsoorten die je met schil en al kan eten eventueel aangevuld met gedroogd fruit. Geen gedoe met schillen of pellen maar wel heel lekker en gezond.

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Dat er in bladspinazie veel nitraat en relatief weinig voedingsstoffen zitten en je die veel beter zou kunnen vervangen door bijv broccoli wil niemand horen.

Tsja.... De generatie Popeye en dat we sterk worden van spinazie ;D

 

Maar, voordat we blijven discussiëren over wat wel/niet gezonder is en smoothie recepten uit gaan wisselen......

 

Het gaat er in dit topic juist om de vraag hoe fruit beter en op een ludiekere manier aan de consument gebracht kan worden.

 

Misschien is een abonnementsvorm zoals De Krat een idee? Daarin zit je wekelijks portie groenten, maar nagenoeg geen fruit. Idee kan zijn om met hen een gesprek aan te gaan en daarin jouw fruit mee te leveren? Óf zelf een fruitkratabonnement opzetten?

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Ik dank iedereen voor zijn of haar bijdrage en denkkracht.

 

Helaas heb ik niet helemaal gehaald uit dit topic wat ik zou willen zien.

 

inmiddels heb ik zelf meer oplossingen bedacht en komt dat binnenkort op de markt.

 

Nogmaals allen bedankt, en ik wens iedereen veel succes en plezier op dit forum

 

Groet!

Link naar reactie
  • 0

Goedemorgen chleuhtrader,

 

bedankt voor de update. HL is vooral een tekstgedreven forum, geen idee wat voor verwachtingen je daar dan bij mag hebben met dito input als kennis- of inspiratiebron voor creatieve sessies. Ik heb een mix van zeer diverse reacties met een vleugje of zelfs flinke scheut offtopic gelezen.

 

Zodra je kunt publiceren, ben ik benieuwd met wat je gaat komen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Beetje zure conclusie. :-\ Maar dat brengt me wel op een tip om de kleur van gesneden fruit te behouden. ;D

 

Drop the cut pieces in a solution of water and ascorbic acid and citric acid. Use 1 teaspoon (3,000 mg) ascorbic acid, 1 teaspoon citric acid to 1 gallon (3,7 liter) water.
bron Eventueel wat suiker toevoegen ter maskering van de iets zure smaak.

 

Ben ook erg benieuwd wat je bedacht hebt. In ieder geval veel succes!

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beetje zure conclusie. :-\ Maar dat brengt me wel op een tip om de kleur van gesneden fruit te behouden. ;D

 

Drop the cut pieces in a solution of water and ascorbic acid and citric acid. Use 1 teaspoon (3,000 mg) ascorbic acid, 1 teaspoon citric acid to 1 gallon (3,7 liter) water.
bron Eventueel wat suiker toevoegen ter maskering van de iets zure smaak.

 

Ben ook erg benieuwd wat je bedacht hebt. In ieder geval veel succes!

 

Heel erg bedankt, misschien dat ik u nog benader per PM voor tips over fruit en haar kwaliteit.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dat er in bladspinazie veel nitraat en relatief weinig voedingsstoffen zitten en je die veel beter zou kunnen vervangen door bijv broccoli wil niemand horen.

 

Ik eet bijna elke dag een halve kilo spinazie met rijst of pasta en peper of azijn als ontbijt. Ik laat het een dag in de koelkast ontdooien en doe het dan in de magnetron. Makkelijk en goedkoop, hoewel meer variatie beter is. Dit is voor mij dus een interessante vraag. Als ik nu de Engelse Wikipedia pagina bekijk zie ik dit:

 

The Environmental Working Group reported spinach is one of the dozen most heavily pesticide-contaminated produce products.[17] The most common pesticides found on spinach are permethrin, dimethoate, and DDT.[citation needed] Spinach is high in cadmium contamination. An FDA study found more in boiled spinach in the early 90's (0.125 mg/kg) than in the 320 other foods studied.[18]

 

[...]

Spinach also has a moderate calcium content. However, the oxalate content in spinach also binds with calcium, decreasing its absorption.[12] The calcium in spinach is the least bioavailable of calcium sources.[13] By way of comparison, the human body can absorb about half of the calcium present in broccoli, yet only around 5% of the calcium in spinach.[14]

 

:-\

 

Onderstaande pik je zo van een willekeurige "roeptoeter" site af.
Er is veel onzin op het internet te vinden. Als je me een berichtje stuurt kan ik je naar wetenschappelijk (meta) onderzoek wijzen dat wel waarde heeft.

 

 

Voor TS: de gegeven suggesties vind ik goed: naar Azie (Japan?) kijken; een fruitboomgaard beginnen, fruit en groente smoothies, klein hapklaar fruit serveren, enz.

 

Ik denk dat je een goede marge kunt halen met (1) havermout: water/sojamelk, havermout, fruit, rozijnen, kaneel, (lijnzaad); (2) magnetronmaaltijden.

Link naar reactie
  • 0

je grootste uitdaging is toch wel de versheid van gesneden fruit, zodra je het gaat snijden en blootstelt aan lucht en licht gaan je vitamines oxideren en neemt de gezondheidswaarde geleidelijk af. (ik run een juicebar).

overigens is een verse smoothie een prima aanvulling voor mensen die onvoldoende groente en fruit eten, en wat variatie van anti-oxidanten betreft weer beter als een bakje bessen eten.

 

ik ben benieuwd naar wat TS bedacht heeft, zodra je op schaal gaat produceren zal je vaak concessies moeten gaan doen aan de voedingswaarde.

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 227 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.