• 0

Turske koffiezaak met 10 verschillende smaken

Omschrijving van je concept:

Beste forumleden,

 

Ik wil groot denken en dit concept op den duur invoeren in heel Nederland. Binnen 2 minuten heeft klant verse Turkse koffie. De klant kan kiezen uit 10 verschillende soorten smaken. Ik heb een locatie gevonden 2 straten buiten de kern van de winkelstraat van Deventer. Huurprijs €700: wat ik eigenlijk veel vind.

 

Zou dit succes kunnen zijn bij het Nederlandse volk? Ik ben zelf van Turkse afkomst, maar wil dit historische concept nu echt invoeren. Mijn doel uiteindelijk is om telkens een plek in te nemen dichtbij station.

Turkse snoep naast de koffie is gratis.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Locatie uitgezocht, prijs van de producten uitgezocht, welke vergunningen je nodig hebt uitgezocht.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Mijn uitdaging is om het concept Turkse koffie te laten concurreren met Star Bucks koffie.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Turkse koffie wordt nu geserveerd in restaurants en dan wel 1 smaak. Nu wil ik een Turkse koffiewinkel die zich alleen maar richt op Turkse koffie.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Of het concept kans van slagen heeft onder het Nederlandse volk.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Beste Aydin,

 

Mooi om te lezen dat je serieus bezig bent met je ambities.

 

Om een dergelijke ambitie te kunnen uitvoeren heb je een ijzersterk concept nodig. De welbekende P's zijn daarbij heel belangrijk, die zul je moeten uitwerken in een goed plan. Een van die P's waarmee je al aan de gang bent geweest is Plaats. Wie denk je dat naar die plaats zullen omrijden, lopen, fietsen om een kopje koffie bij jou te drinken?

 

Je hebt het over een huurprijs van 700 euro (per maand ga ik vanuit), wat krijg je daarvoor? Hoeveel m2? Is er een mogelijkheid voor een terras, en zo ja, wat kost dat? volgens de Horeca 'wetten' moet je ongeveer 9000 euro omzetten als je naar de huurprijs kijkt. Gaat dat lukken denk je, op die locatie? Misschien kan je op een locatie die 2 keer zoveel kost wel 3 keer zoveel omzet halen, dat zou je moeten onderzoeken.

 

Of je Turkse koffie aan Nederlanders kan slijten durf ik je niet te vertellen, je zou dmv proeverijen kunnen nagaan hoe er op de soorten koffie word gereageerd, vraag of je bijvoorbeeld op het plein van Saxion Hogeschool een proeverij mag houden.

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Goedenavond Aydin,

 

Leuk concept, ik zou hier zeker een keertje gaan drinken indien het in de Randstad gevestigd zou zijn.

 

Ik weet niet hoe Deventer is qua inwonerssamenstelling/demografie (oud/jong, allochtoon/autochtoon). Persoonlijk denk ik dat dit wel een bepalende factor kan zijn in het wel of niet slagen van het concept.

Ook hangt het nauw samen met hoe je je concept gaat ver'marketen', is het een hippe spot waar studenten/jongeren kunnen genieten van de koffie en bijv. gratis wifi. Of zijn bijvoorbeeld forenzen je doelgroep, of misschien iets ertussen in?

 

Naast uiteraard de lekkere smaak en variëteit van de koffie, zou ik persoonlijk ook heel veel waarde hechten aan de sfeer die er hangt/gecreëerd word.

 

Hoop dat je hier iets aan hebt, succes in ieder geval!

http://www.mkb-app.nl - Apps betaalbaar gemaakt voor het MKB
Link naar reactie
  • 0

Is een verplaatsbare bar een optie?

 

Lijkt mij minder kapitaalsintensief en je kan eenvoudig experimenteren met locaties.

 

Ik vind het ook een goed idee maar je zal echt wel tussen het volk en de bedrijvigheid/feestelijkheden moeten gaan staan denk ik. Mensen zullen er niet voor gaan omrijden.

 

Als je de bar niet te groot maakt dan kan die ook als pop-up dienen voor recepties, huwelijken, andere horecazaken,... dus zowel binnen- als buitenlocaties bedoel ik.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Mathias raakt m.i. de kern van speciaalkoffies drinken, dat is meer beleving dan effe bakkie doen. Zo ken ik iemand die op allerlei evenementen rondloopt met oesters. De wijze waarop hij ze uitserveert, maakt de beleving. Zo ken ik ook een slager die evenementen opleukt met broodjes beenham, het gaat in essentie nergens over, maar hoe hij het brengt, is wat de show steelt. Denk er eens over na.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

@Norbert: Dat is-ie inderdaad! Je ziet hem soms ook op tv voorbij schuifelen bij een verslag van een event o.i.d.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Guido en Bollie hebben er voor gekozen om een eenmansopzet te behouden en zelf stad en land af te reizen naar evenementen om product aan de man/vrouw te brengen.

 

Aydin denkt groter en wil nationaal uitrollen en wie weet... zelfs internationaal. Mede gezien het feit dat hij het vergelijkt en wil concurreren met Starbucks. Die trouwens ook niet direct op dé hotspot in Seatle is begonnen, maar nu internationale bekendheid heeft. Afijn.....

 

Zet inderdaad je concept heel sterk neer. Zorg voor een sterke naam. Maak er, indien mogelijk, direct een franchise formule van. Dan kun je vaak sneller (inter)nationaal uitrollen dan je denkt. Dan werf je geïnteresseerden die zelf een leuke locatie zoeken. Óf zelfs al hebben maar ook de turkse koffie met snoep willen serveren.

En inderdaad, koffiedrinken is een beleving. Zo zie ik ook steeds vaker in bijv. meubel- en kledingzaken een koffiecorner waar je onder het genot van een kopje (turkse) koffie met snoep na kan denken over je aankoop. En die corner dan wel jouw "naam" hanteert.

Zoiets een idee? Dan heb je geen kostenpost v.w.b. locatie. Dan veranderd uiteraard ook je klantbenadering. Immers, je bent dan niet op zoek naar de koffiedrinker maar naar de ondernemer die jouw koffie wil schenken.

 

Kijk hoe Domino's pizza e.a. franchise gevers dat doen óf ga met hen in gesprek hoe de franchiseformules in elkaar zitten en wat het rendement daaruit is.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Beste mensen,

 

Hartstikke bedankt voor jullie reacties.

 

@Mikky Vrolijk: Bedankt voor je tips. Ik wil realistisch blijven, maar ik vind dat je als ondernemer ook mag dromen. Ik ga e.e.a. onderzoeken mbt kledingzaken.

 

@akpa: Deventer heeft verschillende inwonerssamenstelling. Ik durf niet te zeggen dat Turkse koffie hip kan zijn onder jongeren, maar ik zou mij willen richten op winkelend publiek. Het ligt een beetje aan de locatie. De locaties zijn niet voor het oprapen, namelijk.

 

@mathias: nee, dat klopt, maar het kan wel een verslaving zijn, Turkse koffie.

Link naar reactie
  • 0

Leuk concept maar waarom richt je je alleen op Turkse koffie?

 

Ik zou er aan toevoegen Turkse gebak, Turkse thee en ook Turkse gerechten zoals bijvoorbeeld Turkse broodjes enz. Maar ik zou het wel doen dat je echt een eigen stijl heb en met leuke decoratie.

 

gr,

 

Maarten

Link naar reactie
  • 0

Leuk concept maar waarom richt je je alleen op Turkse koffie?

 

Ik zou er aan toevoegen Turkse gebak, Turkse thee en ook Turkse gerechten zoals bijvoorbeeld Turkse broodjes enz. Maar ik zou het wel doen dat je echt een eigen stijl heb en met leuke decoratie.

 

gr,

 

Maarten

 

Beste Maa17,

Bedankt voor je reactie.

De reden van je eerste vraag is dat ik mij wil richten op 1 product en vanuit daar naamsbekendheid wil creëren. Het kan ook worden Turks-Grieks koffie. Het is zowat hetzelfde. Turks gebak zou ik zeker erbij doen, maar geen broodjes. Je eet namelijk geen broodje naast je koffie. Dat doe je ook niet bij Starbucks.

Link naar reactie
  • 0

Beste Karma,

Je hebt gelijk alleen wil ik mijn boterham toch aan lopende band verdienen met Turks- Griekse koffie.

Daarom wil ik op het station proberen of ieder geval daar waar mensen naar werk gaan.

 

Mijn doel is dus op een station. Heb jij een tip hiervoor?

Link naar reactie
  • 0

Wat is nu precies het plan? Heb je al marktonderzoek gedaan? Smaakproeven?

 

Waarin onderscheiden de genoemde 10 smaken zich? Ik kom bij turkse koffie eerlijk gezegd even niet veel verder dan een idee van sterke koffie en drap. Dat is een heel andere associatie als een ristretto/espresso of cappuccino. Weten Nederlanders die in Turkije op vakantie geweest zijn veel meer van deze koffiecultuur?

 

Hoe en aan wie zou je turkse koffie kunnen verkopen? Op welk moment van de dag?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Eens met Highio, weten Nederlanders van het bestaan van de 10 soorten Turkse koffie.

 

Als ik de volgende site doorlees, zijn er in Deventer 7000 Turken, potentiele klanten, vast ook wonend in elkaars nabijheid. Als je in die nabijheid een gelegenheid opent, betaal je vast minder huur en hoef je m.i. minder aan reclame uit te geven. Maar hou het dan wel bij Turkse koffie en geen combinaties van Turks/Grieks.

Link naar reactie
  • 0

Interessant is inderdaad welke doelgroep je gaat proberen te benaderen.

Gewenste situatie is natuurlijk dat alle lagen van de bevolking zo geroepen voelen om een kopje koffie te komen drinken, realiteit is echter dat wanneer je je richt op één groep, de drempel voor anderen net iets hoger is.

 

Ga je je bijvoorbeeld richten (zoals Rive aangeeft) op de +- 7000 Turken, laagdrempelig en wellicht ook nationalistisch genoeg om jouw business een extra zetje te geven (aannames).

Dan is de kans groot dat de aantrekkingskracht in diezelfde vestiging voor autochtonen/andere etnici minder is.

 

Houdt hier rekening mee, ik denk dat marktonderzoek vooraf heel erg belangrijk is in deze kwestie. Vooral de positionering van jouw winkel gaat een grote factor spelen in het slagen van de "koffieshop".;)

 

Succes!

http://www.mkb-app.nl - Apps betaalbaar gemaakt voor het MKB
Link naar reactie
  • 0

Zelf ben ik iemand die gewoon veel koffie drinkt; koffie in een bekertje uit een automaat ergens in de hoek van een fabriek tot versgemalen bio fairtrade, mij eigenlijk allemaal om het even en op de juiste plaats en op het juiste moment kan de prijs mij eigenlijk zelfs niet veel schelen.

 

Dus zelf zou ik jou Turkse koffie zeker wel eens proberen als ik langsloop op het station maar het feit dat je uit tien soorten kan kiezen dat zegt mij helemaal niets, integendeel ik heb eigenlijk niet graag veel keuze, ik word daar alleen maar moe van maar dat kan ook aan mij liggen ;)

 

Ik zou sneller stoppen als je bar er gezellig uitziet. Bestaat er zoiets als Turkse (vakantie)sfeer dat je kan opwekken dmv interieur, uitstraling,...?

 

Sommige ketens geven voor 9h koffie aan halve prijs, dat werkt ook wel bij mij want dan drink ik er meestal twee :)

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

 

Beste Maa17,

Bedankt voor je reactie.

De reden van je eerste vraag is dat ik mij wil richten op 1 product en vanuit daar naamsbekendheid wil creëren. Het kan ook worden Turks-Grieks koffie. Het is zowat hetzelfde. Turks gebak zou ik zeker erbij doen, maar geen broodjes. Je eet namelijk geen broodje naast je koffie. Dat doe je ook niet bij Starbucks.

 

Aydin1

 

Turks-Griekse koffie: grapje zeker.

 

Gezien de wereldberoemde grote liefde tussen turken en grieken zou ik bij een zaak die turks-griekse dingen verkoopt hard weglopen wegens: kan niet authentiek zijn.

 

Met turkse koffie zou ik naar binnen gaan, met griekse koffie ook, maar met turks-griekse koffie ga ik liever een Belgisch biertje van Heineken drinken.

 

Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Link naar reactie
  • 0

Bij een turks/grieks concept zou ik wel verwachten dat men elkaar met automatische wapens te lijf gaat, al dan niet met losse flodders voor de show.

 

Maar afgezien daarvan vraag ik me af of de gemiddelde nederlander een potentiele klant is voor turkse koffie, al dan niet met een stukje zoetigheid daarbij. Zelf vind ik het best leker, daar niet van, maar ik vermoed dat de gemiddelde autochtone reactie toch iets zal zijn als "koffie met drab op de bodem en iets waar mn vullingen van uitvallen erbij".

 

Neemt niet weg dat er een zeker clientele is voor dit soort producten, maar ik zou niet voor een AAA locatie gaan - daar komt nauwelijks allochtoon publiek, en het autochtone publiek wat er wel komt zal toch eerder voor de starbucks etc gaan.

Link naar reactie
  • 0

Het is alweer even geleden, maar deze column deed mij even terugdenken aan dit topic...

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 122 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.