• 0

Hebben van domeinnamen op alle extensies echt belangrijk

Ik vroeg me af hoe collega ondernemers over domeinnaam extensies denken.

 

Stel je hebt een leuke domeinnaam voor je produkt gevonden, maar is alleen verkrijgbaar voor .nl .com is vergeven (staat weliswaar niets op, waarschijnlijk te koop) Verder zijn een aantal anderen nog vrij .eu. .info etc...

 

Hoe belangrijk is het om al die domeinnamen te hebben?

 

Ik zelf heb zoiets van, neem één domeinnaam. Of dat nou .nl of .com is. Zet daar iets goeds op. Ik verwacht niet dat een soorte gelijke naam met een andere extensie je heel erg zal gaan hinderen. Als ze jouw maar kunnen vinden. Tuurlijk zijn er boefjes genoeg, maar als je toch een produkt hebt dat lastig is na te bootsen, wat the heck. Of is dat nou net even te veel op de korte termijn gedacht?

 

Wat denken jullie?

 

 

Perry

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

ik zit zelf op het moment ook te denken, ik heb een .nl domein, maar ongeveer 20% vd bezoekers is (bewust) vlaams. ik ben dus aan het overwegen of een .be domein als teken van respect naar onze vlaamse medemens een investering is, uit ervaring weet ik dat veel vlaamse mensen toch ene soort natuurlijke barriere tegen hollanders hebben.

 

denk dat het er vanaf hangt hoe je bezoekers in elkaar zitten. mik je op nederlanders, dan zal een .nl domein meestal wel voldoen.

Link naar reactie
  • 0

Domeinnamen kosten vrijwel niets, dus een investering is het niet echt te noemen. Ik zou de .nl registreren en natuurlijk de .com mits die vrij is. .nl is veruit het belangrijkst. Daarnaast zou ik extensies van elke land waar je bewust actief bent registreren. Vooral met het oog op de toekomst waarin je misschien meer wilt doen aan marketing in die landen. Dan is het in bezit hebben van wat verschillende extensies wel handig.

Link naar reactie
  • 0

het hangt ook van je doelgroep af.

 

uiteraard moet je het .nl domein hebben.

als het mogelijk is ook het .com.

ik zou ook altijd het .eu registeren, je weet maar nooit hoe populair dat kan gaan worden.

uit defensieve overwegingen kan je besluiten het .biz en het .info ook te nemen (ik heb dat altijd wel gedaan, er zal maar een malloot zijn die die domeinen registreert, dan kan je er bijna niets meer tegen doen.)

 

kortom, vanuit defensieve overwegingen is het de moeite waard zo ruim mogelijk te registreren.

 

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Ik heb spijt van het niet registreren van .com

Een als hobby gestarte kinderwebsite is uitgegroeid tot een veel bezochte website. De website is in het Nederlands en in het Engels aanwezig omdat er kinderen op af komen uit de hele wereld. Eigenlijk is het zelfs zo dat er meer buitenlandse bezoekers zijn dan Nederlandse.

 

Hoewel er geen commercieel belang is bij de website vond ik het heel vervelend te constateren dat iemand het .com domein inmiddels heeft geclaimed en zo een beetje meefietst op "mijn" naam.

 

VrGr

Het is geen topprestatie om nooit te vallen, maar om na het vallen weer op te staan.

Link naar reactie
  • 0

Zo moeilijk is het toch niet.

Doe je iets alleen op de NL markt dan alleen .nl geen .com

.com vind ik dan een beetje overdreven.

Ben je wereldwijd aan het ondernemen dan zou ik wel voor de .com gaan,

Zodra .eu beschikbaar word ga ik wel voor de .eu om duidelijk aan te geven dat ik een Europees bedrijf ben, en dat .eu bgrijpen ze snel genoeg op deze aardbol.

Link naar reactie
  • 0

Als andere extensies buiten .nl reeds vergeven zijn dan moet je naar mijn mening goed kijken wat er op die sites wordt aangeboden. Het is niet leuk als mensen op bijvoorbeeld een adultsite uitkomen wanneer ze .com i.p.v. .nl typen. Ook een min-of-meer concurerend product of dienst zou ik niet graag achter een andere extensie aantreffen.

 

Gr, Niek

 

 

Link naar reactie
  • 0

Oke dank je allemaal,

 

Baal een beetje, ik heb zich een goede naam, nogmaals.nl heb ik nu maar de .com loopt in juli af. Is waarschijnlijk van zo'n handelaar in domein namen die niets anders kan dan domein namen registeren. Maar goed je moet wat in het leven.

 

Ofschoon ik wel internationale plannen heb, denk ik het alleen met .nl te gaan doen, lekker eigenwijs dus:-)

 

Als ik nu al die namen zou gaan registeren, zal die .com eigenaren zijn prijs alleen maar gaan verhogen. Aan de andere kant als hij straks mijn success ziet, zal hij dat ook doen. mmm.

 

De baby toch nog een andere naam geven? Hij past zo lekker!

 

 

Perry

 

 

Link naar reactie
  • 0

hee Perry,

even creatief, nu je je doorstart toch gaat maken:

www.SuperiorResults.com

www.SuperResults.com

www.BestResults.com

www.WinningResults.com

etc.etc.

 

dit is eigenlijk hét moment, voordat je definitief (internationaal) doorbreekt, om de wijziging door te voeren.

 

wees creatief en hou niet teveel vast aan je huidige domeinnaam.

 

www.het enige constante is verandering.com

 

 

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

En het is misschien ook verstandig om wat je op je website aanbied ook te laten registrerend als de mensen iets intypen wat je verkoopt dat ze dan door gestuurd worden naar jou site.

Zoals ik zelf de namen fanmerchandising,muziektshirts.bandshirt,bandt'shirts,allemaal .nl heb laten registreren zodat als ze dat intoetsten dat ze direct door gestuurd worden.

www.erotiekspecialisten.nl

Link naar reactie
  • 0

ik heb nonex.nl, maar nonex.com is van een Amerikaans bedrijf die back-upsystemen voor grote computernetwerken maakt. Zit me niet dwars. Nonex.co.uk is een sloopbedrijf dat zonder explosieven gebouwen sloopt. Zit me ook niet dwars.

 

Ik heb wel meteen ook studiononex.com geregistreerd, maar totnogtoe gebruik ik alleen nonex.nl. Ikheb er een beetje voordeel van dat Nederland als designland staat aangeschreven ;), dus verberg mijn afkomst niet. Als ik .com zou gebruiken denk ik dat ik .com naar .nl zou laten verwijzen... maar .com gebruiken maakt het denk ik alleen nog maar verwarrender.

Link naar reactie
  • 0

Toch nog even lastminute advies van een Hostingbedrijfje;

Natuurlijk hangt het af van je doelgroep, maar zodra het een bedrijfje betreft, deponeer 'altijd' de .com. (naast je .nl en anderen)

 

Ten eerste is parkeren (bij ons) gratis bij het aanschaffen van alleen een domeinaam, en ten tweede; bouw je site bij voorkeur op een .com domein, en laat je .nl parkeren op je .com.

 

Hierdoor 'lijkt' het dat je 2 exacte dezelfde websites hebt. Professionele uitstraling. Maar ook:

 

.com scoort beter in zoekmachines!

 

.nl scoort beter indien men naar specifiek NL sites zoekt.

 

my 2 cents ;)

Link naar reactie
  • 0

Indien vrij zou ik toch altijd proberen tenminste de .nl en .com te verkijgen. Echt alle extenties registreren kan een wat kostbare zaak worden, alle land-extenties is sowieso onbegonnen werk.

 

Mocht een domein met buitenlandse extentie al bezet zijn, is het inderdaad heel verstandig om even te kijken wat daar dan staat. Zoals nonex al laat zien hoeft het geen probleem te zijn.

 

Als je interesse hebt om ooit in een bepaald land aan de slag te gaan zou ik ook zo vroeg mogelijk proberen het domein te verkrijgen - je weet tenslotte nooit dat een ander er niet mee vandoor gaat.

Link naar reactie
  • 0

Na lang zoeken eindelijk dit topic gevonden :)

 

Mijn vraag hierover:

Stel, je hebt een tweetalige website (Duits/Nederlands). Moet je dan een com-domein gebruiken en op de indexpagina een taalkeuze?

Als je dan toch een Nederlands- en Duitstalige website hebt waarom dan niet één site aan het nl-domein koppelen en één site aan het de-domein?

Wat doe je dan met het com-domein? En hoe doe je het dan met advertising? En wat voor e-mail extensies gebruik je allemaal als je maar een eenmanszaak bent? ???

 

Op internet wordt je ook niet wijzer: iedereen doet maar wat…. (soms nog

wel de groenteboer met een com-domein!!)

 

Ik wil binnenkort beginnen met het drukwerk en ik heb nog geen goede oplossing gevonden... :(

 

In mijn geval gaat het niet om b2b business – mijn (toekomstige)klanten zijn de eindgebruikers.

 

p.s. Alleen het com domein gebruiken is geen opties. Ik wil de drempel in Dutisland verlagen door een de-domein te gebruiken.

 

Link naar reactie
  • 0

Het zijn meer meningen allemaal, dus hier ook de mijne.

 

Een NL domein komt professioneler over op de Nederlanders. Het is niet 'even' geregistreerd als een .com, maar contractueel via SIDN (maar de meesten weten dat niet eens, dus professionaliteit komt vrij weinig ter sprake). Mocht je een meertalig website willen runnen zou ik toch echt voor een .com adres gaan (klant kiest bijv via een vlaggetje van het land), en de nl domein achterwegen laten (of voor de 'leuk' erbij nemen). Mocht je voor ook de NL domein gaan, dan zou je die gewoon laten doorverwijzen naar de .com.

 

Zo dat gezegd, even wat reacties geven.

 

Kena: Ik zou in dat geval gewoon een .nl en een .de domein aanschaffen, en die apart laten draaien. Twee website's in principe, want de Nederlanders zullen echt niet naar de Duitse versie gaan en ook niet andersom. Je kan dan gewoon de Duitse mails doorlaten sturen naar je NL domein mailaccount. Het is uiteraard wat verwarrend voor jezelf en het kost wat meer tijd, maar het komt wel persoonlijker over naar de klant (en die merkt niks van de problemen).

 

Chester: Ik ben benieuwd waar jij dat op baseert, want het ligt volgens mij niet aan het adres maar aan de inhoud (semantisch en de hele rits aan SEO zaken). En de 'professionele' uitstraling van twee domeinen heeft geen nut, want de bezoeker bezoekt er maar 1.

The cake is a lie!

Link naar reactie
  • 0

 

Kena: Ik zou in dat geval gewoon een .nl en een .de domein aanschaffen, en die apart laten draaien. Twee website's in principe, want de Nederlanders zullen echt niet naar de Duitse versie gaan en ook niet andersom. Je kan dan gewoon de Duitse mails doorlaten sturen naar je NL domein mailaccount. Het is uiteraard wat verwarrend voor jezelf en het kost wat meer tijd, maar het komt wel persoonlijker over naar de klant (en die merkt niks van de problemen).

 

 

Zoiets dacht ik ook. En wat doe ik met het com-domein? (ik heb trouwens alle 3 al geregistreerd). Moet daar een openingspagina komen met alleen een taalkeuze? (In principe ga ik het com-domein niet in advertentie gebruiken - of wel??)

 

Nederlandse klanten kunnen naar en info@xxx.nl mailen en Duitse klanten naar info@xxx.de.

Maar wat doe ik bijv. met mijn persoonlijk e-mail adres?? ??? Mijn 'leveranciers' zijn ook Nederlanders of Duitsers (of Franse...). Hiervoor wilde ik eigenlijk een com-adres gebruiken: t.janssen@xxx.com.

 

Maar is dat niet verwarrend op een visitekaartje: een persoonlijk com-adres, en algemeen nl of de-adres??? ??? ??? Om wat contacten op te bouwen ga ik in het begin zeker veel mijn kaartje afgeven.

Link naar reactie
  • 0

Het is dan misschien handig om op dat .com adres een link te zetten naar de Duitse variant en naar de Nederlandse variant, en vanuit daar worden ze doorgelinkt (dus .com is gewoon 1 pagina).

 

Dat persoonlijke e-mail adres kan uiteraard verwarring opleveren, maar is ook simpel op te lossen. Zorg ervoor dat t.janssen@xxx.de en t.janssen@xxx.nl doorverwijzen naar t.janssen@xxx.com. Mocht een potentiele klant perongeluk het verkeerde adres intypen, dan komt die als nog goed aan.

 

Het blijft alleen nog verwarrend voor jezelf (beetje veel gedoe en gepruts met doorverwijzingen), anderen ergeren zich hier niet aan lijkt me.

The cake is a lie!

Link naar reactie
  • 0

Het is dan misschien handig om op dat .com adres een link te zetten naar de Duitse variant en naar de Nederlandse variant, en vanuit daar worden ze doorgelinkt (dus .com is gewoon 1 pagina).

 

Dat persoonlijke e-mail adres kan uiteraard verwarring opleveren, maar is ook simpel op te lossen. Zorg ervoor dat t.janssen@xxx.de en t.janssen@xxx.nl doorverwijzen naar t.janssen@xxx.com. Mocht een potentiele klant perongeluk het verkeerde adres intypen, dan komt die als nog goed aan.

 

Het blijft alleen nog verwarrend voor jezelf (beetje veel gedoe en gepruts met doorverwijzingen), anderen ergeren zich hier niet aan lijkt me.

 

OK. En hoe doe ik dat dan met een kaartje? De bedoeling was eigenlijk om mijn persoonlijk kaartje 2-zijdig te laten drukken: 1 kant met mijn naam (t.janssen@xxx.com) en bij de Nederlandse adresgegevens en info@xx.nl en op de achterkant alleen de Duitse adresgegvens uiteraard met een info@xxx.de.

 

Het lijkt inderdaad allemaal erg verwarrend. Maar mijn visitekaartje zal ik minder voor klanten dan voor leveranciers/partners gaan gebruiken. En die zitten zowel in NL als ook in Dtl. of Frankrijk...

 

Link naar reactie
  • 0

Wat betreft die taalkeuzes: Altijd alles op 1 domein, de .com dus. Vervolgens als je naar de .nl gaat maak je een permanente redirect naar de .com/nl/ o.i.d.

 

Wat je zeker niet moet doen is de site op 2 domeinen laten draaien! Dat wordt gezien als een soort spamming door Google.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Voor 1 website hebben wij .com, .be en .nl "gekocht". Dit om een stokje voor de "concurent" te steken.

Het maakt niet uit welk webadres je kiest, ze komen alle 3 op het zelfde uit.

 

Ook heb ik een .nl website. Ik had graag de .com ook gehad, maar deze is bezet volgens de lijst.

Toch word de .com site niet gebruikt zover ik dat kan zien.

Wel heb ik kunnen uitvinden dat de "eigenaar" in de richting van amerikaanse moet zijn ofzo. Dat deze, toen de website nog wel werd gebruikt, een zelfde soort bedrijfje er op had lopen, als ik op mijn .nl site.

Wat zou voor mij slimheid zijn?

Sorry voor de typfouten, mijn toetsenbord is aan vervanging toe.

Link naar reactie
  • 0

 

Chester: Ik ben benieuwd waar jij dat op baseert, want het ligt volgens mij niet aan het adres maar aan de inhoud (semantisch en de hele rits aan SEO zaken). En de 'professionele' uitstraling van twee domeinen heeft geen nut, want de bezoeker bezoekt er maar 1.

 

Laat ik hier zeggen dat dit bericht ruim anderhalf jaar geleden is getypt, en er inmiddels veel water door de SEO-Rijn is gestroomd. Mijn mening en visie over bovenstaande zijn dan ook wel gewijzigd ;)

 

Nu even over de domeinen, misschien kan ik hier iets zinvols over zeggen;

 

Voor de paar euro per jaar hoef je de registratie van en .nl, .de of .com extensie niet te laten. Deze kun je vervolgens gratis laten 'parkeren' op elkaar. Dus zoals boven al gezegd werd, als je de website fysiek op de .com zet, en de andere extensies daarop parkeert, komt men altijd op dezelfde website.

 

Hier zit ook een verschil. 1 website op een .nl en 1 website op een .de zijn 2 hostingpakketen, dus dubbele hostingkosten. Vaak zonde geld als het om één bedrijf gaat.

 

De beste oplossing vind ik zelf de volgende:

 

Men vergeet vaak 'sub-domeinen'. Deze kun je (afhankelijk van je hostingpakket) zelf aanmaken.

Een subdomein is bijvoorbeeld: http://sub.domein.com, waarbij www.domein.com dus het eigenlijke domein is.

 

Laten we als voorbeeld eerst even alleen een .com registreren met daarbij een hostingpakket van 100mb. Op de hoofdpagina maken we een keuze menu uit 3 talen, Engels, Nederlands en Duits.

We maken 3 subdomeinen aan: http://nl.domein.com, http://de.domein.com en http://en.domein.com.

Als de bezoeker zijn taalkeuze maakt wordt hij naar bovenstaande subdomeinen doorgestuurd, die allemaal op dat ene pakket van 100 mb staan.

Tevens hebben we hiermee automatisch e-mail mogelijkheden gecreeërd. janssen@de.domein.com komt dus van het duitste filiaal en heeft hier 'z'n eigen adres. Deze mogelijkheid wordt automatisch aangemaakt bij het aanmaken van een sub-domein.

 

Dit vind ik zelf ( en wordt in het bedrijfsleven ook vaak toegepast) een hele mooie duidelijke oplossing.

 

Nu even de .nl en .de exensies. ALS je deze (en om de concurrentie voor te zijn zou je deze vor die paar euro vast kunnen leggen) registreert kun je bijvoorbeeld http://www.domein.nl laten parkeren op http:nl.domein.com waardoor de klant altijd op de juiste website (taal) terecht komt via bijvoorbeeld Google.

Ook kun je deze gewoon laten parkeren op de hoofd .com account, waardoor men altijd op de taalkeuze pagina komt.

 

Ik hoop dat dit duidelijk is, zoniet; laat het me weten :)

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

ik ben nieuw hier, maar ik zag je bericht over domeinnamen staan en dat je de domeinnaam die je graag wilt gebruiken niet meer kunt krijgen onder .com.

Misschien moet je het eens bij GDI (WebSite.ws/mp1958) proberen, die hebben geen .com, .nl etc. maar .ws, nl. website en zij hebben nog erg veel domeinnamen vrij.

om goed te marketeren moet je blijven leren

 

http://marketingmagic-online.info/marketingtraining.html

Link naar reactie
  • 0

Misschien moet je het eens bij GDI (WebSite.ws/mp1958) proberen, die hebben geen .com, .nl etc. maar .ws, nl. website en zij hebben nog erg veel domeinnamen vrij.

 

Prachtig voorbeeld van MLM. Maar wie zit er te wachten op DotWS?

 

 

iemand die heel erg graag een bepaalde domeinnaam wil gebruiken, maar die nergens meer te verkrijgen is misschien?

Ik kwam hier ook maar bij toeval achter, doordat ik erg veel op het internet op zoek ben naar van alles en nog wat, maar je hoeft het niet te gebruiken hoor, dan neem je gewoon een andere naam, toch?

 

om goed te marketeren moet je blijven leren

 

http://marketingmagic-online.info/marketingtraining.html

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 237 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.