• 0

Iemand ervaring met weegmachines uit China?

Ik wil graag een tel- of weegmachine kopen voor het automatisch tellen/wegen van kleine artikelen (bijvoorbeeld kralen). Ik heb via de verpakkingsbeurs in Utrecht reeds meerdere Nederlandse bedrijven gevonden, maar het is verleidelijk het in China te kopen wegens besparing van al snel 3 a 5 duizend euro. Er zijn veel bedrijven te vinden via alibaba maar je neemt natuurlijk wel risico (bv in hoeverre je het zelf kan repareren als er wat stuk gaat, maar ook kans op miskoop door miscommunicatie). Ik zou daarom graag willen weten of er hier iemand is die er ervaring mee heeft. Ik heb de neiging het in Nederland in te kopen tenzij ik via-via een betrouwbaar leverancier in China kan vinden.

 

Alvast bedankt!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

15 antwoorden op deze vraag

  • 0

Toch al snel antwoord van mijn leverancier :) nl eerlijke antwoord dat zij er geen ervaring mee hebben en zelfs de grootste kralenfabriek van Azië nog met simpele weegschalen werkt. Had ik eigenlijk wel kunnen verwachten....schiet me nu te binnen dat ik ze in Japan wel met machine zag werken, zal anders daar eens informeren.

Link naar reactie
  • 0

Tellen is een redelijk standaard mogelijkheid bij veel weegschalen. Een gewoon tafelmodel is niet zo duur.

 

Als je spreekt over enkele duizenden euro's dan wens je waarschijnlijk ook een groot aandeel automatisering? Automatisch doosjes vullen, verschillende soorten kralen doseren?

 

Prijzen hangen af van de nodige capaciteit, aantal schaaldelen(nauwkeurigheid) en vooral: moet de weegschaal geijkt worden voor commercieel gebruik(facturatie per gewicht of aantal kralen).

 

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Iedereen hartelijk dank voor het meedenken.

@DaMedia: ik had al aantal bedrijven gevonden via beurs in Nederland, prijs rond de 12.000 euro. Heb het idee dat het 3 a 5000 euro goedkoper kan als ik het in China koop maar dan loop ik wel risico.

 

@Mathias@evelo: mijn voorkeur gaat naar machine die helemaal automatisch telt of weegt, met het idee dan zelf gripzakjes eronder gereed te houden, dus nog niet volledig automatisch verpakken. Ik wil wel opletten dat als ik zo 'n machine koop het al gereed is om ooit aan te kunnen sluiten op een verpakkingsmachine. De weegmachine moet dan een signaal (handshake genaamd) geven zodra klaar zodat verpakkingsmachine weet dat zak weer gesloten mag worden. Maar ik vind het te dure investering nu beiden in 1x te kopen, ook omdat ik werk over wil hebben voor mijn personeel die bestellingen inpakken.

 

@Tonino: ik kan zoeken op zaadjes want die zijn heel klein en heel duur waardoor het nauwkeurig gewogen moet worden, ze gaven zaadjes ook vaak als voorbeeld bij de beurs. Kwam wel bv

tegen met kraaltjes.

 

Via http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=seeds+counting+machine kan ik veel Chinese bedrijven vinden maar ik ben dus voorzichtig wegens risico op miscommunicatie en kwaliteitsproblemen. Vandaar mijn vraag of er hier iemand is die er ervaring mee heeft. Ik twijfel tussen 'duur en betrouwbaar' in Nederland inkopen of 'goedkoper maar met risico' in China.

Link naar reactie
  • 0

Het is mij nog niet helemaal duidelijk. Hoe werk je momenteel?

 

Bij een gewoon tafelmodel weegschaal met telfunctie kan je gewoon ingeven hoeveel 1 stuk weegt (om het even wat: kralen, bouten, snoep,...). Je giet een doos met kralen leeg in een zakje en de display toont het aantal ipv het gewicht dat in het zakje valt. Een constructie op de weegschaal waaraan je zakjes kan openhangen lijkt mij eenvoudig zelf te maken.

 

Ik heb ooit wel eens aan een machine gewerkt waar je het aantal stukken kon ingeven en dat de machine dan automatisch de juiste hoeveelheid doseerde. Die machine was van een andere buitenlandse leverancier en hij belde naar ons omdat er blijkbaar een wachttijd was van drie weken voor een technieker van die firma (en van de facturen kreeg hij een appelflauwte).

Het was een probleem aan het weeggedeelte zelf en eenvoudig te herstellen. Het weegprincipe is bijna altijd hetzelfde, gelijk van welke fabrikant.

 

 

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Bij een gewoon tafelmodel weegschaal met telfunctie kan je gewoon ingeven hoeveel 1 stuk weegt (om het even wat: kralen, bouten, snoep,...). Je giet een doos met kralen leeg in een zakje en de display toont het aantal ipv het gewicht dat in het zakje valt. Een constructie op de weegschaal waaraan je zakjes kan openhangen lijkt mij eenvoudig zelf te maken.

 

Of als zelfs dat te veel moeite is - per kraalsoort de weegschaal opnieuw instellen - kun je de order (aantal) in Excel automatisch omzetten in het gewicht, wat je dan af kunt wegen. Misschien wil je er ook een marge van 2% of zo boven bij in doen. Zo hoef je bij het vullen helemaal niet na te denken en kun je snel werken.

Link naar reactie
  • 0

@Mathias@evelo ik werk nu met simpele maar nauwkeurige telweegschalen, zo ook de sociale werkplaats die het voor me verpakt. Ik wil een automatische weegmachine, die dus automatisch doseert, zodat het veel sneller gaat. Ik heb al een week een telmachine in bruikleen gehad, ging 4x sneller, alleen bij wat grotere artikelen was het iedere keer teveel. De telmachine werkte via trilling, dus eerst heel hard trillen tot circa 95% van volume is bereikt, en dan zachter trillen tot laatste 5% is bereikt, maar meestal vielen er dan meteen teveel kralen. Alleen bij de hele kleine kralen die per 1000 stuks verpakt moesten worden ging het best goed. Maar als je bv grotere kralen per 15 stuks verpakt en het zijn er vaak 17 schiet het niet op. Had ook bv dan 13 ingesteld (zodat als ie teveel deed het de juiste 15 was) maar ook dat hielp niet, en ook ging dat laatste 5% trillen heel langzaam.

Je zegt "Het weegprincipe is bijna altijd hetzelfde, gelijk van welke fabrikant."

Dus als je het zo bekijkt zou ik het op zich wel in China kunnen kopen, dat als er wat mee is er wel een Nederlands bedrijf te vinden is die het kan oplossen?

 

@XiaoDi, ik heb in de database kolommetje met gewicht per stuk, bij de weegschaal kon je dat instellen en dan dus meteen goed tellen. Maar ik wil graag een meer geautomatiseerde oplossing vinden.

Link naar reactie
  • 1

Zoals je zelf al aangeeft is de manier van doseren het meest delicate aspect bij zo'n machine. Een trilgoot is een veel gebruikte manier, het is vooral een kwestie van experimenteren met de verschillende instelparameters; groot debiet, klein debiet, naval,... meestal gebeurd dit door de klant zelf (als het goed is met ondersteuning van de leverancier). Bij een goede bedieninterface kan je per product een tabel met de nodige instelparameters aanmaken en die eenvoudig oproepen ifv van de productie.

 

Cement, meel, zand, kasseien, babypoeder, aardappelen,... ik heb al aan veel machines gewerkt die vanalles en nog wat doseren en bij iedere klant is er een zeker leerproces om de parameters op punt te stellen. Mogelijk ook met mechanische aanpassingen op maat van de klant; breedte en hellingshoek van de trilgoot, . Kralen van 3mm diameter of een kraal van 3cm diameter is een groot verschil in de wijze van doseren.

 

Met weegprincipe overal gelijk bedoel ik dat er gewerkt wordt met een weegcel(bijna altijd made in china). Daar is het vooral belangrijk dat die juist weegt, een hoge herhaalbaarheid heeft en snel stabiliseert.

 

Het is zeker niet zo dat een doseermachine een immens complexe installatie is, met wat technish inzicht en tijd om te experimenteren geraak je al heel ver maar om betrouwbaar en reproduceerbaar te kunnen wegen/tellen moet de machine wel in orde zijn zowel de mechanische constructie als de software/electronica. Dus zeker trachten goede referenties te vinden voor je iets aankoopt.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je nuttige post! Dus op zich zou ik de risico kunnen nemen....ik wacht anders even mail af van mijn Japanse leverancier, die zal sowieso adressen weten, kan ik eens kijken hoeveel het scheelt als ik het daar koop ipv hier in Nederland. En misschien toch nog eens goed naar alibaba kijken en misschien vragen naar referenties...zou zo lekker snel en makkelijk zijn het in Nederland in te kopen maar een besparing is ook wel mooi meegenomen.

Link naar reactie
  • 0

Mijn Japanse leverancier heeft alleen adres van een Japanse bedrijf, die blijkbaar ook al een vestiging in Nederland heeft. Hun prijzen beginnen vanaf 25.000 euro, valt helaas toch net ;) buiten mijn budget. Klonk wel supergaaf, nl een 'multi head weger'. Stel het moet per 10 gram verpakt worden dan vult hij bijvoorbeeld 10 bakjes automatisch met 2 gram en pakt ie de 5 bakjes die het meest nauwkeurig op 2 gram aansluiten en laten die dan samen in verpakking vallen om het juiste gewicht te halen, heel accuraat en extra snel dus. Ze hebben mijn gegevens genoteerd voor als ze een keer een tweedehandse hebben.

 

Mocht iemand ervaring hebben met Chinese leverancier dan hoor ik het graag. Wellicht dat ik via alibaba wat kan vinden en beetje kan oordelen of het betrouwbaar is. Maar door tijdgebrek is het wel verleidelijk het toch maar 'snel en veilig' in Nederland in te kopen.

Link naar reactie
  • 0

Je weet precies wat je wilt dus zul je dat beslist wel op Alibaba.com kunnen vinden. Waarom maak je niet een lijstje met links van de betreffende machines / leveranciers en vraagt een op de import uit China gespecialiseerd bedrijf om de leveranciers te screenen? Er zijn speciale consulenten voor dit soort dingen 8)

 

Mvg

René

China Trade Consult

www.china-trade-consult.nl en www.china-trade-consult.de

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 171 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.