• 0

Magento webshop kosten?

Goedemiddag,

 

Ik wil een webshop laten ontwikkelen, waarschijnlijk iets in magento omdat ik denk dat daar de meeste mogelijkheden en kennis over bestaat én omdat je op die manier niet afhankelijk bent van een bepaalde aanbieder (correct me if I'm wrong, please!) Als deze shop klaar is en je het onderhoud en invullen in eigen beheer doet, kun je volgens mij voor aanpassingen bij iedere Magento specialist terecht...?...

 

Wat ik wil is een site die ruim ingevuld kan worden (veel artikelen) een duidelijke en simpele opmaak heeft én te koppelen is aan Exactonline (zijn addons voor te krijgen weet ik) en makkelijke betaalmogelijkheden, verder niet veel poespas!

 

Wat mooi zou zijn, is dat er voor de verschillende productgroepen aparte shops te maken zijn, die vervolgens allemaal wel weer dezelfde shop als basis hebben. Dus stel; elektronica is de algemene shop. en vervolgens zijn er aparte shops voor; vaatwassers en alle onderdelen en accessoires, koelkasten en alle onderdelen en accessoires etc. etc. Veel van deze onderdelen zijn weer uitwisselbaar en komen dus ook weer terug in de diverse shops, sub-shops vergroten echter naar mijn idee de vindbaarheid van bepaalde producten wel enorm.

 

Als voorbeeldwinkel vind ik www.luckylenn.com een mooie en overzichtelijk site.

 

Kan iemand mij vertellen of dat wat ik wil een technisch hoogstandje is (lijkt me persoonlijk van niet, zou zelfs durven denken dat een Magento-designer zelfs wel een complete template op de plank heeft liggen!?!?) en wat ongeveer de kosten zijn van een dergelijke site.

 

Ik snap dat je lastig kunt zeggen, "dat kost 200 euro". Maar waar het mij omgaat is dat ik een beetje een richtprijs heb zodat ik weet dat mij geen poot wordt uitgedraaid. Het voorbeeld van een standaard Wordpress site en die verkopen voor 2000 euro is wat ik bedoel.

 

Bedankt weer!

 

Gr,

Mike

Those who wander are not always lost!

-J.R.R. Tolkien

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

24 antwoorden op deze vraag

  • 0

maak een zo duidelijk mogelijke briefing en stuur die naar 3-4 partijen waarvan je denkt dat je er misschien mee in zee wil gaan.

 

Voor een beetje fatsoenlijke webwinkel denk ik wel dat je eerder aan 5-10k moet denken dan aan 200-2000 euro.

 

EN de kans is ook nog eens aardig aanwezig dat een partij die netjes 8k vraagt je minder een poot uitdraait dan een beunhaas die 2500 vraagt en dan iets oplevert waarmee je niet vooruit kunt.

 

nb: nee, ik zeg niet dat je voor 2500 niet een goeie webwinkel kunt kopen, zeker niet als het out of the box templateje af-installeren is. Tuurlijk kan dat.

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie
  • 0

Naast Magento worden Prestashop en WooCommerce (Wordpress) veel gebruikt (kun je bijna overal hosten). Hoe duur een webshop is, is afhankelijk wat je kennis ervan is. Je kunt alles door een webbouwer laten maken of een gedeelte zelf doen.

 

Een template op maat laten maken kan redelijk wat geld kosten. Op Themeforest.com worden er mooie templates te koop aangeboden voor rond de 50 euro.

Link naar reactie
  • 0

Webshops zijn er in alle soorten en maten.

Magento is een mooi system, maar "zwaar" en door zijn vele mogelijkheden niet goedkoop.

 

Waar het om gaat is dat je voor jezelf duidelijk krijgt wat je precies wilt met je shop, dan een geode breefing maakt en deze aan meerdere partijen mailt.

 

Waarschijnlijk zijn er systemen die weleenswaar minder mogelijkheden hebben, maar die wel dat doen wat jij wilt voor een goed budget.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Beste Mike,

 

De kosten voor aanschaf van een Magento shop zijn helaas niet de enige kosten die je zult maken. Dat zou ook eigenlijk te mooi zijn om waar te zijn.

 

Magento is een geweldig pakket met heel veel functionaliteit, maar je dient wel degelijk kennis van zaken te hebben om een Magento shop te bouwen en te onderhouden. Vergelijk het met een ijsberg: het topje steekt boven water uit, dit zijn de startup kosten. Maar onder water zit nog veel meer ijs, dit zie je niet maar het is er wel degelijk. Hetzelfde geldt voor webshop software, je hebt ook hier kosten die je niet hebt voorzien maar die er wel degelijk zijn.

 

Ik wil graag wat kennis met je delen over de Total Cost Of Ownership (TCO) van webshop software. Uit onderzoek van Forrester blijkt dat 43% van de webwinkeliers de TCO van webshop software te laag inschat. Bepaal de TCO dan ook niet voor een maand of een jaar, maar over meerdere jaren. Naar mijn inziens bestaat de TCO uit 3 factoren 1) Cost before running, 2) Cost of running en 3) Cost of not running.

 

1. Cost before running - Kun jij zelf Magento installeren of dient een specialist dit voor je te doen? Wat kost die specialist? De koppeling met Exact, is dit een eenvoudige plugin of vergt dit maatwerk? Wil jij een standaard Magento thema of een unieke huisstijl? Dient er hardware aangeschaft te worden?

 

2. Cost of running - Deze kosten worden helaas te vaak onderschat. Denk bij Cost of running aan kosten voor hosting. Magento is een zwaar pakket, goede hosting zorgt ervoor dat je webshop snel is en blijft, wat prettig is voor je bezoekers en voor Google. Wie gaat de software voor je updaten en wat gaat je dit kosten? Magento is een geweldig systeem en makkelijk uit te breiden, je dient er wel voor de zorgen dat alle plugins met elkaar samen werken. Onderschat ook de support niet. Helpdesks die 100 euro per uur rekenen voor telefonische support is niet ongewoon.

 

3. Cost of not running - Ik vind deze minstens net zo belangrijk als de anderen. Wat nu als jij (of een specialist) een fout maakt, wat kost het je dan om het weer te herstellen? Misschien nog wel belangrijker: hoe groot is die kans dat er iets mis gaat (zonder technische kennis) en hoeveel omzet loop je dan mis?

 

Kortom genoeg punten om over na te denken. Maak een goede inschatting van de TCO voor een langere periode.

 

Ik heb een whitepaper geschreven waarin de 10 factoren beschreven staan die de TCO van ecommerce software bepalen. Ik deel deze graag met je, stuur me dan even een PM of een email.

 

Gr Jeroen

Link naar reactie
  • 0

Wij van wc-eend...

 

Beetje eenzijdig verhaal. De vraag gaat hier weliswaar over Magento, maar vergeet de alternatieven niet, waarbij veel van de negatieve punten van Magento niet opgaan. Denk bijvoorbeeld aan OpenCart. Het is makkelijk om nu alleen de negatieve punten van bijvoorbeeld Magento op te noemen, maar die zijn er ook genoeg voor wat betreft een hosted webwinkel.

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

Link naar reactie
  • 0

Ik heb 3 open carts, 2 woocommerce en zelfs nog een wpec draaien, de meesten al jarenlang, en sommigen met 'zware' applicaties (ontwerpmodules) erin. De keren dat ik er grote problemen mee gehad heb zijn op 1 hand te tellen.

 

Ja, dan kost het een keer tijd (en geld, maar eigen developers dus valt mee). Het is voor mij iig geen overweging om een SaaS als SEOshop te gaan gebruiken, ook niet toen ik nog geen developers had.

Commerciële ondersteuning nodig? Theuws.com

Link naar reactie
  • 0

Van vrienden en kennissen met een Magento-webwinkel weet ik dat de initiële investering in de regel € 3.500 tot € 5.000 is, oplopend tot circa € 10.000 met meerwerk en maatwerk voor met name development en design. De aangehaalde voorbeeldsite is grafisch redelijk zwaar, dus als je artwork en fotografie niet zelf kunt regelen, ben je eerder +€ 5.000 dan € 2.500 kwijt.

 

Ik zou me echter niet meteen vastpinnen op Magento. Je kunt beter een pakket van eisen (musthaves) en wensen (wannahaves) opstellen en daarmee bij verschillende webbureaus offertes aanvragen.

 

Verdiep je daarna ook in het platform dat wordt gebruikt. Sommige partijen rekenen ongegeneerd € 500 voor een extension die ze voor minder dan $ 50 downloaden, dus het kan geen kwaad als je een beetje op de hoogte bent van wat voor het platform gebruikelijk is.

Link naar reactie
  • 0

Woah dank voor deze slap to reality!

 

Ik kreeg via een pb ook al de tip om eerst even een lijst te gaan maken van de eisen.

Daarmee is dus het idee om een goed bestek te maken en dan naar een aannemer te gaan en die een offerte te laten maken op basis daarvan.

 

Wat ik al eerder zei is dat het alleen lastig is om je te verdiepen in de mogelijkheden.

Als je er steeds meer in verdiept wordt het soms zelfs onduidelijker.

 

Hoe maak je zodoende dus een goede lijst van vereisten voor je webshop als je alle functies niet kent?

 

Voorbeeldje (ben autoliefhebber) ik had nooit een auto met stoelverwarming, wist eigenlijk ook niet dat het bestond. Toen ik een auto te koop zag met deze functie was ik hierover sceptisch.. gebruik ik nu ook niet.. maar nu ik het heb gebruik ik het erg vaak!

 

Gr,

Mike

Those who wander are not always lost!

-J.R.R. Tolkien

Link naar reactie
  • 0

Hoe maak je zodoende dus een goede lijst van vereisten voor je webshop als je alle functies niet kent?

Op Wikipedia vind je een uitgebreide Comparison of shopping cart software.

De tabellen kun je gebruiken om plussen en minnen te zetten voor wat je wel/niet nodig denkt te hebben.

 

Verder natuurlijk goed kijken naar bekende en succesvolle webwinkels en, niet te vergeten, je directe concurrenten.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Hi Mike,

 

Mijn advies zou zijn om eerst te onderzoeken of je wilt kopen (Open Source) of huren (SaaS). Er is genoeg informatie op internet te vinden over de voor- en nadelen.

 

Kies vervolgens de software die het best bij je past.

 

Link naar reactie
  • 0

Wat mooi zou zijn, is dat er voor de verschillende productgroepen aparte shops te maken zijn, die vervolgens allemaal wel weer dezelfde shop als basis hebben.

 

Ik denk dat dit de sturende factor richting Magento is. Dat staat bekend om de multi-store en multi-domain mogelijkheden, en wordt in de praktijk veel gebruikt in die situaties. Implementatie is echter niet zo heel eenvoudig, en als je daarnaast nog de ontwerpkosten voor meerdere storefronts meerekent kom je al snel aan een relatief prijzige webshop. Ik zou rekenen op minstens 2500 euro, maar dat kan afhankelijk van je wensen oplopen tot een veelvoud.

 

Overigens is magento niet het enige pakket waarmee dit mogelijk is: Opencart kan het bijvoorbeeld ook, en is in de praktijk wat lichter in gebruik (zowel administratief als technisch).

 

Qua hosting kom je echter niet om een VPS (of dedicated server) heen als je meerdere domeinen aan 1 backend wilt knopen. Niet dat dit direct zorgelijk is, voor een paar tientjes per maand kom je een heel eind!

Link naar reactie
  • 0

Wat mooi zou zijn, is dat er voor de verschillende productgroepen aparte shops te maken zijn, die vervolgens allemaal wel weer dezelfde shop als basis hebben.

 

Ik denk dat dit de sturende factor richting Magento is. Dat staat bekend om de multi-store en multi-domain mogelijkheden, en wordt in de praktijk veel gebruikt in die situaties.

Eens, een Magento webshop is de juiste keus in geval je meerdere shops wilt beheren in één backend.

 

Verder is het zoals eerder aangehaald erg belangrijk de opdracht zo concreet mogelijk te maken en voor te leggen, zodat je later niet tegen onverwachte kosten aanloopt.

 

 

Wat ik al eerder zei is dat het alleen lastig is om je te verdiepen in de mogelijkheden.

Als je er steeds meer in verdiept wordt het soms zelfs onduidelijker.

 

Je hebt hier volkomen gelijk, als beginner kan dit erg lastig zijn. Wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt dan is het misschien verstandig om eerst low-budget te starten, ervaring op te doen, om vervolgens later met een meer ervaren blik het grootser aan te pakken en de juiste keuze te maken.

Magento webshop specialist | http://www.medeka.nl

Link naar reactie
  • 0

Ben wel benieuwd hoe het er nu mee staat. Ben je al een stap verder?

 

Wat mooi zou zijn, is dat er voor de verschillende productgroepen aparte shops te maken zijn, die vervolgens allemaal wel weer dezelfde shop als basis hebben.

 

Ik denk dat dit de sturende factor richting Magento is. Dat staat bekend om de multi-store en multi-domain mogelijkheden, en wordt in de praktijk veel gebruikt in die situaties. Implementatie is echter niet zo heel eenvoudig, en als je daarnaast nog de ontwerpkosten voor meerdere storefronts meerekent kom je al snel aan een relatief prijzige webshop. Ik zou rekenen op minstens 2500 euro, maar dat kan afhankelijk van je wensen oplopen tot een veelvoud.

 

Overigens is magento niet het enige pakket waarmee dit mogelijk is: Opencart kan het bijvoorbeeld ook, en is in de praktijk wat lichter in gebruik (zowel administratief als technisch).

 

Qua hosting kom je echter niet om een VPS (of dedicated server) heen als je meerdere domeinen aan 1 backend wilt knopen. Niet dat dit direct zorgelijk is, voor een paar tientjes per maand kom je een heel eind!

 

Hier ben ik het volledig mee eens. Maak voor jezelf gewoon een rijtje waarbij je alle kosten en baten op een rijtje zet. Je zult zien dat de kosten voor een dedicated server met windows in het niet valt in vergelijking met de initiele kosten voor een fatsoenlijke webshop, maar dat het wel kosten zijn waar je rekening mee moet blijven houden. Even ter illustratie: hier betaal je bijv rond de 115 euro per jaar voor een server. Is een erg belangrijke stap wanneer je, zoals jij beschrijft, meerdere domeinen aan een backend wilt knopen. In mijn omgeving hoor ik over Magento veel positieve verhalen, maar aan iedere software zitten natuurlijk voor- en nadelen. Denk dat het belangrijkste inmiddels al wel besproken is in dit topic, dus daar voeg ik verder niks meer aan toe :)

 

Link naar reactie
  • 0

Magento is fantastisch mooie software, maar het is echte enterprise-class software.

Het is zeer lastig om in te ontwikkelen (tenzij je expert bent) en ook niet super makkelijk om in te werken.

Een deugdelijke Magento shop zit tussen 5k en 25k aan ontwikkelkosten.

Daarna komt nog beheer, onderhoud, hosting, et cetera.

Voor een startend of beginnende webshop meestal overkill.

 

(...als het eenmaal soepel werkt is het overigens fantastische software!

mijn bedrijf doet technisch beheer voor bijna 200 Magento shops overigens)

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb uiteenlopende projecten gezien met webshops. Ook Magento. Met kosten die varieren van enkele duizenden tot honderdduizenden euro's. En dat is enkel de opstart. Onderhoud, hosting, SEO zijn allemaal kosten die door blijven lopen. Als je niet al teveel wijzigingen wilt ten opzichte van de basis functionaliteit van Magento ben je voor enkele duizenden euro's wel klaar. Wil je meer, anders, koppelen etc dan lopen de kosten snel op. Tijd is nu eenmaal geld.

www.burodmg.nl online expertise

Begeleiding van alle online projecten, groot en klein. We realiseren unieke responsive websites in ExpressionEngine, Craft en WordPress.

Link naar reactie
  • 0

Dus ik begrijp jouw reactie niet helemaal. Een Linux VPS voor een paar tientjes per maand is wat je nodig hebt, geen Windows server.

 

Windows heb je er zeker niet voor nodig inderdaad (sterker nog, vraag me af of dat uberhaupt goed gaat werken).

 

Een VPS oplossing is echter wel aantrekkelijk, maar bedenk wel dat de meeste goedkope aanbieders een unmanaged oplossing bieden voor een scherpe prijs. An sich is daar niet zoveel mis mee, maar als niet-techneut wil je wellicht liever een managed oplossing waarbij de aanbieder zorg draagt voor updates naar recente versies van pakweg mysql, php en apache.

 

Daar betaal je uiteraard meer voor, maar het biedt ook een stukje extra veiligheid.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 148 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.