• 0

verzekering niet op te brengen

Beste allen,

 

Ik ben als zzp-er werkzaam in de sport, voornamelijk de klimsport. Ik geef onder meer techniektrainingen en hoogtevreestraining. Wegens uitbreiding van mijn werkzaamheden zou ik graag een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, tot nu toe wil echter bijna geen enkele maatschappij mij verzekeren, alleen stichting veilig werken buitensport, en dat kost me € 1475 per jaar. Gezien mijn geringe omzet is dat voor mij niet op te brengen.

 

Ik vraag mij ook af of zo'n verzekering wel zin heeft omdat:

 

Stel als de klant mijn instructie niet opvolgt en daardoor letsel oploopt dan ben ik toch niet aansprakelijk?

Als ik foute instructie geef ben ik wel aansprakelijk maar dekt de verzekering dan uberhaupt wel? ???

 

Wat zijn jullie ideeen hierover? Ik begin wat moedeloos te worden over de levensvatbaarheid van mijn bedrijfje op deze manier :-\

 

Groet Jis

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

17 antwoorden op deze vraag

  • 0
Stel als de klant mijn instructie niet opvolgt en daardoor letsel oploopt dan ben ik toch niet aansprakelijk?

Dat is, helaas voor jou, iets te simpel geredeneerd. Jij bent de deskundige/expert en zult ook actief toezicht moeten houden, en uiteraard moeten zorgdragen voor en controleren op deugdelijk materiaal en veiligheid van de gebruikte ruimtes/locaties.

Alleen "instructie" vrijwaart jou in ieder geval niet van (mede)verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

Of, in welke mate en waarvoor jij aansprakelijk bent beoordeelt uiteindelijk een rechter.

 

Los daarvan: de meeste kosten bij aansprakelijkheid zitten vaak niet in de aansprakelijkheid zelf, maar in het juridisch verweer van een claim.

 

Als ik foute instructie geef ben ik wel aansprakelijk maar dekt de verzekering dan uberhaupt wel?

Een goede aansprakelijkheidsverzekering heeft juist als doel de gevolgen van een onopzettelijke fout te dekken. Zolang er dus geen sprake is van opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid/zware schuld, is er dekking

 

Ik vraag mij ook af of zo'n verzekering wel zin heeft omdat:

Het lijkt er op dat je je keuze om niet te verzekeren vanwege de hoge kosten nu langs andere weg aan je zelf wilt verantwoorden ""ik verzeker niet (alleen) omdat het duur is, maar ook omdat ik er toch niets aan heb""

Dat is heel menselijk, maar in dit geval geen goede afweging. Jouw keuze om wel of niet verzekeren blijft in dit geval toch echt gebaseerd op de prijs.

 

tot nu toe wil echter bijna geen enkele maatschappij mij verzekeren, alleen stichting veilig werken buitensport, en dat kost me € 1475 per jaar. Gezien mijn geringe omzet is dat voor mij niet op te brengen.

Tot 5 jaar verleden was ik zelf - mede tbv een aantal HL-leden - actief als verzekeringsadviseur voor sport- en outdoorbedrijven. De minimumpremies voor aansprakelijkheid lagen toen ook al rond de € 1.500,-. Ik ben niet meer actief in/voor die branche, maar heb/ken ook geen alternatief voor je.

 

Ik begin wat moedeloos te worden over de levensvatbaarheid van mijn bedrijfje op deze manier

 

Mijn idee? Je hebt in ieder geval meer omzet en marge nodig om deze wel heel verstandige verzekering te kunnen betalen. Kijk dus ook goed naar je prijzen en aantal opdrachten: mede gelet op de verzekeringskosten lijkt er weinig tot geen ruimte voor bedrijven met "geringe omzet" in deze markt.

 

En wees creatief: wellicht lopen er concullega's ondernemers rond die tegen dezelfde problemen aanlopen? Door jullie krachten te bundelen in 1 bedrijf kun je de hoge minimumpremies samen delen.

 

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Gezien je tak van sport lijkt het me tegenover de klanten ook wel verstandig om een verzekering te hebben. Ik weet niet of ze daar specifiek op letten, maar ik zou het eigenlijk wel doen.

 

Overigens kan ik me voorstellen dat de premie je bedrijfsplannen wel dwarsboomt, zeker als dat een vast bedrag is ongeacht hoeveel activiteiten je uitvoert. Geen idee of het bestaat, maar zou zoiets niet kunnen voor een bedrag per klant?

Link naar reactie
  • 0
Geen idee of het bestaat, maar zou zoiets niet kunnen voor een bedrag per klant?

Ja dat kan, maar dan zal er nog steeds een minimumpremie van circa € 1.500,- per jaar van toepassing zijn.

 

Vrijwel iedere aansprakelijkheidsverzekering is gebaseerd op omzet, dus op aantal klanten x gemiddelde omzet of aantal klanten x vaste omzet per klant, alleen zal bij een laag aantal klanten of lage omzet de premie nooit lager uitvallen dan de minimumpremie.

 

Die minimumpremie is het basisbedrag dat een verzekeraar minimaal meent nodig te hebben voor het kunnen accepteren van het risico.

 

 

 

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Voo onze vakanties hebben we de aansprakelijkheidsverzekering ondergebracht bij concordia de keizer, onze minimumpremie ligt rond de 700€ en een klein percentage omzet

Dat is - neem ik aan - een VVKR-mantelpolis? TS (=TopicStarter) is geen kleinschalige reisorganisatie.

Daarnaast zijn de verzekerde activiteiten niet helemaal vergelijkbaar met TS: een (kleinschalige) reisorganisatie voert meestal de activiteiten niet zelf uit, maar koopt dit in bij lokale hulppersonen die - als het goed is - zelfstandig verzekerd zijn. (en laat je je als VVKR-lid niet goed contractueel vrijwaren door deze hulppersonen, dan geldt er een verhoogd eigen risico van € 10.000,- per schade)

 

Maar wellicht dat TS er wel verstandig aan doet om het niet rechtstreeks bij verzekeraars te blijven proberen maar ook een keer een poging moet wagen via een in outdoor en recreatie gespecialiseerde beursmakelaar als Concordia De Keijer. Wat mij betreft dus wel een goede tip!

 

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Klopt en dank voor de toevoeging, maar wellicht inderdaad een mogelijke optie. Ander idee is om eens te informeren bij de VEBON, die zullen wellicht afspraken hebben ook

Je bent me voor, met alwéér een hele nuttige tip! Helaas kan ik je maar 1 reus per dag geven ;D. De VEBON is inderdaad de meest voordehand liggende volgende optie, en die hebben inderdaad ook een mantel-afspraak

 

Zie onderstaand een eerdere reactie, voor een - volgens verzekeraars - vergelijkbaar risico (outdoor paintball)

[*]neem contact op met de brancheorganisatie voor buitensport Vebon. Zij bieden een aansprakelijkheidsverzekering en collectieve ongevallenverzekering voor hun leden aan

[*]indemnity forms / vrijwaringen zijn een vereiste, maar beperken jouw restrisico maar in beperkte mate. Jouw risico's liggen met name op het gebied van (onvoldoende) toezicht, kwaliteit materiaal en locatie, onderhoud en last but not least gebruik, controle en handhaving van de persoonlijke beschermingsmiddelen.

[*]stel een ongevallendekking verplicht en belast het 1 op 1 door. Je hebt dit ook nodig ter afdekken van hoge eigen risico's op letselschade. Helemaal dekkend is het niet : een ongevallenuitkering blijft beperkt tot overlijden en blijvende invaliditeit. Jouw voornaamste risico echter is tijdelijke invaliditeit en de bijkomende kosten daarvan (o.a. regres netto loondoorbetaling werkgever, extra ziektekosten, aangepast vervoer etc)

 

Maar mijn ervaring is dat VEBON redelijk prijzig is door lidmaatschap, verplichte TÜV controle/certificering (eigen VEBON-TÜV norm) en vervolgens nog de verzekeringspremie zelf. Ik vermoed dat TS in combinatie dan flink meer betaalt dan € 1.500,-. Kwalitatief is het bij de Vebon overigens wel erg goed geregeld, juist ook door die certificering!

 

Overigens is TS kennelijk -zie startpost - lid van SVWB.

Het typische daaraan is dat SVWB volgens hun website voor ZZP-ers een veel goedkopere aansprakelijkheidsdekking biedt, vanaf € 300,- per jaar. TS geeft aan ZZP-er te zijn, dus waarom zou die goedkope(re) premie dan niet van toepassing zijn?

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Dank jullie voor de uitgebreide reacties :)

 

Norbert Los daarvan: de meeste kosten bij aansprakelijkheid zitten vaak niet in de aansprakelijkheid zelf, maar in het juridisch verweer van een claim

 

Ja dat is natuurlijk zo :(

 

Norbert Een goede aansprakelijkheidsverzekering heeft juist als doel de gevolgen van een onopzettelijke fout te dekken. Zolang er dus geen sprake is van opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid/zware schuld, is er dekking

 

duidelijk en uiteraard groot grijs gebied.

 

Norbert En wees creatief: wellicht lopen er concullega's ondernemers rond die tegen dezelfde problemen aanlopen? Door jullie krachten te bundelen in 1 bedrijf kun je de hoge minimumpremies samen delen

 

goede oplossing, alleen ben ik niet voor niks zzp-er ;)

 

Norbert Mijn idee? Je hebt in ieder geval meer omzet en marge nodig om deze wel heel verstandige verzekering te kunnen betalen. Kijk dus ook goed naar je prijzen en aantal opdrachten: mede gelet op de verzekeringskosten lijkt er weinig tot geen ruimte voor bedrijven met "geringe omzet" in deze markt.

 

zou de 'makkelijkste' oplossing zijn maar het is moeilijk om voldoende uren te werken in deze branche, zeker als zzp die sowieso part-timed ;) je moet het vnl van de avonden hebben en ik vind het juist erg leuk om het 'erbij' te doen :) ik ben wel hard aan het nadenken over extra werkzaamheden buiten de cursussen die ik ook overdag kan uitvoeren ;)

 

Ben M Gezien je tak van sport lijkt het me tegenover de klanten ook wel verstandig om een verzekering te hebben. Ik weet niet of ze daar specifiek op letten, maar ik zou het eigenlijk wel doen

 

de klanten zijn zelf verzekerd voor ongevallen, de locatie is ook verzekerd voor degenen die er sporten en bij bepaalde cursussen stel ik een bergsportverzekering als vereiste voor deelname.

 

 

Norbert/Robbert

Maar wellicht dat TS er wel verstandig aan doet om het niet rechtstreeks bij verzekeraars te blijven proberen maar ook een keer een poging moet wagen via een in outdoor en recreatie gespecialiseerde beursmakelaar als Concordia De Keijer. Wat mij betreft dus wel een goede tip!

 

Voor onze vakanties hebben we de aansprakelijkheidsverzekering ondergebracht bij concordia de keizer, onze minimumpremie ligt rond de 700€ en een klein percentage omzet

 

wie weet, ik ga er naar kijken. dank voor de tip :)

 

Norbert Overigens is TS kennelijk -zie startpost - lid van SVWB.

Het typische daaraan is dat SVWB volgens hun website voor ZZP-ers een veel goedkopere aansprakelijkheidsdekking biedt, vanaf € 300,- per jaar. TS geeft aan ZZP-er te zijn, dus waarom zou die goedkope(re) premie dan niet van toepassing zijn?

 

ik ben geen lid van de SVWB maar heb er wel uitgebreid naar gekeken en een offerte opgevraagd.

De SVWB ziet mij niet als ZZP-er omdat ik zelfstandig cursussen aanbied dus betaal gewoon als bedrijf. (ietsje minder want auditkosten gelukkig niet) :(

De VEBON is onbetaalbaar, alleen interessant voor grote bedrijven met veel omzet. Ook ivm TUV.

 

Jis

 

 

Link naar reactie
  • 0
ik ben geen lid van de SVWB maar heb er wel uitgebreid naar gekeken en een offerte opgevraagd. De SVWB ziet mij niet als ZZP-er omdat ik zelfstandig cursussen aanbied

Ah, ze verzekeren dus wel de ZZP-er maar niet de ZZPDCA-er?

(Zelfstandige Zonder Personeel Die Cursussen Aanbiedt).

 

Erg typisch allemaal :), maar dat is dat hele ZZP-gebeuren toch. Zo heb ik één verzekeraar die een ZZP-pakket aanbiedt voor niet ZZP-ers: Het Zaken Zeker Plan

 

goede oplossing, alleen ben ik niet voor niks zzp-er

Is ZZP-er voor jou een roeping dan? Een ZZP-er is wat mij betreft een ondernemer die (nog) geen personeel heeft. Dat staat samenwerken, of personeel aannemen, wat mij betreft niet in de weg. Jou wel? :)

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0
Ah, ze verzekeren dus wel de ZZP-er maar niet de ZZPDCA-er?

(Zelfstandige Zonder Personeel Die Cursussen Aanbiedt)

 

Ja zoiets ;D :-\ ik vond het flauw maar kan er weinig aan doen helaas.

 

 

Is ZZP-er voor jou een roeping dan? Een ZZP-er is wat mij betreft een ondernemer die (nog) geen personeel heeft. Dat staat samenwerken, of personeel aannemen, wat mij betreft niet in de weg. Jou wel?

 

Samenwerken doe ik graag, maar wel zelfstandig ;) ik houd het graag overzichtelijk en personeel/samen een bedrijf voeren maakt het voor mij minder overzichtelijk.

Link naar reactie
  • 0

Over hoeveel cursusuren/cursisten zou je die 1300 EURO kunnen verdelen? Als je zelf materiaal beschikbaar stelt, kost dat toch meer lijkt me, zelfs aan jaarlijkse afschrijving/vervanging?

 

Is de hoogtevreestraining ook bedoeld voor klimsporters, of heeft deze een andere doelgroep?

 

Ja zoiets ik vond het flauw maar kan er weinig aan doen helaas.

 

Dan ligt de mogelijkheid open om je via verenigingen of bedrijven in te laten huren voor 'master classes'. Dan kunnen zij misschien ook direct zorgen voor 'volle' groepen en de betaling.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Zijn de hoogtevreestraining ook bedoeld voor klimsporters, of heeft deze een andere doelgroep?

 

soms klimmers, maar meestal 'gewoon' mensen met hoogtevrees.

 

Over hoeveel cursusuren/cursisten zou je die 1300 EURO kunnen verdelen? Als je zelf materiaal beschikbaar stelt, kost dat toch meer lijkt me, zelfs aan jaarlijkse afschrijving/vervanging?

 

ongeveer 1 cursus per maand, 6 deelnemers, 8 uur.

voor een deel van de cursussen gebruik ik materiaal van de locatie. voor een ander deel idd van mezelf en dat is (ook al) duur, klopt

Link naar reactie
  • 0
Dan ligt de mogelijkheid open om je via verenigingen of bedrijven in te laten huren voor 'master classes'. Dan kunnen zij misschien ook direct zorgen voor 'volle' groepen en de betaling.

 

enerzijds waar, anderzijds kan ik niet alles doen wat ik wil omdat dat directe concurrentie betekent voor de locatie...dus moet genoeg afwijken van het al bestaande aanbod aldaar ;) maar als ik extern mensen binnen haal zijn er wel wat mogelijkheden.

Link naar reactie
  • 0

Voorlopig als ondernemer activiteiten aanbieden die onder de dekking van de 'goedkopere' verzekering vallen is mijn advies. Er zijn ook maar weinig ondernemers die uitsluitend en alleen kunnen doen wat ze willen, he...

 

...of een dagcursus zou p.p. bijna 2 EURO per uur of 15 EURO per dag duurder moeten worden.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0
Voorlopig als ondernemer activiteiten aanbieden die onder de dekking van de 'goedkopere' verzekering vallen is mijn advies

welke 'goedkopere' verzekering doel je op?

 

Er zijn ook maar weinig ondernemers die uitsluitend en alleen kunnen doen wat ze willen, he..

 

het gaat er niet om dat ik alleen dingen doe die ik wil, maar dat dat een restrictie is waar ik niet omheen kan ;)

Link naar reactie
  • 0

Ik bedoel dat je gekwalificeerd wordt als ZZP-er door SVWB...

 

...klim eens in de pen ;) of ga bij ze langs voor afstemming.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 173 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.