Higherlevel bestaat 13 jaar!

Aanbevolen berichten

In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Jeutje… time flies. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in 2002 mijn eerste bericht plaatste en dat we 3 jaar geleden een tienjarig feestje hadden. Deze keer vieren we het in een wat kleiner verband. Neemt uiteraard niet weg dat het wel een feestelijk feit is!

 

Ik moest even graven en zoeken naar de “speech” die ik bij ons tienjarig bestaan heb gehouden. De inhoud daarvan is nauwelijks veranderd. En… hoe prettig, want: copy, aanpassen annoNU, paste en post. Dus, als het verhaal je bekend voor komt, dan kan dat kloppen refresh your memory. Voor degenen die het verhaal nog niet kennen good to know ;) 

 

Ondanks dat ik een druktemaker ben en altijd wel druk pratend aanwezig ben, sta ik liever niet in hét middelpunt van de belangstelling. Extrovert, doch bescheiden. Ik vermoed dat ik die vibes ook als stempel op Higherlevel.nl heb gelegd. Immers, ik heb het ooit bedacht, maar het zijn de deelnemers in ons forum die Higherlevel.nl maken voor wat het is. Een FANTASTISCH forum !

 

Dertien jaar Higherlevel.nl met inmiddels meer dan 54.000 geregistreerde leden en afgelopen jaar hebben we ruim 3 miljoen bezoekers ontvangen.

WAUW…. Pfffffffffff dat is niet niets! Ik had bij de opstart van Higherlevel nóóit verwacht dat we dit zouden bereiken. Immers, het concept is ontstaan vanuit mijn persoonlijke situatie. Geen idee of andere ondernemers er behoefte aan zouden hebben. Want, ik kwam er als ondernemer tijdens het ondernemerschap achter dat ondernemers – plat gezegd - klote geholpen worden in Nederland. Tijdens mijn faillissement werd dat nog duidelijker en de hulp nog belabberder. En dat, terwijl ondernemers de drijfveer zijn van economisch Nederland!

Hoe krijgen instanties, die ten diensten staan van de ondernemers het voor elkaar je niet, niet genoeg, slecht of zelfs verkeerd te adviseren? Gesprekken met de zogeheten ‘business coaches’, die zelf nooit ondernemer zijn geweest en geen idee hebben wat “ondernemer zijn” betekent. Vaak stond ik met meer vragen buiten, dan dat ik binnen een antwoord kreeg. Ik werd er moedeloos van en bedacht

 

..... het concept....

 

Mijn basisgedachten was, dat degenen die de ondernemers het beste kunnen helpen, dat dit de ondernemers zelf zijn. Dát zijn de ervaringsdeskundigen in het veld. Zij hebben het al meegemaakt en kunnen anderen adviseren. Degenen die het “ondernemer zijn” nog gaan ervaren, maken met de vragen die ze stellen en met de antwoorden die ze krijgen ook andere ondernemers wijzer! Immers: de vraag van vandaag is de informatie van morgen.

 

Zo…. Mijn basis qua gedachten gelegd! Maar hoe bereik je de meeste ondernemers? Welk middel zou ik daar voor gebruiken? En al snel dacht ik “Jawel…. Internet!”.

Klaar! Concept klaar, technisch middel klaar en een ondernemersforum gecreëerd. De naam was toen - in 2001 - Inspiratiecafé. Leuk bedacht. Goede naam. Maar dat liep voor geen meter! De filosofie erachter klopte wel, maar als je technisch blond bent (zoals ik), dan krijg je een on-line middel, dat draait op techniek toch écht niet voor elkaar.

Gelukkig kwam ik eind 2001 Dennis Hettema tegen. Ook ex-ondernemer op dat moment, en die begreep mijn gedachten naadloos. En samen wisten we mijn concept om te zetten naar een digitaal platform. Inspiratiecafé uit de internetlucht gehaald en Higherlevel.nl was geboren!

Ons allereerste bericht werd geplaatst op 13 februari 2002. Dertien jaar geleden ! Inmiddels zitten we op 490.396 berichten. Een bak aan informatie !

 

Dennis en ik........ We waren puppies in de digitale wereld. Community marketing? Nooit van gehoord. Dat kon je toen nergens leren. En Social Media was dertien jaar geleden beslist geen common sense. Maar we deden het! Nog voor het ontstaan van Hyves, Facebook, LinkedIn en Twitter was Higherlevel.nl al gevestigde orde.

 

Maar, zónder deelnemers geen succesvol forum. Dat beseften Dennis en ik ons toen ook. Dus hadden we vanaf het eerste bericht al 20 geregistreerde leden. Dat waren Dennis en ik. We hadden er vreselijk veel lol om. Zo schizofreen als het maar zijn kan - aanwezig op ons eigen forum. Onder diverse nicknames zaten we naast elkaar aan één buro met zijn twee (dus 20 in totaal) van alles op Higherlevel.nl met elkaar uit te wisselen. Van onzinnige prietpraat tot zinnige ondernemersissues. Immers, zonder inhoud en zonder leden geen publiek. Dus waren we in het begin ons eigen publiek. Maar… het “echte” publiek kwam en bleef komen. Men registreerde zich en werd actief deelnemer! Na 3 maanden waren we in de on line ondernemers wereld een feit en kwamen er steeds meer “echte” actieve leden leden bij.

We tellen er op dit moment ruim 56.500 leden en inmiddels ontvangen we wekelijks ca. 60 tot 70.000 bezoeken. Die dynamiek…. we hebben het met zijn allen gecreëerd !!!

 

Tijdens mijn ondernemerschap was mijn motto: live is a struggle with a smile. Inmiddels ben ik geen ondernemer meer, maar dit zelfde motto geldt nu voor Higherlevel.nl.

Ik werd toegejuicht, maar ook uitgejouwd. Energievolle ervaringen, maar ook nare ervaringen in en met Higherlevel.nl En.... Verdriet. Ik zou er een boek over kunnen schrijven.

 

Bij de aller verdrietigste momenten van HL wil ik beslist even stilstaan.

Ik wil een speciale 13-jarige virtuele toast uitbrengen voor vier belangrijke mannen die een impact op HL.nl hebben gehad, maar helaas niet meer in ons midden zijn: Kees de Kruijff, Fred Wiersma, Ruben van Oord en Ties van der Laan. R.I.P. mannen! Met alle 4 had ik ook offline een band. Door hen overlijden heeft dit benadrukt hoe bijzonder mensen in en voor Higherlevel.nl zijn, maar ook voor mij persoonlijk zijn geworden.

 

Mijn tweede motto - ontstaan door Higherlevel.nl – : Mixing work with pleasure

Tsja... mixing work with pleasure.... Coördineren van een forum is zo nu en dan een ‘HeL.nl of a job’, maar ik kan nog dagelijks lachen om ons forum. Dagelijks haal ik er energie uit en maakt het mijn hart gelukkig als ik zie hoe men welwillend elkaar adviseert en ondersteunt. Ik heb dit middel ooit in concept bedacht, maar we doen het met zijn allen !

 

Want… Zoals gezegd…. Zonder leden, zonder jullie allemaal zou Higherlevel.nl nóóit zijn wat het nu is. Daarom dank! Dank aan iedereen die aanwezig is in Higherlevel.nl en daarmee het forum tot een uniek middel maakt.

Met zijn allen… Jawel ! Maar toch zijn er speciale personen in ons forum die extra waardering verdienen. Voordat ik die benoem, wil ik nog wel even mijn dank uitspreken aan de overheid.

Tijdens mijn ondernemerschap beslist niet mijn vriend. Maar ik wil ze wat Higherlevel.nl toch wel wat credits geven. Zij financieren ons huis al dertien jaar. En dat is beslist een dankjewel waard! En al waren ze in 2002 nauwelijks aanwezig. Hoe goed, dat we inmiddels partneren met de Belastingdienst, en de onderdelen Octrooien en Internatinaal Ondernemen van RVO en het Ondernemersplein.nl. En dat adviseurs van zowel Belastingdienst als ook Antwoord van Bedrijven zich mengen in de discussies.

 

Ook een speciaal dank aan Steven Kroesbergen – Steven ondersteunt ons met zijn juridische expertise en adviseert ons als bedrijven ons blafbrieven sturen en sommeren om berichten te verwijderen uit ons forum. Het betreft hier met name de malafide praktijken van bedrijven op het gebied van advertentieverkoop.

 

En, dat er in Higherlevel.nl personen zijn opgestaan om ons jaarlijkse evenement te organiseren is ook een applaus waard. Alhoewel we nog brainstormen óf er wel een 2015 editie komt, hebben Nico Schouten, Henk van Houten, Roel Jongman, Wouter Hol en Linda Maas als organisatiecomité HLTNE zich de afgelopen 3 keer enorm ingezet. Ook dat sprekers als Karen Romme, Arthur Tolsma en Hans v.d. Bergh uit ons forum kwamen is bijzonder waardevol.

 

Maar… er zijn nóg waardevollere personen. En dat zijn de moderatoren! Door de jaren heen zijn zij de kracht, de motor van Higherlevel en dé belangrijkste actoren in ons forum. Zij zorgen er niet alleen voor dat iedereen zich aan de regels houdt, maar zijn ook de meedenkers en zorgen voor het reilen en zeilen van Higherlevel!

 

We hebben een bijzondere mix: de overheid financiert, de ondernemers in Higherlevel.nl zorgen voor de dynamiek en de moderatoren zorgen voor de kwaliteit. Die gehele mix zorgt voor het succes van ons forum!

 

Vanavond hebben we een get together met de moderatoren om ons 13 jarig bestaan te vieren. Bijzonder dat dit op vrijdag de 13e is en dat we met 13 moderatoren proosten op deze mijlpaal. Maar arch... dat past ons goed. Want "bijzonder" zijn wij als forum nog steeds!

De bijgelovigen onder ons m.b.t. het getal 13: dat kan in ons geval alleen maar geluk brengen voor de toekomst ;)

 

Wij – het team moderatoren - maken er een leuke avond van en zullen op afstand op jullie proosten :-K

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Memorabel jubileum van een zeer gewaardeerd initiatief, iedereen gefeliciteerd, maar vooral Mikky! Trots, vereerd en bevoorrecht dat ik hier al 8 jaar deelnemer van mag zijn!

 

Succes en groet,

 

Hans

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Dertien jaar alweer, wat vliegt de tijd! Ik ben pas lid sinds 2004 (met een vorig account) maar heb het grootste deel dus meegemaakt. Het ene jaar wat actiever dan het andere, maar toch.

 

Ik wil iedereen, zowel oudgedienden als nieuwelingen, bedanken voor alle grappen, kritiek, schouderklopjes, vragen, antwoorden, adviezen, luisterende oren, columns, reuzen, terechtwijzingen, motivatie, moderatie en inspiratie - zowel op het forum als in real life. Thanx!

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie

Netjes, gefeliciteerd, misschien leuk om een keer de statistieken te delen? Lijkt mij leuk om daar inzicht in te hebben

Welke statistieken bedoel je? Algemene statistieken over ledenaanwas, aantal posts, aantal views et cetera staan al jaren voor iedereen raadpleegbaar in het infocenter onder de forumindex namelijk

Hier de rechtstreekse link naar die info

 

en interessant voor een leuk artikel.

Altijd leuk. Mocht je meer informatie /gegevens willen, stuur dan even een PM

 

Of.... vraag ik nu iets raars?

Wat mij betreft niet :)

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    11 leden, 238 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.