• 0

www.MotorhandschoenenShop.nl zoek de verbeterpunten :)

Omschrijving van je concept:

Goedendag,

 

Ik ben benieuwd naar uw mening over mijn webshop www.MotorhandschoenenShop.nl.

 

Ben hier onlangs mee gestart (najaar 2014) en ik hoor graag van u hoe ik mijn webshop verder kan verbeteren.

 

MotorhandschoenenShop.nl richt zich op de verkoop van sportieve motorhandschoenen in het prijsstunter segment in Nederland.

 

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Adwords:

 

Gebruikte advertentie:

Motorhandschoenen (Tip) - Motorhandschoenenshop.nl‎

Adv.aanbieding.motorhandschoenenshop.nl/‎

Sportieve Motorhandschoenen € 29,- Laagste prijs! Nu Gratis verzending

Aanbiedingen op=op Meet je handschoen maat

 

Facebook,

Netwerk van 2200 likes (www.facebook.com/motorsportief) naam motorsportief zodat er later ook andere producten dan handschoenen verkocht kunnen worden. (2200 likers zijn motor gerelateerde NL personen). Het blijft echter wel moeilijk deze personen via de FB berichtgeving naar de webshop te krijgen.

 

Twitter (sinds deze week)

@Motorhandschoenen

 

Linkbuilding

Daarbij wat linkbuilding gedaan op motor(start) pagina's / marktplaats.

 

Conversie verhogen

Behalve het bezoekers aantal wil ik me eigenlijk eerst focussen op het conversie percentage (wat daadwerkelijk een aankoop doet). Graag hoor ik of u bepaalde zaken in mijn webshop mist of toevoegingen hiervoor heeft.

 

Inkoop duurt (te) lang

Daarbij haal ik mijn inkoop uit China, alleen zit je hier altijd met de "lange" levertijden. Is er iemand bekend met een dropship constructie / groothandel voor motorkleding / motorhandschoenen?

 

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Met uw tips wil ik de webshop verder later groeien. Het doel is www.MotorhandschoenenShop.nl de webshop van Nederland te maken op het gebied van Motorhandschoenen.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Met name door het prijsniveau komt de webshop beter naar voren.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Al is het maar 1 verbeterpunt dat bijdraagt aan het verhogen van de conversies, dat is dit al uitermate waardevol.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Wat opmerkingen in willekeurige volgorde.

 

Ik vind je lettertype soms aan de kleine kant. Bijvoorbeeld het "Klik hier voor meer informatie".

 

De informatie bij je producten mag wat mij betreft wat "verleidelijker". Bijvoorbeeld bij de RS Motorhandschoen. Daar lees ik alleen iets over het bepalen van de maat, gratis verzending en snelle bezorging en niets wat het product aantrekkelijk maakt waardoor ik op de "Bestellen" knop ga klikken (die wat mij betreft ook een te klein lettertype heeft en een kleur die de knop totaal niet laat opvallen).

 

Als ik meer wil weten en kies voor "Neem gerust contact met ons op", dan verwacht ik op het contactformulier dat verschijnt eigenlijk primair een telefoonnummer waar ik snel meer informatie kan krijgen. Dat telefoonnummer staat er ook wel, maar ook dat mag wat mij betreft veel prominenter. Het staat er nu zo bescheiden, dat ik me haast bezwaard voel om te gaan bellen ...

 

Ik zou ook op de homepagina, bijvoorbeeld in de banner, prominent je telefoonnummer plaatsen. Een beller is sneller en iemand die je aan de telefoon hebt kan meteen de bestelling doorgeven.

 

De Algemene Voorwaarden die getoond worden in het bestelproces zijn nauwelijks als zodanig te bestempelen. Ik lees niets over leveringstermijnen, annulering, retournering, garantie, etc. Wat ik nu zie is meer een combinatie van een disclaimer en een privacy statement.

 

Hier en daar zie ik wat tekstfouten, zoals op de pagina met veelgestelde vragen "wordt worden je handschoenen" en op de productpagina's "voordat je besteld bestelt"

Link naar reactie
  • 0

...weet je zeker dat ze veilig zijn?

Hmm...even zoeken op internet levert voornamelijk deze webshop op, en de enige reviews die er zijn zijn vernietigend. Los nog van het feit dat het sites uit India zijn, waar ze voor 400 Rupees te koop zijn - omgerekend EUR 5,60.

dus je hebt een stunt webshop met ramsj handschoenen en dan informeer je terloops bij ons of wij nog leveranciers voor je weten?? :-\

 

je url doet vermoeden dat jij dan de 'motorhandschoenen specialist' bent, maar ik geloof daar niets van... :P

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0
De motorhandschoenen zijn uitgebreid getest en bieden alle benodigde bescherming.

en

 

Zo weet je zeker dat je motorhandschoenen de juiste comfort en bescherming bieden.

Het lijkt mij wel handig dat je als importeur of webshophouder kennis hebt van Europese normen (en dat jouw assortiment daaraan voldoet). Jouw concurrenten schrijven daar allemaal uitvoerig over, behalve jij...

 

...ik denk dat de 'prijsdumping' van het totale assortiment jouw imago verder schaadt.

 

Durf je kwaliteit en veiligheid van deze producten te garanderen? Anders zou ik de verkoop direct staken.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Top! Dat er zulke waardevolle reacties zijn geplaatst, binnen zo'n korte termijn :)

 

@John B

Bedankt voor de optimalistie punten.

Ik zal inderdaad de productomschrijving nog "verleidelijker" gaan schrijven.

De algemene voorwaarden ga ik aanpakken.

Daarbij zal ik de webshop ook door een externe laten controleren op taal / stijl fouten.

 

@Christine

Bedankt voor uw reactie. En gezien de tijd van het jaar heel scherp!

Door de kleine markt voor elektrische handschoenen heb ik bewust voor gekozen om deze niet aan te bieden. Daarbij wil ik (gezien de garantie / service) liever geen elektrische (app. / handschoenen) aanbieden.

 

@Peter Bonjernoor en @Highio

Bedankt voor jullie reactie! En super dat jullie je in "de markt" hebben verdiept, top! Jullie uitkomst is inderdaad mijn zwakkere punt.

De prijs / kwaliteits -verhouding is nu (naar mijn oordeel) in orde. Alleen wil ik mij ook steeds meer focussen op de iets luxere uitvoeringen.

 

Naast jullie feedback op het aanbod / prijskwaliteit. Ben ik zeer benieuwd hoe jullie de webshop opzich hebben ervaren. Ik hoor het graag.

 

 

Link naar reactie
  • 1

De prijs / kwaliteits -verhouding is nu (naar mijn oordeel) in orde.

Tsja...als ik schuimrubber motorhelmen voor 5 cent verkoop is prijs/kwaliteitsverhouding misschien helemaal prima, maar degene die zo'n ding koopt is zwaar de sigaar.

 

Zijn jouw handschoenen gekeurd door welke erkende Europese organisatie dan ook?

 

Op Youtube kun je wel filmpjes vinden van "goedkopere" motorhelmen die in de test volkomen verfrommelen of uit elkaar spatten. Die hebben niet de juiste CE keurmerken.

 

Hier vind je aan welke eisen je handschoenen moeten voldoen:

http://www.satra.co.uk/spotlight/article_view.php?id=151

 

Als je wel 's met je motor onderuit bent gegaan en je hebt daarna je handschoenen 's bekeken, dan weet je dat je niet met fluthandschoenen op de motor wilt zitten. Tests en keurmerken zijn nodig, want je kunt niet zomaar zien of een broek of handschoen wel stevig is. Ik had een leren broek van redelijk dun leer, was heel mooi, maar ergens was ik wel een beetje benauwd of 'ie wel bescherming bood, ondanks de keurmerken. Ik ben er met 100km/h mee over de A10 gegleden, en er zat geen gat in, zelfs maar weinig beschadiging. Was dus toch goed, dat keurmerk. Ik kon de broek wel weggooien daarna, de ambulancebroeders hadden 'm in kleine stukjes geknipt.

 

Mijn advies is dus "stop met het verkopen van ondeugdelijke handschoenen".

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Om toch nog iets over de webshop zelf te zeggen:

 

- slechte metatag title

- slechte metatag description

- vreemde URL's ? http://www.motorhandschoenenshop.nl/RSSwhiteMMotorhandschoenL, waarom zijn daar de spaties niet gescheiden door streepjes en in kleine letters?

- usp's linksonder in het midden uitgelijnd, ziet er vreemd uit

- Geen PayPal of achteraf betalen?

- Je scoort opvallend slecht op de zoekterm: motorhandschoenen. Met die domeinnaam kan dat echt veel beter.

- Verzin een logo om zodoende je header te verbeteren

- oranje tekst in de categorieën ziet er raar uit

 

 

Think Twice | Systeem -/ netwerkbeheer | Cloud computing | Websites | Webshops (Opencart)

Vernieuwde webshop!: Hulpmiddelen voor ouderen

Link naar reactie
  • 0

Heb je wel een aansprakelijkheidsverzekering? Ik bedoel, iemand raakt gewond door ondeugdelijke handschoenen en stelt de webshop aanprakelijk voor letselschade, voor een bedrag in de tonnen?

Als het een structureel ondeugdelijk product betreft, zal een aansprakelijkheidsverzekeraar dat risico ook niet willen dekken, of keert de verzekering bij schade niet uit: een productaansprakelijkheidsverzekering heb je voor een incidentele productiefout of een niet eerder geconstateerde ontwerpfout; niet voor spullen waarvan al op voorhand bekend is dat ze niet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen.

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Om toch nog iets over de webshop zelf te zeggen:

...

- Je scoort opvallend slecht op de zoekterm: motorhandschoenen. Met die domeinnaam kan dat echt veel beter.

.....

 

 

 

NU zie ik... https://motorhandschoenen.securearea.eu/Motorhandschoenencontact (kom je als "over ons" of "contact" kiest.. ik weet het niet meer) shop draait denk ik als een soort "mask"

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat het nadenken over de kwaliteit die je verkoopt, en de mogelijke verantwoordelijkheden die daar bij komen kijken, een stuk relevanter is dan de manier waarop je het verkoopt.

 

Als iemand met jouw handschoenen een ongeluk krijgt, al het vlees van zijn handen kwijt is en jou aansprakelijk stelt zal een verzekering je niet helpen, en moet je dus dokken.

 

Je eerste vraag zou dus eigenlijk moeten zijn: wil ik deze kwaliteit uberhaupt wel verkopen? En echt - je noemt het op pagina 1 'je zwakkere punt', maar dat is een enorme understatement...

Link naar reactie
  • 0

Je richt je echt op een niche-gebied en dat vind ik erg positief. Maar zorg er dan ook wle echt voor dat je assortiment op het gebied van motorhandschoenen immens groot is. Je moet eigenlijk in dat niche gebied ervoor zorgen dat je het meest ruime aanbod hebt. Heb je dat op orde, zorg er dan voor dat je website goed gevonden wordt door de motorrijder. Dat wil zeggen: Ga aan de slag met Search Engine Optimization!

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat het nadenken over de kwaliteit die je verkoopt, en de mogelijke verantwoordelijkheden die daar bij komen kijken, een stuk relevanter is dan de manier waarop je het verkoopt.

 

Als iemand met jouw handschoenen een ongeluk krijgt, al het vlees van zijn handen kwijt is en jou aansprakelijk stelt zal een verzekering je niet helpen, en moet je dus dokken.

 

Je eerste vraag zou dus eigenlijk moeten zijn: wil ik deze kwaliteit uberhaupt wel verkopen? En echt - je noemt het op pagina 1 'je zwakkere punt', maar dat is een enorme understatement...

 

Zou je daar serieus aansprakelijk voor kunnen worden gehouden? (even uit interesse hoor) Of bedoel je wanneer de kwaliteit ondeugdelijk blijkt?

Link naar reactie
  • 0

Zou je daar serieus aansprakelijk voor kunnen worden gehouden? (even uit interesse hoor) Of bedoel je wanneer de kwaliteit ondeugdelijk blijkt?

Beste Bijzonderinwonen; allereerst welkom op Higherlevel!

 

Kleine tip: als je reageert, doe dat dan bij voorkeur nadat je het hele topic hebt gelezen.

Had je dat gedaan, dan had je deze vraag zeer waarschijnlijk niet gesteld. Wellicht heb je niet gezien dat dit topic meer dan 1 pagina had? :)

 

Op de eerste pagina van dit topic is uitvoerig gesproken over productaansprakelijkheid, dus voor een ondeugdelijk product inderdaad.

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Zou je daar serieus aansprakelijk voor kunnen worden gehouden? (even uit interesse hoor) Of bedoel je wanneer de kwaliteit ondeugdelijk blijkt?

Beste Bijzonderinwonen; allereerst welkom op Higherlevel!

 

Kleine tip: als je reageert, doe dat dan bij voorkeur nadat je het hele topic hebt gelezen.

Had je dat gedaan, dan had je deze vraag zeer waarschijnlijk niet gesteld. Wellicht heb je niet gezien dat dit topic meer dan 1 pagina had? :)

 

Op de eerste pagina van dit topic is uitvoerig gesproken over productaansprakelijkheid, dus voor een ondeugdelijk product inderdaad.

 

 

 

Aha dankjewel excuses, over het hoofd gezien :)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 282 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.