• 0

Graag jullie feedback op www.update-android.nl

Omschrijving van je concept:

Graag jullie mening over deze dienst en natuurlijk de manier waarop het gepresenteerd is.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Website opgezet en back-office werkprocessen

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Herpositionering van mobiele android apparatuur

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Word niet onafhankelijk ( als dienst) aangeboden.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Marktinfo en inzicht in opzet oftwel waar gaat het goed/of mis

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

@ Christine

Wel een beetje flauw om pas aan het einde te zeggen dat jouw Nexus geroot is, dat was nieuwe informatie. Ik heb zelf ook een Nexus 7 en die loopt gewoon mee in de updates. Naar mijn idee was de reactie van Rutger dus niet verkeerd.

 

Maar terug naar het topic...

 

In tegenstelling tot velen, zie ik best een mogelijkheid voor dit initiatief. Ik heb een gezin en we hebben maar liefst 4 tablets en 3 mobieltjes in gebruik. De spullen uit de stal van Google, Nexus series, leveren zelden problemen op. De OTA updates doen netjes hun werk.

Het is een heel ander verhaal met de tablets van Samsung en Asus en zelfs mijn eigen HTC M7! Die apparaten zijn bevroren in de tijd, daar komt maar zelden een goede update voor uit. En dan heb ik het nog niet eens over zaken als TouchWiz en aanverwante schillen over het Android OS. Zeker de tablets lopen hierbij tegen problemen aan van spelletjes die niet meer werken omdat het OS verouderd is of omdat de interne opslag vol staat met Samsung of Asus meuk. Een clean install zou dus zeker welkom zijn. Nu ben ik zelf niet bang voor techniek, maar als ik kijk naar het proces van rooten, flash installs, de juiste rom downloaden en installeren, dan haak ik toch af. Ik heb daar gewoon geen ervaring mee en heb geen zin een werkend systeem om zeep te helpen.

 

Ik denk dat het bovenstaande de essentie is of moet zijn van jouw dienst. Je geeft verouderde mobieltjes en tablets een nieuw leven door hun software te verversen zodat ze er weer even tegenaan kunnen. Daarbij voer jij de handeling uit - als expert - en neem je mij als klant het hele proces uit handen. Idealiter maak je netjes een backup en zet een deel van die backup, foto's en dergelijke, ook meteen weer terug zodat ik ook weer direct over een werkend systeem beschik.

En als prettige bijkomstigheid help jij zo om het voortijdig dumpen van deze apparatuur tegen te gaan. Je werkt actief mee aan een duurzamere wereld.

 

Als het voorgaande inderdaad jouw idee van "Update your Android" is, dan heb je nog wel heel veel werk voor de boeg eerlijk gezegd. Ten eerste vertel je niet op een effectieve en/of aantrekkelijke manier wat jij voor mij kunt betekenen. Concreet: dat je mobieltjes en tablets opnieuw leven in kunt blazen en dat je mij al het moeilijke werk uit handen neemt. En... dat je zo het milieu ontziet! Dat verhaal kun je vertellen met goede teksten - hallo Jip en Janneke! - infographics en video. Dat kost tijd, geld en inspanning om te produceren.

 

Een ander uitdaging is je werkwijze. Als ik het goed lees, dan kom je op locatie installeren. Je prijsstelling daarin is onduidelijk eerlijk gezegd. Als ik een fictieve bestelling wil doen, dan blijft het bedrag op 25 euro staan. Voor dat bedrag kun jij niet reizen en werken tegelijk. Aan de andere kant, stel je brengt 2 uur reistijd in rekening, dan verlies je me mogelijk ook als klant. Is zo'n goedkope Samsung de investering van misschien wel 75 euro nog waard? Ik betwijfel het.

Ik krijg nu geen juiste indicatie van mijn kosten, dit maakt me kopschuw... Dit moet je echt aanpakken.

 

En over je website zelf ga ik niet zo heel meer zeggen. Die sliders zijn rampzalig, stock fotografie is ook niet meer van deze tijd, de teksten te technisch en slecht vormgegeven. En wat misschien nog wel het ergste is, is dat jij als ondernemer / bedrijf nergens smoel krijgt. Ik heb geen idee met wie ik eventueel zaken ga doen, wie er bij mij aan de deur komt als techneut. Je straalt zo volstrekt geen vertrouwen uit.

 

Zoals de situatie nu is, denk ik dat ik nog even doorrommel met mijn ietwat verouderde tablets...

 

Hopelijk kun je wat met deze feedback. Ik wens je in ieder geval veel succes met je bedrijf!

 

Groet,

iOptimize

 

iOptimize maakt klanten van bezoekers en verbetert het rendement van je site.
Link naar reactie
  • 0

Er zijn mogelijkheden om de Nexus gewoon bekabeld te upgraden naar Android L 5.02 vanaf een bestand. Deze mogelijkheid geldt voor iedere Nexus apparaat. Vergt wel wat meer inzicht en kennis aangezien het handmatig moet worden uitgevoerd. Maar daar zijn wij dus voor !

 

Lezen is een kunst. Als je een apparaat geroot hebt, dan helpt een touwtje niet, of een bestand. Dan moet je eerst uitzoeken hoe je de bootloader weer goed krijgt, en dat kost me teveel tijd.

 

Maar dit is erg off topic.

 

Ik denk dat de markt voor je product klein is, maar als ondernemer moet je je betrekkelijk weinig aantrekken van wat anderen van je ideeën vinden :-)

 

Als je in de materie verdiept, dan weet je waarschijnlijk dat een ADB (Android Debug Bridge ) verbinding slechts bedraad kan worden opgezet.

Deze optie zorgt ervoor dat mogelijkheid ontstaat om bepaalde bestanden en blokkades te omzeilen.

Ik zal niet te technisch ingaan op de details, aangezien het niet de opzet is van mijn topic. Maar mocht je alsnog het zelf willen doen.

Dan verwijs ik je graag naar https://developers.google.com/android/nexus/images

 

Vind het trouwens een beetje flauw om je slimmer voor te doen dan de TS betreffende dit onderwerp.

Was onnodig naar mijn mening

Link naar reactie
  • 0

 

 

Zoals de situatie nu is, denk ik dat ik nog even doorrommel met mijn ietwat verouderde tablets...

 

Hopelijk kun je wat met deze feedback. Ik wens je in ieder geval veel succes met je bedrijf!

 

Groet,

iOptimize

 

 

Dank voor je feedback.

Heel helder en overzichtelijk.

Ik denk inderdaad dat er nog behoorlijk gesleuteld aan moet worden. Vandaar ook mijn vraag.

De kracht van de service is jou duidelijk oftewel...jij snapt hem.

Voordeel is natuurlijk ook dat is je een homogene OS op verschillende merk androidapparaten kan realiseren en zo ook thuis een universeel platform kan creëren.

Ik las dat de markt te klein zou zijn. Met bijna 50% van de android apparaten op oude besturingsversies uit 2012( wat al aan geeft dat een OTA _over the air_update niet beschikbaar is of wordt opgepakt) en apps die uitsluitend alle functies op de laatste besturingsversies uitvoeren denken wij dat de markt juist enorm is. Een miljoenenbedrijf als Cyanogenmod bestaat niet voor de enkeling. Voor onze service is Marketing en aantrekkelijkheid van de dienst essentieel. Dus bedankt voor je feedback...werk aan de winkel !

 

Link naar reactie
  • 0

Het eerste wat mij persoonlijk opvalt is, zoals vaker aangegeven, de slider. Deze is van flink formaat en ik moet op mijn 23" scherm met een 1080p resolutie ook nog flink scrollen om de gehele afbeeldingen te zien. Die afbeeldingen (waaronder een willekeurige brug) zeggen mij niks en sluiten naar mijn mening niet aan naar waar ik naar op zoek ben. De informatie ONDER de slider begint pas echt interessant te worden voor iemand die op zoek is naar de nieuwste versie van android op zijn telefoon.

 

De illustraties onder het kopje gratis alternatieven versies zijn van verschillende grootte. Dit zorgt ervoor dat de onderkant van de plaatjes niet is uitgelijnd en dat ziet er onverzorgt uit. Eenvoudig op te lossen door afbeeldingen van hetzelfde formaat te gebruiken, lijkt me.

 

Op de losse pagina's vindt ik ook het formaat van de illustraties aan de grote kant, en verschuift de tekst om de 3 seconden omdat de slider een afbeelding van ander formaat moet inladen. Dat leest niet alleen niet lekker, maar is wat raar. Ook de afbeeldingen sluiten mijns inziens niet lekker aan bij het onderwerp. Voorbeeld: onder het kopje zo werkt het zijn twee afbeeldingen te zien. Een met een smartphone (prima) maar ook met een nokia 3210 ofzo, een plectrum en een champagne kurk. De non-electronica terzijde, dit lijkt te beloven dat je ook je nokia 3210 kan gaan updaten naar android 5.0.2? Ach, dat is misschien een beetje zeuren.

 

De volgende afbeelding laat een stukje van een computerscherm zien, een stukje tablet en net een bovenkantje van een telefoon. De PC heeft er niets mee te maken en de apparaten waar het over gaat vallen buiten de slider. Onhandig.

 

Het businessconcept ga ik niet te diep op in, daar moet jij vooral zelf helemaal achter staan naar mijn mening, maar ik zie wel enkele valkuilen. De meeste mensen weten inderdaad niet wat een custom rom is, en als ze dat wel weten zetten ze die er inderdaad zelf op. Mocht je toch iemand vinden die niet weet wat het is, maar waar je wel een custom rom op mag zetten zie ik de volgende problemen:

- Die persoon verwacht dezelfde skin/built-in apps als de originele rom. Dat een custom rom er vaak totaal anders uitziet en zelfs vaak anders werkt komt volgens mij niet helemaal naar voren op de site.

- De belofte dat je oude android telefoon altijd gemakkelijk naar de nieuwste android is te krijgen is denk ik ook lastig waar te maken. Als je dat zegt tegen mijn moeder met haar eerste HTC Wildfire dat je de nieuwste android op haar telefoon wil zetten dan zegt ze 'doe maar' - maar ik betwijfel of dat uberhaupt lukt en daarna of de telefoon de rekenkracht heeft om uberhaupt een nieuwere versie van android te kunnen laden. Echter doet je site geloven dat dit geen enkel probleem is. In zon geval krijg je denk ik snel ontevreden klanten, ook al bewaar je zoals gezegd een backup. Als er dan ook betaald moet worden om die backup terug te zetten heb je denk ik ruzie :P

 

Ik zie wat dat betreft veel haken en ogen, maar dat heeft niet zoveel met de site zelf te maken en ik ga er dan ook vanuit dat daar goed over is nagedacht.

 

Ik hoop dat je iets aan de feedback hebt, en vooral de layout van de site kan nog een stuk netter - al is het maar door eenvoudig de afbeeldingen hetzelfde formaat te houden.

 

Cropped Media videoproductie Amersfoort - Voor al uw videoproducties.

90 Seconds Business View - Persoonlijke en betaalbare bedrijfsfilm - ideaal voor ZZP-ers

Link naar reactie
  • 0

Met bijna 50% van de android apparaten op oude besturingsversies uit 2012

 

Dat is een issue. Maar bij de meeste van mijn klanten merk ik dat de apps die gemaakt zijn voor Android >= 4.0, op die oude apparaten toch niet lekker draaien. Niet vanwege de oude versie van Android, maar vanwege de beperkte hardware. Als je Android 5.0 op een heel oud toestel zet, vooropgesteld dat het werkt, dan wordt het toestel trager, niet sneller. Dat is denk ik waarom die toestellen geen updates meer krijgen.

 

Maar je kunt het altijd proberen, er zijn vast bedrijven die hun telefoonpark willen laten upgraden voorbij de laatste standaard versie van Android die ze hebben.

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 235 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.