Jump to content
ValentinoAEG
Verberg

Kleding produceren Europa.

vraag

Beste ondernemers,

 

Onlangs zijn wij begonnen met een belangrijke schoolproject, een eigen onderneming te starten. Hierbij zijn veel klassen bezig met inkoop en verkoop van kleine goederen. Alleen wij willen toch iets vanuit de grond opzetten. Als eindverantwoordelijke wil ik alles zo goed mogelijk te doen, en zoveel mogelijk kennis winnen.

 

Het gaat om kwalitatieve T-Shirts design en productie. Design, materiaal + technische tekeningen zijn allemaal verzendklaar. Omdat het mijn eerste ervaring is met productie en verkoop vraag ik mij af waar ik de de beste tips kan vinden voor productie. Ik heb wel gelezen dat met kleine aantallen (300x) in Nederland rendabel is, echter is ons design redelijk uniek en niet veel voorkomend in Nederland.(dus bijna niet te bestellen hier) Daarom willen wij onze productie overdragen naar landen zoals Portugal, Turkije of Spanje.

 

Afgelopen week heb ik meerdere internationale fabrieken gecontacteerd, en wacht ik nog op reactie. Omdat het een school project is, verkeer ik in een redelijke tijdsdruk vandaar dit lange bericht. Wat zijn de punten waar ik op moet letten als net beginnende ondernemer, en waar kan ik misschien betrouwbare fabrikanten vinden.

 

Excuses dat mijn bericht zo uitgebreid is, maar ik lees graag rond en sta open voor alle suggesties en informatie.

 

Alvast bedankt!

 

Valentino AEG

 

 

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Nee haha ik ga het ook echt bestellen. Omdat het een korte termijn is kan ik alle hulp gebruiken. Ik zoek een bedrijf waarmee wij goed kunnen communiceren en het idee werkelijk kunnen maken..

 

 

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Beste Valentino,

Als je op zoek bent naar producenten in bijvoorbeeld Portugal, dan kun je contact opnemen met RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Zij kunnen helpen bij het zoeken naar geschikte producenten van kleding. RVO heeft hiervoor een dienst, de Zakenpartnerscan. Zij zetten hiervoor bijvoorbeeld het postennetwerk (ambassade, consulaat, erc.) in. Zij leggen dan ook de eerste contacten met deze potentiële producenten. Uiteraard gebeurt een en ander in overleg.

Deze dienst kost €500.

Een alternatief is EEN (Enterprise Europe Network). Hiervoor kun je contact opnemen met de Kamer van Koophandel. De EEN adviseurs kunnen dan jouw vraag in een database plaatse en de collega's in bijvoorbeeld Portugal de vraag voorleggen. Deze dienst is gratis.

Groetjes,

Antoine van Wegen

 

[aanpassing: doorlinks toegevoegd]


De KvK Informatie- en Advieslijn is op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 telefonisch bereikbaar op 088-5852222.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 8 leden online en 105 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept