• 0

winst drukken [scheefwoon grens]

Ik vroeg me af, of als ik voor mezelf een auto (financial) lease, ik daarmee de winst druk.

Ik rij nu 40dkm per jaar, en rij met mijn prive auto voor km vergoeding.

 

Daarbij wil ik natuurlijk ook wat lager uitkomen op het inkomen. Ik zit namelijk nog onder de scheefwoon grens, en wil dat ook blijven. Want als zzp-er een hypotheek krijgen is haast onmogelijk, en als er de 6,5% + inflatie aan huur bij komt, is het over 3-4 jaar niet meer op te brengen.

 

alvast bedankt

 

[aanpassing: titel]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

21 antwoorden op deze vraag

  • 0

Niet heel onterecht toch?

We doen toch allemaal ons best om zo min mogelijk belasting te betalen, het merendeel van de topics hier op HL gaan over boekhouden en belastingzaken.

 

Je hebt als nederlander recht op de subsidie's waar je voor in aanmerking komt. Als dat het geval wordt wanneer je een auto least ipv prive rijdt, zie ik nou niet zozeer als ontduiken.

Dan zou een extra investering aan het einde van het jaar ook een vorm van ontduiken zijn.

 

Als antwoord op de vraag, kanik weinig zinnigs zeggen. Die regelgeving is voor mij te moeilijk.

Link naar reactie
  • 0

Ik vind niet dat dit te maken heeft met belastingontduiking en het ontvangen van subsidies.

Het is gewoon investeren in een bedrijfsmiddel wat tevens de winst drukt met als bijkomend voordeel dat ik onder de scheefwonen grens val. Sinds wanneer is het verboden om winst te drukken?

Ben ik de enigste dan die in mijn bedrijf wil investeren zodat de winst gedrukt word!

 

Subsidies krijg je tot een bedrag van 21.330.

Scheefwonen doe je als het bedrag hoger is dan 43.000.

 

Dus subsidies heb ik geen recht op en is dus totaal niet van toepassing.

Maar als scheefwonen intreed zou de huur niet meer te betalen zijn over een paar jaar.

De huurprijs gaat dan elk jaar met minimaal 9% omhoog.

Nu is het 600, volgend jaar 654, daarna 712, daarna 777, 846 en ga maar zo door.

 

Vandaar dat ik daar net onder wil blijven, tot de banken vrijgeviger zijn.

Link naar reactie
  • 0

Beetje snel weer om met zware termen als belastingontduiking te strooien. Maar goed.

 

Als je voor een goed te verantwoorden deel zakelijke kilometers rijdt kan het zeker te overwegen zijn om een auto te leasen. Je drukt dan inderdaad je winst, haalt een stukje kosten bij prive weg. Wel even letten op de bijtelling (ervan uitgaande dat je de auto ook prive zult rijden voor meer dan 500km per jaar).

 

 

Link naar reactie
  • 0

--- €$£¥ --- €$£¥ ---€$£¥ --- adv ---

Wil jij je winst drukken? Schrijf je dan nu in voor het winstdruk-garantieplan! Ieder jaar een gegarandeerd winstdrukkende factuur voor een passend advies waarmee je je winst tot op de cent nauwkeurig kunt drukken! Wees er snel bij want dit unieke aanbod is maar beperkt houdbaar. Nieuw: de voorbelastingfactuur voor kleine ondernemers en de privé Box 3 verlagingsfactuur waarmee je belasting flink omlaag gaat! Voor meer info bel naar 0900-GELDWEG (1575,- p/gspr)

--- €$£¥ ---€$£¥ ---€$£¥ ---

 

 

Even serieus: als ondernemer wil je toch liever je winst maximaliseren? Onnodige uitgaven zijn volgens mij nooit verstandig. 600 euro p/m is beneden de vrije sector en door je woningbouwstichting indirect gesubsidieerd. Met 43k verzamel inkomen per jaar kun je ook als ondernemer een hypotheek vinden en dan heb je nog een aftrekpost erbij. Die lease auto levert ook bijtelling op, naast de zakelijke kosten waardoor je al minder overhoudt. Reken het allemaal nog eens goed door.

Link naar reactie
  • 0

Waarom zou elke ondernemer zijn winst willen maximaliseren? De overheid stelt overal grenzen en drempels op. In veel gevallen kan het uit om net onder een drempel te blijven, dat levert meer op dan met maximale winst net over een drempel te gaan.

Ik vind de vraag dus geheel legitiem, je kunt geheel legaal gebruik maken van de door de overheid opgestelde regels.

Link naar reactie
  • 0

Eens met Damedia. Zo heb ik vorig jaar effectief mijn winst gedrukt met de aanschaf van zonnepanelen wat fiscaal enorm gefaciliteerd is met extra aftrekmogelijkheden, dus ben ik minder belasting verschuldigd. Ik kan mij voorstellen dat het met een goed geplande aanschaf van een noodzakelijk bedrijfsmiddel ook zo uitwerkt.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ik vroeg me af, of als ik voor mezelf een auto (financial) lease, ik daarmee de winst druk.

Ik rij nu 40dkm per jaar, en rij met mijn prive auto voor km vergoeding.

Het is de vraag of dat het gewenste effect zal hebben. Leasen zal ongetwijfeld duurder zijn dan 19 cent per kilometer. maar doordat je de auto zakelijk gaat rijden krijg je ook te maken met de bijtellingsregels en die werkt weer compenserend. per saldo kan je op dezelfde kosten / winst uitkomen. je zult het moeten (laten) berekenen voor jou situatie.

 

Verder moet je je denk afvragen of je bij een inkomen van rond de scheefwoon grens inkomen of een auto leasen dan niet een te dure en riskante optie is of het (genees)middel is erger dan de kwaal. jij vind 4 jaar huurverhoging van 6 a 7 procent al onbetaalbaar.

 

Hoe stabiel is jou winst en hoe zeker ben je dat je deze winst de komende 4 jaar kan behalen? Een lease auto heeft meestal een contract voor 4 jaar. als jou winst lager word kun je hem niet even inleveren omdat de winst tegenvalt en je meer geld wilt overhouden om van te leven..

 

Ik snap dat het lastig is als je rond dat scheefwoon inkomen zit, want zo hoog is dat nu ook weer niet, zelfs een andere vrije sector huurwoning is soms heel moeilijk te krijgen met een dergelijk inkomen. Ik zou in elk geval liever naar andere opties zoeken die makkelijker opzegbaar zijn om je winst nog net even onder dat inkomen te houden.

 

denk dan bijvoorbeeld aan.

- volgen cursussen, bijwonen congressen op je vakgebied e.d.

- huren van (flex)werkplek af en toe.

- extra modules toevoegen aan het abonnemen van je boekhoudpakket

-....

- af en toe een auto huren als je naar een klant moet (als ook meespeelt dat je huidige auto wat duur is.)

 

afijn verzin het maar.. maar kijk naar kosten waar je ook weer makkelijk vanaf kan als het even tegenzit.. niets is frustrerender om "een slim trucje" van 600-800 euro per maand voor de deur te hebben terwijl je al 3 maanden (bijna) geen werk hebt.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik vind niet dat dit te maken heeft met belastingontduiking en het ontvangen van subsidies.

Het heeft volgens mij ook weinig met ondernemen te maken.

 

Maar goed, om het nog een beetje in de ondernemersfeer te halen, zou je nog de algemene vraag kunnen stellen of je met de aanschaf van iets (wat dan ook) je winst drukt. En dat is uiteraard zo klont als een klaartje.

 

Alleen het aanschaffen van een auto van de zaak lijkt me daarvoor nou juist ongeveer de enige níet aangewezen manier. Naast het feit dat je een auto moet activeren (waardoor alleen hooguit de afschrijving in de kosten valt, maar niet de aanschaf), heb je ook nog bijtelling, waardoor je de eerste autokosten voor een bedrag van - laten we even ruig zijn - 25% van de nieuwwaarde elk jaar niet maar aftrekken.

 

Persoonlijk doe ik soms ook nog even een uitgavespurtje aan het eind van het jaar. Bijvoorbeeld een lading postzegels net voor het einde van het jaar, nog wat papier, enveloppen en (in 2011) inderdaad ook zonnepanelen. Maar goed, zonder die zonnepanelen zet die rest ook niet zo heel veel zoden aan de dijk en zit je het jaar erop natuurlijk weer met hetzelfde. Bovendien ligt het er maar aan hoeveel je boven de scheefwoongrens zit. Als ZZP-er zijn de inkomsten toch al vaak onvoorspelbaar, dus op (belastbare) winst sturen, is bijna onbegonnen werk.

 

Overigens wil ik ook nog wijzen op de mogelijkheid tot het aanvragen van een huurverlaging, zodra je inkomen onder de scheefwoongrens komt! Er wordt niet zo veel ruchtbaarheid gegeven aan deze regeling, maar hiermee kun je met een laag inkomen met terugwerkende kracht alle inkomensafhankelijke verhogingen uit het verleden ongedaan maken, mocht het een keer slechter gaan.

 

https://formulieren.huurcommissie.nl/procedure/verzoekschriften/huurverlaging-op-grond-van-inkomensdaling-verzoekschrift-huurders/

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
  • 0

Iedereen wil minder belasting betalen en verzint van alles, maar staat er niet bij stil dat de belasting die jij minder betaalt, door de buren meer betaald wordt.

Verder, hoe meer mensen handig worden in het verminderen van de belasting die ze betalen, hoe meer maatregelen de overheid neemt om dat tegen te gaan, en van die maatregelen hebben anderen dan weer last. Denk aan het verplichte "gebruikelijk loon" van de DGA. Dat is ingevoerd omdat teveel mensen een BV gebruikten om minder inkomstenbelasting te betalen. Maar anderen hebben daar nu last van. Of denk aan het fictief rendement in box 3. Veel mensen halen dat rendement niet meer, hebben dus last van het fictief rendement, dat is ingevoerd omdat mensen niet gewoon eerlijk aangifte doen van wat ze verdienen.

Link naar reactie
  • 0
Zo is het nu eenmaal - ga dan de politiek in in plaats van hier altijd maar te lopen mopperen. :(
Nou, altijd is misschien overdreven, maar de benadering vind ik deze keer inderdaad wat eenzijdig. Als ondernemer leef je van de winst volgens de formule winst = omzet - kosten. Dan moet je dus omzet behalen en tegelijkertijd kostenefficiënt bezig zijn om in je levensonderhoud te voorzien.

 

Uit je administratie moet onomstotelijk blijken hoeveel belasting je verschuldigd bent en als je daarbij legitiem gebruik maakt van regelingen die jouw winst drukken, moet iedereen dat vooral doen. Al was het alleen maar omdat je zo bij de overheid een beetje kan afdwingen ook kostenefficiënt te zijn. We zijn natuurlijk geen ondernemer geworden om alle grappen en grollen van de overheid ongebreideld te financieren, die dient namelijk verantwoord met haar uitgaven om te gaan, en we weten dat niet altijd even goed lukt (understatement ::))

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

jij vind 4 jaar huurverhoging van 6 a 7 procent al onbetaalbaar.

 

Hoe stabiel is jou winst en hoe zeker ben je dat je deze winst de komende 4 jaar kan behalen? Een lease auto heeft meestal een contract voor 4 jaar. als jou winst lager word kun je hem niet even inleveren omdat de winst tegenvalt en je meer geld wilt overhouden om van te leven..

 

 

Ik geloof niet dat je helemaal goed berekend hoe de scheefwoon grens zit.

Het is geen 6 procent, maar minimaal 9.

6,5% plus 2,5% inflatie. Dat is 9 procent.

Over 3 jaar komt daar wel 200 euro bij per maand.

 

Probleem is inderdaad dat ik afhankelijk ben van de opdrachtgevers. En nu gaat dat nog prima, en is het betaalbaar. Maar als ik over 2 jaar minder opdrachtgevers heb, dan blijft er ondertussen een huursverhoging die dan moeilijker op te brengen word. Immers gaat die prijs nooit meer naar beneden.

 

Zonnepanelen is natuurlijk lastig in een huurwoning, maar als het kon deed ik het.

Link naar reactie
  • 0

Waarom zou elke ondernemer zijn winst willen maximaliseren? De overheid stelt overal grenzen en drempels op. In veel gevallen kan het uit om net onder een drempel te blijven, dat levert meer op dan met maximale winst net over een drempel te gaan.

Ik stelde niet dat iedere ondernemer dat zou willen, maar bracht winst maximaliseren als alternatief voor winst drukken:
als ondernemer wil je toch liever je winst maximaliseren?
Waarom zou je met maximale winst steeds maar net over een drempel gaan? Kan je niet veel hoger? Laat je geen mogelijkheden liggen om elke keer maar onder die grens te blijven?

 

Wanneer je je als ondernemer door iedere drempel laat tegenhouden, dan kom je niet ver. Probeer je bijvoorbeeld steeds onder de KOR-grens te blijven, dan blijft je omzet laag. Doe je alles om je huur- of zorgtoeslag te behouden, dan krijg je nooit een hoger inkomen. Werp je daarmee zelf niet onnodige drempels op? Doe je jezelf daarmee niet tekort?

 

Natuurlijk kan het toevallig goed uitkomen om een investering nog in het huidige jaar te doen, om daarmee voor een regeling in aanmerking te komen. Maar het onnodig aangaan van een langdurige hoge kostenpost als een leasauto (van bv 500-700 euro p/m) lijkt mij niet de juiste weg. Ik denk dat je beter per jaar kunt kijken wat dat jaar toevallig goed uitkomt.

 

Als ondernemer streef ik zelf naar een resultaat waarmee ik in mijn ambities kan voorzien. Ik hoef niet per se een dure auto en prefereer vrijheid boven een hoog inkomen. Maximaal resultaat binnen de omstandigheden is voor mij geen doel, maar een middel om dat te kunnen doen wat ik wil doen. Ik probeer dan ook niet m'n winst te drukken, maar kijk juist hoe ik er het beste uit kan halen.

Link naar reactie
  • 0
Want als zzp-er een hypotheek krijgen is haast onmogelijk

 

Ik zeg niet dat je dat moet doen, maar heb je ooit nagevraagd of je huidige huurwoning te koop is en geprobeerd om een hypotheek aan te vragen? Ben je mogelijk (nog) starter op de woningmarkt?

 

Wanneer ben je aan vervangend vervoer toe?

 

Investeer in training of opleiding of besteed vervelende, lastige werkzaamheden uit. Waarom voorzie je minder klanten, of doel je op een algemeen ondernemersrisico?

 

Doe je al iets aan pensioen?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Laat ik eerst even vooropstellen dat ik niet een lease auto zoek van 500-700 euro. Ik bedoelde meer een occasion van 200-400 euro voor een 36 tot 48mnd.

Mijn privé auto zit inmiddels op de 300dkm, krijgt ook de nodige reparaties etc.

 

Opleidingen is helemaal nog niet zo een verkeerd idee. Daar ga ik eens naar kijken.

Ik ben inderdaad een starter in de woning markt, en bij de hypotheker geweest. Maar ze vinden eigen ondernemer zijn een groot risico. Lulkoek natuurlijk, want de kans dat je tegenwoordig ontslagen word bij je werkgever is minstens net zo groot.

 

Ik voorzie niet minder klanten, maar je kan er altijd een paar verliezen. Dus laten we het op risico houden :).

 

geplaatst door: prinsrachid Vandaag om 00:42:06

Quote : dentinox op 2 april 2015, 17:48

 

Immers gaat die prijs nooit meer naar beneden.

 

 

 

Ik krijg de indruk dat je mijn antwoord compleet niet hebt gelezen... Je bewering is namelijk onjuist.

 

Ik denk toch dat mijn bewering wel degelijk juist is. De huurverhoging kan wel zakken, maar dat zal nooit meer worden wat je eerst betaalde.

Als er in de loop van de jaren 250 euro is bijgekomen, en het laatste jaar komt er 50 bij, kijken ze naar het inkomen van het jaar daarvoor + de verhoging. Dat is weliswaar niet de hoofdprijs, maar wel degelijk te hoog als je inkomen te ver daalt. 150 euro zal het bijvoorbeeld niet zakken.

Toevallig staan er enkele reken voorbeelden bij ons in de flyer van de woningbouw.

 

Link naar reactie
  • 0

Je kunt ook een andere afweging maken:

 

In plaats van nu uitgaven te doen om de winst te drukken, spaar je die inkomsten op tot het moment dat de huurverhogingen naar jouw idee echt onbetaalbaar zijn geworden. Op dat moment wordt kopen financieel de juiste optie. Je kunt makkelijker een financiering vinden als je zelf ook een bedrag hebt gespaard dat je als eigen inbreng kunt inleggen op de financiering van de koop van je woning naast een externe lening.

 

Ik streef zelf altijd naar zoveel mogelijk naar financiele onafhankelijkheid maar voordat je dat hebt bereikt probeer je uiteraard de beschikmare regelingen optimaal te benutten. Op termijn hoef je dan niet langer rekening hoeft te houden met almaar wijzigende wetgeving over toeslagen, inkomensgrenzen etc.

 

Overigens is 300.000 km op de teller wel aardig veel (afhankelijk van type auto en specificaties) dus ik kan me goed voorstellen dat je aan vervangend vervoer toe te bent. Dat is nog los van de vraag over het scheef wonen.

 

Groet,

Alex

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 199 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.