• 0

Vrouwen drankjes

Met aardig wat jaren ervaring in de (fris)dranken en wijn industrie,heb ik een idee gekregen dat alles te maken heeft met de vrouw. Voornamelijk omdat er erg weinig bijzondere drankjes voor vrouwen te vinden zijn op festivals enz.

 

Het idee is om een eeuwenoude technologie in te zetten om een unieke drankjes range voor de bewuste (jonge) vrouw op te zetten.

Door uitsluitend gebruik te maken van natuurlijke ingredienten, en een uniek en houdbaar concept te presenteren om deze drankjes te serveren, hoop ik een gezond bedrijf op te kunnen zetten.

 

Ik zou hierover heel graag eens sparren met echte ondernemers (ik ben zelf productontwikkelaar), aangezien de markt gedomineerd wordt door de grote jongens en ik zelf niet echt ervaring als ondernemer heb.

 

Voor meer informatie kun je mij een prive bericht sturen.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

Het eerste wat ik je aan sparring kan bieden, is te onderzoeken in hoeverre jouw idee haalbaar is.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Het idee is in zoverre haalbaar dat de verwachte productie kosten ten opzichte van de verwachte uiteindelijke verkoop prijs in gezonde verhouding zijn.

De verpakking en productie kunnen uitbesteed worden. Het hoofdproduct zelf is technologisch gezien goed uitgedacht, bevat geen vreemde grondstoffen en is van zichzelf lang houdbaar en stabiel.

Ook de manier van serveren is al ver doorontwikkeld.

 

Omdat er een steigende trend is naar gezonder en natuurlijker leven kan de product range een erg goed alternatief worden voor bier, wijn en zelfs softdrinks als cola.. En met een bijna oneindig pallet aan mogelijke smaken / kleuren is er genoeg variatie mogelijk

 

De allergrootste uitdaging zit hem in de markt, waarin de grote fabrikanten vrij dominant zijn,

en in de wetgeving. Er is niet echt duidelijk beschreven of er op deze manier een alcoholhoudend product mag worden aangeboden, maar het gaat wel om een laag alcohol percentage in de categorie van Grolsch stender (alcohol arm met 0,5% alcohol) tot Radlers ( 2-3 % alcohol).

 

Ik zal zeker eens op het onernemersklankbord informeren.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Haha, ongunstige naam misschien. Vooral drankjes die niet te zwaar te behappen zijn als bier , maar frisse nieuwe alternatieven.

 

Wij mannen blijven vaak toch stug volhouden aan ons overbitter pilsje.

Link naar reactie
  • 0

Beste rdirrix,

 

welkom terug op ondernemersforum Higherlevel. Dit klinkt als een 'gevraagd'- bericht voor onze V&A-sectie als je werkelijk offline wilt sparren, maar ongetwijfeld kunnen online forumreacties in het vervolg van deze draad je ook verder helpen.

 

Ik zou niet alles hier online prijsgeven, maar heeft het drankje wat in ieder geval bewuste, (jonge) vrouwen zou moeten aanspreken al een (soort)naam? En denk je dit ook een merknaam mee te geven? Zo ja, vastleggen!

 

Bij het opschalen en uitbesteden van productie komen ongetwijfeld investeringen of relatief hoge kosten kijken. Zelf heb je waarschijnlijk (ook) geen distributienetwerk en groot marketingbudget.

 

Ik vraag me daarbij in het kader van sparring af wat voor ervaring je dan precies hebt en of je ideeen en kennis over product(ie)techniek, kwaliteit/stabiliteit, verpakking, productlancering en een verdienmodel hebt. Kortom ben je levensmiddelentechnoloog of productontwerper? Op basis van je openingspost gok ik op het eerste.

 

De wetgeving over licht alcoholhoudende dranken lijkt me eenduidig?

 

Groet,

 

Highio

 

 

 

 

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Productontwikkeling is een relatief simpel verhaal in vergelijking met marketing en distributie. Een haalbaarheidsstudie klinkt spannend, maar ik denk dat je meer gebaat bent met een goede scan van vergelijkbare lanceringen. Welke drankjes zijn de afgelopen twintig jaar met succes op de markt gezet door een startende ondernemer? Welke drankjes zijn onderweg gestruikeld?

 

In Zuid-Europa hebben ze al twee eeuwen ervaring met vrouwendrankjes: zoete wijnen en kruidenelixers. En onze eigen advocaat mag er ook wezen. Maar dat terzijde.

 

Volgens mij ontdek je dat de kans op een geslaagde lancering vanuit het niks tamelijk laag is. En dat je niet meteen over de wereldmarkt moet gaan fantaseren, maar dat in eerste instantie een kleine en gerichte lancering beter is. Met 'gericht' bedoel ik: geen massadistributie, maar via restaurants of via theaters of via festivals of via strandtenten of via partyselling.

 

Alternatief is dat je op productontwikkeling mikt en het concept verkoopt aan een producent (met toegang tot marketing en distributie). Ik zag deze week diepvriespremixdrinks in zuigzakjes bij Lidl voor iets meer dan een euro. Een dubbeltje voor de inhoud, een dubbeltje voor de verpakking en de rest voor accijnzen. Iemand maakt die dingen. Praat eens met de industrie!

 

 

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Iedereen hartelijk dank voor jullie input.

 

Wat betreft de vragen van Highio.

Kennis en ervaring wat betreft kwaliteit/stabiliteit en productietechniek zijn ruimschoots aanwezig.

Dit omdat ik als ontwikkelaar verantwoordelijk ben voor de receptuur en de bijbehorende processen om tot een eindproduct te komen. Ook ben ik goed onderlegd qua microbiologische en chemisch fysische stabiliteit van eindproducten, en kan ik goed meepraten over zo ongeveer elk drankje, van zuivel tot bier.

 

Wat betreft een netwerk durf ik te stellen dat ik vrij goed zit, hoewel ons bedrijf bijna uitsluitend B2B is.

Het zou dom, en arrogant zijn om geen gebruik te maken van de kennis en ervaring van dit bedrijf, maar ik zou de tak van sport het liefst uitbreiden naar B2C. En aangezien dat niet gaat gebeuren, hoop ik dit gebruikmakende van de technologie van een sterk gepositioneerd bedrijf zelf te kunnen bereiken. Dit wordt ook gestimuleerd door het bedrijf.

Natuurlijk zal hierover zwaar onderhandelt moeten worden, maar dat komt als ik eenmaal een sterk plan op papier heb.

 

Wat betreft de wetgeving licht alcoholische drankjes. Die is (in Nederland) heel eenduidig. Maar mijn product zit toch iets ingewikkelder in elkaar, hetgeen ik graag wil toelichten in een privé gesprek.

 

Twabla,

 

Sterk argument over de startende ondernemer, maar het verschil zit hem vooral in de manier van aanbieden die mijn product (relatief) uniek maakt en dus een vrij goed selling point zou kunnen hebben. En natuurlijk is het ook de bedoeling om klein te beginnen (maar een mens mag dromen toch?).

 

Ik zou jullie beiden (Twabla en Highio) heel graag meer willen vertellen, maar jullie begrijpen dat dit op een publiek forum niet zo'n goed idee is. Misschien dat ik jullie beiden op den duur een presentatie kan aanbieden waarbij een en ander duidelijk wordt.

 

Trouwens, die Frozen drink mixes zijn leuk he? Komen onder andere uit onze koker!

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Vandaar (vrouwen) dat Heineken de laatste jaren in cider investeert en inmiddels met 25% wereldmarktaandeel marktleider is. Zoals je weet gaat het om enorme volumes die met geweld door de grote distributiekanalen geduwd worden. Bij frisdrank idem. Bekende case uit de markt is Redbull, dat via alternatieve kanalen (tankstations, kazernes) voet aan de grond kreeg.

 

De eerste vraag nadat een 'nieuwe' productgroep ontwikkeld is, wordt dan ook: hoe kan je die onder de aandacht brengen bij een potentiele gebruikersgroep in een distributiekanaal dat nog niet geblokkeerd wordt door de grote merken?

 

Dan kan een joint-venture een goede aanlooproute zijn. Wie levert de cider van IKEA? Zijn er modezaken die lifestyle-drinks verkopen? Test met een partner, bouw samen volume op en zet pas later een eigen premium-label in de markt.

 

 

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Misschien dat ik jullie beiden op den duur een presentatie kan aanbieden waarbij een en ander duidelijk wordt.

 

We dienen je hier van algemene repliek en zijn (als ik voor beide mag spreken) niet de gezochte ontwikkelpartners hoor.

 

Ik snap na je berichten niet helemaal waar de 'bottle neck' ;) zit om de plannen verder tot uitvoer te brengen. Ondernemen is slim aanpakken en vooral doen.

 

Ik neem aan dat je het verschijnsel 'spin offs' kent.

 

Zoek een paar geschikte collega's uit diverse disciplines aan te vullen met stagiairs.

 

Wat zegt jouw werkgever in contracten over kennis en ideeën die je in dienstverband opdoet?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0
We dienen je hier van algemene repliek en zijn (als ik voor beide mag spreken) niet de gezochte ontwikkelpartners hoor.
Dat mag.

 

Een ontwikkelaar die al in de industrie zelf actief is, kan ik niet beter wegwijs maken dan contacten in de industrie zelf. Ik zou een nieuw concept (potentieel nieuwe productgroep) niet willen uitbouwen met een willekeurige ondernemer of adviseur die een haalbaarheidstudie doet, maar met iemand die de sector kent. Het wemelt van de ambachtelijke brouwers, ciderpersers en medevergisters, maar ze lopen allemaal tegen dezelfde bottlenecks in distributie aan.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik zag deze week diepvriespremixdrinks in zuigzakjes bij Lidl voor iets meer dan een euro. Een dubbeltje voor de inhoud, een dubbeltje voor de verpakking en de rest voor accijnzen. Iemand maakt die dingen. Praat eens met de industrie!

 

Die accijnsen vallen heel erg mee, zeker als het niet-gedestilleerde alcohol is (direct uit vergisting verkregen). Dan zit je voor 5% (technisch gezien bier) aan 37 cent per liter, voor 14% (technisch gezien wijn) aan 88 cent per liter.

 

Overigens is het wel een vrij idioot systeem: als je 14% alcoholgehalte hebt verkregen door toevoegen van destillaat (zeg maar vodka-cola premix) kom je opeens op dik 2 euro per liter uit. Producenten van drankjes maken hier handig gebruik van: bijvoorbeeld bacardi breezers bevatten voornamelijk alcohol uit vergiste druiven waardoor ze onder de goedkoopste categorie vallen (wijn < 8.5%). Zouden ze die daadwerkelijk maken door rum te mixen met het een of ander zou de accijns 5 keer zo hoog zijn.

Link naar reactie
  • 0

Uit je oorspronkelijke vraag maak ik op dat je dit drankje zou willen aanbieden op festivals etc. Misschien vanuit een mobiele locatie? Daar zitten wat haken en ogen aan!

 

Een mobiele inrichting kan namelijk geen Drank- en Horecavergunning krijgen (zie Drank- en Horecawet artikel 1.2 )

Voor het serveren van alcohol (zwak of sterk) is áltijd een drank- en horecavergunning nodig. Omdat een mobiele inrichting geen vergunning kan krijgen zal de eigenaar van de festivallocatie of de organisator van het evenement dus over een dergelijke vergunning moeten beschikken of er zal een ontheffing moeten zijn afgegeven. Zie de informatie op het Ondernemersplein

Deze ontheffing, op grond van artikel 35 Drank- en Horecawet, geldt echter alleen voor zwakalcoholhoudende drank. De aanwezigheid van sterke drank achter de bar is niet toegestaan, ook niet als deze drank bestemd is voor het mixen van dranken. Er kan dan nooit met zekerheid worden voorkomen dat iemand een glas sterke drank verkoopt. Wat wel is toegestaan is de verkoop van premix blikjes of flesjes, want dat wordt beschouwd als zwakalcoholhoudend, gelet op het percentage dat op het etiket vermeld staat.

 

Vergunningen en ontheffingen worden afgegeven door de gemeente. Per gemeente kunnen nog aanvullende regels gelden, vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening.

Er zijn trouwens festivals waar helemaal geen alcohol geserveerd mag worden, bijvoorbeeld Rollende Keukens in Amsterdam.

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 

 

Vriendelijke groet, Miki

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 303 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.