• 0

Marketing & Financing turn-key prefab <zero energy vakantiehuis kit

Wij (een clubje out-of-the-box technologen) hebben een turn-key prefab vakantiehuis kit ontwikkeld volop innovaties:zonnepanelendak met gratis warm water, thermal recovery A/C en -ventilatie. Zie onder voor een beschrijving. De prototyping is in zomer 2015.

 

Bij voldoende aantallen (500 per jaar wereldwijd) kunnen we een prijs neerzetten van 16,000-17,000 Euro netto c & f (40' HC containers). In bouwmarkten en tuincentra kunnen ze verkocht worden voor < 25,000 Euro (@ Euro =1.05-1.15$). Dat is concurrerend met vergelijkbare huizen op vakantieparken, ongeveer en campings. De prijs is vergelijkbaar met mobile/modular/manufactured homes (USA) maar die zijn esthetisch en technisch "simpel".

 

Ik zou graag opinies zien op de volgende items:

 

[*] Zouden campings bereid om op afspraak (met commissie bij aankoop) een huis aan prive geinteresseerden te laten zien. Dit model is geschikt voor direct selling via de (toekomstige) website en met inschakeling van een logistic fulfillment firma.

 

[*] Zouden bouwmarkten, tuincentra en andere FCL afnemers bereid zijn om de in China gebruikelijke betalingsconditie: 30% bij order en 70% tegen documenten te accepteren? Dan kunnen we zonder bankfinanciering van start :)

 

[*] Nadat de eerste huizen zijn verkocht, willen we campings via direct mail benaderen en ze dan doorverwijzen naar andere camping(s) of andere locatie. Maakt dit plan een goede kans?

 

[*] Zijn er andere markten en/of marktbenaderingen?

 

 

 

Omschrijving:

 

Het huis bestaat uit een stalen frame, afgewerkt met koudebrug onderbrekers en (engineered) bamboe. Het aantal verbindingen is minimaal; in de stalen buizen wordt met CNC lasersnijden profielen aangebracht waarin alle materialen precies in passen. Het huis valt grotendeels als een puzzel in elkaar. Alle zichtbare delen zijn voorgelakt bamboe schroten (sustainable bouwmateriaal). De dakbedekking bestaat uit solar PV panelen in een speciale matzwarte uitvoering in custom zwart geanodiseerde aluminium profielen met een nominaal vermogen van ca. 4 kW.

 

De zonnepanelen worden gekoeld en daarmee wordt warm water gegenereerd voor huishoudelijk gebruik en de vloer(voor)verwarming. AC en ventilatie met thermal energy recovery. Een komplete keuken van 2m60 breed incl. wasmachine, een sofa, 2 TV's en alle kasten, verlichting, warmwatertank. Er is een toilet onder de trap, douche en wastafel, 2-persoons slaapkamer, s en 2 zolderslaapkamers plus een 3e kamer voor bijv. sauna (optie) en alle materialen voor de opbouw incl. fundering. De isolatie is een combinatie van koude-brugonderbrekers, dampwering en air bag (stilstaande lucht is een goede isolator).

 

Alleen zand, stenen en cement zit er niet bij; dat bedoelen we met turnkey. Het ontwerp is hurricane-proof en waarschijnlijk (wordt nog gechecked) ook bestand tegen de meeste aardbevingen. De maat is 5.60 x 6.70m incl. veranda. Zoveel woonfuncties in deze ruimte heeft heel wat redesigns gevergd....

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Bedankt voor de reactie. Ik zal hier toelichten hoe de opwekking, opslag en gebruik van de thermische energie in zijn werk gaat:

 

[*] Bij een zonnepaneel wordt maar een klein deel (max. zo'n 15%) van de zonne-energie in electriciteit omgezet. De rest dus in warmte. Aan de achterkant van het paneel zitten vloeistofslangen (vergelijk met vloerverwarming) die de panelen koelen. Dat is beter voor het electrisch rendement maar zorgt ook voor warm water. Hoeveel hangt met name af van de intensiteit van de straling, de buitentemperatuur en de windsnelheid (de laatste 2 koelen de bovenkant van het paneel af).

[*] De vloeistofslangen (antivries) vormen een gesloten circuit via een pomp met een warmtewisselaar in een watertank op de zolder. Daardoor wordt het water in de tank -als de zon schijnt- geleidelijk aan warmer.

[*] Voor vloerverwarming is een aanvoertemperatuur van 30-35 graden genoeg. Door de zeer goede isolatie van het huis (30 cm air bags onder de vloer - 10 cm elders) is het huis perfect geisoleerd, vele malen beter dan gewone -ook veel duurdere- vakantiehuizen.

[*] Een tweede warmtewisselaar in de tank vormt een gesloten circuit met een pomp en electrische naverwarmer (die aanspringt als de temperatuur te laag is) naar de vloerverwarming. Een derde warmtewisselaar in de tank wordt gebruikt om vers leidingwater op te warmen en indien nodig na te verwarmen.

 

Het technische aspekt is bepaald niet waar we hulp nodig hebben...

 

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Beste Hans,

 

Als financiering niet de bottle-neck was dan zou de geschetste benadering zeker kunnen werken. Maar onze realiteit is anders:

 

[*] Ik heb alle ontwikkeling, (substantiele) kosten voor de vele matrijzen en stempels etc. t/m het prototype kunnen financieren.

[*] Hierna is een verkoopaktie (zie eerdere post van sept. t/m nov. en dan 3 maanden om de orders binnen te halen) gepland om een eerste serie te kunnen maken. Met leveranciers is/wordt overeen gekomen dat dit een bescheiden aantal zal zijn. Dat kan 6 stuks zijn (minimumverwachting) maar ik hoop op rond de 20. Bij 6 stuks met een introduktiekorting is dat een operationele break-even aktie, bij 20 stuks wordt er ca 15% verdiend. Maar de belangrijkste functie van deze aktie is om eerste gebruikers te hebben -en als de campingeigenaren toestemmen in mijn concept om hun huisjes(s) te demonstreren aan geinteresseerden (collega's particulieren, tuincentra) dan is het ook een onderdeel van het verkoopsysteem. We kunnen dit alleen maar doen als er 30% wordt vooruitbetaald bij order en 70% voor verzending.

[*] Hierna kunnen we een snelle groeifase in. het leek mij beter om een Nederlandse partner te vinden voor de Europese markt (en hetzelfde te doen voor andere belangrijke markten. Ik verwacht die partner niet te vinden binnen de leden van het HL-forum, maar wellicht komen er tips wie ik zou kunnen benaderen.

 

Een konkrete vraag naar jou, Hans: Zoals je stelde heb je vaak prospects voor een vakantiewoning over de vloer. Is het geen idee om een van de afnemers van de eerste serie te worden en commissie op aankopen door prospects te ontvangen?

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Jouw laatste vraag hoort m.i. hier niet in deze forumdiscussie thuis. Maar mijn antwoord kan ik zo geven: "Neen, ik kan grond en infrastructuur bieden voor werkende prototypes en kan een stuk promotie en verhuuromzet erop verzorgen." Maar dat is iets wat via PM besproken zou moeten worden ...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

We kunnen dit alleen maar doen als er 30% wordt vooruitbetaald bij order en 70% voor verzending.

 

Buiten de grond, fundering en WAE (+ kabel-internet) voorzieningen.

Heb je dan al een lijst wat erin geleverd wordt voor deze prijs?

In bouwmarkten en tuincentra kunnen ze verkocht worden voor < 25,000 Euro (@ Euro =1.05-1.15$)

 

Link naar reactie
  • 1

Beste James,

 

Ik vind je idee sympathiek, het product spreekt me aan en je bent iemand die de ballen heeft om eens iets groots zoals het wereld energie probleem aan te pakken. Ik zit hier veilig op de bank appjes te maken en mijn enige onkosten zijn een laptop en een Ziggo abonnement.

 

MAAR....

Vanuit mijn sympathie hoop ik dat je, voordat je er in vliegt, nog een keer nadenkt waar je aan begint:

- Je hebt geen reserves meer

- Je hebt in het verleden een smakkerd gemaakt (niet erg verder)

- Je zit aan de andere kant van de wereld

- Je hebt nog geen concrete orders

- de prijs is alleen maar redelijk als er grote aantallen huisjes worden afgenomen

- Je hebt een idee over energiebesparing waar ik nog geen concreet werkend prototype van heb gezien

 

Dat je mijn tip over een weblog niet kan verwerken is niet erg maar er stellen hier mensen ook heel terechte praktische vragen als "maar hoe sla je de energie dan op als het donker is".

Daar kom je wel met antwoorden op maar die zijn meer van 'dat is zo te fixen'.

 

Verder vraag je een beetje te nadrukkelijk om geld en dat klinkt niet goed.

 

Ik zou als ik jou was gewoon veel kleiner beginnen.

Maak met je eigen handen en hulp van vrienden nou eerst eens één echt huisje (dus geen 3d render ding). Zet dat op een vakantiepark en als iedereen daar dolenthousiast over is en vraagt 'waar koop je zoiets' dán bestel je pas die containers uit China. Laat zien wat de stroomrekening is van zo'n huisje en hoeveel mensen wel niet gaan besparen.

 

Zelfs de langste reis begint met de eerste stap. En die komt niet uit een 3d computer maar uit een bak met bamboe, planken, draden en zonnepanelen waar je zelf het eerste huisje mee gaat bouwen.

 

Nogmaals, als je hier niks mee kan, dan even goede vrienden en heel veel succes met alles.

Maar denk nog één zondag na over waar je allemaal aan begint.

 

groeten

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

 

Bij voldoende aantallen (500 per jaar wereldwijd) kunnen we een prijs neerzetten van 16,000-17,000 Euro netto c & f (40' HC containers). In bouwmarkten en tuincentra kunnen ze verkocht worden voor < 25,000 Euro (@ Euro =1.05-1.15$). Dat is concurrerend met vergelijkbare huizen op vakantieparken, ongeveer en campings.

 

Ondanks dat je geen ondersteuning behoeft op het gebied van techniek, maar wel op marketing, een accupakket erbij is wel noodzakelijk, willen mensen na zonsondergang nog kunnen genieten in hun mooie vakantiewoning. Dat is al een behoorlijke meerprijs, dat is hier al genoemd en had je zelf ook al ontdekt. :)

 

Dan zal er koeling noodzakelijk zijn voor de accu's, geeft m.i. een behoorlijke verstoring van de omgevingsrust.

 

Tot zover mijn bemoeienis met de techniek, wat weliswaar een behoorlijke impact heeft op de marketing.

 

Dan nog de introductie, uitermate belangrijk, wil je maar 1 keer doen. Ik las deze week nog een artikel in een vakblad over de ambitie om Nederland in 20150 energie-neutraal te laten zijn in 2050, dat redden we niet, eindconclusie van het artikel, "Een NOM-woning is natuurlijk nog geen product, zoals een iPhone of tablet. Maar als aanbieders erin slagen de consument net zo hebberig te maken voor een NOM-woning als voor een iPhone of tablet, dan kan het de komende jaren weleens heel hard gaan."

 

Je zou ook aansluiting kunnen zoeken bij de grote maatschappijen, zoals BAM, Volker-Wessels, Ballast Nedam die behoorlijk bezig zijn met NOM-woningen.

Link naar reactie
  • 1
Ik zou als ik jou was gewoon veel kleiner beginnen. Maak ... eerst eens één echt huisje ... en als iedereen daar dolenthousiast over is en vraagt 'waar koop je zoiets' dán bestel je pas die containers uit China. Laat zien wat de stroomrekening is van zo'n huisje en hoeveel mensen wel niet gaan besparen.
In iets andere woorden is dat inderdaad het concept wat ik James kan bieden: een stuk grond tegen mijn accommodatie aan waarop ik bereid ben de nutsvoorzieningen en bouwrijp maken voor mijn rekening te nemen. Daar kunnen meerdere uitvoeringen van het huisje op staan, ik neem ze mee in de verhuur waaraan dus al iets wordt verdiend, hierdoor kunnen veel mensen het wel werkend zien, ruiken, proeven en beleven en kunnen de gebruikerservaringen input geven aan de verdere promotie. Die promotie kan ik lokaal behartigen en zo proberen het 'vliegwieleffect' te bereiken. Maar ik begeef me nu op een hellend vlak waar het gaat om de regels van HL, vermoed ik...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

...mwah, mooi aanbod. Andere denkrichtingen of kansen zijn een parkachtige duurzame campus (Enschede), The Green Village TU Delft (Prêt-à-Loger), duurzame campus (Wageningen), duurzame campus (Eindhoven), High Tech Campus (ook Eindhoven), student- of onderzoeksprogramma dus, studentenhuisvester, nationaal park, recreatieschap, energiemaatschappij of waterschap.

 

Haalbaarheid gaat met grote stappen vooruit als je ontwikkeling en realisatie in dezelfde geografische markt zou doen en onderwijs betrekt. Interesseer lokale overheden.

 

Ontwikkel met partners een duurzaam, aziatisch vakantiepark of zet een paar units op een eiland met weinig infrastructuur voor eco-toeristen. Ik vraag me namelijk af, hoe je voor dit pakket een bouwvergunning in Nederland krijgt.

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

@RiVe Ik heb zestig panelen (15.600 WattPiek) en produceer globaal 10 - 20 % meer dan mijn verbruik. Ik heb een contract met mijn energieleverancier dat ik voor terug-geleverde energie dezelfde KWh-prijs krijg als ik normaal zou moeten betalen (salderen). Door dat financiële plaatje is het economisch nog niet handig om nu al te investeren in een Huisbatterij. In 2020 wordt die salderingsregeling herzien, dan zou het wel raadzaam zijn zo'n accusysteem aan te schaffen.

 

Maar in de komende vier á vijf jaar is wel de potentie van de techniek van James' huisjes aangetoond, denk ik... dat is aan James en voor zijn rekening en risico. Vanaf een cd-rom, brochure en website zal dit product niet eenvoudig te verkopen zijn en al helemaal niet als de prototypes (weliswaar met korting) ook al aangeschaft moeten worden door geïnteresseerden. Uit mijn vorige post en de goede suggestie van Hans Schipperijn blijkt wel dat een andere marktbenadering beter zou kunnen werken.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

@RiVe Ik heb zestig panelen (15.600 WattPiek) en produceer globaal 10 - 20 % meer dan mijn verbruik. Ik heb een contract met mijn energieleverancier dat ik voor terug-geleverde energie dezelfde KWh-prijs krijg als ik normaal zou moeten betalen (salderen).

 

Door dat financiële plaatje is het economisch nog niet handig om nu al te investeren in een Huisbatterij. In 2020 wordt die salderingsregeling herzien, dan zou het wel raadzaam zijn zo'n accusysteem aan te schaffen.

 

 

Bedankt voor de toelichting, Hans. Bovenstaande klopt ook, uiteraard heb je een netaansluiting waardoor je na zonsondergang energie kunt afnemen.

Die aansluiting moet er wel zijn, en ook geschikt voor de de verwachten belasting. Ook op een camping en op b.v. een volkstuin, anders zit je 's avonds in het donker of heb je een duur accupakket nodig.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Misschien ben ik nogal kritisch maar dit is toch allesbehalve een zero energy woning? Maar eigenlijk gewoon alle mogelijke techniek in een klein(er) huisje gepropt?

 

Als ik denk aan zero energy dan gaat het over materialen die je lokaal kan vinden, hergebruik van materialen, compact wonen,...

Dus het volledige plaatje; het verbruik tijdens het bewonen is miniem in vergelijking met de energie-input nodig voor productie en recyclage van de woning als ik zo je specificaties lees.

 

Wat betreft promoties op campings: ik vermoed dat camping eigenaars goedkoper af zullen zijn met 1 grote zonneboiler en 1 grote pv-installatie voor de ganse camping.

 

Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf elektricien en zeer geïnteresseerd in technologie maar tegelijk kritisch over of het al of niet de moeite waard is als je het volledige plaatje bekijkt. Zelf heb ik bijvoorbeeld geen pv-installatie thuis, met een jaarlijks verbruik van 1500kWh met drie personen vind ik dit niet zinvol alhoewel ik ze best zelf zou kunnen installeren.

 

 

 

 

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Mocht je een camping zoeken in Nederland die wellicht interesse heeft dan zou ik TerSpegelt eens proberen. Die hebben verschillende type accomodaties die ze verhuren tot aan Watertenten.

 

Zie hier de verschillende accomodaties: http://www.terspegelt.nl/nl/lekker-slapen/kamperen/huuraccommodaties

 

Alhoewel ik mij wel afvraag of dit iets is voor een klimaat als wat Nederland heeft. Ik zie namelijk geen keukentafel of andere zitgelegenheid dan een bank. De bedoeling is dat mensen eten op de veranda of zie ik dat verkeerd?

www.nexuscleaning.nl | Schoonmaakbedrijf | Venray | Helmond | Venlo | Boxmeer

Link naar reactie
  • 0

@Mathias Ik vind die kritische benadering juist goed. James heeft misschien een heel leuk concept, maar het zal - juist vanwege die kritische factoren - heel lastig worden om kopers te vinden. Want men wil dit juist werkend zien. Ook degenen die prototypes willen plaatsen, zoals ik, zullen daar niet gemakkelijk geld voor aanschaf neertellen. James zal die investering voor prototypes zelf moeten dragen, lijkt me ook heel logisch, want daar zit in essentie het grootste ondernemersrisico. En die ondernemer is James zelf, toch?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Wat ik in de openingspost lees van James, is dat er een type ontwikkeld waarvan bijna alles al vaststaat, behalve de kleur van de bamboo. En dan wordt er nu een manier gevraagd om dat de markt in te pushen.

 

Wil de markt dat wel? Waarom niet een unit op maat, gemaakt naar de wensen van een klant, gebruikmakend van de hier genoemde technieken.

 

Voordeel daarvan is dat je in het hogere segment terecht komt, mensen die wat geld willen spenderen voor hun zomerhuisje of vakantieverblijf en als bijkomstig voordeel geen geld hoeven uit te geven aan energielasten.

 

En maak je iets op maat, is het ook makkelijker een voor-financiering te vragen aan de klant, een vooruitbetaling is dan vrij logisch.

 

Misschien in januari een stand huren op de vakantiebeurs.

 

my two cents.

 

 

Link naar reactie
  • 1

Wij gaan binnenkort onze boerderij uitbreiden met een veld met ca. 10 duurzame vakantiewoningen. Een concept als dat van TS zou dus interessant voor ons kunnen zijn. Na bestudering ervan zie ik toch enkele zaken die het concept ongeschikt maken voor toepassing bij ons en wellicht ook veel andere eco-verhuurders:

- de indeling is erg gesloten en inflexibel in dit voorlopige ontwerp van James. Ik zou dit zeker even verder doorontwikkelen met een creatieve architect. Open ruimtes waarin meerdere functies flexibel geintegreerd kunnen worden lijkt me veel fijner voor de toerist én de verhuurder.

- het is een vrij hoog bouwwerk waardoor inpassing in het landschap wat moeilijk wordt. Bij onze gemeente (en vele andere denk ik) is dit een no-go. Die vragen toch een architectonische aanpak die meer past bij de lokale omstandigheden. Misschien hier ook eens een goede architect naar laten kijken.

- de hi-tech uitvoering past niet echt bij de back-to-nature wensen van het grootste deel van de duurzaamheidstoeristen.

 

Zoals RiVe in de laatste post ook al opmerkt lijkt het me een goed plan om een maatwerk of modulaire aanpak te kiezen. Of licenceer je innovaties aan lokale bouwondernemingen. Dat scheelt ook flink in je voorfinancieringsbehoefte. Als opdrachtgever/verhuurder zou ik nooit een dergelijk project helemaal voorfinancieren. 30% aanbetalen bij aanvang van de opdracht is nog wel mogelijk, maar de rest pas bij (gedeeltelijke) oplevering van de vakantiewoningen.

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

Link naar reactie
  • 0

@Rick Inderdaad op recreatie- en vakantiebeurzen gaan staan met een goed werkend prototype lijkt mij ook een zeer logische stap.

 

Zoals Hans Schipperijn en anderen al vaststelden, James wil zelf - zacht gezegd - geen financieel risico (meer) dragen en verwacht eigenlijk dat de prototypes (vanaf tekening en specificaties) en de plaatsing ervan geheel door campings en recreatiebedrijven (Jean, ikzelf) bekostigd gaan worden.

 

Jean wil daarin nog iets verder gaan dan ik, maar dat vind ik echt teveel, zeker als je nog niet weet of de marktpotentie er voor dit product is. De levering van de benodigde grond (in mijn geval ca. 3.000 m2), nuts-aansluitingen, infrastructuur plus de bereidheid een stuk promotie te behartigen is bij elkaar al heel veel waard terwijl het risico bestaat dat de huisjes het helemaal niet gaan doen in Nederlandse - c.q. Europese markt.

 

Dat risico moet James m.i. zelf dragen, een Jean of ik zouden daarbij zelfs de mogelijkheid moeten hebben om die huisjes er op enig moment ook weer af te gooien als het niet loopt en de grond weer beschikbaar te krijgen voor betere concepten.

 

Als de potentie er toch is en het gaat wel lopen, kun je wellicht meerdere units af nemen, maar als start up en opzetten van promotie moet James blij zijn met aanbiedingen als die van Jean en mij.

 

Ik vergelijk het even met een Prefab High End eco-woningenfabriek in Duitsland, waar ik een keer een event heb bezocht, daar wordt ter plekke een woning vanaf de lopende band opgericht en staan er diverse modellen op het terrein die bezichtigd kunnen worden, het was een heel event compleet met eten, drinken en entertainment, maar de promotionele waarde was enorm, er werden ter plekke orders genoteerd. Een variant hierop moet James voor eigen rekening en risico m.i. ook willen doen.

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Hallo Jean (en anderen),

 

De indelingen zijn flexibel. De eindgebruiker kan er ook voor kiezen om zelf de inrichting te doen. De opzet is zeer zeker modulair. Als voorbeeld hoe verschillende indelingen kunnen met 1 gemeenschappelijk basisontwerp is in bijlage opgenomen.

 

Dit ontwerp is zowel geschikt voor grotere vakantiewoningen maar kan ook 2 onder 1 kap in 1 of 2 verdiepingen + zolder. Onder de trap naar 1e verdieping (of zolder als er alleen begane grond is). zijn het toilet en (ruimte en aansluitingen voor) wasmachine opgenomen.

 

De werkwijze is high tech: computergestuurde metaal en houtbewerking waardoor de opbouw razendsnel gaat (een wezenlijk voordeel in de westerse wereld) maar dat zie je niet terug in het eindresultaat. Daar zie je de afwerking, bijna alleen (engineered) bamboe en de matzwarte zonnepanelen. Het stalen frame is volledig weggewerkt.

 

Het leidt geen twijfel dat ECO-gemotiveerde mensen hier enthousiast over zullen zijn. Bamboe is sustainable en er wordt al te lang over zero energy homes gepraat maar alle gerealiseerde projecten hebben voornamelijk tot doel om aan te geven dat het technisch mogelijk is. Maar dat weten we intussen wel. Waar het om gaat is dat het economisch verantwoord is. En dat doen wij dus!

 

M.b.t. de betalingsvoorwaarden:

Als we eenmaal financiering hebben (en dan de meeste onderdelen voor rond 70 kits in voorraad) dan zullen we met 30% bij order en 70% tegen documenten (na verzending van de container). Ik verwacht dit rond oktober/november bereikt te hebben. Dus als het om plaatsing begin volgend jaar gaat, kan dat prima.

 

solar_home_double_30roof.thumb.png.b8220294e9506e700183aa5b5038d0ad.png

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Walter,

 

Ik kom nog even terug op het video-aspekt. Een van onze USP's is dat de opbouw snel en gemakkelijk kan. Mijn idee is om de hele opbouw (van het prototype - in Thailand) te filmen en deze dan online te zetten, met de optie om versneld af te spelen.

 

Als je hierbij wat tips kan geven (do's & don'ts). Ik had al begrepen dat de opnames niet mensloos moeten zijn, maar dat kan niet eens anders.

 

Begin volgende maand is de Renewable Energy Asia beurs waar ik meerdere afspraken en een eerste interview. Als ik in Europa ben (september en oktober) zal ik ook wel interviews hebben met media die een raakvlak hebben met architectuur, sustainable construction, renewable energy. Is het een goed idee om interviews op te nemen en (deels) op te nemen op de website?

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor het meedenken!

 

Ik was in eerste instantie wellicht niet duidelijk geweest dat de indelingen niet vast staan. Dat is aan elke toekomstige afnemer. Een mooi voorbeeld hoe binnen 1 basishuis behoorlijk verschillende indelingen mogelijk zijn vind je in het op deze site geplaatste ontwerp "solar home double 30 roof 4 panel.png"

 

Dus de discussie of een gezin op een vakantiepark of camping wel of niet nodig heeft, hoeven we niet te voeren. Maar eerste gesprekken met campingbazen gaven wel aan dat men vindt dat de inrichting van bestaande huisjes wel erg kaal is en de afwerking banaal (zoals niet of slecht weggewerkte leidingen).

 

De minimale levervorm van elk huisje is het geraamte inclusief middenmuur, volledig afgewerkt en met alle (mogelijk) benodigde aansluitingen. Momenteel zijn we aan het bezien of we de ontwerpen zodanig kunnen verfijnen dat de eindgebruiker ook kan kiezen waar ramen en deuren komen. Deels zal dat zeker lukken.

 

De rest is dus optioneel. Maar we zullen zeker ook een aantal komplete kits gaan aanbieden.

 

 

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Ik had het aspect van kleine huisjes in Scandinavie nog niet specifiek beantwoord. Ik heb zelf vele jaren terug een tocht langs die "Huetter" gemaakt. Ons ontwerp heeft interessante mogelijkheden voor deze toepassing. We hebben het specifieke ontwerp nog niet gemaakt, maar het is een 100% modulair systeem, dus met wat puzzelen komt dat wel.

 

Zo'n klein huisje zal waarschijnlijk ruim 3 meter breed (inclusief veranda van 1 x 5 m) en (bijvoorbeeld) 5 meter diep zijn. De indeling kan zoals een gemiddelde kleine hotelkamer zijn: Na de entree een badkamer van 2 x 2 meter en een slaapkamer van 3 x 2 m zijn. Het regenwater kan worden opgevangen en na filtering worden gebruikt via een pomp. Warm water is ook geen probleem.

 

Het dak levert in deze opzet 1.5 kW (peak). Dat klinkt misschien niet hoog, maar ze worden niet continu gebruikt. De nieuwe Li-S accu's (forse verbetering van Li-ion - over een jaar of 2 beschikbaar in aantallen) zouden hier mooi in passen om de energie lang en economisch op te slaan.

 

Hoeveel apparaten in deze off-grid toepassing kunnen worden aangesloten is slechts een kwestie van welke capaciteit inverter gekozen is.

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Beste James,

 

Ik vind je idee sympathiek, het product spreekt me aan en je bent iemand die de ballen heeft om eens iets groots zoals het wereld energie probleem aan te pakken. Ik zit hier veilig op de bank appjes te maken en mijn enige onkosten zijn een laptop en een Ziggo abonnement.

 

MAAR....

Vanuit mijn sympathie hoop ik dat je, voordat je er in vliegt, nog een keer nadenkt waar je aan begint:

 

- Je hebt geen reserves meer

Inderdaad, geen voldoend grote reserves om grootschalig op te starten, maar wel toereikend om alle mtrijzen, stempels en andere eenmalige kosten, prototypes en een sales tour dit najaar in Europa te financieren

 

- Je hebt in het verleden een smakkerd gemaakt (niet erg verder)

Ik had inderdaad geen rekening gehouden met een zware (#4) orkaan

 

- Je zit aan de andere kant van de wereld

Dat valt wel mee - ik vlieg per jaar ruim 100,000 mijlen en ben vaak in Nederland.

 

- Je hebt nog geen concrete orders

Daarvoor is de sales tour bedoeld. Voor mij is niet de vraag of en hoe we moeten verkopen maar of het voorgestelde betalingssysteem (30% bij order - 70% bij gereedmelding) voor de campings aanvaardbaar is. Met die vraag ben ik op het forum gekomen en daar is nog geen echt bruikbaar antwoord op.

 

- de prijs is alleen maar redelijk als er grote aantallen huisjes worden afgenomen

De verkoopprijs staat in mijn boekje los van een initieel hogere kostprijs. Vanaf het moment dat we ca. 60 middelgrote huisjes in 1 keer kunnen produceren wordt er een redelijke marge gedraaid (30-35%). Dat kan niet zonder financiering c.q. duurt nog even. Bij kleinere aantallen is dat lager en dat is dan maar zo.

 

- Je hebt een idee over energiebesparing waar ik nog geen concreet werkend prototype van heb gezien

Solar PV is een uitgekristalliseerde markt; berekenen wat de opbrengst is behoeft geen prototype. Het genereren van warm water door zonnepanelen te koelen is ook duidelijk. De afvalwarmte van A/C's omzetten in heet water is (schandalig genoeg) bepaald geen usance; ik heb het met succes eerder toegepast. Thermal energy recovery ventilation is in Oost Europa welbekend - in het decadente Westen nauwelijks. Omdat ik kan bepalen welke technieken optioneel kunnen worden ingezet (de klant bepaalt of hij het wil) gaat het mogelijk worden. Maar de opbrengst van de energiebesparing is niet eens van secundair belang.

Dat je mijn tip over een weblog niet kan verwerken is niet erg

 

Dat komt echt wel maar het is er nog net te vroeg voor. Ik werk nu dag en nacht om alle detailtekeningen op tijd klaar te hebben en preliminary datasheets te maken voor een grote Renewable Energy vakbeurs over 2 weken

maar er stellen hier mensen ook heel terechte praktische vragen als "maar hoe sla je de energie dan op als het donker is".

Daar kom je wel met antwoorden op maar die zijn meer van 'dat is zo te fixen'.

 

Ik ben me er niet van bewust hier vaag in te zijn geweest. Maar goed, samengevat zijn er 2 toepassingen: on-grid - de energie gaat dan via standaard inverters in het lichtnet. Voor een off-grid toepassing wordt de energie in accu's opgeslagen en gebruikt wanneer nodig.

 

Verder vraag je een beetje te nadrukkelijk om geld en dat klinkt niet goed.

 

Mijn vraagstelling ging om advies m.b.t. betalingsmethodes en de marketingaanpak. In "vraag en aanbod" heb ik later om een partner gevraagd die in staat is kapitaal in te brengen of hiervoor anderszins te zorgen.

 

Ik zou als ik jou was gewoon veel kleiner beginnen.

Maak met je eigen handen en hulp van vrienden nou eerst eens één echt huisje (dus geen 3d render ding). Zet dat op een vakantiepark en als iedereen daar dolenthousiast over is en vraagt 'waar koop je zoiets' dán bestel je pas die containers uit China. Laat zien wat de stroomrekening is van zo'n huisje en hoeveel mensen wel niet gaan besparen.

 

Zelfs de langste reis begint met de eerste stap. En die komt niet uit een 3d computer maar uit een bak met bamboe, planken, draden en zonnepanelen waar je zelf het eerste huisje mee gaat bouwen.

 

Nogmaals, als je hier niks mee kan, dan even goede vrienden en heel veel succes met alles.

Maar denk nog één zondag na over waar je allemaal aan begint.

 

groeten

 

Beste Hans, mijn hartelijke dank voor het meedenken. Ik plaats mijn reactie bij de punten in het citaat.

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Hallo James,

 

Ik probeer vanuit mijn ondernemers ervaring je zo goed mogelijk te helpen.

Normaal zeg ik altijd als je ergens in gelooft, ga er dan voor maar in dit geval blijf ik toch kritisch.

 

Als ik nog even terug ga na je allereerste post zie ik iets staan van "Bij 500 huisjes per jaar kun je ze voor 25000 Euro aanbieden". Dan praten we dus over een omzet van 12.5 miljoen euro per jaar. En dat wil je vanuit Thailand gaan opzetten?

 

Er zijn hier toch wat kritische vragen gesteld over je huisje: "Is het niet te klein", "staan er niet te veel elektrische spullen in", "Voldoet het wel aan de regels", "Is wel een mooi huisje zo". enzovoorts.

 

Je sterke punt zijn allemaal slimme energieoplossingen. Prachtig natuurlijk, maar die moet je denk ik echt werkend laten zien voordat iemand geld gaat overmaken. Welke consument gaat nu 30% aanbetalen op een huisje wat ie niet van te voren kan bekijken aan een ondernemer in Thailand?

 

Je ideeën zijn prachtig maar eerlijk gezegd vind ik het meer geschikt voor een TED talk over duurzame huizenbouw dan een verstandig ondernemersplan. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

 

------

*update* Ik zie dat je antwoord mijn reactie heeft gekruist.Respect voor je doorzettingsvermogen maar ik hoop dat je ook iets kan met mijn kritische blik.

 

 

 

 

 

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Voor mij is niet de vraag of en hoe we moeten verkopen maar of het voorgestelde betalingssysteem (30% bij order - 70% bij gereedmelding) voor de campings aanvaardbaar is. Met die vraag ben ik op het forum gekomen en daar is nog geen echt bruikbaar antwoord op.[/i]

 

Nee, niet acceptabel.

 

In principe zeg je dat ik alles vooruit moet betalen voor een product dat ik niet ken en waar nog geen ervaringen mee zijn, en dat zich op dat moment nog aan de andere kant van de wereld bevindt.

 

30% bij opdracht is redelijk gangbaar, o.a. in mijn branche.

30-60% bij levering zou ook nog kunnen, en wellicht kun je dat splitsen in 15-30% bij verscheping en 15-30% bij afleveren op klantadres.

 

Ik zou persoonlijk hoe dan ook 10-30% pas betalen nadat ik je product geplaatst hebt.

 

Als dat voor jou een probleem is zou je kunnen kijken naar factoringbedrijven, of eventueel met een bank kunnen praten als je de opdracht in de hand hebt. Dat kost je een deel van je marge maar verbetert wellicht je cashflow

Link naar reactie
  • 0

Hallo Hans,

 

Je hebt het er ook over gehad dat ik te groot van start zou willen... Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik denk wel vooruit en heb konkrete plannen (A, B...) hoe in welke situatie te handelen. Het is niet de eerste keer dat ik met out of the box ontwikkelingen concept marketing bedrijf.

 

Dit produkt heeft een zeer lange ontwikkeltijd gehad omdat het tot in de puntjes perfect moest zijn. Nu zijn we met de prototype voorbereidingen bezig. Als die gebouwd is hebben we "proof of concept". De video die daar gemaakt wordt zal een van onze belangrijkste tools zijn om te overtuigen. Dan begint de verkoop en dat is gepland voor september en oktober in Europa, november in Amerika en Australie. Dat zullen geen grote aantallen zijn; het minimum wat per zending kan ligt ergens rond de 5.

 

De reden waarom ik nu al bezig ben met financiering van de vervolgfase is omdat dit soort zaken (veel) tijd kost. Nu is de tijd er om met potentiele partners eerste discussies aan te gaan (en dat doe ik dus ook al). Als we dan in november terug kunnen zien op een succesvolle introduktie (en doordat de pijngrens bij 5 sets ligt moet dat makkelijk lukken) dan hebben we al een short list van partners die het produkt en de werkwijze al kennen.

 

Dan is een snelle stap naar de volgende fase makkelijk te maken. En dat is ook belangrijk want het hoogseizoen (voor ons) ligt in het vroege voorjaar (en i.c. minder relevant het najaar).

 

 

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Voor mij is niet de vraag of en hoe we moeten verkopen maar of het voorgestelde betalingssysteem (30% bij order - 70% bij gereedmelding) voor de campings aanvaardbaar is. Met die vraag ben ik op het forum gekomen en daar is nog geen echt bruikbaar antwoord op.[/i]

Ik kruis Frans' antwoord, zie ik, maar als iemand uit de recreatiebranche deel ik de mening van Frans. Bovendien is er wel degelijk vaker antwoord op die vraag gegeven en zijn er zelfs alternatieven aangedragen. Dus wel geantwoord, maar blijkbaar niet bruikbaar voor jou, James, dat kan natuurlijk.

 

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 147 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.