• 0

Marketing & Financing turn-key prefab <zero energy vakantiehuis kit

Wij (een clubje out-of-the-box technologen) hebben een turn-key prefab vakantiehuis kit ontwikkeld volop innovaties:zonnepanelendak met gratis warm water, thermal recovery A/C en -ventilatie. Zie onder voor een beschrijving. De prototyping is in zomer 2015.

 

Bij voldoende aantallen (500 per jaar wereldwijd) kunnen we een prijs neerzetten van 16,000-17,000 Euro netto c & f (40' HC containers). In bouwmarkten en tuincentra kunnen ze verkocht worden voor < 25,000 Euro (@ Euro =1.05-1.15$). Dat is concurrerend met vergelijkbare huizen op vakantieparken, ongeveer en campings. De prijs is vergelijkbaar met mobile/modular/manufactured homes (USA) maar die zijn esthetisch en technisch "simpel".

 

Ik zou graag opinies zien op de volgende items:

 

[*] Zouden campings bereid om op afspraak (met commissie bij aankoop) een huis aan prive geinteresseerden te laten zien. Dit model is geschikt voor direct selling via de (toekomstige) website en met inschakeling van een logistic fulfillment firma.

 

[*] Zouden bouwmarkten, tuincentra en andere FCL afnemers bereid zijn om de in China gebruikelijke betalingsconditie: 30% bij order en 70% tegen documenten te accepteren? Dan kunnen we zonder bankfinanciering van start :)

 

[*] Nadat de eerste huizen zijn verkocht, willen we campings via direct mail benaderen en ze dan doorverwijzen naar andere camping(s) of andere locatie. Maakt dit plan een goede kans?

 

[*] Zijn er andere markten en/of marktbenaderingen?

 

 

 

Omschrijving:

 

Het huis bestaat uit een stalen frame, afgewerkt met koudebrug onderbrekers en (engineered) bamboe. Het aantal verbindingen is minimaal; in de stalen buizen wordt met CNC lasersnijden profielen aangebracht waarin alle materialen precies in passen. Het huis valt grotendeels als een puzzel in elkaar. Alle zichtbare delen zijn voorgelakt bamboe schroten (sustainable bouwmateriaal). De dakbedekking bestaat uit solar PV panelen in een speciale matzwarte uitvoering in custom zwart geanodiseerde aluminium profielen met een nominaal vermogen van ca. 4 kW.

 

De zonnepanelen worden gekoeld en daarmee wordt warm water gegenereerd voor huishoudelijk gebruik en de vloer(voor)verwarming. AC en ventilatie met thermal energy recovery. Een komplete keuken van 2m60 breed incl. wasmachine, een sofa, 2 TV's en alle kasten, verlichting, warmwatertank. Er is een toilet onder de trap, douche en wastafel, 2-persoons slaapkamer, s en 2 zolderslaapkamers plus een 3e kamer voor bijv. sauna (optie) en alle materialen voor de opbouw incl. fundering. De isolatie is een combinatie van koude-brugonderbrekers, dampwering en air bag (stilstaande lucht is een goede isolator).

 

Alleen zand, stenen en cement zit er niet bij; dat bedoelen we met turnkey. Het ontwerp is hurricane-proof en waarschijnlijk (wordt nog gechecked) ook bestand tegen de meeste aardbevingen. De maat is 5.60 x 6.70m incl. veranda. Zoveel woonfuncties in deze ruimte heeft heel wat redesigns gevergd....

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Als die gebouwd is hebben we "proof of concept". De video die daar gemaakt wordt zal een van onze belangrijkste tools zijn om te overtuigen.

Twee reacties:

1. Als jouw planning al zover is, waarom dan nog hier al die vragen stellen, om ze vervolgens één voor één - lullig gezegd: - 'af te serveren?

2. 'Proof of concept' met een overtuigende video is - met name in de recreatiebranche - redelijk achterhaald, video's e.d. zijn wel leuk als teasers van wat komen gaat, maar of je er verkoopvolume mee gaat behalen, waag ik te betwijfelen. Het is een pur sang belevingsproduct met een propositie die heel veel doelgroepen zeker aanspreekt, maar wel met een prijsstelling dat er wel heel veel overtuiging nodig is om iemand tot aankoop te bewegen. Ik hoop voor jou dat ik ongelijk heb, stel je verwachtingen niet te hoog, dan valt het misschien mee.

 

 

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

30-60% bij levering zou ook nog kunnen, en wellicht kun je dat splitsen in 15-30% bij verscheping en 15-30% bij afleveren op klantadres.

Zo te lezen wil TS 30% vooruitbetaling en 70% op L/C. Zo ongebruikelijk is dat niet bij import; en - afhankelijk van de bepalingen in de L/C - betaal je dan pas bij of na levering.

 

Alleen die door jou genoemd 10-30% na plaatsing kun je hier niet in kwijt: Weliswaar kun je de betalingstermijn in de L/C wel oprekken tot na levering en redelijke plaatsingstermijn, maar je kunt er geen ontbindende voorwaarde aan hangen.

 

 

 

 

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor deze reactie; dit raakt de kern van mijn vraag!

 

Laat ik eerste uiteenzetten waarom 30% bij opdracht - 70% bij levering hier niet makkelijk kan.

 

In China is het op zich gebruikelijk om 30% vooruit en 70 % cash against documents (of -beetje uit de tijd- L/C). Maar dan moet de verzender wel controle over de vrachtbrief (kunnen er meerdere zijn) hebben. Dus 3 zendingen voor verschillende klanten kan technisch makkelijk. Maar in ons geval ligt het wat complexer:

 

[*] We kopen staal, hout en bamboe in en laten dit verschepen naar bewerkers: laser-CNC bij staal, CNC frezen/boren bij hout/bamboe en assemblage. Daarna gaat dit naar de lokatie waar de containers worden samengesteld

 

[*]Alle andere komponenten en optionele apparatuur gaat ook naar b.g. lokatie, welke in een tax-free zone (soort douaneloods) moet liggen omdat er anders invoerrechten over de zonnepanelen moet worden betaald en de andere leveranciers anders geen VAT terug kunnen krijgen.

 

[*] Er is dus niemand die de controle heeft over de vrachtbrieven.

 

Ik ben in gesprek met een bedrijf in China die zowel de metaal- als houtbewerking

aan kan. Ze zitten niet in een tax-free zone dus dat moet dan apart worden geregeld. Maar een tweede, belangrijk punt is dat Chinezen als ze zien dat een produkt succesvol is, een parallelafzetkanaal creeren als ze de kennis en de mogelijkheden hebben. Los van het inleveren van marge leid ik op dat moment een potentiele concurrent op.

 

Het ligt dus niet zo simpel.

 

En met de opmerking dat je persoonlijk zou verwachten dat een deel van de prijs na installatie (wat wij niet doen) kan worden betaald, word ik niet vrolijk... Maar daar zou ik nooit aan beginnen.

 

Deze discussie heeft me doen besluiten om in eerste instantie alle apparatuur niet mee aan te bieden, dus alleen het kale huis. Dat verlaagt zowel de verkoopprijs als de kostprijs. Op die manier kan ik een eerste container met een stuk of 5-10 (afhankelijk van de maat v/d huizen) wel voorfinancieren.

 

Dan hou ik controle over de vrachtbrieven. Dan kan ik voor elke afnemer een aparte vrachtbrief maken. Mijn betalingsvoorstel is dan 30% bij opdracht en 70% against documents. in het begin zal dat misschien niet altijd meevallen, maar het produkt is zo uniek en de prijs zo acceptabel dat ik op die manier minimaal wel een container vol zal krijgen. En dan is er alvast een begin met referenties en dat overtuigt zowel nieuwe klanten als mogelijke partners.

 

Nogmaals, bedankt voor de reactie (al was het niet wat ik gehoopt had). Dit heeft me aangezet om de doelstelling aan te passen.

 

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Eerste kopers of belangstellenden kopen of krijgen een product in ontwikkeling uit een eerste of tweede serie.

 

Wie doet hier de bouwbegeleiding of voorbereidende werkzaamheden en opbouw? Wie ziet toe op productie? Worden de modules aldaar opgebouwd en getest?

 

Wie verkoopt en biedt garantie? Wordt dat een Nederlandse partij?

 

Ik blijf het veel logischer vinden om in de directe nabijheid van de productielocatie te starten.

 

Hoe kijk je (ik herhaal) aan tegen vergunningverlening?

 

Groet,

 

Highio

 

 

 

 

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

In aanvulling op Highio, Norbert en James' laatste reactie: Misschien begrijp ik het hele verhaal en de kernvraag dan verkeerd, maar je zocht toch o.a. verkoopkanalen via campings o.i.d.? Je verwachting van die recreatiebedrijven is toch dat ze prototypes van die huisjes van je kopen, deze plaatsen en dan gaan aanprijzen tegen een commissie?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Deze discussie heeft me doen besluiten om in eerste instantie alle apparatuur niet mee aan te bieden, dus alleen het kale huis. Dat verlaagt zowel de verkoopprijs als de kostprijs. Op die manier kan ik een eerste container met een stuk of 5-10 (afhankelijk van de maat v/d huizen) wel voorfinancieren.

 

Ho, 1 mening maakt nog geen zomer :-)

 

Ik noem een uiterste wat ik als klant zal willen bedingen.

 

Simpeler gesteld: Ik zou nooit alles vooraf betalen aan een mij onbekende leverancier

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo RiVe,

 

in de meeste gevallen (camping, vakantiepark, gastenhuis bij particulieren) is er een aansluiting op het electriciteitsnet en wordt de overtollige energie tegen een feed-in tariff (niet zo hoog meer maar wel redelijk in de meeste landen). Alleen als het gaat om plaatsing in afgelegen gebieden dan zijn accu's de oplossing. Daar ben ik niet net achter gekomen... dat is allang bekend.

 

Zoals ik in een eerdere post noemde zullen de Lithium-Sulfur accu's de prijs en levensduur van energieopslag aanmerkelijk gaan verbeteren (over een jaar of 2 in massaproduktie).

 

Voorlopig zijn de campings de belangrijkste doelgroep dus is dit niet zo aktueel.

 

 

 

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Ik zou graag opinies zien op de volgende items:

 

[*] Zouden campings bereid om op afspraak (met commissie bij aankoop) een huis aan prive geinteresseerden te laten zien. Dit model is geschikt voor direct selling via de (toekomstige) website en met inschakeling van een logistic fulfillment firma.

 

[*] Zouden bouwmarkten, tuincentra en andere FCL afnemers bereid zijn om de in China gebruikelijke betalingsconditie: 30% bij order en 70% tegen documenten te accepteren? Dan kunnen we zonder bankfinanciering van start :)

 

[*] Nadat de eerste huizen zijn verkocht, willen we campings via direct mail benaderen en ze dan doorverwijzen naar andere camping(s) of andere locatie. Maakt dit plan een goede kans?

 

[*] Zijn er andere markten en/of marktbenaderingen?

 

 

Hans, er waren meer vragen zoals je hierboven ziet. De jouwe was er één. Die over de betaling een andere

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zoals gesteld besloten om de doelstelling voorlopig aan te passen. Niet omdat jouw ei van Columbus was maar omdat ik me heb gerealiseerd dat er veel meer potentiele afnemers zijn die op dezelfde wijze zullen denken.

 

Op dit moment worden andere vakantiehuisjes in bijna alle gevallen niet inclusief inrichting en apparatuur en al helemaal niet met onze energiebesparende systemen geleverd. Dus in de vergelijking steken we nog steeds met kop en schouder boven de massa uit.

 

Natuurlijk moet ik wel zien de klanten -die me nog niet kennen- te overtuigen. Daar zijn dus de persoonlijke bezoeken in september en oktober aam Europese campings voor bedoeld.

 

30% vooruit is gebruikelijk in vele branches. En door de 70% betaling te koppelen aan de vrijgave van de vrachtbrief geeft dat in ieder geval de zekerheid dat er levering is.

 

Graag zou ik ook van anderen horen of deze aangepaste benadering kansrijk is.

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

en 70 % cash against documents (of -beetje uit de tijd- L/C)

 

Klein beetje off topic en toch weer niet: vanuit het oogpunt van de verkoper is documentair krediet veel gunstiger. Ik snap dat CAD veel laagdrempeliger en goedkoper is voor de koper, maar je legt het kredietrisico hier als verkoper toch neer bij de bank van de koper/importeur.

Bovendien lost een L/C ook het probleem van de vrachtbrieven op: feitelijk financiert de bank van de koper de transactie voor, op kosten van de koper.

Kortom: zo uit de tijd vind ik L/C niet, en zeker niet in deze situatie!

 

 

 

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 1

Het grote probleem lijkt me in deze discussie over betalingscondities dat een potentiële verhuurder/afnemer niet een bouwpakket zoekt, maar een verhuurbare vakantiewoning. Dat is zijn wens en dat moet ook de propositie zijn van de aanbieder.

Ik denk dus dat James op zoek moet naar een Europese distributeur met een installateursnetwerk die aan de ene kant wel het risico durft te lopen om deze bouwpakketen aan te kopen aan Chinese betalingscondities en naar de afnemers toe wel de gebruikelijke betalingscondities (met een belangrijk deel na oplevering/geodkeuring) en dienstverlening (installatie, service, garantie) kan bieden. Dit zal uiteindelijk de prijs wel aanzienlijk verhogen.

 

 

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

Link naar reactie
  • 0

Op dit moment worden andere vakantiehuisjes in bijna alle gevallen niet inclusief inrichting en apparatuur en al helemaal niet met onze energiebesparende systemen geleverd. Dus in de vergelijking steken we nog steeds met kop en schouder boven de massa uit.

Graag zou ik ook van anderen horen of deze aangepaste benadering kansrijk is.

Ik kan je uit ervaring in deze branche zeggen dat veel aanbieders van huisjes juist wel inclusief inrichting en apparatuur leveren, waarmee dan ook 'turn key' wordt bedoeld. Jij lijkt nog steeds te zoeken naar het verplaatsen van risico's die je toch echt eerst voor eigen rekening moet nemen. Je zult ook weinig Campingbazen vinden, die in deze tijd prototypes willen plaatsen waar ze ook zelf eerst voor moeten betalen, vermoed ik. Maar ik val in herhaling, geloof ik...

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Hallo James,

 

Ik probeer vanuit mijn ondernemers ervaring je zo goed mogelijk te helpen.

Normaal zeg ik altijd als je ergens in gelooft, ga er dan voor maar in dit geval blijf ik toch kritisch.

Ik heb liever kritiek dan complimenten.

 

Als ik nog even terug ga na je allereerste post zie ik iets staan van "Bij 500 huisjes per jaar kun je ze voor 25000 Euro aanbieden". Dan praten we dus over een omzet van 12.5 miljoen euro per jaar. En dat wil je vanuit Thailand gaan opzetten? Nee hoor, ik ben toch op zoek naar een partner in een Nederlandse BV

 

Er zijn hier toch wat kritische vragen gesteld over je huisje: "Is het niet te klein" Naar aanleiding van deze opmerking heb ik ook de beschrijving van de grotere versies geupload.

 

, "staan er niet te veel elektrische spullen in",

Zoals vaker gesteld: de klant is niet verplicht om apparatuur die mogelijk kan worden geplaatst ook te kopen. Alles is optioneel behalve het "karkas" inclusief solar panels.

 

"Voldoet het wel aan de regels" Natuurlijk moet het aan de regels (in NL het Bouwbesluit) voldoen. Echt moeilijk is het niet in ons geval omdat de huizen veel, veel sterker zijn dan wettelijk verplicht, beter geisoleerd.

, "Is wel een mooi huisje zo". enzovoorts.

 

Je sterke punt zijn allemaal slimme energieoplossingen. Prachtig natuurlijk, maar die moet je denk ik echt werkend laten zien voordat iemand geld gaat overmaken. Welke consument gaat nu 30% aanbetalen op een huisje wat ie niet van te voren kan bekijken aan een ondernemer in Thailand?

 

Consumenten zouden dat waarschijnlijk niet doen maar recreatieondernemers wel, als ze maar overtuigd zijn dat het om een goed produkt gaat. De eersten zijn natuurlijk het moeilijkst maar ik heb er vertrouwen in dat de combinatie van een goede video en documentatie zal helpen.

 

Je ideeën zijn prachtig maar eerlijk gezegd vind ik het meer geschikt voor een TED talk over duurzame huizenbouw dan een verstandig ondernemersplan. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Er wordt al (te) lang gepraat over grootschalige implementatie van duurzame energie en ver doorgevoerde energiebesparing. De interesse in de traditioneel denkende bouwwereld in alternatieve benaderingen is minimaal.

 

Ik speel momenteel wel met de gedachte om het prototype i.p.v. in Thailand in Nederland neer te zetten aan iemand die deze wil betalen na acceptatie en tegen een lage prijs. Dat is minder praktisch en duurder dan naar Thailand verschepen, maar wel doelgerichter.

------

*update* Ik zie dat je antwoord mijn reactie heeft gekruist.Respect voor je doorzettingsvermogen maar ik hoop dat je ook iets kan met mijn kritische blik.

 

 

 

 

 

Ik zet weer mijn reactie in cursief bij je opmerkingen

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Norbert, bedankt voor het meedenken.

 

Ik ben ook niet tegen L/C's met name in den beginne. Maar 30% bij order en 70% CAD is wel een stuk gemakkelijker en goedkoper. Anderen menen echter dat ook dit klanten niet over de streep trekt. Dus in zoverre is L/C of CAD een zijdelingse kwestie.

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Jean,

 

Vakantieparken zoeken verhuurbare vakantiewoningen. Als i.h.a. grotere organisaties zijn ze niet geinteresseerd om zelf hieraan mee te werken. Inderdaad, inschakeling van derden is daarvoor vereist. Maar die zullen dat pas willen als het produkt is geaccepteerd in de markt.

 

Campings zijn vaak familiebedrijven die buiten het seizoen veel klussen. Het opbouwen van huisjes past daar zeker goed bij. Deze doelgroep wil ook lage prijzen want hun opbrengsten zijn ook kleiner dan de vakantieparken.

 

Dat maakt nog eens duidelijk waarom campings als primaire doelgroep gekozen zijn.

 

Nogmaals mijn dank voor het kritisch meedenken. dit helpt zeker!

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Consumenten zouden dat waarschijnlijk niet doen maar recreatieondernemers wel...

Ik heb daar zo mijn twijfels over, maar hoop voor jou dat het lukt...

 

Ik speel momenteel wel met de gedachte om het prototype i.p.v. in Thailand in Nederland neer te zetten

Tegen betaling wordt een zware dobber, want het kost de recreatieondernemer al geld voor infrastructuur, vergunningen, grond, nuts-aansluitingen etc. misschien lukt dat bij grotere partijen, jouw aanpassing in denkwijze is m.i. wel een stap in de goede richting!

 

 

 

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Beste Hans,

 

Ik val ook in herhaling... Ik vraag niet aan afnemers om voor prototypes te betalen.

 

Het staal, aluminium, hout en bamboe wordt met computergestuurde technieken bewerkt. Het prototype dient om zeker te stellen dat de maten kloppen en de opbouw dus probleemloos zal verlopen. Mocht er tijdens prototyping maatvoerings- of andere issues worden gevonden, dan worden deze gecorrigeerd. Als dit eenmaal OK i dan is de reproduceerbaarheid daarna gewaarborgd. De eerstvolgende serie zijn dus geen prototypes.

 

De turn key recreatiewoningen kwam ik bij vakantieparken tegen. Tijdens het vooronderzoek kwam ik bij campings de veel goedkopere kale huisjes tegen.

 

De discussie op dit forum heeft me zeker geholpen. Ook aan jou daarvoor mijn dank.

 

 

 

 

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

James, je bent lekker eigenwijs en geeft niet op. Soms luister je ook naar adviezen en je bent niet te koppig om plannen aan te passen. Daar ben ik blij om.

 

Om het eens over een andere boeg te gooien; ik vroeg me af in hoeverre je de unieke energiebesparende technieken beschermd hebt. Wat nu als ik deze zomer aan de hand van jouw bouwtekening een huisje op een camping zet? Kun je daar iets tegen doen?

 

Mocht je echt een unieke techniek in handen hebben die energie kan besparen dan lijkt me dat zeer waardevol. En de moeite waard om (wereldwijd) te beschermen.

 

Ik zou bijna zeggen concentreer je op het verder ontwikkelen van jouw unieke "zero energy" concept. Verkoop het concept in licentie. Laat het bouwen, plaatsen, verkopen, verhuren van die huisjes aan iemand over die in het land zelf de markt en de regelgeving kent. Ben je meteen van je financieringszorgen af, want daar ga je je echt aan vertillen ben ik bang.

 

Wat ik bedoel komt misschien overeen met de 'Europese distributeur' die Jean noemt.

 

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Ik val ook in herhaling... Ik vraag niet aan afnemers om voor prototypes te betalen.

Dat kan ik niet rijmen met jouw eerdere opmerking: 'het prototype i.p.v. in Thailand in Nederland neer te zetten aan iemand die deze wil betalen na acceptatie en tegen een lage prijs'

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Hallo Highio,

 

Vele wegen leiden naar Rome is ook mijn ervaring. Maar nu we naar jarenlange ontwikkeling dicht bij implementatie komen, zoek ik naar een gebalanceerde benadering. Daar hoort ook een opinie van een technische universiteit bij maar dat is niet voldoende.

 

Ik ben dus breedschalig bezig en laat de markt bepalen welke benadering het beste werkt.

 

Dank voor de waardevolle bijdrage aan de discussie!

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Hans,

 

"Never ever give up" is mijn motto en dat is een universele wijsheid.

 

Mijn opinie (en ervaring) is dat grotere organisaties zoals de "Europese distributeurs" zoals gesuggereerd pas echt geinteresseerd worden na "proof of concept".

 

Dusmijn eerste prioriteit is om een eerste serie op de markt te krijgen (nadat het prototype "proof of concept" heeft bewezen). Dat kan ik financieel ook net behappen.

 

Maar uiteraard kijk ik ook naar het vervolg. Zodra we het momentum hebben moet er snel gehandeld kunnen worden.

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Vakantieparken zoeken verhuurbare vakantiewoningen. Als i.h.a. grotere organisaties zijn ze niet geinteresseerd om zelf hieraan mee te werken. Inderdaad, inschakeling van derden is daarvoor vereist. Maar die zullen dat pas willen als het produkt is geaccepteerd in de markt.

 

Campings zijn vaak familiebedrijven die buiten het seizoen veel klussen. Het opbouwen van huisjes past daar zeker goed bij. Deze doelgroep wil ook lage prijzen want hun opbrengsten zijn ook kleiner dan de vakantieparken.

 

Dat maakt nog eens duidelijk waarom campings als primaire doelgroep gekozen zijn.

 

Nogmaals mijn dank voor het kritisch meedenken. dit helpt zeker!

 

Ik denk toch dat je hier verkeerd denkt: jij ziet je concept als een product dat al dan niet geaccepteerd wordt in de markt. Er is echter niet één markt of één afnemer voor je concept.

 

Voor verhuurders zijn het uiteindelijk de huurders die voor het totaalplaatje van woning, omgeving en parkservice moeten vallen. Hun wensen/verwachtingen zullen leidend zijn.

Als verhuurder zie ik mijn vakantiehuizen als een investering op de lange termijn waarbij niet de laagste prijs relevant is maar de verhouding tussen TCO en verhuuropbrengst. Een goede verhuurbaarheid is daarbij leidend.

 

Een beetje professionele verhuurder laat daarom ook de woningen door een professional bouwen zodat de kans op problemen zo laag mogelijk blijft en de verhuurbaarheid optimaal. Dat er ook campings bestaan die zelf gaan zitten klussen met een paar huisjes ontken ik niet, maar daarin zul je geen aantallen halen. Die kopen gewoon een leuke blokhut of safaritent voor €5000. Die gaan zeker geen risico lopen om tegen 100% vooruitbetaling een kit uit China te laten komen (als ze al een vergunning krijgen om iets dergelijks neer te zetten).

 

Je onderschat de eisen die gesteld worden in toeristische gebieden aan de landschapsinbedding van vakantiewoningen. Een bamboehouten buitenkant is bijvoorbeeld al taboe, dat moet natuurlijk iets lokaals zijn (is ook niks mis met lariks). Zo zal iedere potentiële geinteresseerde tal van specifieke wensen hebben.

Focus je daarom op de technieken die je ontwikkeld hebt en ga samenwerken met prefab-bouwers (vooral in Duitsland zitten er veel), projectontwikkelaars of stugabouwers (nieuwe regelgeving heeft in Zweden voor een boom in 25m2 Attefallshus-bouwpakketen gezorgd). Laat die de lokale aanpassing doen en focus jij je b.v. op het leveren/produceren van de modulaire wanden en energietechnieken.

 

 

 

 

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

Link naar reactie
  • 0

Het prototype heeft als doel om zeker te stellen dat het produkt zonder problemen te assembleren is.

 

Doordat de produktie verregaand is geautomatiseerd (zoals uitgebreid uiteengezet in andere post's) is een probleemloze opbouw na een korrekt prototype gewaarborgd.

 

Ik wil die specifieke discussie graag afsluiten.

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Vakantieparken zoeken verhuurbare vakantiewoningen. Als i.h.a. grotere organisaties zijn ze niet geinteresseerd om zelf hieraan mee te werken. Inderdaad, inschakeling van derden is daarvoor vereist. Maar die zullen dat pas willen als het produkt is geaccepteerd in de markt.

 

Campings zijn vaak familiebedrijven die buiten het seizoen veel klussen. Het opbouwen van huisjes past daar zeker goed bij. Deze doelgroep wil ook lage prijzen want hun opbrengsten zijn ook kleiner dan de vakantieparken.

 

Dat maakt nog eens duidelijk waarom campings als primaire doelgroep gekozen zijn.

 

Nogmaals mijn dank voor het kritisch meedenken. dit helpt zeker!

 

Ik denk toch dat je hier verkeerd denkt: jij ziet je concept als een product dat al dan niet geaccepteerd wordt in de markt. Er is echter niet één markt of één afnemer voor je concept.

 

Voor verhuurders zijn het uiteindelijk de huurders die voor het totaalplaatje van woning, omgeving en parkservice moeten vallen. Hun wensen/verwachtingen zullen leidend zijn.

Als verhuurder zie ik mijn vakantiehuizen als een investering op de lange termijn waarbij niet de laagste prijs relevant is maar de verhouding tussen TCO en verhuuropbrengst. Een goede verhuurbaarheid is daarbij leidend.

 

Een beetje professionele verhuurder laat daarom ook de woningen door een professional bouwen zodat de kans op problemen zo laag mogelijk blijft en de verhuurbaarheid optimaal. Dat er ook campings bestaan die zelf gaan zitten klussen met een paar huisjes ontken ik niet, maar daarin zul je geen aantallen halen. Die kopen gewoon een leuke blokhut of safaritent voor €5000. Die gaan zeker geen risico lopen om tegen 100% vooruitbetaling een kit uit China te laten komen (als ze al een vergunning krijgen om iets dergelijks neer te zetten).

 

Je onderschat de eisen die gesteld worden in toeristische gebieden aan de landschapsinbedding van vakantiewoningen. Een bamboehouten buitenkant is bijvoorbeeld al taboe, dat moet natuurlijk iets lokaals zijn (is ook niks mis met lariks). Zo zal iedere potentiële geinteresseerde tal van specifieke wensen hebben.

Focus je daarom op de technieken die je ontwikkeld hebt en ga samenwerken met prefab-bouwers (vooral in Duitsland zitten er veel), projectontwikkelaars of stugabouwers (nieuwe regelgeving heeft in Zweden voor een boom in 25m2 Attefallshus-bouwpakketen gezorgd). Laat die de lokale aanpassing doen en focus jij je b.v. op het leveren/produceren van de modulaire wanden en energietechnieken.

 

/quote]

 

Proof of concept is mijn eerste prioriteit. Als er marktsegmenten zijn die uitsluitend lokale bouwmaterialen accepteren dan moet ik deze ignoreren. Versnippering werkt niet in onze situatie.

 

Dit is het eerste project die bewijst dat renewable energy echt haalbaar is. Dat laat ik niet los.

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Hans,

 

De doelstelling blijft "proof of concept" in den beginne.

Hoe ik dat bereik is wat mij betreft secundair.

 

In een eerdere post heb ik aangegeven dat ik de professionele verhuurmarkt niet als een initiele doelgroep zie.

 

Laat mij maar mijn punt bewijzen dan wordt de discussie eenvoudiger.

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 111 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.