• 0

Marketing & Financing turn-key prefab <zero energy vakantiehuis kit

Wij (een clubje out-of-the-box technologen) hebben een turn-key prefab vakantiehuis kit ontwikkeld volop innovaties:zonnepanelendak met gratis warm water, thermal recovery A/C en -ventilatie. Zie onder voor een beschrijving. De prototyping is in zomer 2015.

 

Bij voldoende aantallen (500 per jaar wereldwijd) kunnen we een prijs neerzetten van 16,000-17,000 Euro netto c & f (40' HC containers). In bouwmarkten en tuincentra kunnen ze verkocht worden voor < 25,000 Euro (@ Euro =1.05-1.15$). Dat is concurrerend met vergelijkbare huizen op vakantieparken, ongeveer en campings. De prijs is vergelijkbaar met mobile/modular/manufactured homes (USA) maar die zijn esthetisch en technisch "simpel".

 

Ik zou graag opinies zien op de volgende items:

 

[*] Zouden campings bereid om op afspraak (met commissie bij aankoop) een huis aan prive geinteresseerden te laten zien. Dit model is geschikt voor direct selling via de (toekomstige) website en met inschakeling van een logistic fulfillment firma.

 

[*] Zouden bouwmarkten, tuincentra en andere FCL afnemers bereid zijn om de in China gebruikelijke betalingsconditie: 30% bij order en 70% tegen documenten te accepteren? Dan kunnen we zonder bankfinanciering van start :)

 

[*] Nadat de eerste huizen zijn verkocht, willen we campings via direct mail benaderen en ze dan doorverwijzen naar andere camping(s) of andere locatie. Maakt dit plan een goede kans?

 

[*] Zijn er andere markten en/of marktbenaderingen?

 

 

 

Omschrijving:

 

Het huis bestaat uit een stalen frame, afgewerkt met koudebrug onderbrekers en (engineered) bamboe. Het aantal verbindingen is minimaal; in de stalen buizen wordt met CNC lasersnijden profielen aangebracht waarin alle materialen precies in passen. Het huis valt grotendeels als een puzzel in elkaar. Alle zichtbare delen zijn voorgelakt bamboe schroten (sustainable bouwmateriaal). De dakbedekking bestaat uit solar PV panelen in een speciale matzwarte uitvoering in custom zwart geanodiseerde aluminium profielen met een nominaal vermogen van ca. 4 kW.

 

De zonnepanelen worden gekoeld en daarmee wordt warm water gegenereerd voor huishoudelijk gebruik en de vloer(voor)verwarming. AC en ventilatie met thermal energy recovery. Een komplete keuken van 2m60 breed incl. wasmachine, een sofa, 2 TV's en alle kasten, verlichting, warmwatertank. Er is een toilet onder de trap, douche en wastafel, 2-persoons slaapkamer, s en 2 zolderslaapkamers plus een 3e kamer voor bijv. sauna (optie) en alle materialen voor de opbouw incl. fundering. De isolatie is een combinatie van koude-brugonderbrekers, dampwering en air bag (stilstaande lucht is een goede isolator).

 

Alleen zand, stenen en cement zit er niet bij; dat bedoelen we met turnkey. Het ontwerp is hurricane-proof en waarschijnlijk (wordt nog gechecked) ook bestand tegen de meeste aardbevingen. De maat is 5.60 x 6.70m incl. veranda. Zoveel woonfuncties in deze ruimte heeft heel wat redesigns gevergd....

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Proof of concept is mijn eerste prioriteit. Als er marktsegmenten zijn die uitsluitend lokale bouwmaterialen accepteren dan moet ik deze ignoreren. Versnippering werkt niet in onze situatie.

Dit is het eerste project die bewijst dat renewable energy echt haalbaar is. Dat laat ik niet los.

 

Als het een unieke techniek is die je bedacht hebt zou ik die ook niet loslaten. Maar waarom moet je die in de koppelverkoop gooien met een andere techniek (prefab wandenbouw) die waarschijnlijk los ook veel meer toepassingsmogelijkheden heeft?

Wat me in elk geval duidelijk lijkt uit de antwoorden op je topic is dat er weinig kansen zijn dat Nederlandse verhuurders iets kunnen met het concept en de betalingsvoorwaarden die je nu aanbiedt. Dus indien je aan je integrale totaalconcept vast houdt moet je er een andere markt bij zoeken.

 

Succes!

 

 

 

 

 

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

Link naar reactie
  • 2

Laat mij maar mijn punt bewijzen dan wordt de discussie eenvoudiger.

Dat lijkt mij het beste, de discussie is hier alle kanten opgegaan en wat jou betreft is en blijft het: 'the proof is in the pudding'

 

Dat is je goed recht en dat kan en mag niemand jou ontnemen, alleen vraag ik me dan af waarom je een forum als dit bezoekt om advies en op basis daarvan hooguit wat kleine buigingen laat zien, inzage geeft in het volledige concept, maar volgens mij eigenlijk met slechts één hamvraag: "Hoe kom ik aan geld?"

 

Ik heb dit topic nog even doorgelezen en laten bezinken, omdat - zoals wel gebleken is - het mijn interesse wel had, maar je pleegt allerlei aannames over diverse zaken met termen als: "Ik ben ervan overtuigd" en daarmee zeg je het eigenlijk al: als je zelf ergens van overtuigd bent, heb je het niet goed onderzocht. Daar ontbreekt het aan, volgens mij ook aan de wil het verder te onderzoeken.

 

Je schijnt je niet echt te hebben verdiept in de doelgroep(en), alternatieve routes naar succes spreken jou niet echt aan en de enige succesfactor voor jou zou moeten zijn dat het concept zich bewijst?

 

De bundeling van verschillende oplossingen voor energievraagstukken is op zich niet nieuw, ik heb ook veel op dat gebied in mijn pand (warmteterugwinning, optimale isolatie, vloerverwarming op 40 graden, zonnepanelen ...). De vraag is simpelweg of er een behoefte in de markt voor is in de recreatiebranche en in welke vorm je daarop in kunt spelen? En juist dat lijk jij links te willen laten liggen, terwijl daar ligt wat jij eigenlijk lijkt te zoeken, namelijk geld!

 

Als ik iemand was uit het panel van 'Dragon's Den' of 'Shark Tank', dan zou ik zeggen: "Jouw verhaal laat niet zien welke oplossing jij biedt voor bepaalde doelgroepen, je weet niet of daar de bereidheid bestaat om de portemonnee ervoor te trekken en je wilt zelf nauwelijks risico nemen in dit avontuur, dus ik doe niet mee."

 

Zo vat ik het maar even samen...

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Hallo Walter,

 

Ik kom nog even terug op het video-aspekt. Een van onze USP's is dat de opbouw snel en gemakkelijk kan. Mijn idee is om de hele opbouw (van het prototype - in Thailand) te filmen en deze dan online te zetten, met de optie om versneld af te spelen.

 

Als je hierbij wat tips kan geven (do's & don'ts). Ik had al begrepen dat de opnames niet mensloos moeten zijn, maar dat kan niet eens anders.

 

Als je bedoeld dat de kijker kan kiezen om het versneld af te spelen: niet doen.

De montage moet zo zijn dat je de kijker meeneemt in het verhaal, zonder dat ze hoeven na te denken over wel of niet versnellen. (Dat is ook vanuit usability onhandig, omdat het iets obekends is en dan haakt men gewoon af omdat de video saai is.)

 

Dan zou ik eerder kiezen voor een Establishing Shot van het huis en dan snijden naar "24 hours earlier" (of een langere periode) en in een vlotte timelapse laten zien hoe het geheel aankomt en wordt gebouwd.

In hoeverre het van belang is om te laten zien hoe het wordt gebouwd weet ik niet, maar als dat van ondergeschikt belang is, kun je gelijk naar het eventueel afronden aan de binnenkant en vervolgens het grote genieten (en daar zijn mensen bij nodig). Natuurlijk met de nodige info over de onafhankelijkheid van het grid.

 

Een grote do:

zorg dat het geluid goed is. Bijna niets is zo erg als slecht geluid of typische promo-video-muzak.

Film is beleving, dus alles moet meewerken om die beleving tot stand te brengen.

 

Zorg voor genoeg licht binnen en film niet op automatische stand, want dan is de kans groot dat je, als je binnen staat, niet het interieur ziet, maar het uitzicht.

Dit is natuurlijk een mega open deur. Ik ga er vanuit dat je met professionals aan de slag gaat.

(Lokaal of laat je ze invliegen?)

 

Even in een forumbericht 15 jaar ervaring overbrengen is natuurlijk niet te doen.

Maar het is belangrijk om van te voren na te denken over het verhaal.

Als je alleen laat zien dat het snel opgebouwd kan worden, lijkt het alsof het alleen daar om gaat. Dus zorg dat ieder belangrijke USP er in voorkomt.

Zorg ook dat het boeit: maw het gaat veel minder over het product dan je denkt: het gaat stiekem meer over waarom jouw doelgroep het zou willen hebben.

Dus je kunt beginnen met het belang van duurzaam energie gebruik of het handige van off-grid bouwen (afhankelijk van jouw insteek, kun je dit op verschillende manieren vormgeven.)

 

Begin volgende maand is de Renewable Energy Asia beurs waar ik meerdere afspraken en een eerste interview. Als ik in Europa ben (september en oktober) zal ik ook wel interviews hebben met media die een raakvlak hebben met architectuur, sustainable construction, renewable energy. Is het een goed idee om interviews op te nemen en (deels) op te nemen op de website?

 

Op een 'in de media' pagina zou je alle interviews (video en tekst) kunnen verzamelen.

Als een interview echt goed is, kun je deze natuurlijk ook een plek geven op dezelfde pagina als de andere video. Het geeft toch een menselijk gezicht aan het product en, als het goed is, vertelt het oa de grote 'waarom', jouw missie en inspiratie om die te doen. (En geïnterviewd worden voor een 'echt nieuws programma'* vergroot ook de geloofwaardigheid.)

 

*) bij programma's á la Business Class kun je natuurlijk ook gewoon zendtijd kopen en dan bereik je ook mensen, maar niet iedereen vindt het een betrouwbaar programma.

 

Wat ook echt kan bijdrage is interviews met daadwerkelijke gebruikers: een goede testimonial als 'sociaal bewijs'.

 

PS.

Voeg goede wateropvang en -zuivering toe, evt ten kosten van wat luxe en je hebt turbo opbouw huizen voor na aardbevingen. (Allicht wat prijzig en ongunstig voor de lokale bouwwereld...)

BrokxMedia - Videoproducties & -marketing

Boeiende Bedrijfsfilms, Animaties & Livestreams

 

Link naar reactie
  • 0

Als ik het goed begrijp dan aanzie je het concept als een zelfbouwpakket waarbij jij bijna alle materiaal en nodige technieken aanlevert?

 

Waarom wil je dan per sé alles produceren in China? Waarom bijvoorbeeld niet zo dicht mogelijk bij je klant/verdeler?

 

Ik zal als voorbeeld het lasersnijden aanhalen omdat ik daar zelf ervaring in heb; 5 jaar gewerkt als service-technieker.

 

Je kan de nodige onderdelen toch evengoed lokaal laten produceren? Dit kan bijdragen tot het creëren van een lokaal draagvlak bij je klanten en het zou mij verwonderen dat het veel meer zou kosten, ik vermoed zelf integendeel met de huidige trends in automatisering en je bespaart op transportkosten. In europa staat er op iedere hoek van de straat een 2d-laser en een plooibank (bij manier van spreken). Zelf laat ik ook af en toe stukken snijden en ik ga die met de fiets ophalen bij een firma hier in de buurt :)

 

Zoals uit bovenstaande berichten gebleken is zal je je hoogstwaarschijnlijk toch deels moeten aanpassen aan de eisen van de klant. Dit zal misschien beter lukken met een aantal leveranciers die daar toch al in de buurt zitten en de situatie beter kennen?

 

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Jean,

 

Het is niet dat ik inflexibel wil zijn... Binnen mijn huidige mogelijkheden is de 30/70 formule het enige wat ik zonder externe hulp financieel aan kan.

 

Het doel waarmee ik op HL deze vraag stelde was om te evalueren of deze betalingsconditie kans van slagen heeft. Uit jouw reacties, met name de laatste, maak ik op dat je het project - hoe uniek ook- met deze betalingsconditie geen kans geeft bij recreatieondernemers in Nederland. Ik neem aan dat je hiermee ook de campings bedoelt.

 

Laat ik het eens omkeren. Wat zou je in mijn situatie dan wel doen?

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Beste Hans,

 

Ik ben naar dit forum gekomen met als doel om mijn marktbenadering te toetsen aan opinies van collega-ondernemers. Daarbij ben ik alleen maar blij met kritiek.

 

Maar om nou te concluderen dat ik alleen maar op zoek ben naar geld is wel erg kort door de bocht! Ik hoop in de discussie duidelijk te hebben gemaakt dat ik zoek naar een marktintroduktie met betalingscondities die acceptabel zijn voor de doelgroep. In tweede instantie (na proof of concept) heb ik aangegeven dat ik een partner zoek.

 

Intussen is duidelijk dat er -in bredere kring- aan getwijfeld wordt of de voorgestelde betalingscondities (30/70) zullen functioneren. Ik leg dat uiteraard niet zomaar naast me neer.

 

Ik waardeer je (principe) aanbod om een demo op jouw grond neer te zetten. Zoals eerder aangegeven zou ik dan er voor moeten kiezen om het prototype niet in Thailand maar in Nederland op te bouwen. Ik bespreek dit thans met mijn partners.

 

Het hotelproject die me ruineerde was een zwarte dag in mijn succesvolle geschiedenis. Maar ik meen dat een klasse 4 orkaan een goed excuus is...

 

SmartSolar is not just me..."Best of class" -in hun discipline- technologen werkten hieraan mee.

 

Ik sluit de discussie nog niet...

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Als ik het goed begrijp dan aanzie je het concept als een zelfbouwpakket waarbij jij bijna alle materiaal en nodige technieken aanlevert?

 

Waarom wil je dan per sé alles produceren in China? Waarom bijvoorbeeld niet zo dicht mogelijk bij je klant/verdeler?

 

Ik zal als voorbeeld het lasersnijden aanhalen omdat ik daar zelf ervaring in heb; 5 jaar gewerkt als service-technieker.

 

Je kan de nodige onderdelen toch evengoed lokaal laten produceren? Dit kan bijdragen tot het creëren van een lokaal draagvlak bij je klanten en het zou mij verwonderen dat het veel meer zou kosten, ik vermoed zelf integendeel met de huidige trends in automatisering en je bespaart op transportkosten. In europa staat er op iedere hoek van de straat een 2d-laser en een plooibank (bij manier van spreken). Zelf laat ik ook af en toe stukken snijden en ik ga die met de fiets ophalen bij een firma hier in de buurt :)

 

Zoals uit bovenstaande berichten gebleken is zal je je hoogstwaarschijnlijk toch deels moeten aanpassen aan de eisen van de klant. Dit zal misschien beter lukken met een aantal leveranciers die daar toch al in de buurt zitten en de situatie beter kennen?

 

 

Hallo Matthias,

 

Dank voor je positieve reactie.

 

Ik ben niet vastgebakken aan productie in China. Als er een alternatief in Nederland zou zijn dan zou ik dat zeker verwelkomen.

 

Heb je interesse om dit gezamenlijk te onderzoeken?

 

 

 

 

Solar energy is financieel haalbaar op grote schaal bij toepassing van solar PV panelen in (lage) nieuwbouwwoningen, klein of groot.

Link naar reactie
  • 0

Ik zou china toch ook laten vallen. Persoonlijk zou een dergelijk huis met een stempel made in holland of germany mij toch meer aanspreken.

 

Maar ook hier in spanje zou zoiets goed te maken kunnen zijn, de lonen liggen veel lager dan in nl, en er zijn veel goede metaal arbeiders te vinden.

logo & grafisch design

Link naar reactie
  • 0

Laat ik het eens omkeren. Wat zou je in mijn situatie dan wel doen?

 

Als het unieke patenteerbare technieken op het gebied van PV-koeling/hergebruik of prefab bouwen zijn (dat zijn een beetje wat ik aan unieke technologiën uit je concept haal, maar heel erg duidelijk is dat niet) dan zou ik die in een octrooi vastleggen en partners gaan zoeken die jouw technieken lokaal kunnen gaan toepassen in concepten die daar werken. (zoals RiVe en Mathias en enkele anderen ook al opmerkten).

Ontwikkel een licentiemodel (b.v. gecombineerd met afname van PV panelen en andere China-componenten via jou). Zoek in elk afzetgebied een lokale samenwerkingspartner die de markt kent en al enige kritische massa heeft en laat hen je ambassadeur zijn.

In Nederland en Duitsland: ga bij de prefabbouwers en vakantieparkverhuurders langs om je concept te slijten. Een prototype zul je wel nodig hebben om iets te laten zien, maar dat hoeft slechts een mock-up te zijn. Zorg wel dat je kunt laten zien dat het flexibel is qua materiaalkeuze voor de buitenschil (isostuc in Duitsland, hout of baksteen in Nederland), oppervlak/hoogte en indeling. Elke afnemer moet er zijn eigen wensen in kunnen projecteren.

 

 

 

 

 

 

vriendelijke groet,

 

Jean

 

Importeur van Adler en Pasian pelletkachels en Ariterm pellet-CV.

www.ecogeneration.nl · www.pasian.nl · www.adlerpellet.nl · www.ariterm.be

Link naar reactie
  • 0

Ik ben niet vastgebakken aan productie in China. Als er een alternatief in Nederland zou zijn dan zou ik dat zeker verwelkomen.

 

 

Ik kan best begrijpen dat enkelen de productie vanuit China niet positief zien, ik heb daarover geen mening. Al zo'n 10 jaar geleden ben ik met een excursie mee geweest bij een caravan bouwer in Hoogeveen (sinds 1961). Ik was toen al onder de indruk. Dit ging toen al met laserprojectie voor het uitsnijden van de panelen (aluminium). Zelfs het werkelijk lasersnijden dat ik ken van andere sectoren (PMMA) is al lang geen high tech meer maar een normale toepassing. Ik denk dat jouw prefabs bijzonder goed passen in hun productie systeem. Het is het proberen waard om daarmee eens contact te zoeken

 

Alles exact op maat maken is geen probleem meer. De samenstellers bij de opbouw moeten gedisciplineerd exact volgens de opbouw procedure werken. Ik heb hierbij ook weer een ervaring meegemaakt dat men wel even wist hoe het beter kon bij het opbouwen van een tuinhuis. Men zou de veranda wel even 'slechts' een cm lager plaatsen. Volgens hun ging dan de deur makkelijker open. Het resultaat echter was dat er met de palen aan de dakconstructie 'getrokken' werd (palen waren exact op maat) en ook dat de dakgoten net de verkeerde kant afschot kreeg door het trekken. Bleek allemaal uitzonderlijk hinderlijk. Zonde van de exacte maten.

 

Dit waren volgens mij, mijn 3 cent.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Hans,

 

Ik ben naar dit forum gekomen met als doel om mijn marktbenadering te toetsen aan opinies van collega-ondernemers. Daarbij ben ik alleen maar blij met kritiek.

 

Maar om nou te concluderen dat ik alleen maar op zoek ben naar geld is wel erg kort door de bocht! Ik hoop in de discussie duidelijk te hebben gemaakt dat ik zoek naar een marktintroduktie met betalingscondities die acceptabel zijn voor de doelgroep. In tweede instantie (na proof of concept) heb ik aangegeven dat ik een partner zoek.

 

Intussen is duidelijk dat er -in bredere kring- aan getwijfeld wordt of de voorgestelde betalingscondities (30/70) zullen functioneren. Ik leg dat uiteraard niet zomaar naast me neer.

 

Ik waardeer je (principe) aanbod om een demo op jouw grond neer te zetten. Zoals eerder aangegeven zou ik dan er voor moeten kiezen om het prototype niet in Thailand maar in Nederland op te bouwen. Ik bespreek dit thans met mijn partners.

 

Het hotelproject die me ruineerde was een zwarte dag in mijn succesvolle geschiedenis. Maar ik meen dat een klasse 4 orkaan een goed excuus is...

 

SmartSolar is not just me..."Best of class" -in hun discipline- technologen werkten hieraan mee.

 

Ik sluit de discussie nog niet...

 

 

De discussie is wellicht verder te voeren, maar ik lees toch echt als een rode draad door jouw verhaal heen dat het jou - en de aangegeven oorzaak is uiteraard geheel legitiem! - ontbreekt aan kapitaal, er zijn ook door anderen opmerkingen over gemaakt in termen van bijvoorbeeld 'naar geld hengelen'.

 

Dus het komt wel zo over en, wees eerlijk, het heeft voor jou ook de keus voor de marktbenadering bepaald, waar je maar mondjesmaat afstand van wilt doen. Hier wordt vanuit verschillende invalshoeken geantwoord dat jouw marktbenadering misschien niet zo gemakkelijk zal gaan, maar het staat je uiteraard vrij om dat te proberen!

 

Verder lees ik in jouw verhaal dat het concept vanuit een groep techneuten is ontstaan. Nu is het haast per definitie zo dat techneuten qua communicatie niet de meest handige marketingjongens zijn en ook dat maak ik op uit jouw verhaal: er is weinig studie naar potentiele doelgroepen gedaan, maar er is wel veel studie gedaan naar technisch haalbare voordelen en productiemethoden. Daar zit men in de markt helemaal niet zo gedetailleerd op te wachten, ook hier gaat het aloude marketingspreekwoord op: "Je moet geen boormachines verkopen, maar gaten!" Oftewel, kijk naar wat het voor bepaalde doelgroepen oplost in plaats van alle informatie toe te spitsen op de techniek en het eindproduct.

 

Tip: Lees Pine & Gilmore eens over 'De Beleveniseconomie' en probeer eens vanuit die benadering jouw propositie op te bouwen met specifieke marktverkenning in de diverse afzetgebieden en daar jou ideale doelgroepen te bepalen en te vinden.

 

Ik heb aangegeven te willen bekijken of een demo op mijn grond zou kunnen, maar dan moet het concept wel kloppen. En gaandeweg is het verhaal rondom jouw concept mij wat gaan duizelen, dus ik trek dat aanbod vooralsnog bij dezen in. Je zult het meer doordacht neer moeten zetten voordat ik dure vierkante meters ter beschikking ga stellen.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 243 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.