• 0

Hoe werkt een nieuw innovatief idee?

Hoi

 

ik heb een nieuw idee, vroeger had je toch van die zakjes met pinda's. Tegenwoordig zijn die verpakkingen vaak vernieuwd, en zijn de zakjes hersluitbaar geworden.

 

Ik heb ook zo'n soort idee voor een fabrikant. Geen hele nieuwe verpakking. maar gewoon de tip eigenlijk om de verpakking hersluitbaar te maken.

 

Als ik het idee verklap, dan gaan ze dat doen en zeggen ze dank je wel doei.

 

Hoe kan ik voor dit idee betaald krijgen? Moet ik dan een patent aanvragen? (Ik heb daar geen geld voor) is er een andere oplossing?

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Er wordt geen geld betaalt voor ideeën.

 

Ik denk dat de meeste mensen hier op HL dagelijks wel enkele nieuwe ideeën hebben.

 

De praktische uitvoering ervan; met een beetje geluk wordt je daarvoor betaald :)

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb ook zo'n soort idee voor een fabrikant. Geen hele nieuwe verpakking. maar gewoon de tip eigenlijk om de verpakking hersluitbaar te maken.

Misschien heb je het nu al een beetje verklapt ::)

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Het gaat niet om hersluitbare verpakkingen, dat was slechts een voorbeeld.

 

mijn vraag is: Hoe pak je zoiets aan?

Ik heb echt een goed idee (ja jullie horen dat dagelijks) maar ik ben ervan overtuigd, ik zoek iemand die me verder kan helpen. Iemand die het idee wil uitvoeren en mij een commissie wil betalen.

 

Ik heb zo iemand al gevonden, maar ik ben bang dat als ik het idee verklap dat ze er dan vandoor gaan met het idee.

moet ik daar bang voor zijn? Hoe bescherm ik me daartegen?

Link naar reactie
  • 0

Ik heb ook zo'n soort idee voor een fabrikant. Geen hele nieuwe verpakking. maar gewoon de tip eigenlijk om de verpakking hersluitbaar te maken.

Als het een totaal nieuwe manier is, dan heb je een uitvinding. Er zitten verschillende uitvinders op dit forum die je de weg kunnen wijzen.

 

Als het geen nieuwe manier is, dan heb je eigenlijk niet zoveel. Ik vraag me al jaren af waarom ze geen margarine of pindakaas in een deodorantroller doen; handig voor boterhammen. Maar dat is geen uitvinding. Gewoon een andere toepassing van een bekende techniek.

 

Succes. ;)

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Vraag jezelf af waarom de fabrikant hier zelf niet aan denkt. Zoals Frans al terecht opmerkt is er misschien wel een reden voor waarom dit niet zo is. Als je contact met de fabrikant kunt krijgen is dat misschien een goede vraag. Voor hetzelfde geldt krijg je een reactie vanuit het bedrijf wat je meteen doet inzien dat het geen goed idee is. Krijg je een positieve reactie of geen reactie dan kan het idee misschien wel toekomst hebben, maar zonder een tip van de sluier op te lichten is het vaak een lastig proces. Overigens begrijp ik wel dat je niet je complete idee uit de doeken wil doen.

 

Succes

Link naar reactie
  • 0
ik zoek iemand die me verder kan helpen. Iemand die het idee wil uitvoeren en mij een commissie wil betalen.

 

Maar ik ken verder niemand van het bedrijf,en ze reageren (nog) niet op emails

 

Dan heb je in ieder geval uitgevonden dat de wereld zo niet werkt en hopelijk helpen onze tips je verder.

 

Wat doe je zelf als je meer dan een ludieke, eenmalige beloning wenst? Welk probleem lost de vinding op of welk voordeel heeft deze bij toepassing? Heb je al eens in (internationale) octrooidatabases rondgeneusd of heb je de voorbeelden van een vergelijkbare toepassing?

 

Houd je de indruk dat het idee technisch nieuw is, dan zou je als eerste stap een nieuwheidsonderzoek kunnen laten uitvoeren.

 

Doet het bedrijf aan eigen R&D of huren zij vrijwel uitsluitend partijen in? Via beurzen of bijvoorbeeld LinkedIn zou je toch verantwoordelijke medewerkers moeten kunnen achterhalen...

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Er zitten heel veel aspecten aan deze vraag.

 

De waarde van het idee: Over het algemeen zijn onbewezen ideeen niet zoveel waard, maar het kan best dat jou idee een uitzondering is. Geef ons eens een indruk van de waarde. Hoeveel kan je partner er verkopen, voor welke winst? Hoeveel zou je er zelf voor willen vangen? Dit bepaalt namelijk voor een groot deel de rest van antwoorden.

 

Bescherming: Alleen een octrooiaanvraag kan je het alleenrecht geven. Reken in het beste geval op enkele duizenden euro's kosten, en dan kun je zonder zorgen proberen je idee aan de man te brengen. Ik kan me goed voorstellen dat dit teveel voor je/voor het idee is. Dan heb je geen keus behalve de potentiele partners te vertrouwen. Eventueel een NDA, maar of ze die willen tekenen is maar helemaal de vraag.

 

Dit is niet zo slecht als het lijkt, de meeste firma's zijn geen ratten die een ander een eerlijke beloning willen ontzeggen. Als het een echt goed idee is willen ze je te vriend houden, want misschien heb je er nog wel 10.

 

De interesse van de ander: Over het algemeen worden ideeen lauw ontvangen: Wellicht hebben ze het idee zelf al, wellicht hadden ze het idee en weten dat er geen geld aan te verdienen is, in ieder geval zit er voor de partner veel risico aan. Ontwikkeling, marketing, etc. Dus verwacht zelfs voor een briljant idee niet te vee enthousiasme en geld. Als je meer interesse wilt creeeren, zul je zelf monsters moeten (laten) maken, daar al een paar klanten voor warm maken, naar een beurs gaan etc, om op die manier al een start-up met bewezen sales te kunnen aanbieden.

 

Hoe een bedrijf te benaderen: Uitzoeken wie verantwoordelijk zijn voor R&D en die rechtstreeks aanschrijven. Hoe? Inderdaad via linked in, of via jaarverslagen, of via-via, of via de telefooncentrale (maar beter niet), of op welke manier dan ook. Hoe je binnenkomt bij een bedrijf bepaalt voor een groot deel je kans op succes: Bij de verkeerde, die nee zegt, dan is je kans verkeken. Heeft het bedrijf een gestroomlijnd proces voor het aanbieden van ideeen (bijv Unilever en Rolls-Royce (vliegtuigmotoren) hebben dat.

 

Kortom:

 

Is het een 'klein' idee: Klein risico, kleine opbrengsten: Gewoon aanbieden en meteen aangeven dat je een vergoeding verwacht, en maar het beste hopen. Als je er een paar duizend uitsleept mag je je heeeeeel gelukkig prijzen.

 

Is het een 'groot idee': Groot risico, grote potentiele opbrengsten: Toch eerst een octrooiaanvraag indienen, en dan proberen een proto-business op te bouwen om die te verkopen.

 

Onderschat zeker niet de hoeveelheid werk en geld die je erin moet steken: 'U bent welkom op die datum in ons hoofdkantoor in Parijs om uw idee voor te stellen, en gelieve dan meteen een certificatiedossier mee te brengen en 20 monsters in drie varianten'. Dat zou al een goed resultaat zijn.

Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Link naar reactie
  • 0

Er zijn nogal wat misverstanden over ideeën en de waarde ervan. Op zich is een idee voor een hersluitbare verpakking (ik neem maar even hetzelfde voorbeeld) niets waard. De waarde komt pas kijken bij de uitwerking (prototype) en de mate waarin het idee beschermd kan worden. Daarvoor moet het produceerbaar, nieuw en inventief (niet voor de hand liggend) zijn.

 

Vaak gaat het al mis bij de nieuwheid. Ik maak wel mee dat mensen wat op vakantie zien wat hier nog niet op de markt is en denken daar een slaatje uit te kunnen slaan. Maar iets wat al bestaat is niet nieuw.

Of er is een idee wat al jaren geleden beschreven is in de patentliteratuur maar met een reden nooit op de markt gekomen.

 

Dus, of je moet zelf aan de slag en uitzoeken of het echt nieuw is en er een markt voor is, of je moet iemand (eventueel met een NDA) in vertrouwen nemen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Enerzijds moet je aanvaarden dat heel veel mensen met heel veel ideeën, uitvindingen, doorontwikkelingen rondlopen en die nooit zullen vermarkten/te gelde zullen maken. Maar ik snap ook wel dat die houding niet bevredigend is. :'(

 

Anderzijds, lijkt me dit een typisch gevalletje voor een business angel of hoe je iemand met geld en zakelijke kennis ook wilt noemen. Hij investeert in jouw idee door het formeel te deponeren en een prototype te maken. Dan ben je zo maar 30 mille verder. Met het prototype gaan jullie samen de boer op. Zorg dat de angel een geheimhoudingsverklaring (NDA) tekent en zorg dat jij de baas over het project blijft. Meedenken is mooi, maar jij beslist.

Als je goed googelt en/of de archieven van zakenbladen als Quote, Management Team, Sprout, De Zaak doorspit, kom je vanzelf namen tegen. Probeer wel een investeerder te vinden die bekend is in de branche waarin jij wilt opereren. Ik weet misschien wel iemand voor je, maar dat hangt idd van de branche af. Laat maar weten.

 

 

 

www.bizzionair.nl

Link naar reactie
  • 0

Als jouw idee echt zo goed is kan je je ook inschrijven voor Het Beste Idee Van Nederland.

Het is zondag en ik zat voor de lol de kleine lettertjes van dat programma te lezen.

 

Vraag: Wat is de vergoeding die ik ontvang als een idee een product wordt?

Een Idee dat wordt geselecteerd en in ontwikkeling wordt genomen, kan een eenmalige selectievergoeding ontvangen van €1500,-. Deze selectievergoeding wordt alleen ontvangen op het moment dat het Idee een daadwerkelijk product wordt en de marktintroductie plaatsvindt. Als er een octrooi wordt aangevraagd op het geselecteerde Idee, dat in ontwikkeling wordt genomen, en daadwerkelijk een product wordt en waarvan een marktintroductie plaatsvindt, komt de deelnemer naast de selectievergoeding in aanmerking voor een royaltyvergoeding. Een royaltyvergoeding kan worden verstrekt over de verkochte aantallen met terugwerkende kracht vanaf de eerste geproduceerde consumenteenheid. De deelnemer heeft recht op 30% van de royaltyopbrengsten. De royaltyvergoedingen hebben een looptijd van 10 jaar, vanaf de start van verkoop. Dit alles mits het Idee / product octrooieerbaar is

 

Dus alleen als ze er iets mee kunnen krijg jij €1500, en eventueel 30% van de "royaltyopbrengsten". ::)

Als je denkt een wereldidee in handen te hebben zou ik even nadenken voordat je het aan dit programma geeft.

 

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Als jouw idee echt zo goed is kan je je ook inschrijven voor Het Beste Idee Van Nederland.

Het is zondag en ik zat voor de lol de kleine lettertjes van dat programma te lezen.

 

Vraag: Wat is de vergoeding die ik ontvang als een idee een product wordt?

Een Idee dat wordt geselecteerd en in ontwikkeling wordt genomen, kan een eenmalige selectievergoeding ontvangen van €1500,-. Deze selectievergoeding wordt alleen ontvangen op het moment dat het Idee een daadwerkelijk product wordt en de marktintroductie plaatsvindt. Als er een octrooi wordt aangevraagd op het geselecteerde Idee, dat in ontwikkeling wordt genomen, en daadwerkelijk een product wordt en waarvan een marktintroductie plaatsvindt, komt de deelnemer naast de selectievergoeding in aanmerking voor een royaltyvergoeding. Een royaltyvergoeding kan worden verstrekt over de verkochte aantallen met terugwerkende kracht vanaf de eerste geproduceerde consumenteenheid. De deelnemer heeft recht op 30% van de royaltyopbrengsten. De royaltyvergoedingen hebben een looptijd van 10 jaar, vanaf de start van verkoop. Dit alles mits het Idee / product octrooieerbaar is

 

Dus alleen als ze er iets mee kunnen krijg jij €1500, en eventueel 30% van de "royaltyopbrengsten". ::)

Als je denkt een wereldidee in handen te hebben zou ik even nadenken voordat je het aan dit programma geeft.

 

 

Ik ben het niet met je eens. Je krijgt een hoop exposure, begeleiding etc door het programma, waardoor je idee veel meer kans maakt een succes te worden dan zonder het programma. Beter 30% van veel dan 100% van niets.

 

Wel rammelt dat verhaal van dat octrooi en die vergoeding aan alle kanten:

 

Ik krijg de indruk dat pas relatief laat tot indienen van een octrooi besloten wordt: gevaar dat alreeds publiek is.

 

Het zal jaaaaaaren duren of blijkt dat iets octrooieerbaar is, veel langer dan de eerste marktintroductie. Ook hangt dit af van de beslissingen die de aanvrager neemt gedurende de procedure. Iets kan best wel octrooieerbaar zijn, maar de aanvrager (de programmamakers neem ik aan) besluiten de procedure stop te zetten (om welke reden dan ook, bijvoorbeeld om geen 30% te hoeven betalen).

 

Bovendien, wat is octrooieeerbaar? Ik kan daar in 1 minuut wel drie zeer verschillende definities van geven.

 

 

Bovendien: Zonder expliciete overdracht van de uitvinding door de uitvinder mogen de programmamakers niet eens een octrooi aanvragen. OP dat moment kan de uitvinder nog altijd zeggen: niets ervan, tenzij ik 90% krijg.

 

Die kleine lettertjes zijn kortom opgesteld door iemand zonder verstand van octrooien, en waarschijnlijk ook van ondernemen.

 

Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Link naar reactie
  • 0

Ik ben het niet met je eens. Je krijgt een hoop exposure, begeleiding etc door het programma, waardoor je idee veel meer kans maakt een succes te worden dan zonder het programma. Beter 30% van veel dan 100% van niets.

 

Volgens mij zijn we het eens hoor.

Het programma is leuk, de vergoeding is maar zozo :)

 

Uitvinder en ondernemer zijn twee verschillende beroepen blijkt maar weer eens.

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Toen ik de vraag van Kleermaker las vroeg ik me af of zijn idee in de praktijk al is getest. Met een proefproduct. Welke reactie werd verwacht? Werd die aanname ook gerealiseerd?

Het valideren van de aannames binnen een idee kan je verder helpen en het idee zelfs verbeteren. Maar als bijvoorbeeld 5 van de 100 mensen (in je doelgroep) het idee niet zien zitten als oplossing voor hun behoefte, kun je de weg naar verdere ontwikkeling wel schudden,denk ik.

Link naar reactie
  • 0

Toen ik de vraag van Kleermaker las vroeg ik me af of zijn idee in de praktijk al is getest. Met een proefproduct. Welke reactie werd verwacht? Werd die aanname ook gerealiseerd?

Het valideren van de aannames binnen een idee kan je verder helpen en het idee zelfs verbeteren. Maar als bijvoorbeeld 5 van de 100 mensen (in je doelgroep) het idee niet zien zitten als oplossing voor hun behoefte, kun je de weg naar verdere ontwikkeling wel schudden,denk ik.

 

Beste InnoSkills,

 

Na aanleiding van je voorstel om een steekproef bij je doelgroep te houden, goed idee dit geeft je een indicatie of er behoefte is. Maar mijn ben je niet te streng voor jezelf als het idee door 5% van de ondervraagden als niet nuttig word ontvangen? Zelf ben ik wat optimistischer ingesteld :-). Maar het kan zijn dat dit een statistisch maatstaf is voor marketing?

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Registreer je idee bij de belastingdienst, kost niets en je kunt je idee gewoon indienen, je hebt dan in ieder geval het bewijs, dat je het op die dag en tijdstip als 1e hebt uitgevonden, dan kun je veilig de fabriek benaderen

 

En dat is dus een heel grote en hardnekkige mythe. Ja, je kunt dat doen (ik geloof niet dat de belastingdienst dat soort dingen nog accepteert, maar dan zijn er nog wel genoeg andere zeer goedkope alternatieven), maar

 

ten eerste: je bewijst er niet mee dat je de eerste was, alleen dat je idee het op die dag al had

ten tweede: je krijgt daar geen rechten mee, bijvoorbeeld om anderen te verbieden het idee uit te voeren. Dus je kunt nog steeds niet veilig een fabriek benaderen, ze kunnen nog net zo goed het idee van je overnemen.

 

 

Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Link naar reactie
  • 0

Je hebt inderdaad weinig aan een i-depot of een vergelijkbaar iets. Aan de andere kant kost het haast niets en het kan je bewijslast eenvoudiger maken. Je zou er bijvoorbeeld melding van kunnen maken in een NDA (geheimhoudingverklaring). Een NDA geeft je namelijk wel rechten. Een ander voordeel van het beschrijven van het idee is dat je gestimuleerd wordt een en ander goed te overdenken en zo mogelijk tot verbeteringen komt.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 183 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.