• 0

nieuw innovatief idee (met NL octrooi) vermarketen?

Hoi ik ben Gijs van laar

 

Uitvinden is één ding, vermarkten is een ander verhaal.

Ik ben de uitvinder van de snel weg te nemen barrière stang genaamd traliesafe.

Deze wordt aan de binnenkant van een woning gemonteerd.

Men kan het alleen weg halen als men het met 2 handen te gelijk bedient.

Dat is ook de kracht van het idee.

 

Alle mensen waaronder ook fabrikanten vinden het een goed idee.

Alleen hoe krijg ik het op de markt, als men moet investeren trek men zich terug.

 

Ik krijg het gevoel dat men wacht tot ik niet verder kan met de octrooi procedure.

 

NL heb ik, Ik moet nu verder voor of Europees of PCT. Ook heb ik 7 van de 13 claims in NL/Europa.

 

Ik een marktonderzoek laten doen, deze was ook positief.

 

Hierbij een foto van mijn idee.

 

Groet Gijs.

 

[mod-edit: paar witregels toegevoegd voor leesbaarheid]

 

 

 

 

traliesafe_kopie_2.pdf

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

20 antwoorden op deze vraag

  • 0

Als ik het goed begrijp heb je een stang die je aan de binnenkant eenvoudig kan verwijderen door met 2 handen tegelijk ergens druk uit te oefenen. Iemand die dat van buitenaf probeert kan dat niet omdat zijn armen niet lang en buigzaam genoeg zijn?

 

Dat mensen hun interesse verliezen als ze moeten investeren betekent meestal dat het voorstel niet aantrekkelijk genoeg is of de risico's te groot.

 

Je zegt dat ze eventueel wel met je idee aan de haal willen gaan als je niet verder kan met de octrooi procedure? Wat bedoel je daarmee? Als je niet meer kan uitbreiden naar andere landen of als je taxsen moet gaan betalen?

 

Wil er best wel eens naar kijken. Stuur me maar een link naar het octrooi, of post die hier.

Link naar reactie
  • 0

Beste Hans

 

Als je de stang wil losmaken moet je tegelijkertijd twee handelingen maken ,dat klopt.

 

Wat betreft het bedrijfsleven, ik ben niet zo thuis in die wereld en dat heeft men zo in de gaten.

interesse is er wel maar de partij die met mij in zee wil gaan moet ook de mogelijkheid hebben

om het te produceren "aangezien er spuit giet delen in zitten" moeten ze gelijk fors investeren aan

mal kosten. zo een partij te vinden is me nog niet gelukt.

 

Wat betreft het octrooi; ik heb nog 2 maanden van het prioriteitsjaar over voor ik moet beslissen of

ik Europees of PCT verder ga. Aangezien de kosten dan omhoog vliegen en ik tot nu toe nog alles uit eigen zak heb betaald, lijkt het wel of men afwacht in hoe ver ik kom met de vervolgaanvragen.

 

 

 

groet Gijs

 

 

 

Link naar reactie
  • 1

Tegenwoordig valt het laten maken van een spuitgietmal die kleinere aantallen maakt erg mee qua kosten. Ik kan me daarom niet voorstellen dat hier de crux zit. Ook denk ik niet dat Nederlandse bedrijven bewust gaan wachten op het moment dat het prioriteitsjaar voorbij is om elders te gaan produceren en ook elders op de markt te komen. Ze mogen namelijk ook geen producten voorhanden hebben in Nederland en moeten dus ook een kantoor starten in het buitenland. Bovendien hebben ze met Internetverkopen de grootste moeite om de vinding uit Nederland te houden.

 

De kans is m.i. groot dat je pitch niet sterk genoeg is/was. Wellicht kan je daar nog wat aan doen. We hebben hier een echte pitch professor Edo van Santen of je kan je case voorleggen aan Innosquad. En, nogmaals, ik wil best zelf eens dieper op de zaak ingaan maar dan heb ik meer informatie nodig. Die kan je geven op het forum of naar mijn email adres (eenvoudig te vinden) als je bepaalde informatie (nog) niet wil delen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dank Hans.

 

Ik zal het een en ander niet goed hebben gedaan denk ik, zo heb ik ook een marktonderzoek folder gemaakt daar stonden vrij hoge licentie vergoedingen in, ik denk dat daar de meeste evt investeerders

door zijn afgehaakt.

 

Ook heb ik veel informatie, alleen is dit ook voor mij ook een zoektocht naar wat ik veilig kan delen.

Link naar reactie
  • 0

Hoe "harder" je octrooi of in gebruikelijke termen, hoe beter/groter de beschermingsomvang, des te gemakkelijker kan je veilig informatie delen. Dat je daar terughoudend in bent geeft aan dat er haken en ogen zijn. Op zich niet vreemd want die zijn er vrijwel altijd.

 

Een hoge licentievergoeding is normaal gesproken alleen en belemmering als men denkt dat die niet of moeilijk is terug te verdienen. Er moet namelijk ook nog een behoorlijke marketing- en distributieinspanning volgen. De realiteit is dat veel producten, ook producten die prima resultaten lieten zien in marktonderzoek, gigantisch floppen.

 

Een bedrijf moet vaak kiezen met welke producten ze op de markt komen en daarbij kosten en de succeskans inschatten. Komt bij dat er ook nog het "not invented here" syndroom speelt. Een eigen ontwikkeling krijgt vaak de voorkeur boven een extern idee.

 

Heb je al onderzocht of je het product niet in eigen beheer kan laten produceren, bijvoorbeeld met familie/vrienden of crowdfunding om daarna de distributie over te laten aan een of meer gespecialiseerde groothandels? Veel uitvinders stoppen bij het ontwikkelen van een prototype en het aanvragen van octrooi in de hoop eenvoudig geld te kunnen verdienen. Jammer want met wat ondernemerschap kom je veel sneller veel verder.

 

 

Link naar reactie
  • 0

komt vooral omdat ik een keer heb gelezen dat je nooit octrooi informatie mag delen voordat het

door de instantie zelf op het net is geplaatst.

 

wat betreft de vergoedingen, ik denk dat het moeilijk is in te schatten hoeveel er van verkocht worden.

Het product is nieuw en een soortgelijk iets is er nog niet. Het is vooral bedoeld voor klapramen waar

inbrekers vaak door heen kruipen. [vaste stangen zijn er volop te koop.] maar je kunt ze ook gebruiken bij bijv. een boot, op het dek heb je vaak een luik met glas aan de voorkant, daar kun je ze ook op monteren tegen inbrekers.

 

Het zelf op de markt brengen gaat niet zo eenvoudig, mijn gezondheid is niet zo goed dat ik nog kan

werken.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Het product is nieuw en een soortgelijk iets is er nog niet. Het is vooral bedoeld voor klapramen waar

inbrekers vaak door heen kruipen. [vaste stangen zijn er volop te koop.] maar je kunt ze ook gebruiken bij bijv. een boot, op het dek heb je vaak een luik met glas aan de voorkant, daar kun je ze ook op monteren tegen inbrekers.

 

Het unieke is dus dat hij eenvoudig verwijderd kan worden, en dat op een bepaalde manier. Ik kan me voorstellen dat je een stang aanbrengt als je op vakantie gaat of een weekend weg als extra beveiliging of tijdens warme periodes als je extra en veilig wil ventileren. Dan is het inderdaad gemakkelijk als de staaf eenvoudig verwijderd kan worden. En dan liefst zo dat het permanente (achterblijvende) deel zo min mogelijk opvalt.

Die is al op de markt. Bijvoorbeeld deze.

Als ik naar je foto kijk dan lijkt mij de constructie met 2 kunststofhouder met daar tussen een buis niet zo stevig. Is hij ook getest op effectiviteit?

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Er zijn wel stangen op de markt dat klopt, maar deze is totaal anders.

Bij traliesafe zit de stang opgesloten tussen 2 houders. Als men aan 1 kant de knop in drukt en

op het zelfde moment aan de andere kant de stang uit de houder tilt komt de stang los.

Ook zijn de houders van aluminium dus best sterk.

Het voordeel is ook dat men bij een noodgeval altijd nog de tralie weg kan halen.

Het werkt perfect, Ik heb het systeem al een paar honderd keer los en vast gemaakt.

Nog steeds stabiel en ook sterk.

 

SDC11538.thumb.JPG.383feb52708433cfd6cb3d0e72bd3698.JPG

Link naar reactie
  • 0

Gijs,

 

Dat grotere partijen (als die belangstelling hebben voor je ontwikkeling) wachten tot de kleine partij zonder centen valt gebeurt wel, maar niet zo vaak als je zou denken. Voor die grotere partij is het namelijk ook aantrekkelijk om bescherming te hebben tegen andere grote partijen.

 

Het klopt dat je in theorie beter niet een aanvraag bekend maakt totdat deze gepubliceerd wordt. Maar het is jouw aanvraag, jij doet ermee wat je wilt, je wilt uiteindelijk toch de uitvindign verkopen.

 

Als het een goed geschreven aanvraag is, met een goed search report, en er geen verbeteringen in de tussentijd gemaakt zijn, is het risico beperkt.

 

Het is inderdaad zo dat je binnenkort tegen aanzienlijke kosten zult gaan aanlopen. Maar dat kan ook nog wel beperkt worden.

 

Je meest voor de hand liggende opties zijn : een PCT aanvraag. Dan ben je weer 18 maanden gedekt totdat je echt dure beslissingen moet gaan nemen.

 

Ook een Europese aanvraag moet kunnen met niet al te veel kosten in het eerste jaar.

 

Dat zijn eigenlijk de twee echte keuzes. Of het gewoon bij NL houden, daar zouden niet veel kosten meer aan moeten zitten, die zijn meest gemaakt, maar dan krijg je natuurlijk alleen bescherming in NL.

 

Wat het te gelde maken betreft: Je hoeft niet perse voor een licentie te gaan, je kunt de octrooiaanvraag ook gewoon verkopen.

 

Ik denk dat je in dit soort gevallen het beste een prototype maakt en een mooi infopakket, en daarmee de boer op gaat, en pas als er echte interesse is over vergoedingen praat. Je zult er voor moeten werken om het te verkopen.

 

Het is nu behoorlijk laat daarvoor (aangezien je eerste jaar bijna voorbij is) maar hetzelde geldt over een jaar of over 18 maanden als er weer een dure deadline zit aan te komen.

 

Zoals Hans aangeeft lijkt het het meest waarschijnlijk dat je pitch niet goed is geweest, maar het kan ook dat er echt niemand brood inzit.

 

Om dat zeker te weten, en om dus gefundeerd te kunnen besluiten of je er meer geld in moet steken, moet je echt actief met mogelijke klanten gepraat hebben, anders blijf je in onzekerheid.

 

En dat moet je (hoofdzakelijk) zelf doen. Daar gaat namelijk veeeeel tijd in zitten, er is geen beginnen aan om dat uit te besteden (veel te duur), hoewel hulp wel hier of daar te vinden zal zijn.

 

 

 

Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Link naar reactie
  • 0

Kuifje.

 

Dank voor je reactie.

 

Ik ben al met een paar partijen aan het praten geweest, deze waren in eerste instantie allemaal

heel enthousiast.

Ook heb ik daarbij het prototype gedemonstreerd samen met het info pakket .

Er was één party bij die mij zelfs al een pagina in zijn catalogus zat aan te wijzen.

Ook de cijfers in het marktplan zijn zo aangehouden dat er van het slechtste geval is uit gegaan.

Dit ziet er goed uit.

 

Het gekke is dat ze er allemaal helemaal wild van zijn,

maar op het laatste moment haakt men af wat ik zeer jammer vind.

 

----Als het een goed geschreven aanvraag is, met een goed search report, en er geen verbeteringen

in de tussentijd gemaakt zijn, is het risico beperkt.----

 

Het is een goed geschreven octrooi,ik heb ook de "conclusies" inmiddels, het is gelijk internationaal

mee genomen in Munchen.

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hoe is dit anders dan een SecuBar Twist of Snap?

 

De manier van aanbrengen in foto 1 biedt m.i. ook weinig of geen extra beveiliging, of wel?

 

Ik kan me voorstellen dat je een stang aanbrengt als je op vakantie gaat of een weekend weg als extra beveiliging of tijdens warme periodes als je extra en veilig wil ventileren.

 

Ik heb me laten vertellen dat dat qua risico inschatting toch een veelgemaakte denkfout is. Er zijn prima permanente oplossingen.

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 2

 

 

Het gekke is dat ze er allemaal helemaal wild van zijn,

maar op het laatste moment haakt men af wat ik zeer jammer vind.

 

 

Het is een goed geschreven octrooi,ik heb ook de "conclusies" inmiddels, het is gelijk internationaal

mee genomen in Munchen.

 

 

 

En waarom haken ze dan af? Dat is toch wel echt interessant om te weten. Is het omdat ze verwachten dat jij levert en zij alleen maar hoeven te verkopen? Of vraag jij te veel vergoeding? Of is de start-up cost te hoog waardoor het risico voor hen te hoog wordt? Elke reden Heeft een andere aanpak nodig.

 

Een groot nadeel aan een licentie bijvoorbeeld (waar je het over had) is dat zij inzage moeten geven in hun boeken over hoeveel ze verkocht hebben. Dat is allemaal administratieve rompslomp waar velen niet op zitten te wachten. Een cleane verkoop van een octrooiaanvraag is vaak het simpelst te implementeren.

 

Wat de octrooiaanvraag betreft: als het goed is had je al conclusies = claims vanaf het begin. Het feit dat je impliceert dat dit niet het geval is is voor mij een waarschuwingssignaal dat het misschien toch niet zo goed is als het lijkt. Ik zie maar heel zelden een sterk octrooi waarvan de conclusies niet vanaf het begin erbij ingediend waren.

 

Is het searchreport echt goed? Uit wat je schrijft leidt ik af dat je een Nederlandse aanvraag met een internationaal onderzoek heb laten uitvoeren. Dat wordt dan door het EPO, in Munchen of in Den Haag, onderzocht. Wat wel eens wil gebeuren in dergelijke gevallen, zeker bij matig of slecht geschreven octrooien, is dat de onderzoeker weliswaar de uitvinding zoals hij die begrijpt nieuw en inventief vindt, maar dat hij onduidelijkheidsbezwaren uit (of nog een aantal andere mogelijke bezwaren). Die zijn vaak niet of zeer moeizaam op te lossen.

 

Dus staar je niet blind op een 'goed' search report.

 

Ik kan me goed voorstellen, zeker als je niet door een octrooigemachtigde bent bijgestaan die ook nog eens het search report bekeken heeft en heeft gezegd dat het 'goed ' is, dat je te gemakkelijk een search report als positief beoordeelt terwijl het dat niet noodzakelijk is.

 

Wat voor jou ook misschien nog nuttig kan zijn: octrooicentrum nederland houdt een databank bij van octrooien/aanvragen waarvan de aanvragers/houders aangegeven hebben dat ze open staan voor licenties. zie http://www.rvo.nl/onderwerpen/innovatief-ondernemen/octrooien-ofwel-patenten/octrooien-praktijk/licenties/databank-octrooilicenties

 

Het kan nooit kwaad je octrooiaanvraag daarin te laten opnemen.

 

 

 

 

Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Link naar reactie
  • 0

-----Wat de octrooiaanvraag betreft: als het goed is had je al conclusies = claims vanaf het begin.

Het feit dat je impliceert dat dit niet het geval is is voor mij een waarschuwingssignaal dat het misschien toch niet zo goed is als het lijkt. Ik zie maar heel zelden een sterk octrooi waarvan de conclusies niet vanaf het begin erbij ingediend waren.------

 

Ik denk dat men afhaakt omdat er voor grote aantallen mallen gemaakt moeten worden.

Bij kleinere oplages moet men ze frezen [cnc] dan schiet de prijs omhoog.

Ik heb de prijsopgaaf van 1 fabrikant die ze kan frezen, maar die hoog.

Die zeg gewoon kom maar met 3 ton en ik maak er 10.000.

 

Ik heb bij de aanvraag 13 claims. met de conclusies bedoelde ik de reactie van het octrooicentrum.

{hetgeen wat zij gevonden hebben}

Foutje van mij.

Het octrooi is geschreven door iemand die wat ik heb begrepen is genomineerd voor de Nederlandse orde van octrooischrijvers samen met nog een goede deskundige.

Link naar reactie
  • 0

De manier van aanbrengen is anders.

Men moet 2 handen tegelijkertijd gebruiken, anders gaat hij niet los.

Ook zit er nog een magneetslotje in, deze moet eerst open gemaakt worden met een sleutel.

 

Ook zit er een dagkantlip aan, deze heeft 2 functies.

 

1- Om ruimte te winnen bij horizontale montages, ivm plafonds.

2- Om weerstand te bieden bij braak.

 

Groet Gijs.

Link naar reactie
  • 0

-----Wat de octrooiaanvraag betreft: als het goed is had je al conclusies = claims vanaf het begin.

Het feit dat je impliceert dat dit niet het geval is is voor mij een waarschuwingssignaal dat het misschien toch niet zo goed is als het lijkt. Ik zie maar heel zelden een sterk octrooi waarvan de conclusies niet vanaf het begin erbij ingediend waren.------

 

Ik denk dat men afhaakt omdat er voor grote aantallen mallen gemaakt moeten worden.

Bij kleinere oplages moet men ze frezen [cnc] dan schiet de prijs omhoog.

Ik heb de prijsopgaaf van 1 fabrikant die ze kan frezen, maar die hoog.

Die zeg gewoon kom maar met 3 ton en ik maak er 10.000.

 

Ik heb bij de aanvraag 13 claims. met de conclusies bedoelde ik de reactie van het octrooicentrum.

{hetgeen wat zij gevonden hebben}

Foutje van mij.

Het octrooi is geschreven door iemand die wat ik heb begrepen is genomineerd voor de Nederlandse orde van octrooischrijvers samen met nog een goede deskundige.

 

Je bedoelt neem ik aan de orde van octrooigemachtigden. Dan zit het wel goed. Maar die persoon is dan ook het meest geschikt om je te adviseren over wat nu te doen.

 

Als inderdaad de opstartkosten in de tonnen lopen dan is het misschien wel een goede uitvinding, maar niet een waar een business uit te maken is. Dat moet je dan misschien onder ogen zien. Dat doet pijn, maar ja.

 

 

Bel een octrooigemachtigde van Patenthuis bij al uw octrooivragen !

Link naar reactie
  • 0

De manier van aanbrengen is anders.

Men moet 2 handen tegelijkertijd gebruiken, anders gaat hij niet los.

Ook zit er nog een magneetslotje in, deze moet eerst open gemaakt worden met een sleutel.

 

Ook zit er een dagkantlip aan, deze heeft 2 functies.

 

1- Om ruimte te winnen bij horizontale montages, ivm plafonds.

2- Om weerstand te bieden bij braak.

 

Groet Gijs.

 

Gezien bovenstaande ben ik erg benieuwd naar de "overeind gebleven" zogenaamde onafhankelijke claims. Vaak zie je dat de basistechniek, in dit geval de inbraakwerende stang, niet nieuw of inventief geacht wordt maar meerdere toegevoegde (afhankelijke) claims zoals het toevoegen van een bepaald type openingsmechanisme (2 handig) eventueel in combinatie met wat anders een wel nieuw is en inventief wordt geacht. Ook worden dan vaak nog meer uitbreidingsmogelijkheden als afhankelijke claim gebruikt zoals de dagkantlip (abracadabra voor mij).

 

En dan gaat het er inderdaad om of de extra's die voldoende zijn beschermd tegen namaak voldoende marktkracht hebben om een investering te rechtvaardigen.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb een marktonderzoek laten doen en deze komt hier op uit.

 

16. Prognose (kosten – baten)

Traliesafe Nederland

 

Aantal woningen (2012)

7.266.300 stuks

Aandeel van de markt 5% met één Traliesafe

363.315 stuks

Consumentenprijs (€ 54,00 incl. BTW)

€ 42,66

€ 15.499,017,90

Subtotaal excl. BTW (Bruto)

€ 15.499,017,90

Toeslag groothandel excl. BTW (marge 2)

-€ 21,33

-€ 7.749.508,95

Productie bij afzet van minimaal 100.000 stuks incl. verpakking en transport excl. BTW

-€ 10,00

-€ 3.633.150,00

Marketing bij een afzet van minimaal 100.000 stuks excl. BTW

-€ 1,50

-€ 544.972,50

Totaal netto winst bij 5% marktaandeel (excl. BTW)

€ 3.571.386,45

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    12 leden, 193 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.