• 0

Klanten ontvangen op andere plek dan opslagplaats

Beste leden,

 

Ik wil binnenkort een autobedrijf beginnen maar ik kom mniet aan een plek waar ik ook mag verkopen. Het enige wat mij rust is nu een opslagruimte te huren en de klant op een andere plek te ontvangen.

Ik vind het alleen niet vertrouwend overkomen als een klant mij niet op de showroom kan ontvangen. Iemand een oplossing ?

 

 

Mod edit: titel ververst

 

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

22 antwoorden op deze vraag

  • 0

De milieuwetgeving is zo streng dat het bijna niet mogelijk is om op een 'mooie' locatie nu nog met een autobedrijf te beginnen. Het enige wat dan rest is een bestaand pand van een autobedrijf over te nemen. Die zijn er wel, hopelijk ook in de regio waar jij zoekt.

 

Gaat het alleen om een showroom of staat er ook iets van een brug?

Als het puur de showroom is zou je nog een kans maken om in een 'net' pand terecht te komen, maar de meeste verhuurders zitten niet op een autobedrijf te wachten.

 

Ben het met Richard eens dat een losse opslag geen goed idee is.

Autobedrijven hebben toch al een imago probleem, dus je moet er alles aan doen om betrouwbaarheid uit te stralen.

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Het gaat enkel om een showroom. Ik ga niet klussen aan auto's. Het word alleen inkoop/verkoop. Zowat elke makelaar die ik bel geeft het zelfde verhaaltje op.

 

Opslagruimte is er zat, maar bezichtigen kunnen plannen of verkopen is niet te doen.

Link naar reactie
  • 0

Opslagruimte is er zat, maar bezichtigen kunnen plannen of verkopen is niet te doen.

Vervelend voor je dat het niet eenvoudig is.

 

Geven de verhuurders ook een reden op waarom ze niet willen verhuren? Is het een probleem met vergunningen of iets dergelijks? Ik ben niet zo thuis in de vergunningen jungle.

 

Waarom mag je eigenlijk niet vanuit de opslagloods verkopen?

Het is toch een bedrijfspand? Heb je een soort van 'showroom-vergunning' nodig als je wilt verkopen?

 

Er zal vast wel een reden voor zijn, misschien kun je die met ons delen, dan leer ik ook nog wat.

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Het gaat niet om de vergunningen. Die zijn er niet nodig. Het gaat om het feit dat er een vooroordeel heerst over autohandelaren. Mijn " collega's" in het vak nemen het blijkbaar niet vaak nauw met de regels. Watvoor regels dat zijn dat weet ik niet. Ik heb alleen net van een makelaar gehoord dat het ook te maken heeft met het parkeeroverlast en dat andere huurders daar blijkbaar ook last van kunnen hebben.

 

Nou ben ik gisteravond bij een particulier geweest en die heeft ook geen zin in een verkooppunt. Opslagruimte van hem stond pal voor zijn eigen woning dus kon ik wel een beetje begrijpen.

Link naar reactie
  • 0

Ik zie een mogelijkheid voor een app opkomen:

 

Auto's in de opslagplaats met (beweegbare) camera's binnen- en buiten de auto's. Camera's te selecteren en bedienen door de app, livechat. Met knop om testrit aan te vragen waarbij jij dan de auto tot voor de deur van de potentiële klant brengt

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Mijn " collega's" in het vak nemen het blijkbaar niet vaak nauw met de regels.

Helaas kan ik niet anders dan dat bevestigen.

Ik ben in mijn leven minstens vijf keer puur opgelicht door autohandelaren.

En ik zal vast niet de enige zijn.

 

Niets ten nadele van de 'goeien', maar het imagoprobleem van de autohandel is echt enorm.

Daar zie ik eigenlijk meer kansen voor dan een app. Laat nou eens iemand in de autohandel opstaan en zeggen: "De USP van mijn bedrijf is eerlijkheid en klantvriendelijkheid. Dan komen klanten vaker bij me terug en vertellen ze het anderen."

 

Maar het is zo makkelijk om snel geld te verdienen met het benadelen van klanten dat die 'oprecht eerlijke' autohandel er wel nooit zal komen. Dat vind ik jammer.

 

 

 

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Even tussendoor: Als ik eerst het topic lees, begrijp ik de vraag in de titel ineens, maar dan moet het woordje 'als' in de titel worden vervangen door 'dan'. Was daardoor effe in de war...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Even tussendoor: Als ik eerst het topic lees, begrijp ik de vraag in de titel ineens, maar dan moet het woordje 'als' in de titel worden vervangen door 'dan'. Was daardoor effe in de war...

 

Ter info: TS heeft dit aangepast, maar de titels van de reacties wijzigen niet automatisch mee. Inmiddels ververst.

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Doorzoeken tot je wel een goede plek hebt gevonden, pand huren dat specifiek voor de autobranche is, je 'act' up 'cleanen', pand kopen met lening, creatief zijn..

 

Allemaal moeilijke oplossingen, maar als het makkelijk was, zou iedereen het doen ;)

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Hallo autoliefhebber,

 

Ik heb geen conclusie voor je. Wel een opmerking en een paar denkrichtingen.

 

1. Er zijn echt wel bedrijfspanden waar je kunt beginnen met autobedrijven. Ik heb een bedrijfsunit in de straat van de Tilburgse autoboulevard en op ons terrein komen steeds meer autobedrijven. Omdat de eigenaren van units weinig (lees: geen) andere huurders kunnen vinden. (ikke gelukkig wel)

Wellicht zitten in jouw regio ook veel autobedrijven vlakbij elkaar en kun je kijken of juist daar in de omgeving een bedrijvenverzamelgebouw/ terrein zit met veel leegstand en gemengde industriële bestemming. Niet geschoten is altijd mis. Da's overigens wel een kwestie van rondrijden en kijken of er ergens dingen leeg staan, want er is ook best veel leeg staand vastgoed dat niet online of bij makelaars bekend is.

 

2. Er zijn best veel sleutelaars/kleine garagebedrijven die zelf geen tijd/zin hebben om veel te handelen, maar wel regelmatig klanten hebben wiens auto echt op is. (Begreep uit een ander draadje dat je vooral wilt gaan handelen in goedkope auto's.) Wellicht kun je zo'n sleutelaar in jouw buurt vinden wiens lokatie je als 'verkoopruimte' mag gebruiken naast zelf een opslag huren. Of een paar sleutelaars in omliggende plaatsen en dat geïnteresseerden dan op die locaties een afspraak kunnen maken voor bezichtiging en proefrit. Dan betaal je een stukje van jouw winst aan die sleutelaar en verkleint het voor hem (of haar 8)) de kans dat zijn klanten elders een auto kopen en daar ook het onderhoud gaan onderbrengen.

 

3. Ik ken een tegelwinkel op wielen die bij klanten langs gaat om in hun eigen huis tegels uit te zoeken voor hun keuken/badkamer/vloeren. Heb geen idee hoeveel bezichtigingen en proefritten je nu gemiddeld hebt voordat je een auto verkoopt, maar wellicht is zo'n soort constructie ook een optie. Of dat je in ruil voor koffie met appeltaart binnen een straal van ... kilometer van je vestigingsplaats graag bij een horecagelegenheid afspreekt. Dan is volgens mij het belangrijkste om een goede website te hebben met duidelijke informatie over jezelf en je keuze om op deze manier te werken en dat leuk en positief te brengen. En een LinkedInprofiel waaruit blijkt dat jij een net mens bent dat van diens hobby een beroep heeft gemaakt. Autohandelaren hebben een slechte naam en daarom is een bedrijfspand huren moeilijk. Mensen oriënteren zich steeds meer en vaker op internet. Als jij daar laat zien dat jij een ander soort autohandelaar bent dan veel anderen, liggen er volgens mij best kansen voor je met zo'n constructie.

 

4. Je geeft aan dat je via allerlei manieren op zoek bent naar een bedrijfspand bij mensen die jou niet kennen (oa Marktplaats en makelaars). Wellicht dat je meer kans hebt om een bedrijfspand te vinden waar ze jou wel willen als huurder, als je (verder) in je netwerk kijkt of daar mensen in zitten die voor jou een introductie kunnen verzorgen of je kunnen helpen andere to overtuigen dat jij wel een 'goeie' bent.

 

Tot zover mijn 2 centen. Succes ermee.

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Afgelopen jaar zat ik met hetzelfde probleem. Ik ben ook op zoek gegaan naar een geschikte bedrijfsruimte om een auto bedrijf te beginnen. Aangezien het voor mij hobby is, was het belangerijk een niet te dure hal te vinden. Ik heb mijn zoektocht bijgehouden op een blog voor autohandel. Google zelf maar welke dat is.

 

Afgelopen maand flink gas gegeven en 9 auto's verkocht. Wat ik daar van opgestoken heb is dat mijn locatie verre van ideaal is. Er is slecht mobiel internet (heb geen vaste aansluiting), het is de achterste hal waardoor slecht zichtbaar en het buitenterrein is niet verhard. Mijn klanten komen via marktplaats en alleen op afspraak. Er heeft tot nu toe niemand vanwege de locatie rechtsomkeerd gemaakt, dus maak ik me over de dingen die ik zelf als minder geschikt zie niet al te druk.

 

je schrijft dat je er niet wilt gaan sleutelen, alleen verkoop. Neem maar van mij aan dat je gaat poetsen en sleutelen. Afgelopen maand was ik relatief veel geld kwijt voor eenvoudige klusjes die ik zelf ook had kunnen doen. Houdt er dus rekening mee dat je een verhuurder vindt voor wie dit geen probleem is.

 

Ik heb mijn lokatie gevonden via marktplaats, maar ik heb ook wat middagen besteed aan industrieterreinen in de buurt rond te rijden en te kijken waar iets te huur is. Er zijn genoeg bedrijven die een deel van hun hal verhuren en dat niet aan een makelaar over laten. Na een middagje een industrieterrein uitgekamt te hebben, ging ik wel op zoek op internet naar het bedrijfspand. Heb hele mooie panden gezien, die erg mooi waren, maar voor mij te duur.

 

Hoop dat je hier iets aan hebt.

Link naar reactie
  • 0

Ik vind dat het er op zich niet uit ziet. Het buitenterrein is van een rietdekker, dus ligt er altijd een verzameling op de grond. Het is niet verhard. Maar, er is me nog nooit een klant weggelopen omdat het niet mooi genoeg was.

 

Mijn hal is nog niet het ergste hoor. Ik ben ook wel eens bij een handelaar geweest die achter een boerderij zat en de auto's deels buiten en deels in de oude stal parkeerde.

 

Mijn advies, staar je niet blind op een mooie A lokatie (voor een autohandel, voor een restaurant bijvoorbeeld ligt het net andersom).

Link naar reactie
  • 0

Heb je wel goed voor elkaar gekregen dan dat je daar ook mag verkopen. Toen ik laatst via marktplaats bij een boer ging kijken zat hij er niet echt op te wachten om klanten voor zijn loods te ontvangen. De loods stond pal voor ze huis.

Link naar reactie
  • 0
je schrijft dat je er niet wilt gaan sleutelen, alleen verkoop. Neem maar van mij aan dat je gaat poetsen en sleutelen.

Dat is exact de reden waarom autohandelaren vaak niet gewenst zijn door verhuurders: ze roepen allemaal dat ze niet sleutelen en poetsen op de verkoop- en/of voorraadlocatie maar doen dat uiteindelijk allemaal toch, en op milieubelastende en soms ronduit gevaarlijke wijze. Geen vloeistofdichte vloer met lekbak, groot milieuschaderisico en sterk verhoogd brandrisico (met name reinigen en poetsen) En áls er brand ontstaat kan de eigen opstalverzekeraar van de verhuurder zelf uitkering weigeren.

 

Kortom: wil je poetsen en sleutelen? Meld dat dan vooraf duidelijk aan de verhuurder, zodat je daarvoor ook een passende ruimte kunt betrekken. En regel uiteraard zelf je milieu-, bedrijfs- en productaansprakelijkheid en tref passende maatregelen (goedgekeurde blusmiddelen, veiligheid brandgevaarlijke werkzaamheden)

 

poets en sleutel alleen in een daarvoor bestemde ruimte, of besteed het uit

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Nounounou, Norbert, je ziet het wel heel zwart wit. Niet iedere handelaar loopt met snijbranders en lasapparaten bezinetanken te repareren. Tussen wat jij omschrijft en wat een handelaar vanzelf wel doet zit nog een heel groot scala aan mogelijkheden. Ik poets zelf mijn auto's, omdat ik dat leuk vind. De laatste keer dat ik controleerde is het reinigen van bekleding (met een tapijtreiniger) niet brandgevaarlijk. Ook is autowas niet brandbaar.

 

Aangezien ik in Duitsland woon, hou ik met autowassen heel veel rekening met het millieu. Ik heb tot nu toe 2 keer een auto buiten gewassen. Beide op manieren die het millieu niet schaden. Ja dat kan. Verder gaat iedere auto bij mij door de wasstraat en komen er dus geen aggressieve middelen aan te pas. Dat komt ook doordat ik de tijd (en zin ;D) niet heb alles met de hand te doen. Als de TS dat wel doet, houdt daar rekening mee en zorg dat je een plek hebt waar je bijvoorbeeld met een hogedrukspuit aan de gang kunt. Dat doe je niet op straat.

 

De reden dat autohandel vaak niet is toegestaan, is volgens mij vanwege het imago van de autohandelbranche. Er zitten heeeeel veel rotte appels tussen. De reden dat ik de hal waar ik nu zit heb kunnen huren, is dat ik als huurder een nette indruk maakte ( 8) ) en die ook waar maak. Mijn verhuurder had als kandidaten mij of iemand die een garage wilde beginnen (dus met bruggen, oliedingen en wat al niet meer). Dan was de keuze snel gemaakt. Mocht een verhuurder geen autohandel willen, dan is dat zijn goed recht, maar je kunt altijd met wat uitleg toch een poging wagen.

 

Een brandblusser is wel een goed idee. Die gaat er bij mij na de vakantie komen!

 

 

Link naar reactie
  • 0

Nounounou, Norbert, je ziet het wel heel zwart wit.

Valt wel mee. Ik ben een tijd accountmanager bij een grote garageverzekeraar geweest. Paar grote brandschades meegemaakt in de afwikkeling, een enkele van enige miljoenen. Stuk voor stuk allemaal veroorzaakt door of tijdens reinigingswerkzaamheden

 

De laatste keer dat ik controleerde is het reinigen van bekleding (met een tapijtreiniger) niet brandgevaarlijk. Ook is autowas niet brandbaar.

Een hele hoop in de automotive gebruikte reinigingsmiddelen, oplosmiddelen en oliën zijn wel brandbaar. O.a. oxaanolie (dat bumpers heel mooi laat glimmen) is berucht: gooi een doek met oxaanolie in een prop in de hoek en het ontvlamt spontaan bij kamertemperatuur

 

Niet iedere handelaar loopt met snijbranders en lasapparaten bezinetanken te repareren.

Mijn werkgever had destijds meer moeite met reiniging dan met lassen, kun je nagaan :)

 

Tussen wat jij omschrijft en wat een handelaar vanzelf wel doet zit nog een heel groot scala aan mogelijkheden.

Tussen wat een handelaar zegt te doen, wat hijzij mag doen (volgens Wet, APV, huurcontract en/of de eigen verzekering) en wat de handelaar vervolgens daadwerkelijk doet, zit eveneens een groot scala aan mogelijkheden... :)

 

Een brandblusser is wel een goed idee. Die gaat er bij mij na de vakantie komen!

Niet alleen een goed idee; voldoende blusmiddelen om een beginnende brand doeltreffend te kunnen bestrijden zijn voor ieder bedrijf een wettelijke verplichting.

 

 

 

 

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 300 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.