• 0

verse fruitshakes leveren bij bedrijven.

Beste mensen.

 

Samen met een vriend hebben we een idee om langs bij bedrijven te gaan om fruitshakes te leveren. Deze bestaan uit sinaasappel, aardbei, ananas, mango. Wij willen deze shakes in de ochtend vers voorbereiden en dan die zelfde dag leveren bij bedrijven. Onze doelgroep zijn werknemers van bedrijven. Wij vragen 2,50 a 3 euro per beker (medium). Alvorens wij aan de slag gaan willen wij weten een enquête houden en deze vervolgens aan de werknemers te geven die actief zijn bij die bedrijven. Graag vragen wij of jullie goede vragen hebben die we op onze enquête kunnen stellen

 

Wij willen ons dus richten op een bedrijventerrein een gebied waarbij we langs bedrijven gaan in een koelauto die voorzien is van logo en bedrijfskleding. We willen alvorens een enquête houden of er vraag hier naar is. Nou vraag ik jullie beste ondernemers om kritische vragen te stellen en ook vragen die we eventueel op de enquête kunnen schrijven om zo een goed beeld te krijgen. En suggesties zijn welkom.

Vragen zoals:

 

zou u het fijn vinden als er iedere ochtend bij u langs komen en vragen of u een verse shake wilt hebben?

 

op welke tijdstippen zou u dat we langs komen?

 

Tussen 0800 1000

Tussen 1000 en 1200

Tussen 1200 en 1500

Tussen 1500 en 1700

 

Hoeveel op de dag zou u het prettig vinden dat we langs komen om de shakes aan te bieden .

 

1 keer per dag

 

2 keer per dag zo ja, welke tijdstippen.

 

Wat zou u willen betalen voor een fruitshake?

 

Graag als jullie relevante vragen hebben die we op onze enquete kunnen stellen. Dan horen wij die graag. Alle kritiek is welkom.

 

Alvast bedankt

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

 

Ik heb de vragen even voor je beantwoord...

 

 

zou u het fijn vinden als er iedere ochtend bij u langs komen en vragen of u een verse shake wilt hebben?

 

40% JA

30% NEE

30% geen antwoord

 

op welke tijdstippen zou u dat we langs komen?

 

Tussen 0800 en 1000 = 5%

Tussen 1000 en 1200 = 20%

Tussen 1200 en 1500 = 35%

Tussen 1500 en 1700 = 25%

 

Hoeveel op de dag zou u het prettig vinden dat we langs komen om de shakes aan te bieden .

 

1 keer per dag = 33%

 

2 keer per dag zo ja, welke tijdstippen = 43%

 

 

Wat doe je daar vervolgens mee? Ik zou een paar proefexemplaren maken, die gaan uitdelen en een praatje maken met mensen aan de receptie, van de directie, in de kantine, etc. Vergeet die domme enquete, dat wordt sowieso niks.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Dank voor u reactie. Wat vinden jullie ervan als wij bij jullie op het werk zouden komen met wat proefexemplaren (fruitshakes)? Zouden jullie dit vervelend vinden? Ik hoor graag reacties. Als we klanten hebben en mensen zijn enthousiast, dan zijn onze benodigdheden koelauto met bedrijfslogo, bedrijfskleding. En fruitpallet, en blender om hiermee aan de slag te gaan. We zullen op het begin alles vanaf huis maken en dan richting bedrijventerrein gaan.

 

Wat vinden jullie van het idee en zien julie ons graag langs komen bij jullie op bedrijf, graag reacties en als er suggesties of kritiekpunten zijn horen wij die graag. En zijn er nog vraagstukken wat bedrijven zullen vragen of waar rekening gehouden dient te worden, dus kortom welke vragen zou je als bedrijf stellen als wij bij jullie over de vloer komen met onze proefexemplaren (fruitshakes) die in de ochtend vers voorbereid zijn, zouden jullie al je vragen kunnen stellen.

 

Zouden jullie ook swinters fruitshakes willen drinken?

Is 3 euro betaalbaar voor een fruitshake of vinden jullie dat duur? Mochten er andere punten zijn waar we niet aan gedacht hebben dan horen we dat graag.

 

Alvast heel erg bedankt.

Link naar reactie
  • 0

Wat heb je zelf al gedaan aan marktonderzoek?

 

We zijn van plan om langs bedrijven te gaan met proefexemplaren op die manier willen we ons marktonderzoek doen? Zijn er andere manieren voor marktonderzoek die wij zouden kunnen doen?

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Fruitshakes is een andere naam voor smoothie? Smoothies zijn lekker en gezond. 2,50 a 3 euro voor een beker is op zeker niet onaardig. Vooral als er mango en aardbei in zit, want dat zijn geen goedkope fruitsoorten. Alhoewel ik dan ook weer niet weet hoe groot een medium beker is (0,4 liter?). Ik hou wel van een smoothie, maar hoeft van mij ook weer niet elke dag. En als ik er 1 wil, maak ik er thuis zelf wel 1.

 

Btw: hoe kom je aan een karma van -20?? Dat vind ik in je profiel niet terug. Of is dat foutje van de software?

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

Wat bedoel je precies met 'fruitshake'? Wat zit daar in, hoe is het bereid?

Wat wordt jullie positionering/merk? Wat is jullie meerwaarde?

 

 

Fruitshake bestaat uit mango, aardbei, sinaasappel, ananas. Hier maken wij een drankje van middels onze blender. Vervolgens gaan we langs bedrijven om het te bezorgen. Deze Fruitshake kunnen zij tijdens hun werkzaamheden nuttigen. Onze meerwaarde is dat het vers is voorbereid, dezelfde ochtend en geen water of conserveringsmiddelen in zitten, daarnaast kunnen wij op bestelling voor onze klanten ook een favoriete mixdrankje maken als hij bepaalde fruit erin wilt hebben. Onze merk, deze hebben we nog niet vastgesteld maar het gaat ons omzet concept of deze wel aan ligt bij bedrijven met werknemers? Als dat aanslaat zullen we ook een merknaam bedenken.

 

Link naar reactie
  • 1

Onze merk, deze hebben we nog niet vastgesteld maar het gaat ons omzet concept of deze wel aan ligt bij bedrijven met werknemers? Als dat aanslaat zullen we ook een merknaam bedenken.

 

 

Je gaat nu op dit forum vragen of het aanslaat, met die gegevens ga je naar de bedrijven toe, daar wil je hetzelfde antwoord horen.

 

Vervolgens ga je een merknaam bedenken, bestelwagen kopen, logo laten ontwerpen, bestelwagen laten bestickeren, shakes maken en dan ga je weer terug naar de bedrijven en om erachter dat iemand anders met jouw idee meteen is begonnen, volop verkoopt en je dus weer opnieuw moet beginnen. :(

 

Of het is ondertussen winter en wil iedereen wat warms.

 

Link naar reactie
  • 0

 

Hier zijn wij niet mee doorgegaan omdat er veel open vragen open bleven en naar aanleiding van de reacties het idee niet hebben doorgezet

 

 

Misschien afstappen van het idee dat bedrijven je klanten gaan worden, bakfiets kopen, geschikt maken d.m.v. isolatie en in het winkelcentrum koele shakes verkopen. In de winter overstappen op erwtensoep.

 

Eerst bij de gemeente vragen of het is toegestaan.

:)

 

 

Link naar reactie
  • 1

Vraag: waarom bedrijven/werknemers? Wat is hun voordeel om jouw vruchtensapje te kopen? Gaan ze daardoor sneller en beter werken? ;)

En het is al eerder gesteld: wat maakt jouw sapje nou zo bijzonder om het te kopen? En om het daarna nogmaals te kopen?

 

Ooit zag ik New York, Jamba Juices. Werd ter plekke een smoothie voor je gemaakt en kon kiezen wat je als supplement bij wilde: extra vitaminen, extra vezels of eiwitten etcetera. Een tijdje terug zag ik dat ook in Nederland. Dus wat maakt jouw drankje nog gezonder dan alleen fruit?

Ice76 - The Ice Cream Dealer

Rockin The World

www.ice76.com

Link naar reactie
  • 0

Ik zelf denk dat de markt voor smoothies wel lucratief is. Of jouw manier van aan de man brengen goed zal werken, weet je pas als je het uitprobeert. En werkt dat niet, dan probeer je een andere manier/doelgroep. Daar zijn ideeen genoeg voor te bedenken.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

De fruitshake zal werknemers een actieve houding geven Door de vitamines dienen zitten waardoor ze meer energie hebben als normaal. Waarom ze de shakes van ons moeten kopen is omdat ze in de ochtend met alle zorg zijn voorbereid

Link naar reactie
  • 0

Voldoe je ook aan de eisen om deze fruitshakes te mogen verkopen?

Ik heb zelf geen idee wat hier precies bij komt kijken, maar wellicht zijn er bepaalde eisen wat betreft de hygiene en/of horeca papieren.

 

 

 

Wat betreft horecapapieren dat moet ik dan even uitzoeken.

 

Bedankt voor u reactie

 

Als.jullie nog opmerkingen hebben of weten of jennen bepaalde eisen moet voldoen voor hygiëne hoor ik dat graag

 

Link naar reactie
  • 0

 

Als.jullie nog opmerkingen hebben of weten of jennen bepaalde eisen moet voldoen voor hygiëne hoor ik dat graag

 

 

In hoe verre heb je dit zelf al onderzocht, en waar loop je op vast? Zonder doelgericht zelfonderzoek kom je mijns inziens te weinig te weten over een mogelijke slagingskans.

- zijn er al concurrenten op dit gebied bezig?

- hoe groot is het bedrijventerrein waar je je op wilt gaan richten?

- hebben deze bedrijven een eigen kantine met verkoop?

- ken je werknemers die daar werkzaam zijn om bij te kunnen informeren?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Samen met Patrick stel ik vast dat je meer dan een jaar weinig tot geen voortgang hebt geboekt... Werk een plan uit en kom dan terug met concretere vragen...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Geef bedrijven een gratis blender voor in de keuken en zet er een grote fruitmand naast die je zelf regelmatig komt aanvullen, maak de blender schoon indien nodig en neem ondertussen ook even het afval mee.

 

Dan kunnen de werknemers tijdens hun pauze zelf hun eigen fruitkeuzes mixen; het plezante deel van het werk doen de meeste mensen graag zelf. En verser zal het niet worden, ook geen last met vergunningen en zo (denk ik toch?)

Fruit kopen, schoonmaken en afval wegdoen is het minder leuke deel en dat kan jij dan doen en je er voor laten betalen ;D

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Een blender kost een paar tientjes.

 

Eerste test: maak een paar fruitshakes en zet die een uur of twee in je auto. Zijn ze bruin geworden? Is het sap gescheiden van het vruchtvlees? Zijn ze lauw? Zijn ze 'terug' te schudden? Hoe smaken ze? Zien ze eruit als iets waar je voor wil betalen?

 

Tweede test: maak een stuk of twintig shakes en ga canvassen op een kantoorpark. Door-to-door en leren van praten.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Kant en klaar afleveren zal niemand er 3 euro voor betalen vrees ik. Voor zo'n duur drankje wil men toch wel zien wat er in een beker gaat, hoe en door wie het gemaakt wordt.

 

Geen idee of het kans van slagen heeft, maar ik zou het dan doen met een mobiele bar en live op locatie gaan shaken, mensen keuze hebben en eventueel in combinatie met perfecte koffie.

 

Ik heb overigens zelf op een standplaats een dag live staan shaken, in de drukste straat in het centrum van een redelijk grote stad. Ik had ideaal weer, maar verkocht er slechts 52.

Een omzet van 150 euro was mij te weinig. Daarna meteen gestopt.

Link naar reactie
  • 0

even niet hier geweest, just my two cents over dit onderwerp:

 

Onze meerwaarde is dat het vers is voorbereid, dezelfde ochtend en geen water of conserveringsmiddelen in zitten,

water of conserveermiddel hoort er sowieso niet in bij vers bereide smoothies, maar 'vers voorbereid' is geen meerwaarde!

 

De fruitshake zal werknemers een actieve houding geven Door de vitamines dienen zitten waardoor ze meer energie hebben als normaal. Waarom ze de shakes van ons moeten kopen is omdat ze in de ochtend met alle zorg zijn voorbereid

een "actieve houding geven" ?? dat zal je echt moeten gaan onderbouwen want dat is echt kromme praat... en energie en vitamines in 1 zin is al snel een claim die niet is toegestaan! (EFSA)

 

Ik zelf denk dat de markt voor smoothies wel lucratief is.

lucratief? reken even de grondstofprijzen en personeelskosten plus hardware, ik kan je uit ervaring vertellen dat je een flinke berg smoothies moet verkopen om uit de kosten te komen!

 

Een blender kost een paar tientjes.

yep, en daarmee maak je hele slechte smoothies.. grootste fout die je kan maken!

 

Eerste test: maak een paar fruitshakes en zet die een uur of twee in je auto. Zijn ze bruin geworden? Is het sap gescheiden van het vruchtvlees? Zijn ze lauw? Zijn ze 'terug' te schudden? Hoe smaken ze? Zien ze eruit als iets waar je voor wil betalen?

yep, niet meer fris, vers bereiden is echt beter!

 

Kant en klaar afleveren zal niemand er 3 euro voor betalen vrees ik. Voor zo'n duur drankje wil men toch wel zien wat er in een beker gaat, hoe en door wie het gemaakt wordt.

 

Geen idee of het kans van slagen heeft, maar ik zou het dan doen met een mobiele bar en live op locatie gaan shaken, mensen keuze hebben en eventueel in combinatie met perfecte koffie.

 

Ik heb overigens zelf op een standplaats een dag live staan shaken, in de drukste straat in het centrum van een redelijk grote stad. Ik had ideaal weer, maar verkocht er slechts 52.

Een omzet van 150 euro was mij te weinig. Daarna meteen gestopt.

pcies, vers ter plekke werkt het best, maar ook het meest arbeidsintensief!

3 euro is met echt kwaliteitsfruit te laag. (wij starten bij 3.75 voor 350 ml.)

 

 

Een mobiele bar is bij bedrijven het meest kansrijk, maar dan zal je toch eerst een klantenkring moeten gaan opbouwen.

 

Ik heb het gevoel dat Ilias net als zijn fruitbakjes concept hier gewoon even een proefballonnetje oplaat om eens te kijken hoe of wat, ik heb niet het gevoel dat hier echt structureel over nagedacht heeft? mede omdat hij nog niet had stilgestaan bij de hygiënecode, een zeer essentieel onderdeel van deze bedrijfsvoering!

 

 

 

 

 

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 212 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.