• 0

Webdeveloper vinden.

Hallo Allemaal,

 

Nieuw hier, hoop dat jullie me in de goede richting kunnen wijzen:

 

Ongeveer twee jaar geleden heb ik een klein webdevelopment bureau (via via gevonden) de opdracht gegeven een website te bouwen. De website is in de loop van twee jaar met tussenpozen ontwikkeld op basis van een custom, door de developer zelf geprogrammeerd CMS. Helaas verloopt de samenwerking de laatste tijd wat minder soepel en zou het me goed uitkomen het geheel over te dragen aan een nieuwe programmeur/beheerder. Nu weet ik niet waar ik moet beginnen met het vinden van een nieuwe redelijk geprijsde programmeur (zeg €65,- per uur). Hij/zij zal zich het systeem eigen moeten maken en wijzigingen door moeten kunnen voeren.

 

Hebben jullie tips waar ik een dergelijke programmeur kan vinden en waar ik op moet letten?

 

Elke hulp wordt zeer gewaaardeerd, dank!

 

Michael.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Een website zo lek als een mandje met PHP bouwen, dat is met de meest recente PHP versies al een stuk moeilijker hoor. Als de server goed geconfigureerd staat, kan er al veel minder misgaan.

 

Als je een paar simpele dingen aanhoudt, kan er niet zoveel misgaan. Nu moet de programmeur dat natuurlijk wel doen! Anders is de website wel zo lek als een mandje :)

 

Voor database interactie uitsluitend PDO gebruiken en prepared statements. Tenzij er dan rare afwijkende log scripts etc op de server draaien, is de database interactie waterdicht.

 

Als je gebruikers bestanden laat uploaden wordt het al een stuk gecompliceerder. Dat moet je als beginner gewoon niet doen.

 

Gebruikers afbeeldingen laten uploaden kan nog wel. Elke upload door GD halen voordat je de geüploade afbeelding een permanente locatie geeft. Dus echt elke afbeelding opnieuw opbouwen. Dan zit je ook al goed.

 

Geuploade afbeeldingen vervolgens ook uit de webroot houden en dan vanuit webroot met php script inladen. Zo voorkom je absoluut 100% zeker, dat je executables in je webroot krijgt.

 

Als je die basis aanhoudt, kan er niet zoveel misgaan volgens mij... Server configuratie dan wel aan een professional over laten!

Link naar reactie
  • 0

Alhoewel ik het verhaal over WordPress, PHP en databaseabstractielagen interessant vind, vraag ik me af hoe dit de TS en eventuele latere bezoekers die met hetzelfde probleem zitten moet helpen. Anders gezegd: is deze discussie niet enorm off-topic, niet alleen voor deze draad, maar ook voor de site?

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb nooit anders gevonden.

You're joking, right? ;D

 

Dat is wel waar, maar je bent wel gevoelig voor spiders en bots die alle ipnummers checken voor bepaalde lekken in PHP.

Maar dat geldt voor alle PHP-based sites, dus ook WordPress sites.

 

Peter, waarom organiseer je niet een keer een workshop over dit onderwerp, voor HL leden? Over do's and don'ts bij het laten bouwen van je web site?

Omdat ik daar geen zin in heb. :)

 

Link naar reactie
  • 0

Ik werk sinds 2006 met WordPress, en heb in al die tijd misschien 3 of 4 keer een hack gehad, meestal eigen schuld.

 

In wiens wereld is dat een goed track record? Gemiddels eens per 2 a 3 jaar een hack, in mijn optiek doe je dan iets niet goed. Eigen schuld kan natuurlijk, maar er is een verschil tussen 'eigen schuld' in de zin van het admin wachtwoord 'admin' maken/laten en een maandje geen updates installeren.

 

Daarmee is niet gezegd dat er in een custom systeem geen lekken zitten, maar de kans op exploitatie is gewoon kleiner, zoals Peter omschrijft.

 

Dat er veel sites wordpress draaien maakt het gewoon een aantrekkelijk systeem voor hackers: als je een opening in de (openbare) sourcecode vindt hoef je weinig moeite te doen om targets te vinden, en het aantal potentiele targets is vrijwel eindeloos. Het is diverse keren voorgekomen dat er massaal wordpress sites werden gehacked, en er zitten nu nog steeds gaten in.

 

 

Link naar reactie
  • 0

vraag ik me af hoe dit de TS en eventuele latere bezoekers die met hetzelfde probleem zitten moet helpen.

 

 

Veel mensen/bedrijven huren een webdeveloper (persoon of bedrijf) in om een web site te bouwen zonder dat ze zelf de kennis hebben om te beoordelen of die developer dat goed kan en zonder te kunnen beoordelen of het resultaat wel kosher is. Wat we hier doen is een aspect aandragen dat Peter en ik belangrijk vinden: is je site niet heel gemakklijke te hacken? Let er dus op dat je een webdeveloper inhuurt die hier verstand van heeft.

Link naar reactie
  • 0

Dat weet je niet, daarom huur je iemand in ;D Als ik een leek zou zijn, zou ik geen snars begrijpen van wat hier in deze draad allemaal voorbij komt.

 

Het is zoals bij zoveel dingen in het leven een kwestie van vertrouwen. Je kunt afgaan op voorbeelden die op een site staan, op testimonials, op een gesprek met de beoogde webdeveloper, maar omdat jezelf de kennis niet hebt ga je uiteindelijk in zee met iemand waar je een goed gevoel bij hebt.

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het allemaal reuze interessant wat hier voorbij komt. Alleen de discussie wat nu 'het beste CMS systeem' is daar kom je toch nooit uit. Net zoals Apple versus Microsoft. Maatwerk versus 'out of de box' is ook zo'n eindeloze discussie.

 

Om gewoon praktisch naar de vraag van TS kijken ga ik uit van de beloning die TS voor een programmeur wil bieden, rond de €65 per uur. Voor een topklasse programmeur die foutloos werkt lijkt me dat aan de lage kant. Ik meen me van Ward te herinneren dat je al snel in de 'vanaf €85 per uur' prijsklasse moet denken als je echt een goede PHP programmeur zoekt.

 

Natuurlijk zijn goede programmeurs vaak ook een stuk sneller dus ik zou de TS vooral willen aanraden iets hoger te gaan zitten in uurprijs. Dan ontloop je de 'wandelende rampen' een beetje. Die kosten je achteraf gezien vaak nog meer.

 

Misschien moet je ook eens aan een fixed price voor het totale project denken.

Zo stel ik mijn eigen uurprijs ook wel eens naar beneden bij als het een langlopende opdracht is. Dat is voor een programmeur ook fijn. Kortom, wat is je budget en wat moet er voor die prijs allemaal gemaakt worden? Staar je niet blind op een tientje meer of minder uurtarief.

 

Nooit had ik het oude tuinhuis moeten verlaten

Link naar reactie
  • 0

Natuurlijk zijn goede programmeurs vaak ook een stuk sneller dus ik zou de TS vooral willen aanraden iets hoger te gaan zitten in uurprijs. Dan ontloop je de 'wandelende rampen' een beetje. Die kosten je achteraf gezien vaak nog meer.

 

Misschien moet je ook eens aan een fixed price voor het totale project denken.

Zo stel ik mijn eigen uurprijs ook wel eens naar beneden bij als het een langlopende opdracht is. Dat is voor een programmeur ook fijn. Kortom, wat is je budget en wat moet er voor die prijs allemaal gemaakt worden? Staar je niet blind op een tientje meer of minder uurtarief.

 

Dat lijkt me inderdaad verstandig. Ik denk dat de gangbare range voor webdevelopers pakweg 60 tot 100 euro per uur is, maar het hogere tarief dat een ervaren programmeur vraagt kan zich vertalen in sneller werk waardoor het totale project niet duurder hoeft uit te vallen.

 

Over het algemeen hebben programmeurs er niet zoveel moeite mee om een indicatie van uren/kosten af te geven voor een project, zolang je zelf maar weet wat je wilt.

Link naar reactie
  • 0

Een goede programmeur zal altijd van te voren je code willen zien. Op basis daarvan kan hij namelijk inschatten of hij je goed kan helpen of dat het hele systeem eigenlijk flink aangepakt moet worden.

 

Daarnaast zal een goede programmeur altijd voor documentatie zorgen bij zijn code. Dat is niet alleen voor anderen handig, maar ook voor de programmeur zelf.

 

Ik zou proberen een bedrijf te vinden dat je kan helpen. Een ZZP-er is natuurlijk mooi, maar met het ontwikkelen van software wil je eigenlijk niet afhankelijk zijn van 1 persoon.

 

Bij het ontwikkelen maak ik het liefst gebruik van een workflow als:

programmeren (persoon 1)

reviewen (persoon 2)

testen (persoon 3)

zelf resultaat bekijken

 

Zo'n workflow is alleen mogelijk bij een bedrijf. Of je moet al meerdere ZZP-ers gaan inhuren.

 

Je hebt dan volgens mij 2 opties:

1. inhuren van Nederlands bedrijf waarbij je moet denken aan zo'n 65-100 euro per uur

2. gebruik maken van outsourcing waar je prijzen van 25 - 65 euro zult tegenkomen

Link naar reactie
  • 0

Voor Christine ;)

 

Een goede programmeur zal altijd van te voren je code willen zien. Op basis daarvan kan zij namelijk inschatten of zij je goed kan helpen of dat het hele systeem eigenlijk flink aangepakt moet worden.

 

Of het een man of vrouw is is volgens mij overigens niet relevant. Ik heb van beide goed en slecht werk gezien.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Natuurlijk zijn goede programmeurs vaak ook een stuk sneller

 

"Snel" is een complex begrip in dezen. Ten eerste, zoals Joel Spolsky al 's heeft uigelegd in zijn blog, het verschil in productiviteit van programmeurs is hoger dan welk ander vak ook. De ene programmeur kan 10x sneller zijn dan de andere. Ik denk zelf dat Spolsky met dat getal aan de lage kant zit.

 

Maar snelheid is wat anders dan productiviteit, gemeten aan goed product. Je kunt beter een developer hebben die iets in korte tijd bouwt en het blijft altijd goed werken, dan dat je een developer hebt die het nog sneller bouwt, maar die iedere week terug moet komen om fouten te verhelpen.

 

Het leuke is, je hoeft meestal maar een snelle blik te werpen op source code van een project, en je weet of het hele project goed gebouwd is of niet.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    14 leden, 214 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.